Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doğru lastik basıncı

Scudo
Xlc nin bir pompasi var bende kucuk 160 psi basiyor. Fakat 90. Psi yapana kadar kan ter icinde kaliyorum.@bymelih6

• Beğen
Tepkiler: bymelih6
Slm arkadaşlar 700/23C lastik kullanıyorum üzerinde 80/120 psı yaziyor. Xlc pompa ile 80 psı sisirdim sibop kısmında delindi sanırım. Bu normal mi? İç lastiğin max psı basıncı nedir sizce?
Yada siz hangi iç lastiği kullanıyorsunuz?

@Savgat83 Xlc dediğin el pompası mı? Yoksa ayaklı pompa mı? Ayrıca bildiğim kadarıyla iç lastiklerin bir psi aralığı olmuyor. Zaten 18-23 veya 18-25 uyumlu olduğundan o ebatlardaki dış lastiklerin kullanıldığı hava basıncına dayanıklı üretiliyorlardır diye düşünüyorum.

@Savgat83 Xlc dediğin el pompası mı? Yoksa ayaklı pompa mı? Ayrıca bildiğim kadarıyla iç lastiklerin bir psi aralığı olmuyor. Zaten 18-23 veya 18-25 uyumlu olduğundan o ebatlardaki dış lastiklerin kullanıldığı hava basıncına dayanıklı üretiliyorlardır diye düşünüyorum.
Xlc basınç göstergeli ayaklı pompa. Ön lastiği 50 pcı yaptım. Arka zaten malum 80i görünce patladı. Lastikler daha önce 700/32 di. 700/23 yapmak istedim. Ön arka lastik ve iç lastik aldım. Yarın bir iç lastik daha alacağım artık.

Slm arkadaşlar 700/23C lastik kullanıyorum üzerinde 80/120 psı yaziyor. Xlc pompa ile 80 psı sisirdim sibop kısmında delindi sanırım. Bu normal mi? İç lastiğin max psı basıncı nedir sizce?
Bir süre sonra bayat iç lastik tam dediğin yerden cortluyor. Çok yaşadım. Açını paylaşıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Savgat83
Bir süre sonra bayat iç lastik tam dediğin yerden cortluyor. Çok yaşadım. Açını paylaşıyorum :)
Yani bende sorun yok. Lastik de mi bayatlama var diyorsun. 😄😄

Selamlar,

Mavic aksium jant (622x17c)
Jant inner width : 20mm (sanırım?)
700x32 Continental Grandsport Extra
Kilom 97

Bu bilgilerle hesaplayicilar ortalama öne 60 arkaya 65psi basmayı öneriyor bu şekilde basmam doğru olurmu asvalt ve hafif arazi sürüşü yapıyorum. Ne dersiniz?

Selamlar,

Kilom 97

Bu bilgilerle hesaplayicilar ortalama öne 60 arkaya 65psi basmayı öneriyor bu şekilde basmam doğru olurmu asvalt ve hafif arazi sürüşü yapıyorum. Ne dersiniz?
ben 35 c lastiğe basıyorum o havayı. bence az sizinki. 32c ye 80 felan basıyorum 65 kiloyum. heleki asfaltta süreceksem pompa izin verdiği kadar 85 90 a zorluyorum :D,

ha birde ekleyeyim. basınçlı hava ile ince tekerdeki sürüş hissiyatı keyfi çok güzel. bisiklet yolunda veya asfaltta akıyor şehir bisikletinden sonra. mtb kullananlar pilot oluyodur heralde :D

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Akbulut
Selamlar,

Kilom 97

70-75 komfor, 75-80 garanti.

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
Evet bana da düşük geldiği için sormak istedim, 80' den aşağı basmak istemem tecrübe etmedim 🙂

ben 35 c lastiğe basıyorum o havayı. bence az sizinki. 32c ye 80 felan basıyorum 65 kiloyum. heleki asfaltta süreceksem pompa izin verdiği kadar 85 90 a zorluyorum :D,

ha birde ekleyeyim. basınçlı hava ile ince tekerdeki sürüş hissiyatı keyfi çok güzel. bisiklet yolunda veya asfaltta akıyor şehir bisikletinden sonra. mtb kullananlar pilot oluyodur heralde :D
Mtb ' 60 psi basmıştım . Ne gidiyorrr öylee beeee uçuyorrr . Yer uçağı moduna geçiyorrrr .

Mtb kullanıyorum 60 psi basınca arka lastik düz zeminlerde titreşim yapıyor hoş olmuyor asıl sorun şu 90 kiloyum bisiklet ile birlikte 101 102 kilo oluyorum neredeyse ama sürekli arka lastik çok fazla yere yapışıyor arkaya daha fazla hava basarsam lastik 60 psi üstünü desteklemiyor ne yapabilirim

2. soru 2 seferdir sibobu üst tarafından patlıyor açılıyor bu lastiğin basınç kaybetmesine neden olur mu

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Cevapsız kalmış ama 23c lastiği 80psi ile kullanmak için 50 kilo falan olmak lazım, 75 kilo birinin 105in altında basmaması gerekiyor. İç lastik türüne göre 140-200 psi arası dayanır.

Cevapsız kalmış ama 23c lastiği 80psi ile kullanmak için 50 kilo falan olmak lazım, 75 kilo birinin 105in altında basmaması gerekiyor. İç lastik türüne göre 140-200 psi arası dayanır.
140-200 arasina jant dayanir mi peki?

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Satın alınan bisiklet dış lastiğinin raf ömrüne bakılmalıdır dış lastiğin yanağında üretim yılı ve min max Hava psi yazılıdır eğer düşük hava ile kullanılır ise çabuk aşınır ve çatlaklar oluşur yüksek hava basılır ise patlayabilir yarılabilir benzin istasyonlarında hava makinalarına güvenmeyin çoğu yanlış psi basıyor ve hem araç hem bisiklet lastiklerinin aşınmasına neden oluyor yanınızda psi ölçer bulundurun.Pompa ile basıyorsanız gene psi gösteren pompaları tercih edin derim örnek min 50 psi max 90 psi ikisini toplayıp 2 ye bölün 70 psi vurun sadece Yol bisikletlerinde bu durum farklıdır en az 90-100psi vurulması gerekir zaten yol dış lastik yanağında da yazar keyifli pedallar dilerim.

Geri