Kusura bakmayın da katılmıyorum. Bazı yokuşlar gelir 45 le ineceğim derken pabuçları ve jant yüzeyini aşırı ısındırırsınız. Gerektiği zaman da frenler elinizin altında boşa çıkar ve istenmeyen sonucu o zaman görürsünüz. Hız meraklısı değilim. Gerektiği yerde fren yapılıp gerektiği yerde salmanın doğru olduğunu savunuyorum.
İkinci olarak bisiklet freni durdurmaz ifadesi yanlış. Kaliteli ve temiz pabuçlar kullanırsanız, jant yüzeyi de uygun olursa neden durdurmasın? Tecrübeli bir bisikletçi(yol, mtb farketmez) nasıl durması veya yavaşlaması gerektiğini iyi bilir.
Üçüncü olarak "o ince tekerlerin kayması" ifadesine takıldım. Ben de yol bisikletine başlamadan önce çok tehlikeli olduğunu düşünürdüm. Başladıktan sonra gördüm ki temiz asfaltta en az mtbler kadar yol tutabiliyor(ıslakta dahi). Kaliteli ve taze lastikler neden kaysın? Bisiklet üstünde saçma sapan hareketler yapılmadığı sürece bisikletin kontrolden çıkması zordur.
Bence bu kadar emin konuşmadan önce hepsini teker teker tecrübe etmelisiniz. Sizi tanımıyorum belki çok iyi bir bisikletçi olabilirsiniz. Yazdıklarınızdan rahatsız olduğum yerleri belirtme ihtiyacı duydum. Saygılar.