Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrikli bisiklet devri

2 gun once yeni modellerini duyurdular linki birakayim suraya
Hocam bisiklet demişsiniz ama bu bildiğin sanat eseri. Bisiklette ilk maliyet en önemli kısımken elektrikli bisiklette ilk maliyet + batarya giriyor işin içine. Günümüz üretim teknolojisiyle maalesef her bütçeye hitap edemiyor. Hele bizimki gibi fakir bir halk söz konusuysa. Haziran döneminde BİM aktüelden bisiklet bakmak zorunda kalıyoruz. Cahil değiliz yoksuluz malesef.

Ekleme: Bu arada elektrikli araç talebi en başta çevreci felsefeye sahiptir. Otomobil olayında olduğu gibi elektrikli daha ekonomik olmadıkça bizim halkımız yönelmez. Her don herkeste durmuyor malesef.

Scudo
Aslında Salcano Bisiklet ağırlıkları konusunda da bahsetmiştim. Yukarıda bazı arkadaşların da dediği gibi, herkesin sağlığı aynı değil. Ancak benim gibi sağlığından dolayı zarzor elverip, yaşı 40'ları aşmış ve işe gidip gelirken yokuşlara maruz kalan kişiler için şöyle pratik öneriler olabilir. Bisikletin donanımını fazla bozmadan, elektrikli bir motor ve pil ile sadece ekstra destek veren çözümler de var. Örneğin şu altta paylaşacağım çözüm bana oldukça pratik geldi. Hem bisikletiniz ne olursa olsun sistemi değişmiyor, hem aynı anda pedallayabiliyor, hem de dilediğinizde pili takıp çıkararak kullanabiliyorsunuz.
Şu videoyu izleyiniz lütfen.

Hocam bisiklet demişsiniz ama bu bildiğin sanat eseri. Bisiklette ilk maliyet en önemli kısımken elektrikli bisiklette ilk maliyet + batarya giriyor işin içine. Günümüz üretim teknolojisiyle maalesef her bütçeye hitap edemiyor. Hele bizimki gibi fakir bir halk söz konusuysa. Haziran döneminde BİM aktüelden bisiklet bakmak zorunda kalıyoruz. Cahil değiliz yoksuluz malesef.

Ekleme: Bu arada elektrikli araç talebi en başta çevreci felsefeye sahiptir. Otomobil olayında olduğu gibi elektrikli daha ekonomik olmadıkça bizim halkımız yönelmez. Her don herkeste durmuyor malesef.

Aslinda bu modeli cok ucuz duyurdular. Bir onceki s2 modeli sanirim 3200€ civarindaydi su anki s3 fiyati sanirim lansmana ozel. Batarya ise biraz detayli bir konu.
Cogu cikartirabilir pilli bisikletlerin pilleri benzer. Pil omru bittikten sonra daha uygun fiyata alip degistirmek mumkun, kapasitesini degistirmek de. Pili entegre olan modellerde pek ozgurluk yok ve maliyeti dogal olarak yuksek. Ayrica pil cikartilamiyorsa sarj etmek de dert. Evlerin cogunun merdivenleri cok dar, 20 kg'luk bisikleti bu dar merdivenlerden yukari indirip cikarmak ( asansor de yok genelde ) zahmetli.

Diger yandan Turkiye'deki alim gucu hakkinda soylediklerinizde cok haklisiniz, ne desek bos.
Forumda baska baslik altinda konusulmustu, Turkiye'de elektrikli bisiklet uretmek mumkun aslinda. Aktarim icin cok komplike sistemlere gerek yok, zaten esas maliyet pil ve motorda. Bunlari uretebilecek kapasitesi de var Turkiye'nin. Uygun fiyatli elektrikli bisiklet uretilse belki insanlar daha fazla kullanmaya baslar.

Son düzenleme:
Benzer bir şekilde elektrik destekli bir enduro bisiklete binmiştim Yenikapı bisiklet fuarında. Açıkcası çok bir şey fark edemedim. Doğru yola doğru vites kombinasyonu ile çıkarsanız elektriği aramazsınız :)

@ihsan onur şener Amacımız aramamak değil, elektriklinin faydalarından yararlanabilmek.

Malesef benim de sol dizimde hareket ettiğimde yüklendiğimde ağrı oluşmaya başladı ilerde elektrikli bisiklete geçebilirim , zannımca bisiklet dizi mahvedecek. :naslyni:

Ayrıca 6 aydır ulnar sinir sıkışması yaşıyorum yeni yeni uyuşma geçmeye başladı.

Son düzenleme:
Bisikletin herkese(yaş ve sağlık durumu gözetmeksizin) hitap edebilmesi için elektrikli bisikletlerin yaygınlaşması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda çok fazla yaygınlaşacağını öngörüyorum bence geleceğin ulaşım ve eğlence aracı bu makineler olacak. İnsanlar bisiklete bindikçe daha mutlu huzurlu ve özgür hissedecekler kendilerini. Ülkemizin topoğrafik yapısından dolayı bir çok insan bisiklete binmek istemiyor fakat elektrikli bisikletler bu sorunu ortadan kaldıracağı için bisiklet kullanımının artacağını düşünüyorum. Tabi ki ülkemiz şartlarında alınabilir seviyeye geldiği zaman bu yazdıklarım gerçekleşir. Ayrıca türünden modelinden bağımsız olarak bisiklet kullanımının artması bizim için avantaj diye düşünüyoum bu sayede bisiklet yolları bisikletle ilgili uygulamalar düzenlemeler vs yöneticiler, belediyeler tarafından daha önemli hale gelecektir ve ona göre altyapı çalışmaları yapılacaktır.

@Uçan Elektrikli ve yapay zeka destekli bisikletler çok güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@AeroKnight yapay zeka destekli derken örneklendirebilir misiniz düşüncenizi?

@Uçan Mesela yokuşa geldiğimizde pedala destek vermeli, kullanıcının nabzına göre kadans ayarlamalı, trafikte otomatik frenleme vb. gibi gelişmiş özellikler aklıma geldi.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@AeroKnight yokuş (pedal)desteği bildiğim kadarıyla bizim elimizde olan bir tuşla kendimiz yapabiliyoruz.
Nabza göre kadans bir nevi otomatik vites değiştirme mekanizması sanki.
Otomatik frenleme de basit sensörlerle falan yapılabilecek şeyler gibi.
Yapay zekadan benim anladığım makinelere düşünme yeteneği kazandırmak. O da bisiklet konusunda ne gibi uygulamaları olur bilemedim 🤔

@Uçan Mesela kullanıcının verilerini öğrenerek ona destek sağlayabilir diye düşünüyorum tabii bunun için büyük bir arge gerekiyor ve özellikle bu alanda çalışacak mühendisler lazım. O da baya uzun bir süreç olur herhalde. Mesela bisiklete bindiğimde otomatik Strava'yı açıp kaydetmeye başlasın o da iyi olur, verileri oraya aktarsın. Bir sürü şey geliyor aklıma daha.

@AeroKnight evet olabilir biraz düşününce sadece bisiklet ile ilgili binlerce uygulama yapılabilir.

@Uçan Mesela kullanıcının verilerini öğrenerek ona destek sağlayabilir diye düşünüyorum tabii bunun için büyük bir arge gerekiyor ve özellikle bu alanda çalışacak mühendisler lazım. O da baya uzun bir süreç olur herhalde. Mesela bisiklete bindiğimde otomatik Strava'yı açıp kaydetmeye başlasın o da iyi olur, verileri oraya aktarsın. Bir sürü şey geliyor aklıma daha.
Merhaba,

Bu bahsettikleriniz yapay zeka değil. Pazarlama amacıyla yapay zekalı bisiklet diyenler var o başka konu.

Misal iweech var kendini ai ebike olarak tanımlayan.

(link)

Yine bahsettiğiniz yol koşullarına göre sürücü desteği sağlamayı bosch uzun zamandır yapıyor. Bunun içinde bildiğim kadarıyla basitçe pedala uygulana gücü ve eğimi ölçüp ona göre değişiyor motor yardımını.

Kadansı da pedala bastığı için sürücü ayarlayabilir, bisikletin yapabileceği bir şey yok.
Kadansa ya da hiza göre otomatik vites değiştirebilir ki onu da linkini gönderdiğim yeni vanmoof yaptığını söylüyor ama tecrübe etme şansım olmadı hiç.

Bunları geliştirmek için de çok büyük yatırıma gerek yok aslında. Misal veloviewer tek kişi tarafından geliştiriliyor bildiğim kadarıyla. Mesele veriyi toplayabilek. Onu da strava yapıyor ve strava labs üzerinden paylaşıyor. Bu veriyi kullanıp planlama yapan pek çok şehir de mevcut bildiğim kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Benim de nacizane önerim eğer sağlık durumu açısından bir engel yoksa sırf daha az efor diye elektrikli tercih etmeyin arkadaşlar. Allah sıhhat versin ama olur da ilerde sorunlar olursa ve bisikletten vazgeçmek istemezseniz iyi bir alternatif olacaktır. Yoksa devir elektrikli bisiklet devri değildlr.

• Beğen
Tepkiler: OİMTR
Yanlız şu her bisikleti e-bike olarak çevirebilen "switch " çok başarılı ve basit bir çözüm . İnceledim çok başarılı görünüyor , fiyatını öğreneceğim bu yüzden kayıt oldum.

(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
3 kg ağırlık çok iyiymiş yalnız.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Yanlız şu her bisikleti e-bike olarak çevirebilen "switch " çok başarılı ve basit bir çözüm . İnceledim çok başarılı görünüyor , fiyatını öğreneceğim bu yüzden kayıt oldum.
Ürün £399 olarak ön siparişe açılmış, Brompton bisiklet kiti £499. Ne dersiniz, mantıklı mı?

Son düzenleme:
Ürün £399 olarak ön siparişe açılmış, Brompton bisiklet ile beraber £499. Ne dersiniz, mantıklı mı?

İhtiyaç bu yönde ve bisiklet de gerekiyorsa , bu noktada bütçe de yeterliyse ağrısız başınız ve e-bike 'nız olur mis gibi. Yokuşlar sizden korksun .

• Beğen
Tepkiler: akyuzmk
Geri