Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrikli bisiklet devri

Bromptonun sadece kendisi 1000 poundtan başlıyor.Nasıl oluyor anlayamadım.
swytchbike.com/brompton-ebike-conversion-kit-pre-order
Brompton kiti sanırım £499 olacaktı.

Scudo
Ürün £399 olarak ön siparişe açılmış, Brompton bisiklet kiti £499. Ne dersiniz, mantıklı mı?
Bence Fiyat normal. Pound/TL 8.3
399x8.3=3300 TL yapıyor. Bu da muhtemelen 5 Ah en küçük bataryadır.
Başka markalarda da komple dönüşüm 4000 tl civarı diye biliyorum.
Kite 3500-4000 tl vermek için elinizdeki bisikletin çok iyi olması lazım.
mesela 1000 tl lik bisiklete 3000-4000 tl dönüşüm değer mi bilmiyorum.
Bir de elektrikli dünyası şu an çok hızlı değişiyor ve dikkatli olmak lazım.

bu video e bike ile ilgili sıkça yapılan 5 hatayı anlatıyor.
E-bike ortalama hızı normal bisikletten daha fazla.
Frenlerin daha iyi olması lazım.
Kadronun buna uygun sağlam olması lazım.
Lastiklerin yol tutuşu ve fren hakimiyeti daha iyi olmalı. Energy saver tipi ve e-bike uyumlu olması lazım.
Komponentlerin güvenilir marka ürünü olması lazım.
....

Ben de dönüşümle uğraşmayıp, bisikletimi sattım ve biraz ekleyip doğuştan elektrikli aldım. Bisikleti de yenilemiş oldum.:)

Bence Fiyat normal. Pound/TL 8.3
399x8.3=3300 TL yapıyor. Bu da muhtemelen 5 Ah en küçük bataryadır.
Başka markalarda da komple dönüşüm 4000 tl civarı diye biliyorum.
Kite 3500-4000 tl vermek için elinizdeki bisikletin çok iyi olması lazım.
mesela 1000 tl lik bisiklete 3000-4000 tl dönüşüm değer mi bilmiyorum.
Bir de elektrikli dünyası şu an çok hızlı değişiyor ve dikkatli olmak lazım.

bu video e bike ile ilgili sıkça yapılan 5 hatayı anlatıyor.
E-bike ortalama hızı normal bisikletten daha fazla.
Frenlerin daha iyi olması lazım.
Kadronun buna uygun sağlam olması lazım.
Lastiklerin yol tutuşu ve fren hakimiyeti daha iyi olmalı. Energy saver tipi ve e-bike uyumlu olması lazım.
Komponentlerin güvenilir marka ürünü olması lazım.
....

Ben de dönüşümle uğraşmayıp, bisikletimi sattım ve biraz ekleyip doğuştan elektrikli aldım. Bisikleti de yenilemiş oldum.:)
Valla hocam ben bu bisiklet ile "focus-fire-edge-pro"Bafang 750 waat" kullanıyorum öncesindende trek marlin 7 de bu sistem vardı 5 6 yıldır elektirikli bisiklet kullanıyorum hepte kendim topluyorum sadece ilk elektirikli olanı hazır almıştım hepsini deneyince pedal kısmına takılanla 2 senedir devam ediyorum ayarlarıda yapınca ekrandan hız 90 km ye sabitledim 50 felan görüyorum hızla inince yokuştan aşagı felan 60 görüyorum kademyide 5 9 cıkardım bu aralar 100 kmden fazla yol yaptım hepsinide 2 kademeye aldım yaptım onnumarada gidiyorum en dik yokuş bile banamısın demiyor boshların modelleri var onlarda sabit 25 km olunca beni sarmıyor 25 gectimi gücü kesiyor bugün olursa bisikletimin fotolarınıda atarım ama bu işte motordan önce pil geliyor pil nekadar kaliteli olursa yolu okadar uzun gidiyor bendeki model öyle güzel olduki bir anda hızlanıyor

Valla hocam ben bu bisiklet ile "focus-fire-edge-pro"Bafang 750 waat" kullanıyorum öncesindende trek marlin 7 de bu sistem vardı 5 6 yıldır elektirikli bisiklet kullanıyorum hepte kendim topluyorum sadece ilk elektirikli olanı hazır almıştım hepsini deneyince pedal kısmına takılanla 2 senedir devam ediyorum ayarlarıda yapınca ekrandan hız 90 km ye sabitledim 50 felan görüyorum hızla inince yokuştan aşagı felan 60 görüyorum kademyide 5 9 cıkardım bu aralar 100 kmden fazla yol yaptım hepsinide 2 kademeye aldım yaptım onnumarada gidiyorum en dik yokuş bile banamısın demiyor boshların modelleri var onlarda sabit 25 km olunca beni sarmıyor 25 gectimi gücü kesiyor bugün olursa bisikletimin fotolarınıda atarım ama bu işte motordan önce pil geliyor pil nekadar kaliteli olursa yolu okadar uzun gidiyor bendeki model öyle güzel olduki bir anda hızlanıyor

Bahsettiğiniz Bafang 750 modelini nereden temin ettiniz ?
Ayrıca aklımda hep bu soru; gaz pedalı takılı kalırsa nasıl durabilir acaba ? :)

Merhabalar sorum şu:
Gazelle marka nexus göbekten vitesli bir bisikletim var ona elektrik kiti takmak istiyorum önerebileceğiniz bir marka model var mıdır?

Ayrıca aklımda hep bu soru; gaz pedalı takılı kalırsa nasıl durabilir acaba ? :)

Ben yıllar önce aliden aldım pilde ozamandan bu zamana hep türkiyeden aldım gazın yada pedalın takılması söz konusu degil bugün 70 km yol yaptım tek batarya ile banamısın demedi cihaz yorma durumuda yok banamısın demiyor tabi burada bisikletinde önemi büyük gidip 1 bin yada 2 bin tllik bisiklete takmak olmaz iyi bir bisiklet lazım sonucta agırlıgı oluyor dengelemek lazım yokuşlarda birden inerken 60 km hıza cıkıyor düzde 50 görüyorum

Elektrikli bisiklet ile batarya menzili uzatmak için 5 önemli detay:

1. Aynen normal bisiklette olduğu gibi vitesi doğru değiştirmek. Mesela kalkışta vitesi düşürüp, hızlandıkça yükseltmek
2. Zincir ve çarkları düzenli temizleyip, sürtünmeyi azaltmak
3. Lastikleri doğru basınca şişirmek ve lastiklerin ayda 1 bar ineceğini bilerek en az ayda bir şişirmek
4. Bol ve hava direnci yaratacak palto vb kıyafetler yerine vücutu saran kıyafetler rüzgar direncini azaltır.
5. Batarya destek kademesinde sport yerine Eco, ya da kademeli olanlarda (örn.5 kademe) ilk kademede batarya desteği ile sürmek.
Kendimizi şımartmak ve arasıra yüksek seviye yada turbo moduna almak tabi ki keyif konusu. Sadece menzili düşüreceğini bilmek şart.:)

Elektrikli bisiklet kullandığım için. Gaz pedalı takılı kalırsa.. sorusunu cevaplayım.
Yeterli sert fren yapıp dururum ve bisikleti yere yatırırım, yani teker boşta dönüşe geçiririm. Sonra pil üzerindeki şalteri kapatıp Gücü keserim. Macera filmi gibi oldu.:koptum:
Ki böyle birşey niye olsun, soruyu da anlamadım, hangi arabanın gaz pedalı takılı kalıyor ki, bisiklette böyle birşey olsun?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Elektrikli bisiklet ile batarya menzili uzatmak için 5 önemli detay:

1. Aynen normal bisiklette olduğu gibi vitesi doğru değiştirmek. Mesela kalkışta vitesi düşürüp, hızlandıkça yükseltmek
2. Zincir ve çarkları düzenli temizleyip, sürtünmeyi azaltmak
3. Lastikleri doğru basınca şişirmek ve lastiklerin ayda 1 bar ineceğini bilerek en az ayda bir şişirmek
4. Bol ve hava direnci yaratacak palto vb kıyafetler yerine vücutu saran kıyafetler rüzgar direncini azaltır.
5. Batarya destek kademesinde sport yerine Eco, ya da kademeli olanlarda (örn.5 kademe) ilk kademede batarya desteği ile sürmek.
Kendimizi şımartmak ve arasıra yüksek seviye yada turbo moduna almak tabi ki keyif konusu. Sadece menzili düşüreceğini bilmek şart.:)

Elektrikli bisiklet kullandığım için. Gaz pedalı takılı kalırsa.. sorusunu cevaplayım.
Yeterli sert fren yapıp dururum ve bisikleti yere yatırırım, yani teker boşta dönüşe geçiririm. Sonra pil üzerindeki şalteri kapatıp Gücü keserim. Macera filmi gibi oldu.:koptum:
Ki böyle birşey niye olsun, soruyu da anlamadım, hangi arabanın gaz pedalı takılı kalıyor ki, bisiklette böyle birşey olsun?

Valla 50 km hızla gidip iki el bırakıp sürmenin keyfi bir başka oluyor benim icin pedal takılma olmuyor hiç bir zaman bir dolu şarj ile 70 km yol yapmışım ben ve banamısın demedi bisiklet

@spencermila

Pedal takılma değil de, bence elektrikli bisiklette şu güvenlik açığı var:
Diyelim dinlenmek amacıyla veya aşırı dik bir tepede bisikleti elinizle iterek taşımaya başladınız. O arada bisikletin elektrik desteği açık kaldı.
Ve yürürken diziniz veya pantolonunuz pedala çarptı, yani pedal sensörü devam dedi:

Elektrik desteği başlıyor ve bisiklet yüksüz olduğu için yerinden fırlıyor!!!!

Aman dikkat. Önce kumandadan desteği kapatalım., sonra bisikleti itelim.:)

@spencermila

Pedal takılma değil de, bence elektrikli bisiklette şu güvenlik açığı var:
Diyelim dinlenmek amacıyla veya aşırı dik bir tepede bisikleti elinizle iterek taşımaya başladınız. O arada bisikletin elektrik desteği açık kaldı.
Ve yürürken diziniz veya pantolonunuz pedala çarptı, yani pedal sensörü devam dedi:

Elektrik desteği başlıyor ve bisiklet yüksüz olduğu için yerinden fırlıyor!!!!

Aman dikkat. Önce kumandadan desteği kapatalım., sonra bisikleti itelim.:)

Öyle birşey sadece pedal cevirmeden giden aparata basarsanız yada takılı kalırsa oluyor pedal kısmında asla birşey olmaz ben kademeyi 2 alıyorum öyle rahat sürüyorumki keyifi hiç birşeye degişmem hele el bırakarak sürmek daha keyifli birşey yön verme bile bana keyif veriyor kolay degil o hızla iki el bırakıp yola dikkat verip kafanda kulaklıkla son ses müzik dinleyip gitmek

merhaba, bir katlanır elektrikli bisiklet almak istiyorum, kaliteli bir şey olsun istiyorum ama araştıracak çok yer bulamadım. goccia-raks-alba falan baktım şimdiye kadar ama farklı önerilere açığım. yardımcı olur musunuz?

merhaba, bir katlanır elektrikli bisiklet almak istiyorum, kaliteli bir şey olsun istiyorum ama araştıracak çok yer bulamadım. goccia-raks-alba falan baktım şimdiye kadar ama farklı önerilere açığım. yardımcı olur musunuz?
en güzeli kendin toplaman hazırlar 25 km sabit oluyor o hızdan sonra pedal gücü kesiyor bisikleti ayrı motoru ayrı vb alman daha iyi olur belki daha ucuza daha iyi birşey yaparsın yada ikinci el baka bilirsin ben toplama yaptım hızım sabit 90 ama ben en fazla 60 gördüm boşta iken 70 cıkıyor

@AeroKnight Avrupa’dan alın geze geze dönersiniz hem 🙂

Bu kadarını ilk kez okudum bugün.
Olympia diye bir İtalyan markası 290 km (düz yol) menzilli MTB üretmiş.

Batarya LG nin 900 Wh. Oldukça büyük ve biraz ağırlığı arttırır.

Benim ebike da 370 wh batarya ile ben 85-95 km menzil yapıyorum.
370x3=1110 wh yapar.
95x3=285 km yapar.
Yani bende de 1000 wh batarya olsaydı. O kadar yani 290 km yapardım. :):)

(link)

Bu kadarını ilk kez okudum bugün.
Olympia diye bir İtalyan markası 290 km (düz yol) menzilli MTB üretmiş.

Batarya LG nin 900 Wh. Oldukça büyük ve biraz ağırlığı arttırır.

Benim ebike da 370 wh batarya ile ben 85-95 km menzil yapıyorum.
370x3=1110 wh yapar.
95x3=285 km yapar.
Yani bende de 1000 wh batarya olsaydı. O kadar yani 290 km yapardım. :):)

(link)
Hava şartlarını felan göze alınca okadar gitmez benim sıfır batarya 70 km giyor 2 kademede ama bu bisiklette güzelmiş lakin bunların motor gücü düşük hz sınırı oluyor

Bende alba fold 2 var gayet memnunum Batarya kadroya gömülü olduğu için dışarıdan çok belli olmuyor firma çok ilgili hem de bu bir avantaj. Decatlon a yeni gelmiş benzer bir model fiyatı da uygun onu da araştırabilirsiniz albaya benziyor.

Hava şartlarını felan göze alınca okadar gitmez benim sıfır batarya 70 km giyor 2 kademede ama bu bisiklette güzelmiş lakin bunların motor gücü düşük hz sınırı oluyor

Sürekli dağ tırmanışı için 70 kg kullanıcı kabulüyle 85 km minimum menzil vermiş. Bu da ortalama kullanımda 150-200 km gibi rakam verir bence.
290 km verisi arabaların 90 km/h düz yolda en düşük yakıt verisi gibi.😀
Bende alba fold 2 var gayet memnunum Batarya kadroya gömülü olduğu için dışarıdan çok belli olmuyor firma çok ilgili hem de bu bir avantaj. Decatlon a yeni gelmiş benzer bir model fiyatı da uygun onu da araştırabilirsiniz albaya benziyor.

Decathlondaki ürün bu sanırım:
Bunda batarya 24 V sistemi kullanıyor.
Menzil olarak 20-35 km veriyor.

Alba da kullanılan batarya 36 V sistemi ve menzili daha uzun. Standart batarya 25-60 km. (Opsiyonel Batarya 35-80 km)
Bisikletln görünümü benziyor. Ancak batarya motor vb ciddi farklar var.
Tabii herkesin tercihine saygı duymak gerek.

(link)

Edit: şu an firmalar 48 V bataryaya geçiyor. Onlarda menzil daha da uzun oluyor.
Teknoloji hergün gelişiyor. Ve eski bildiklerimizi unutup yeniyi anlamak gerek.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Sürekli dağ tırmanışı için 70 kg kullanıcı kabulüyle 85 km minimum menzil vermiş. Bu da ortalama kullanımda 150-200 km gibi rakam verir bence.
290 km verisi arabaların 90 km/h düz yolda en düşük yakıt verisi gibi.😀

Decathlondaki ürün bu sanırım:
Bunda batarya 24 V sistemi kullanıyor.
Menzil olarak 20-35 km veriyor.

Alba da kullanılan batarya 36 V sistemi ve menzili daha uzun. Standart batarya 25-60 km. (Opsiyonel Batarya 35-80 km)
Bisikletln görünümü benziyor. Ancak batarya motor vb ciddi farklar var.
Tabii herkesin tercihine saygı duymak gerek.

(link)

Edit: şu an firmalar 48 V bataryaya geçiyor. Onlarda menzil daha da uzun oluyor.
Teknoloji hergün gelişiyor. Ve eski bildiklerimizi unutup yeniyi anlamak gerek.:)
bendeki 90 km hıza cıka biliyor oda etken ben bu yüzden hazır almak istemiyorum kendim topluyorum

Geri