Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrikli bisiklet devri

birde istedigimiz modeli ulkemizde bulabilsek...Maalesef elektrikli bisiklette cok ama cok sinirli modeller cok kisitli kadro ebatlariyla geliyor. Umarim ileride cesitlilik artar ama benim hic umidim yok

Scudo
Anladım, teşekkür ederim.
25 km sınırı kaldırıldığında (yasal olmayan yöntemlerle), peki pedala destek ne kadar oluyor, nasıl oluyor acaba? Kadans arttıkça destek kısılmaya devam mı ediyor, yoksa sen asıldıkça bisiklet hızlanıyor, bisiklet hızlandıkça daha da hızlanabilmek için pedala destek te aynı şekilde artıyor mu?
Avrupa standardlarına göre iki grup elektrikli bisiklet var:
Üst sınır 25 km/h
Üst sınır 45 km/h

bkz EN 50604.

ancak 45 km olanların trafiğe kaydı gerekiyor. Ve bunlara schnelle E-bikes.
Hızlı Elektrikli bisiklet tabiri kullanılıyor.:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
birde istedigimiz modeli ulkemizde bulabilsek...Maalesef elektrikli bisiklette cok ama cok sinirli modeller cok kisitli kadro ebatlariyla geliyor. Umarim ileride cesitlilik artar ama benim hic umidim yok
Sınırlı modelden kastınız nedir? Beklentiniz nedir? Kısıtlı kadro ebatları derken hangi tür istiyorsunuz da kadro boyu yüzünden alamıyorsunuz?

Sınırlı modelden kastınız nedir? Beklentiniz nedir? Kısıtlı kadro ebatları derken hangi tür istiyorsunuz da kadro boyu yüzünden alamıyorsunuz?
selam kardesim, benim aradigim enduro&all mountain tarzi cift amortisorlu bir e-mtb. Turkiyede maalesef hic yok, buna en yakin 130 mm travel amortisorlu modeller vardi ama birkac tane vardi hepsi satildi. Benim icin bir diger sorunda kadro boyutu. 1,90 boyunda eski bir basketbolcu oldugum icin L yada XL kadro ariyorum, fakat degil e bike, normal mtb'lerde dahi bu kadro ebatini bulmak neredeyse imkansiz benim icin...

(link)

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz, tavsiye eder misiniz? Daha önce bu siteden kayıt olmuştum, yeni mesaj göndermişler. Cumaya kadar Eco modelini 380 € 'ya, Pro modelini 440 € 'ya alabilirim. Bir de ne kadar vergi çıkar tahmini bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım talep ediyorum.unnamed.jpg
(link)
The ECO kit has a battery capacity of 5.2Ah (187Wh) and an expected range of 35km on medium power.
The PRO kit has a battery capacity of 7Ah (252Wh) and an expected range of 50km on medium power.

(link)

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz, tavsiye eder misiniz? Daha önce bu siteden kayıt olmuştum, yeni mesaj göndermişler. Cumaya kadar Eco modelini 380 € 'ya, Pro modelini 440 € 'ya alabilirim. Bir de ne kadar vergi çıkar tahmini bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım talep ediyorum.234971 dosyayı görüntüle
(link)
The ECO kit has a battery capacity of 5.2Ah (187Wh) and an expected range of 35km on medium power.
The PRO kit has a battery capacity of 7Ah (252Wh) and an expected range of 50km on medium power.
Bazı Türk girişimdi gençler bu sistemin tıpatıp benzerini Türkiyede de yapmaya başlamışlardı. Sponsor ve sermaye toplamaya çalışıyorlardı sanırım.
(link)

@akyuzmk @suyunsesi
Bu tarz basit sistemleri de tercih edenler olacaktır ama ben pek beğenmiyorum. Şu an gördüğüm kadarıyla elektrikli bisiklette en güzel teknoloji kadroya entegre orta motorlu bosch, shimano gibi sistemler. Bunlar dururken başka bir model almak pek mantıklı gelmiyor. Pedal desteği ile sundukları 150-200 km menziller çok tatmin edici. 30-50 km menziller komik kalıyor bunlar yanında, üstelik motorları da daha güçsüz genelde. Fırsatım olduğunda Honda Nc750x Dct modeli motosikleti veya gücüm yetmezse Carrarodan güzel bir shimano motorlu bisiklet almayı düşünüyorum. Motor alırsam bir tane, alamazsam eşim ve kendim için iki bisiklet almam gerekecek. Şu an hiçbir seçenek bu modellerle kıyaslanamaz benim gözümde. 40km menzil gerçekten komik bir rakam, yaptığınız turları düşündüğünüzde pek bir anlamı olmadığını anlayabilirsiniz. Şu an günlük 50km yol yapıyorum kilo vermek için. 2.5 saat sürmüyor. Böyle kısa bir mesafe için ancak işe giderken terlememek için alınır bence. Tur mantığıyla almak yanlış, öylesine almak da israf gibi geliyor bana. Belki yokuşlarda zorlanmamanızı gerektiren bir rahatsızlığınız varsa yine uygun fiyatlı bir seçenek olarak alınabilir duruyor. Yine de almışken gerçek bir elektrikli bisiklet almaktan yanayım. Benim için her şeyin başında menzil ve gerektiğinde çok güçlü bir tork geliyor.

(link)

Muazzam bir iş çıkarmışlar. Deneyimledim memnun kaldım. Hız sabitleyici 25 km ama bir adet çip ile açılabiliyor. Benim kullandığımda açıktı 60km hıza ulaştım vites 7 de ama biraz daha bacak gücü lazım geliyordu.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Serkan bey, bir şey sormak istiyorum.
Elektrikli bisikletin hızı belirli seviyeyi aşınca pedal desteğini kesiyor mu? Yani biliyorsunuz vitesleri yüksek hıza göre artırıp pedalı da daha hızlı çevirdikçe bisikletin hızı artıyor. Örneğin 40-50-60 km/h hızları görebiliyoruz. Yol bisikletinde düz ya da hafif eğimli inişleri düşünelim bisikletin hızı 45 - 50 km/h hızları görebiliyor. Böyle yüksek hızlarda elektrikli bisiklet pedal çevirirken hala destek veriyor mu? Bu durumda 50+ km/h hızlara çıkmak çok daha az yorucu, çok daha keyifli olurdu. Ya da pedala asıldık hızımız kolayca 25 km/h hıza ulaştı. Bisiklet 25 km/h hızdan sonra biz pedallara asıldığımız halde desteği kesiyor mu? Böyle bir durumda da bisikletin ağırlığı da söz konusu olur ve yüksek hızlara çıkmak yeniden zorlaşırdı diye kafamda sorular oluşuyor.
Bu konuda bilgilerinizi alabilir miyiz? Bir de bisikletinizin ağırlığı nedir?

25 km hızdan sonra (normal ve high da 25,5 km civarına kadar) desteği kesiyor. ama arkadaşlarımın dediği gibi kondisyon sağlamsa sorun olmuyor. ben şahsen gayet kullanıyorum. eco modda genelde gidiyorum. rampalarda bazen hızlıca çıkmam lazımsa normal yada high moda alıp 24-25 km ile acelem yoksada eco modda vitesi düşürerek 15-20 ile çıkıyorum. 2 günde bir şarj ediyorum. destek kesildiğinde işe gidip gelirken mecbur kullandığım çantam ile 22-23 km dan aşağı olmadığını düşünüyorum. haliyle 25 km üstünde zorlar diye düşünüyorsunuz ama 30 km ye kadar sorunsuz akıyor. (en azından benim açımdan) bendeki shimano steps e-6000 serisi ve kolay kolay hacklenmiyor sanırım. yapabilen yada nerede yaptırabileceğimi bilen varsa çok memnun olurum.

1-28" E-SPORTIVE 9-Vites Hidrolik Disk Fren 2-29" KIFUKA 29 10-Vites Hidrolik Disk Fren . İşe gidip gelirken kullanacağım, yazları da asfalt yolda 10,15 km lik turlar yapacağım hangisni önerirsiniz arkadaşlar?

1-28" E-SPORTIVE 9-Vites Hidrolik Disk Fren 2-29" KIFUKA 29 10-Vites Hidrolik Disk Fren . İşe gidip gelirken kullanacağım, yazları da asfalt yolda 10,15 km lik turlar yapacağım hangisni önerirsiniz arkadaşlar?
Ş.içi kullanım için sportive bence daha uygun. hatta e vivayıda önerebilirim. gayet yeterli oluyorlar

• Beğen
Tepkiler: Comandanteche
Çok teşekkür ediyorum.Ben de bugün o karara vardım,yorumunuzla emin oldum.

acaba e-viva ya akıcılığı arttırmak desteksizkende daha rahat gidebilmek için ağırlık azaltmak vs. için ne gibi değişiklikler yapabilirim?fikirleriniz nelerdir? birde lastik değişim zamanım geldi. ne önerirsiniz?

Arkadaşlar merhaba, bugün e sportive bisikletime kavuştum. Sormak istediğim şu şimdi pili şarj ediyorum.Pili uyandırmak için dolduktan sonra da daha uzun şarj edin efsanesi geçerli mi; zira ilk kitapçıklarında ilk dolumda tam şarj edin yazıyor sadece ve 4 saat süre veriyor tam dolum için, bu durumda daha uzun süre tutmak pile zarar da verebilir belki??? Bilgini yazarsan sevinirim.

YANITLA

Sonunda yıllar sonra Shimano yeni elektrik motorunu tanıttı. EP8.
Çok fazla inceleme okumadım ama birkaç yapılan incelemeye göz attım, kesinlikle E8000 in üzerine çok şey koymuşlar. Olması gereken de buydu zaten, çünkü rakipleri bir sürü model çıkartırken Shimano dan tık çıkmaması ilginçti. Meğer çakallar içten içe geliştiriyormuş motoru 😜
Okuduğum incelemelere göre , E8000 e göre her bakımdan çok iyi.
Daha küçük, daha hafif, daha güçlü, daha az sürtünme kuvveti var (dişli yapısını vs. değiştirmişler) (bu aynı zamanda daha az pil tüketimini de sağlıyormuş), daha sessiz. Yalnız şöyle bir eksi tarafı var (yazılanı çok iyi anlayamasam da) vites değiştirmelerinde veya zincir üzerine binen yük değiştiğinde motordan rahatsız edici sesler geliyormuş, tam olarak nasıl birşey bilmiyorum ben de, videoları mutlaka gelir yakında.
Shimano nun yaptığı en iyi işlerden birisi de şu olmuş. Eski E8000 ile bağlantı yerleri birebir aynı. Böylece aynı kadroya E8000 çıkarılıp EP8 takılabilir, veya kadro üreticisi E8000 için bir kadro yaptıysa onun yerine EP8 takabilir alternatif olarak.

shimano-ep8.jpg

@ratm Siz yazınca öğrendim ben de çok iyi olmuş cidden bu yeni makine.

Alba firmasının gönderdiği mesaj burada da bulunsun.
Seçenekler artıyor.:)

Merhaba,
Bu sefer farklı bir bisikleti sizlere sunuyoruz. Corelli Zengo Fat Bike altyapısını; 750W Bafang arka motorla güçlendirdik. LG Lİ-ion batarya paketi (504 Wh) ile mesafelerini uzattık. Sadece 10 adetle sınırlı olarak hazırladığımız bu elektrikli canavarı kaçırmayın.
Bu elektrikli bisiklete, 10.999 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Üstelik,

kargo ve montaj dahil, kredi kartına vade farksız 6 taksit olarak satışta. Tüm sorularınız ve siparişleriniz için satış ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.
Geç kalmayın, gelecek ile tanışın.
Alba E-Bikes

Corelli Zengo Fat Bike Powered by Alba
(link)

Kütahya'da iken yollar neredeyse dümdüzdü, yollar genel itibariyle boştu hatta kaldırıma sıfır park eden araç sayısı bile çok azdı. Takım elbiseyle dahi işe yol / yarış bisikletimle rahat rahat gidip gelebiliyordum(21 ayda 180 kez). Her türlü ihtiyacımı bisiklet vasıtasıyla karşılıyordum neredeyse. Ankara'da ise daha ilk deneyişimde işe bisikletle gidip gelme durumunu verimli bir şekilde başaramayacağımı anladım(İşçi Blokları Mah. - Kızılay güzergahı). Ancak bu durum elektrikli katlanır bir bisikletle değiştirilebilecekmiş gibi duruyor. O sebeple araştırmalara başladım. İnsan bir kez işe bisikletle gidip gelmeye başladı mı, toplu ulaşıma ve toplu ulaşımın getiri-götürülerine bir türlü alışamıyor. İnşallah en kısa zamanda düzgün bir şey bulabilirim. Bu başlığı da takip edeceğim. Herkese iyi pedallamalar dilerim.
Bütçeniz varsa ve bulabilirseniz Tern Joe p27 alıp ona kit takabilirsiniz. Piyasadaki 27,5 jant katlanır tek elektrikli bisiklet sizin olur :)

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Selamlar.

Uzun süredir Canyon Gravel modelleri kovaladıktan sonra fiyatların istediğim seviyeye inmemesi ve Euro kurunun geldiği noktayla vazgeçtim diyebilirim. Carraro elektrikli Gravel modelini düşünmeye başladım. 18 civarı olan fiyat 20’leri görmüş. Fikirlerinize açığım. Son sayfada bahsedilen E8 motoru için beklemeye değer mi? Elektrikli bisikletin çok büyük avantajı var mı? Bakım vs. ekstra sorunlar yaratıyor mu? Harcanan güç olarak katkısı ne seviyede?

Başlığı baştan okumaya başlıyorum, muhtemelen aradığım soruların cevapları mevcut :) Arada güncel bilgiler gelirse bir yandan takip ederim diye yazayım dedim.

Geri