BilalKorukcu
Aktif Üye
- Tepki
- 316
- İsim
- Bilal Korukcu
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Ghost
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Avrupa standardlarına göre iki grup elektrikli bisiklet var:Anladım, teşekkür ederim.
25 km sınırı kaldırıldığında (yasal olmayan yöntemlerle), peki pedala destek ne kadar oluyor, nasıl oluyor acaba? Kadans arttıkça destek kısılmaya devam mı ediyor, yoksa sen asıldıkça bisiklet hızlanıyor, bisiklet hızlandıkça daha da hızlanabilmek için pedala destek te aynı şekilde artıyor mu?
Sınırlı modelden kastınız nedir? Beklentiniz nedir? Kısıtlı kadro ebatları derken hangi tür istiyorsunuz da kadro boyu yüzünden alamıyorsunuz?birde istedigimiz modeli ulkemizde bulabilsek...Maalesef elektrikli bisiklette cok ama cok sinirli modeller cok kisitli kadro ebatlariyla geliyor. Umarim ileride cesitlilik artar ama benim hic umidim yok
selam kardesim, benim aradigim enduro&all mountain tarzi cift amortisorlu bir e-mtb. Turkiyede maalesef hic yok, buna en yakin 130 mm travel amortisorlu modeller vardi ama birkac tane vardi hepsi satildi. Benim icin bir diger sorunda kadro boyutu. 1,90 boyunda eski bir basketbolcu oldugum icin L yada XL kadro ariyorum, fakat degil e bike, normal mtb'lerde dahi bu kadro ebatini bulmak neredeyse imkansiz benim icin...Sınırlı modelden kastınız nedir? Beklentiniz nedir? Kısıtlı kadro ebatları derken hangi tür istiyorsunuz da kadro boyu yüzünden alamıyorsunuz?
Bazı Türk girişimdi gençler bu sistemin tıpatıp benzerini Türkiyede de yapmaya başlamışlardı. Sponsor ve sermaye toplamaya çalışıyorlardı sanırım.(link)
Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz, tavsiye eder misiniz? Daha önce bu siteden kayıt olmuştum, yeni mesaj göndermişler. Cumaya kadar Eco modelini 380 € 'ya, Pro modelini 440 € 'ya alabilirim. Bir de ne kadar vergi çıkar tahmini bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım talep ediyorum.234971 dosyayı görüntüle
(link)
The ECO kit has a battery capacity of 5.2Ah (187Wh) and an expected range of 35km on medium power.
The PRO kit has a battery capacity of 7Ah (252Wh) and an expected range of 50km on medium power.
Serkan bey, bir şey sormak istiyorum.
Elektrikli bisikletin hızı belirli seviyeyi aşınca pedal desteğini kesiyor mu? Yani biliyorsunuz vitesleri yüksek hıza göre artırıp pedalı da daha hızlı çevirdikçe bisikletin hızı artıyor. Örneğin 40-50-60 km/h hızları görebiliyoruz. Yol bisikletinde düz ya da hafif eğimli inişleri düşünelim bisikletin hızı 45 - 50 km/h hızları görebiliyor. Böyle yüksek hızlarda elektrikli bisiklet pedal çevirirken hala destek veriyor mu? Bu durumda 50+ km/h hızlara çıkmak çok daha az yorucu, çok daha keyifli olurdu. Ya da pedala asıldık hızımız kolayca 25 km/h hıza ulaştı. Bisiklet 25 km/h hızdan sonra biz pedallara asıldığımız halde desteği kesiyor mu? Böyle bir durumda da bisikletin ağırlığı da söz konusu olur ve yüksek hızlara çıkmak yeniden zorlaşırdı diye kafamda sorular oluşuyor.
Bu konuda bilgilerinizi alabilir miyiz? Bir de bisikletinizin ağırlığı nedir?
Ş.içi kullanım için sportive bence daha uygun. hatta e vivayıda önerebilirim. gayet yeterli oluyorlar1-28" E-SPORTIVE 9-Vites Hidrolik Disk Fren 2-29" KIFUKA 29 10-Vites Hidrolik Disk Fren . İşe gidip gelirken kullanacağım, yazları da asfalt yolda 10,15 km lik turlar yapacağım hangisni önerirsiniz arkadaşlar?
Bütçeniz varsa ve bulabilirseniz Tern Joe p27 alıp ona kit takabilirsiniz. Piyasadaki 27,5 jant katlanır tek elektrikli bisiklet sizin olurKütahya'da iken yollar neredeyse dümdüzdü, yollar genel itibariyle boştu hatta kaldırıma sıfır park eden araç sayısı bile çok azdı. Takım elbiseyle dahi işe yol / yarış bisikletimle rahat rahat gidip gelebiliyordum(21 ayda 180 kez). Her türlü ihtiyacımı bisiklet vasıtasıyla karşılıyordum neredeyse. Ankara'da ise daha ilk deneyişimde işe bisikletle gidip gelme durumunu verimli bir şekilde başaramayacağımı anladım(İşçi Blokları Mah. - Kızılay güzergahı). Ancak bu durum elektrikli katlanır bir bisikletle değiştirilebilecekmiş gibi duruyor. O sebeple araştırmalara başladım. İnsan bir kez işe bisikletle gidip gelmeye başladı mı, toplu ulaşıma ve toplu ulaşımın getiri-götürülerine bir türlü alışamıyor. İnşallah en kısa zamanda düzgün bir şey bulabilirim. Bu başlığı da takip edeceğim. Herkese iyi pedallamalar dilerim.