Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

nasıl yapa bilirim normal olarak 30 görüyorum ciple 60 görüyor bildigim...
programı satın alıp cep telefonuna kuruyorsunuz. cep telefonundan bisiklete bluetooth ile bağlanıyor. teker çap ayarlarını değiştirerek daha yüksek hıza çıkmak ta mümkün ama bisikletle 60 km hızları hedeflemek akıl işi değil. o kadar yüksek hız istiyorsanız motosiklet almak daha güvenli ve sağlıklı olur.

Scudo
programı satın alıp cep telefonuna kuruyorsunuz. cep telefonundan bisiklete bluetooth ile bağlanıyor. teker çap ayarlarını değiştirerek daha yüksek hıza çıkmak ta mümkün ama bisikletle 60 km hızları hedeflemek akıl işi değil. o kadar yüksek hız istiyorsanız motosiklet almak daha güvenli ve sağlıklı olur.
25 yazan yer degişmiyor hepsinimi degiştirmem lazım programda
Sürümden dolayıda bölge degişsede olmuyor cipsiz zor gibi bu iş

Son düzenleme:

Sürümden dolayıda bölge degişsede olmuyor cipsiz zor gibi bu iş
shimanonun eski sürümleri yüklenebiliyordu. o programın satıcısına destek mesajı gönderdiğimde email ile göndermişti.

shimanonun eski sürümleri yüklenebiliyordu. o programın satıcısına destek mesajı gönderdiğimde email ile göndermişti.
Cip daha mantıklı görünüyor ben bosch e Bike de kullanıyorum sorunsuz yazılım felan da gerekmiyor artık cip bakacağız
Birde aslı bisikletteki o bisiklet nasıldır hocam alınır mı iki yıl garantisi var
Cip daha mantıklı görünüyor ben bosch e Bike de kullanıyorum sorunsuz yazılım felan da gerekmiyor artık cip bakacağız

Birde aslı bisikletteki o bisiklet nasıldır hocam alınır mı iki yıl garantisi var
(link)
Buradakilerin hepsimi değişecek acaba yoksa 25 yazanmı sadece

Son düzenleme:

(link)
Buradakilerin hepsimi değişecek acaba yoksa 25 yazanmı sadece
Bölgeyi US yapınca 32'ye çıkıyor.
Özellikleri güzel görünüyor ama o fiyata değer mi bilemiyorum.

Buradan paylaşmıştım; bisiklet 10 gün ve 100 km de arıza vermiş, bisikletin b sinden elektroniğin e sinden anlamayan "servis" arkadaş 3 parçayı söküp G.antep'e RKS fabrikasına göndermişti. Sonuç olarak 2 ay sonra 3 parça ( beyin, ekran ve el gazı) yenisiyle değiştirilmişti, biz de herşeye rağmen "iyi bari" demiştik. Lakin 75 km sonra yine aynı hatayı verdi maalesef. Ve beyin istendi tekrar fabrikaya (2 aylık döngü yine başlıyor). Söktü usta sağolsun (artık dostuz onunla da) ve yorumsuz şekilde değiştirdikleri -ki beni de yurt dışından gelecek diyerek beklettikleri- beynin resmini paylaşıyorum ..;+)
kopya.jpg

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Buradan paylaşmıştım; bisiklet 10 gün ve 100 km de arıza vermiş, bisikletin b sinden elektroniğin e sinden anlamayan "servis" arkadaş 3 parçayı söküp G.antep'e RKS fabrikasına göndermişti. Sonuç olarak 2 ay sonra 3 parça ( beyin, ekran ve el gazı) yenisiyle değiştirilmişti, biz de herşeye rağmen "iyi bari" demiştik. Lakin 75 km sonra yine aynı hatayı verdi maalesef. Ve beyin istendi tekrar fabrikaya (2 aylık döngü yine başlıyor). Söktü usta sağolsun (artık dostuz onunla da) ve yorumsuz şekilde değiştirdikleri -ki beni de yurt dışından gelecek diyerek beklettikleri- beynin resmini paylaşıyorum ..;+)
312166 dosyayı görüntüle

Üstüne kalemle "sağlam" yazılan bir etiket bozuk olduğu için servise gelmiş, kısa testte "çalışıyor bu" denip sağlam diye işaretlenmiş ve ilk müşteriye gönderilmiş, uzun vadede patlayacağı belli bir parça olduğunu belli ediyor.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
312166 dosyayı görüntüle
İade edin. kabul etmezlerse tüketici mahkemesine gidin.

Üstüne kalemle "sağlam" yazılan bir etiket bozuk olduğu için servise gelmiş, kısa testte "çalışıyor bu" denip sağlam diye işaretlenmiş ve ilk müşteriye gönderilmiş, uzun vadede patlayacağı belli bir parça olduğunu belli ediyor.

Yani..:)

İade edin. kabul etmezlerse tüketici mahkemesine gidin.

Başlarda öyle düşünüyordum ama kazanılsa bile süreç 1 sene sürüyor (daha önce bir cep telefonunda başıma gelmişti), vazgeçtim. Sonuçta 20.500 TL ye almıstım, şu an 27.500 olmuş. Elektronik aksam temelde 4 parçadan oluşuyor; Batarya en pahalısı, sonra motor gelir sanırım, beyin ve ekran. Garanti için zaten belli aralıklarla da gidip 300-500 bayılmak da gerekecek. Ben garantiden çıkmasını göze alıp 600-700 e beyin alıp takacağım, bozulmaması içinde dua edeceğim. Hiç olmazsa bu işten anlayan bir adama kazıklanırız bilahare. Yoksa bu yalancı dolandırıcı adamlarla uğraşılmaz. 2024 Türkiyesinde sektörün %50 payına sahip bir firma RKS, yazık. Beyin yine sağlam denilerek geri gönderilecek muhtemelen. Bu şekilde olursa bahsettiğim B planına geçeceğim. Belki de kendim yaparım, çok da zor değil.

Bu tip RKS motor sorunlarını okudukça parmak gazı takma isteğimi kaybediyorum arıza çıksa ben bunu nereye götüreceğim.

-Bu konuyu Mid-Drive (Ortta Motorlu) E-bisikletlerin aktarma sistemleri hakkında bilgi paylaşımı için açıyorum. Zincir ve dişllilere insan üstü güç verdiğinden zincir ve ruble ömrü kısa oluyor. Yabancı forumlarda zincir olarak e-bisiklet için özel üretilmiş KMC E serisi, sram EX1 ve Shimano E serisi zincir önerenler olduğu gibi iki kat fiyata e serisi zincir alacağına yarı fiyatına yarı ömürlü zincir al diyenler olmuş. Bazılarıda 10 lu 11 li ruble yerine 7-8 belki 9 lu ruble ile daha kalın zincir kullan diyenler olmuş.

-80 torkluk orta motorlu e-bisklet zincir ve rubleyi 100 km de dağıttı. Zincir ve ruble markasız kalitesiz parçalardı. Arka aktrıcı 5-10 km dağılmıştı.

-Zinciri en fazla zorlayacak husus kalkışlarda ve yokuşlarda küçük dişli ile yol alma. Ancak en küçük dişlide hızla giderken durmak gerektiğinde tekrar kalkış esnasında vitesi 10 dan 1 e almak o kadar kolay değil. Vites kolundan 1 e alabiliriz ama motor 10 dan bire çok fazla kuvvet vererek geçirecek buda rubleye zarar verecek.

Ben çözümlerden en mantıklısının 10-11 ve 12 vites yerine 8 li 9 lu rublelerde kalın ucuz ve sağlam zincir kullanmanın ve yedekte kolay takılabilecek bir zincir taşımanın olduğunu düşünüyorum. Bu bilgilere ulaşmadan 9 lu ruble yerine 10 lu sistem taktım ve Shimano cn-e6090 138 linkli zincir aldım. Zincir ömrü bittiğinde rubleyi 8-9 a indirmeyi düşünüyorum.
Anladığım kadarıyla en kalın zincir 6-7-8 viteslerde oluyormuş. 9 onlardan bir seviye daha ince. 10-11-12 li sistem zincirler hepsi bir birinden farklı ve incelerek devam ediyor.
-Bisikletim 9 lu sitemde en büyük dişlisi baya büyüktü. Yine anladığım kadarıyla 9 lu rublelerde farklı büyüklükte dişlileri oluyor. Bize lazım olan en küçük dişlisi küçük (11 diş oluyor galiba) en büyük dişlisi büyük ( 9 lu rublede 32 dişmi mesela en büyük ) olan ruble. 8 li rublede en büyük dişli 9 luda olan diş sayısı kadar olan varsa en ideali. Bendeki bisiklet 250 watt ama 80 tork ile 1. viteste yokuşları çok kolay çıkıyor.

-Bana ve gelecekte e-bisiklet aktarma grubu sorunları yaşayanlara neler önerirsiniz. 8 ve 9 lu ruble diş sayılarını değerlendirirseniz sevinirim. 8 li rublede 8. vites en fazla kaç diş oluyor. 9 lu rublede 9. vites en fazla kaç diş oluyor.

Son düzenleme:
E-bike alıp millet kendisini kandırmaya çalışıyor. *Hayır e-bike ile daha fazla uzağa gidiyorum daha fazla kalori yakıyorum* diyeni çok gördüm... hiç birinin ne terlediğini ne de efor sarf ettiğini görmedim. Sabah işe gidip gelmek için e-bike kullananları anlarım ve saygı ile karşılarım fakat e-bike alıp ben spor yapıyorum diyenlere zerre saygım bulunmuyor.

Elektrikli bisiklet candır. Ama parçası bulunacak. Arıza durumunda max 1-2 haftada sorunu halledilebilecek. Anlayan usta, tamir edebilen olacak.Pilleri çok kaliteli olacak. Bana kalsa son hızı da minimum 50 olmalı. Hem araba hem bisiklet hem motor mantığı ile kullanabilelim. bagaj felan takarak aynk zamanda. Nispeten bu sayede şehirler sessiz ve stressiz olur.

Elektrikli bisiklet candır. Ama parçası bulunacak. Arıza durumunda max 1-2 haftada sorunu halledilebilecek. Anlayan usta, tamir edebilen olacak.Pilleri çok kaliteli olacak. Bana kalsa son hızı da minimum 50 olmalı. Hem araba hem bisiklet hem motor mantığı ile kullanabilelim. bagaj felan takarak aynk zamanda. Nispeten bu sayede şehirler sessiz ve stressiz olur.
Benim sol dizde çarpraz bağ yırtılması vardı. Tedavi oldum ve iyileşti.
Ama bir saati geçen grup turlarına katılamıyorum.
Dizleri dinlendirmek için, haftada bir iki gün elektrik destekli bisiklet (Alba Fold 2) kullanıyorum.
Haftanın 5 günü de şehir bisikletiyle yavaş tempo sporumu yapıyorum. Arkada heybe ile mahalle marketi ve semt pazarı işlerimi bisikletimle yapıyorum. Arabamla kısa mesafe gidip, şehri zehirlemiyorum.:)

ayrıca bunu yaptığım için gayet güzel sporumu yapıyorum ve forumdaşlardan saygı beklemiyorum. :)

E-bike alıp millet kendisini kandırmaya çalışıyor. *Hayır e-bike ile daha fazla uzağa gidiyorum daha fazla kalori yakıyorum* diyeni çok gördüm... hiç birinin ne terlediğini ne de efor sarf ettiğini görmedim. Sabah işe gidip gelmek için e-bike kullananları anlarım ve saygı ile karşılarım fakat e-bike alıp ben spor yapıyorum diyenlere zerre saygım bulunmuyor.

El gazıyla gezip öyle diyen varsa başka ama tümüne "zerre saygım bulunmuyor" diye genelleştirmek de doğru değil.
Elektrikli bisiklet diye elektrikli motosiklet ya da el gazlı modelleri kullananlar bir tarafa. Onları elektrikli bisiklet diye kabul etmek mantıksız, zaten yasal olarak hepsi motosiklet ve kazaya karışırsa motosiklet olarak işlem görüyor. Yakında denetime başlayacaklarını söylemişti bisikletli polis yeğenimiz ama daha denk gelmedim.
Ancak hayatını bisiklete adamış ama dizindeki sakatlık nedeniyle sadece elektrikli bisiklet kullanabilen tanıdığım var. Benzer şekilde sağlık sorunları ya da yaşı nedeniyle elektrikli bisiklet kullanmasa bisiklet kullanamayacak ya da en azından daha zor kullanacak birçok kişi var.
Biraz öteyi düşünmeyen birisi olsam, "hayatta elektrikli bisiklet kullanmam" derdim. Şimdilik hiç niyetim de yok. Ama daha geçen yıl bir diz sorunu yaşadım, 1 ay zorlukla yürüdüm. Fizik tedavi uzmanı "bundan sonra bisikleti ancak zorlanmadan, çok dikkatli ve kısa süre kullanabilirsin" dedi ama ben azmettim, sabrettim, ortopedist akrabamın önerilerini uyguladım, şimdi çok abartılı zorlamadan bisiklet sürebiliyorum ama süremeyebilirdim de. O zaman ya bisikleti bırakmam, ya bir e-bisiklet almam gerekirdi. Bisikleti bıraksam dünyam kararırdı ama e-bisiklet alsam kimsenin ne düşündüğüne bakmazdım.
Yaş neredeyse 50. Bunun sonrası da var. Avrupa'da 80'lik dedelerin istediği yere gidebilmesini sağlıyor e-bisikletler. Adam baston desteğiyle yürüyor ama bastonu bisiklete asıp pıtı pıtı canının istediği yere pedallıyor. Sonuçta çok efor harcamasa da o diz hareketi ya da bisikleti kullanmak için gereken diğer beden hareketleri özellikle zor yapanlar için ciddi spor ve saygı duyarım.

El gazıyla gezip öyle diyen varsa başka ama tümüne "zerre saygım bulunmuyor" diye genelleştirmek de doğru değil.
Elektrikli bisiklet diye elektrikli motosiklet ya da el gazlı modelleri kullananlar bir tarafa. Onları elektrikli bisiklet diye kabul etmek mantıksız, zaten yasal olarak hepsi motosiklet ve kazaya karışırsa motosiklet olarak işlem görüyor. Yakında denetime başlayacaklarını söylemişti bisikletli polis yeğenimiz ama daha denk gelmedim.
Ancak hayatını bisiklete adamış ama dizindeki sakatlık nedeniyle sadece elektrikli bisiklet kullanabilen tanıdığım var. Benzer şekilde sağlık sorunları ya da yaşı nedeniyle elektrikli bisiklet kullanmasa bisiklet kullanamayacak ya da en azından daha zor kullanacak birçok kişi var.
Biraz öteyi düşünmeyen birisi olsam, "hayatta elektrikli bisiklet kullanmam" derdim. Şimdilik hiç niyetim de yok. Ama daha geçen yıl bir diz sorunu yaşadım, 1 ay zorlukla yürüdüm. Fizik tedavi uzmanı "bundan sonra bisikleti ancak zorlanmadan, çok dikkatli ve kısa süre kullanabilirsin" dedi ama ben azmettim, sabrettim, ortopedist akrabamın önerilerini uyguladım, şimdi çok abartılı zorlamadan bisiklet sürebiliyorum ama süremeyebilirdim de. O zaman ya bisikleti bırakmam, ya bir e-bisiklet almam gerekirdi. Bisikleti bıraksam dünyam kararırdı ama e-bisiklet alsam kimsenin ne düşündüğüne bakmazdım.
Yaş neredeyse 50. Bunun sonrası da var. Avrupa'da 80'lik dedelerin istediği yere gidebilmesini sağlıyor e-bisikletler. Adam baston desteğiyle yürüyor ama bastonu bisiklete asıp pıtı pıtı canının istediği yere pedallıyor. Sonuçta çok efor harcamasa da o diz hareketi ya da bisikleti kullanmak için gereken diğer beden hareketleri özellikle zor yapanlar için ciddi spor ve saygı duyarım.
Abi sağlık sorunu olanlardan bahsetmiyorum onlar bu yazdığım yorumun dışında kalıyor. Benim bahsettiğim kısım sağlık sorunu olmayıp sadece tembelliğini bahane bulan kesim.

Abi sağlık sorunu olanlardan bahsetmiyorum onlar bu yazdığım yorumun dışında kalıyor. Benim bahsettiğim kısım sağlık sorunu olmayıp sadece tembelliğini bahane bulan kesim.

İşte dışında kalanlar dışında kaldığını bilsin, arada kaynamasın.
Öyle olmak zorunda da değil tabii ama insan araya kaynama potansiyelini düşününce daha bir hassas oluyor.

Ben spor yapiyorum

Geri