Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

QR (mandallı sistem) doğru kullanıldığında hiçbir fark olmamalı. Bisiklet bu milin üzerinde durmuyor zaten, sadece teker mil tarafından sabitleniyor.
Fark oluyor, ama bu bahsedildiği gibi elektrikli bisiklet olmasından, yani arka teker ağırlığından değil. QR millerin içi 4 mm çapında boydan boya delik olduğu için, dolu mile kıyasla hızlı bel veriyor, yamuluyor.

Scudo
...Biraz araştırma yaptım. Bazı zincir yağlarının açıklamasında “”elektrikli bisiklet”” uyumludur ifadesi var...

...Uzun suredir yilin 12 ayi yagmur, kar dinlemeden elektrikli bisiklet kullaniyorum ama elektrikli bisikletle uyumlu zincir yagi diye bir sey duymadim. Yagin nesi elektrikli bisikletle uyumlu olabilir diye dusundugumde de herhangi bir sey gelmiyor aklima, gercekten ilginc...

Yüksek hız / yüksek ağırlıktan dolayı fazla güç için olabilir mi diye düşündüm ama bunların yağı ne kadar etkileyebileceği hakkında fikrim yok. Lastiklerde de E-25, E-50 standartları var, 50'yi anlarım ama 25 niye var bilmiyorum.
1700041248489.png 1700041219147.png

Belki de sadece teknik bilgisi olmayıp "acaba bisikletime uyar mı" sorusunu aklından geçiren kullanıcıları cevaplamak içindir. Mesela bisikletçiye girip "Salcano lastiği var mı" diye soran gördüm. Benzer şekilde oto sanayide bir yedek parçacı akrabam var. O grupta dükkanlar Ford, Renault, Peugeot, aksesuarcı, Ford şeklinde sıralı. Hepsinin önünde aynı marka silecekler var, hiçbirinin üstünde uygun olduğu marka yazmıyor, sadece uzunlukları yazıyor, bir de iki çeşit bağlantı şekli var. Her silecek alıcısı kendi arabasının markasına göre dükkan seçiyor, kutunun üstünde marka olmayınca duraksayıp "Ford falancaya uyar mı" diye soruyor, "orijinal abi" cevabını alıyor, takıyorlar ve oluyor. Kutunun üstünde marka model yazsa emin olacak ama o kadar marka ve modeli kutuya sığdırmak kolay iş değil tabii.

Belki de sadece teknik bilgisi olmayıp "acaba bisikletime uyar mı" sorusunu aklından geçiren kullanıcıları cevaplamak içindir. Mesela bisikletçiye girip "Salcano lastiği var mı" diye soran gördüm.
Doğru teşhis :ssrtcbya:

24*1.75 lastik tavsiyesi olan var mı?

@Adem Kaya Schwalbe Marathon. Sanırım Aslı Bisiklet'te vardı. Ancak biraz pahalı. Alman sitelerinde yarı fiyatına bulunabilir ama kargo ve gümrük masraflarını düşünmek gerek. Birkaç ürün alınacaksa değebilir. Benim kitli bisiklette Marathon E-Plus var (28x1,75). Memnunum.
Link ekliyorum;

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Yüksek hız / yüksek ağırlıktan dolayı fazla güç için olabilir mi diye düşündüm ama bunların yağı ne kadar etkileyebileceği hakkında fikrim yok.

Konu e-bisiklet zincir yağından e-bisiklet lastiğine bağlanmış. Lütfen zincir yağına özellikle e-bisiklet uyumu için farklı yağ gerekli mi.. lütfen konuya odaklanma ricası. Yağı çözersek sıra lastiğe de gelir.:)

Konu e-bisiklet zincir yağından e-bisiklet lastiğine bağlanmış. Lütfen zincir yağına özellikle e-bisiklet uyumu için farklı yağ gerekli mi.. lütfen konuya odaklanma ricası. Yağı çözersek sıra lastiğe de gelir.:)

Konunun odaklanılmış, yorumlanmış hali bu. Bir yağın bisikletin elektrikli olmasıyla nasıl bir ilgisi olabileceğini yorumladık.
Belki konunun e-bisiklet ile alakası yoktur, kararması kullanılan yağın zaten kararmasıyla ünlü Muc Off, Motorex gibi yağlardan biri olması, katılaşması zincirin temizlenmemesinden kaynaklıdır. Belki elektrikli bisiklet pedal desteksiz, el gazıyla kullanılıyordur, olağandan daha hızlı, daha uzun sürelerde kullanılıyordur, zincirin sabitken yol tozunu çekmesi sorunun sebebidir.
Açıkçası en uyduruk makine yağından en iyi diye bilinen bisiklet yağına kadar olağan şartlarımda kullandıysam hiçbiri kararmıyor, bisikleti ihmal ettiysem hepsi kararıyor. O yüzden yağlar arasındaki farklara pek hakim değilim. Kişisel tahminim, daha iyi/daha sık bakım bu sorunu çözer.

aslinda elektrikli bisikletler icin uretilen zincir yaglari normallerine gore biraz daha kalin. Amac zincirle disli arasindaki normalden kat kat fazla olusan yuklerde asinmanin azalmasi ve aradaki film tabakasinin daha uzun kalmasi. AMA ben asla e bike specific zincir yagi kullanmiyorum, cunku her surusten sonra zinciri temizleyip yagi tazeliyorum. Eger bu sekilde bakimini her surus sonrasi yaptiginizda da cok daha fazla para odeyip e bike specific zincir yagi kullanimina gerek olmadigini dusunuyorum.

Ben E-Bike uyumlu bu ürünü aldım.
Zincir için damla olanı
Aktarıcılar için sprey olanı.

üzerinde 500 km ömür verisi var ve E-Bike uyumlu logosu var.😊

elimde 2 hafta ve 100 km de kararıp katılaşan başka ünlü markanın dört mevsim ürünü var.
Onunla kıyaslayacağım.😊

Dosyalar

• BD143DD5-2EF1-4863-A52D-3CE40D8177A9.jpeg
    BD143DD5-2EF1-4863-A52D-3CE40D8177A9.jpeg
    161,9 KB · Okunma: 22
  • BB93FE2B-1CD6-4CB4-8B50-FDCFB692099E.jpeg
    BB93FE2B-1CD6-4CB4-8B50-FDCFB692099E.jpeg
    123,8 KB · Okunma: 21
  • Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
Kaygan zeminde nasıl iyi mi ?
Ben de Continental plus var yüksek hızlarda güven vermiyor şehir içinde. Yoksa sağlam lastik acaba dişli lastik alsam

@Adem Kaya Schwalbe Marathon. Sanırım Aslı Bisiklet'te vardı. Ancak biraz pahalı. Alman sitelerinde yarı fiyatına bulunabilir ama kargo ve gümrük masraflarını düşünmek gerek. Birkaç ürün alınacaksa değebilir. Benim kitli bisiklette Marathon E-Plus var (28x1,75). Memnunum.
Link ekliyorum;

(link)

(link)

@Adem Kaya Kaygan zemin derken ıslak zeminden bahsediyorsanız Marathon gayet iyi. Arazi lastiğini asfaltta önermem. Yol tutuş, ıslak zemin performansı, lastik ömrü, delinme direnci gibi konularda Marathon kadar iyi lastik pek yok. Bir tek benim deneyimlediğim Continental Contact Urban var. Ancak onun da 24" versiyonu yok.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
(link)

Denetimler başlamış. Seçime doğru ara verilir, sonra biraz daha hızlanır.

merhaba arkadaşlar 1 haftadır Skyjet a6 modelini kullanıyorum ve çok memnunum. gerçekten güzel bir bisiklet yapmışlar. henüz piyasada bilinen bir bisiklet değil. Sadece BIMlerde ve büyük RKS bayilerinde satışı var. ancak bimdeki fiyat çok uygun.19.900 TL ve bonus karta 9 taksit yapılıyor. sınırlı sayıda gelmiş. bulması biraz zor. bilgi verme amaçlı youtube a birde video attım, linkini aşağıya atıyorum, inşallah faydası olur. herkese keyifli pedallar.

(link)
Bu pil Kartepeyi çıkarır mı ?
Albadan sadece pil kutusunu alın. Kendiniz bir batarya dan anlayan bir yere yaptırın derim. Kalitesiz pil ve bms kartı kullanıyor alba. Pil markası :samsung, lg, panasonic, sony son seçenek olarakta aspilsan olmalı. Bms kartı ise daly marka olmalı. Bu markalar harici batarya dan verim alınmıyor. Ömrü az oluyor. Soğuk sıcaktan çok fazla etkileniyor. Sorunuz için ise, motorunuz 250w ise dağ ve tepe yollarında zorlanır ama 20 inch tekerde zorda olsa çıkar. Ama 28 ve 29 inch tekerde 750w, 1000w mid drive altı bu tepeleri çıkamaz. Aksi halde kısa sürede Motor arıza verir.

cube stereo hybırd 160 HPC tm 625
bisikletim icin kadro kulagı arıyorum ama bulamıyorum kırıldıgı icin bisiklete binemiyorum bana yardımcı ola bilecek varmı acaba ilandaki bisiklet bana ait
(link)

birde zincir kopması pantalon yaglanması sorunları yüzünden böyle bir bisiklete gecmek istiyorum lakin merak ettigim bir konu var cip takı hızı attırna işine girsem motor arza verirmi bosch bisikletimde cip var sorun olmadı bir senedir lakin Shimano Steps 6100 motora cip takınca sorun ola bilir diyorlar nedir durum acaba
cip olarak bunu almak istiyorum
(link)
(link)
Dip not bu bisiklet yerine bafang önerecek arkadaşlar varsa onuda denedim 750 olanını sorunları bitmek bilmiyordu 60 gecen hızlarda 6 yıldır kullanıyordum bafang 750 olanını

bisikletim icin kadro kulagı arıyorum ama bulamıyorum kırıldıgı icin bisiklete binemiyorum bana yardımcı ola bilecek varmı acaba ilandaki bisiklet bana ait
(link)

birde zincir kopması pantalon yaglanması sorunları yüzünden böyle bir bisiklete gecmek istiyorum lakin merak ettigim bir konu var cip takı hızı attırna işine girsem motor arza verirmi bosch bisikletimde cip var sorun olmadı bir senedir lakin Shimano Steps 6100 motora cip takınca sorun ola bilir diyorlar nedir durum acaba
(link)
(link)
Dip not bu bisiklet yerine bafang önerecek arkadaşlar varsa onuda denedim 750 olanını sorunları bitmek bilmiyordu 60 gecen hızlarda 6 yıldır kullanıyordum bafang 750 olanını
çipe falan gerek yok. Yazılımla bölge değiştirilince 32km/s hıza çıkıyor. stunlocker kullanmıştım. aynı işi yapan başka yazılımlar da var.

• Beğen
Tepkiler: ratm
(link)

(link)
(link)

ben seyi merak ettim, "otomatik fren sistemini", ilaninizda yaziyor. detay yazabilirmisiniz ?

ben seyi merak ettim, "otomatik fren sistemini", ilaninizda yaziyor. detay yazabilirmisiniz ?
aslı bisikletten almıştım yanlış yazmışım ilana kusura bakmayın bunu kullanıyorum bisiklette..
(link)
çipe falan gerek yok. Yazılımla bölge değiştirilince 32km/s hıza çıkıyor. stunlocker kullanmıştım. aynı işi yapan başka yazılımlar da var.
nasıl yapa bilirim normal olarak 30 görüyorum ciple 60 görüyor bildigim...
@spencermila Şu olabilir mi?

(link)
evet buda türkiyede bulma şansımız yokmu bunun gelmesi 1 ayı bulur bisiklet 1 ay yatınca pek mantıklı gelmiyor bana

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
Geri