Geçen Cumartesi işten erken çıktım. Bu aralar "crunch"dayız, demo yetişecek, o yüzden habire fazla mesai. Hava da iyiyken, fırsattan istifade Bostancı sahile doğru bir seğirteyim dedim. Motor kapalı vaziyette tam 40km yol yaptım (Gülmeyiniz, benim rekor bu). 30'dan sonra bacaklar don lastiği, toto beton kıvamına geldi ama güvencem olduğu için devam ettim. 40km'de durup bir miktar dinlendim. "Günün fotoğrafı" konusunda fotoğrafları mevcuttur. Hava kararmıştı, yorgundum ancak eve gitmek istemedim, devam ettim. Pedal desteğini açtım, bir 10-15km kadar da öyle yaptım. Pendik taraflarında bir yerde montu giymek için durdum, tekrar binmeye çalışırken sol bacakla totoyu birleştiren yerde bir acı husule geldi. Pedal çeviremiyordum, bisikletin üzerine inip binmekte zorlanıyordum. Hayatı boyunca spor yapmayan 40 küsür yaşındaki adamın, olanca cehaleti ile kendini zorlaması sanırım. Akustik bisiklette olsam sıçtık. Ya biraderi arayacağım gel beni al diye ki herif habire şehir dışında. Ya da o bacakla Pendikten Küçükbakkalköye kadar bisikleti ittire ittire yürüyeceğim... Neyse ki destek var. Ağlaya zırlaya Bostancıya kadar geldim, istasyonun altından geçip trafiğe çıktım. Sol bacak çalışmayı bıraktı. Eve daha 5 km falan var ve İstanbul trafiğinde yokuş yukarı. O sırada teeey Çin ülkesinden bulup aldığım fren ve vites sensörünün yanında satıcının "eşantiyon" olarak gönderdiği; Benimde zaten ağır, hazır ağırken "N'olur noolmaz" diyerek yağmurluk, yedek yağmurluk, cep sobası, termal battaniye, ıslak mendil, lastik tamir kiti, duvara telefon yapıştırıcı, üç çeşit eldiven, kilit, powerbank, multitool, pompa, su, cırtcırt, yedek far, yedek arka ışık, powerbank ve yedek at bulunan çantaya attığım gaz kolu aklıma geldi. Gidona takacak enerjim yoktu, kablosunu bağlayıp onunla eve kadar geldim. Arızalı totoyla 20 küsür kilo bisikleti sırtlanıp birinci kata çıkardım, şarja taktım, üstüne 6 bira içtim ve ertesi gün öğlene kadar uyuduğum en güzel uykulardan birini uyudum. Uyandığımda ağrıdan sızıdan eser kalmamıştı. Bu gün Perşembe, işe gidip gelirken 38 km yapmışım, şarj %97'de.
Uzun lafın kısası, eğer bisiklete binmeyi seviyorsanız, pedal destekli bisiklet sizi o egzersizi yapmanız için habire dürtükler.