Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Makale Endomondo, MapMyFitness, Sports-Tracker ve Strava İncelemesi

Ben de bu konuyu merak ediyorum açıkçası. Arkadaşım tekerlek göbeklerine takılan bir sistem olduğundan bahsetmişti 5V gerilim üretiyormuş ama hiç araştırmadım. Dinamo vb. ürünlerin hıza ve sarfedilen güce negatif etkisi olacağını düşünüyorum. Ama güneş enerjisi olabilir aslında. Ben şimdilik 3 batarya kullanarak günü çıkarıyorum :D Çünkü runtastic programını kullanırken ekranı sürekli açık modda tutuyorum ki telefonla ekstra uğraşmam gerekmesin.
 
Scudo
(link)

Şu ürün çok güzel ancak epey pahalı. Zincire bağlı olması çok iyi çünkü yavaş gitseniz bile yüksek kadans kullanıyorsanız sürekli yüksek güç sağlayabilirsiniz.
 
Bana sanki bisikletin zinciri dışında ses yapan başka bir dişlinin olması pek iyi bir çözüm gibi gelmedi. Sanırım ben "solar charger" yöntemini kullanacağım. Çeşitli güçlerde ve aynı zamanda tam şarj sağlamasada güneş enerjisi ile bir yandan kendi bataryasını %40-%50 oranında şarj etmesi imkanı olan irinleri denemeyi düşünüyorum. Ebay de amazon da ve Deal Extream de satışları var.
 
Tabiki de, şu anda fiyat araştırması yapıyorum. Alır almaz neticeyi sizlerle paylaşırım...
 
Strava artık Instagram ile entegre olmuş, Strava sitesinden Instagram bağlantısını yaptıktan sonra tür sırasında çekip instagrama koyduğumuz fotoğrafları otomatik olarak tur bilgilerinin olduğu sayfaya yüklüyor, cok kullanışlı ve faydalı olmuş bence.
 
Runstatic programını kullanıyorum, mantık aynı. tavsiye ederim. (endomondo ve strava da kullanıyorum)
 
@yuzuakyener

Bu özellik oldukça faydalıymış. Bende Sports-Tracker bir kez kendini kapatıp açtı kayıt sırasında, sonra da kaldığı yerden devam etmedi, kayıt çöpe gitti.

@ugurbilgin

Ben iPhone için şarjlı kılıf kullanıyorum, 30-40 liralık bir ürün, %50 civarı ekstra şarj sağlıyor. Ayrıca 2 kalem pil takılabilen bir şarj cihazı aldım, onun da 40-50 lira gibi bir fiyatı vardı galiba. Hem kalem pil şarj etmek için kullanılabiliyor, hem de içinde şarjlı kalem pil varken USB kablo ile telefona bağlayınca telefonu şarj ediyor. O da 2 şarjlı kalem pil ile %50 civarı şarj sağlıyor telefona. Şarjlı kılıfa göre dezavantajı büyük olması, avantajı ise yanında isteyebileceğin kadar kalem pil taşıyabileceğin için şarj kapasitesinin yüksek olması. At çantaya 10 tane kalem pil, istediğin kadar şarj et. Kamplı turlarda bile kullanılabilir, günlerce kayıt tutulabilir.

iPhone ekran sürekli açık tutularak Sports-Tracker'da kayıt tutulduğunda 4-5 saatte şarjı tüketiyor. Kaydı başlatıp ekran kilitlendiğinde, ara ara göz atma amaçlı veya ihtiyaç olduğu anlar dışında ekran kapalı tutulduğunda, şarjın dayanma süresi 8-10 saate varabiliyor. Ben genelde sadece şarjlı kılıfı alıyorum yanıma, ama bahsettiğim portatif şarj cihazı da yedek pillerle birlikte formanın arka cebine atılabilecek makul boyutta bir ürün.

@ugurbilgin

Bu ürün de kapasitesi yüksek, makul fiyatlı ve şık bir ürünmüş, güle güle kullanın.
 
Anlatım guzel olmus bende arastirma halindeyim lakin Blackberry de programlar kisitli.
 
acaba internet paketi alsam çalışması daha hassaslaşır mı yoksa bir etkisi olmaz mı?
 
Tam tersi internet açıkken rota kaydında hata payı daha fazla oluyor. Örneğin bisiklet yolundan giderken internetten karşılaştırdığı haritada hemen yandaki araç yolundan gidildiğini düşünüp rotayı oradan çizebiliyor. Haritada caddelerin sokakların olmadığı yerlerde hata olmasa da, şehir içinde veya anayolların yakınında alternatif bir yerden sürerken sapma yapabiliyor rotada. Benim iPhone'da karşılaştığım bu durum telefonun kendince GPS'in hatalı koordinat aldığını düşünüp rotayı haritada görünen yola uydurması.

Telefonun ayarlarından internet bağlantısı kapatıldığında yazılım Google Maps, Apple Maps vb. haritalar ile karşılaştırma yapamadığı için rota sadece GPS koordinatlarına göre çizilip tam olarak gerçekte geçilen yolu gösteriyor. Hücresel Veri ve Wi-Fi menülerinden interneti kapatmak telefonun pil ömrünü de uzatıyor.

Bu durumun yarattığı bir dezavantaj sürüş sırasında haritanın internetten yüklenememesi ve rotanın boş haritaya çizilmesi. Buna çözüm olarak da interneti kapatmadan önce geçilecek rotanın haritasına farklı yakınlaştırma değerlerinde göz atılması ile program haritayı hafızaya aldığı için sürüş sırasında internet kapalı da olsa harita görüntülenebiliyor.

Son olarak, sürüş bittiğinde rotayı ve sürüş istatistiklerini uygulamanın web sitesine senkronize edebilmek için internet erişimi gerekiyor. Ancak bu işlem hemen yapılmak zorunda değil. Senkronize edilmemiş kayıtlar, program silinmediği sürece telefonda kayıtlı olarak bekliyor. Internet bağlantısı bulunduğunda, örneğin kablosuz internet olan bir yere geçilip program açıldığında, senkronizasyon otomatik gerçekleşiyor.
 
Herkese merhabalar yeniden.
Bahsettiğim harici bataryam geldi. İlk izlenimlerim şu şekilde:
1. Yaklaşık 45 dakika kısa bir deneme parkuru yaptım. Telefonumun şarj durumu %85 iken navigasyonu çalıştırmaya başladım.
2. Takar takmaz şarj olmaya başladı telefonum. (iphone 4 kullanıyorum)
3. Normalde 45 dakika içinde ekran sürekli açık iken ve ekran aydınlatması en sona yakınken bataryanın yaklaşık %20-%30 a düşmesi lazım iken harici batarya sayesinde şarj durumum %95 e yükseldi.
4. Tahminen bu harici batarya ile yaklaşık 5-7 defa telefonumu şarj edebilirim diye düşünüyorum çünki harici bataryanın güç göstergesinde şarj durumunun azalmadığını gösteriyordu...

Detaylı ve uzun parkur incelememi yine buradan paylaşırım.

Herkese keyifli günler...
 
galiba endomondo antreman süresince ulaşılan maksimum hızı göstermiyor bunu nasıl göstertebiliriz ya da gösteren bir program var mıdır?
 
@Evren Uyanık

(link)

Bende bunu aldim 2 kalem pille calisiyor 2.16$
 
@ugurbilgin

45 dakikada şarjın %85'ten %20-30'a düşmemesi gerekir. Ben ekran açık 4-5 saat şarj takviyesi yapmadan kullanabiliyorum telefonu. Bu hesaba göre sizin belirttiğiniz oranda bir şarj düşüşü için 3 saate yakın zaman geçmesi gerekir. Benim telefon da iPhone 4S, pil ömrü açısından çok fark olmamalı. Ancak Sports-Tracker'ın ekran siyah ve çok enerji çekmediğini düşünüyorum. Parlak beyaz ekranlı uygulamalarda, özellikle interneti ve telefonun işlemcisini kullanan uygulamalarda pil belirgin şekilde hızlı tükeniyor. Film izlerken, flaş açık video çekerken, oyun oynarken, internette gezinirken şarjın hızlı düştüğünü farkediyorum. Bunların dışında o kadar hızlı bir şarj düşüşü yaşamadım ben.

Bu tür cihazları test ederken telefonun şarjını sonuna kadar bitirip, telefonda bir işlem yapmıyorken şarj cihazını bağlayarak telefonu ne kadar şarj ediyor test etmek daha sağlıklı sonuç verir. Benim kendi aldığım cihazlar sıfır şarjdaki telefonu %50'ye kadar şarj edebildi. İki adet 2450 mAh kapasiteli Duracell şarjlı pil de iPhonu'u sıfırdan ancak %50'ye kadar şarj edebildi bende. Kapasiteleri kıyaslarsak sizin cihaz telefonu bir kez sıfırdan tam şarja kadar doldurabilir, bir kez de en fazla yarıya kadar doldurabilir gibi görünüyor, ancak test edip sonuçları paylaşırsanız daha doğru bilgilenmiş oluruz elbette. 5-7 defa doldurması çok iyimser bir tahmin olur bence, ama yine de 1-2 kez tam şarj yapabiliyorsa bile almaya değer zaten. Güle güle kullanın.

@Enes.Şahbaz

Fiyat süpermiş :D

Benim aldığım cihaz CONTOUR Power to Go 2x Usb Çıkışlı 2x2700mAh Pil Şarj Cihazı, iki adet pille birlikte 40 lira. Pil şarj etme özelliği olduğu ve pillerle beraber geldiği için fiyatı daha yüksek.

(link)

Merak ettiğim için bir kez şarjlı pil kullanmadan, ucuz kalem pillerle telefonu şarj etmeyi denedim, ama standart kalem pillerin enerjisi telefonu şarj etmeye yetmedi. Şarj kablosunu telefona bağlayınca bu şarj cihazı desteklenmiyor mesajı çıktı telefonda. Ancak mAh değeri yüksek şarjlı piller kullanıldığında şarj ediyor.
 
Arkadaşlar Runtastic, RoadBike ve MountainBike olmak üzere bisiklete özel iki program daha çıkardı android için. iPhone'da zaten mevcuttu. RoadBike'ın Runctastic'ten en önemli farkı ana ekranda hem tur bilgilerinizi (hız, yükseklik vs.) hem de haritayı izleyebilmeniz.
 
Bu konuda problem yaşıyorum, telefonuma uygun bir gereç bulamadım, bu yüzden en fazla bir elimle telefonu tutup bir elimle gidonu tutabilirim.. :D
GPS cebe bile girse kesiliyor telefonda, programlar çok güzel ama kullanamıyorum. Bir önerisi olan var mı ? Telefon HTC one S bu arada.
 
Geri