- Tepki
- 5.624
- İsim
- Serhat C
@sccetin biraz karakterli olun da yaptığınız hareketin arkasında durun bari. hatanız açığa çıkarılınca (link) beğeninizi hemen geri çekmişsiniz.
Size karşı verilen cevapları beğenmem sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım. Anlamadım fakat şaşırmadım da
Ben diğer mesajlarınıza olduğu gibi bu yazdığınıza da sadece gülerim
Gönderdiğiniz terbiyesiz, emrivaki özel mesaja da sadece gülerim
Bu arada paylaştığınız link çalışmıyor; çünkü ortada bahsettiğiniz gibi bir şey yok.
Forumdan birilerini göndermek hiç huyum değildir fakat toksikliğiniz arşı geçti ve bisiklet camiasına en ufak bir katkınızı göremedim; sizi uğurlamak için arkadaşlarla konuşacağım. Yolunuz açık olsun. Gönderilmezseniz de dert değil; forumda engellediğim ilk (ve belki de tek) kullanıcı olursunuz
------
Yönetimden ayrıca açıklama yapılacaktır fakat ben forumdaki normal bir kullanıcı olarak bu konu hakkındaki kendi fikirlerimi söyleyeyim.
Konuyu en başından beri takip ediyorum ve yönetimle de konuyu irdeliyoruz. Bu konunun açılmasına sebep olan konuyu da sevgili @BerkEvren ile özelden konuşuyorduk zaten.
Bu konunun açılmasına sebep olan konu da kullanıcı da yaptırıma uğradı. Sorun çözüldü mü? Tabii ki hayır.
Neyse, benim bu konuda ve forum genelindeki görüşüm yukarıdaki birkaç isabetli mesajda da belirtildiği üzere forumun turnusol kağıdı olmasıdır. Yani, forumun Türkiye'nin küçük bir fotoğrafı olmasıdır.
Yani her çeşit insan her forumda olduğu gibi burada da bulunmaktadır. Mesaj silinse şikayet ediliyor, silinmese şikayet ediliyor. Konu kapansa şikayet ediliyor, kapanmasa şikayet ediliyor. Herkesi memnun etmenin imkânı yok. Gördüğünüz gibi mesaj beğenmeye dahi korkar oldum... Bu yüzden ben yukarıdaki mesajlarda moderasyonu sürekli ve kasten kışkırtmaya çalışan, ithamlarda bulunan, zan altında bırakan mesajlara cevap verme gereği duymuyorum. Normal bir kullanıcı olsam bu mesajlara cevap olarak kişisel fikrimi beyan ederdim belki fakat yönetimi temsil ettiğim için yanlış anlaşılabilir diye cevap vermiyorum. Fakat emin olun yönetim çatısı altında bu konular tartışılıyor, özeleştiri yapılıyor, nasıl daha iyiye gideriz konuşuluyor. Lütfen bunların her adımının paylaşılmasını beklemeyin.
Her ne kadar bırakın futbol analizi programı izlemeyi, Türkiye Tiyatro Ligi ile ilgili maç özeti dahi izlemeyen birisi olarak 2 ay önce Twitter'da özel kanaldaki bir maç sonu programından alınan bir videoya denk geldim. Bu konu ve içeriği bana o videoda çok beğendiğim şu cümleleri hatırlattı. Vakti olmayanlar için cümle cümle yazacağım; videonun kendisi en altta olacak.
"Hakem" kelimesini "forum" olarak değiştirebilirsiniz
"Ülkemizde hakem tartışması bitmez. Hiçbir zaman bitmeyecek; yalnız şunu da söylemek zorundayım. Kendimi de sıyırmadan söylüyorum.
Ben ne kadar yorumculuk yapabiliyorsam hakem o kadar yapabiliyor. Oyuncu o kadar oynayabiliyor. Antrenör o kadar antrenör. Yönetici o kadar yönetici. Hakem de bu kadar hakem.
Hiçbirimizi sıyırmadan söylüyorum. Total kalite bu. İngiltere'de ne kadar futbol oynanıyorsa Gary Lineker o kadar yorumluyor; hakemi de o kadar hakemlik yapıyor. Hiçbirimizi sıyırmadan söyledim altını çiziyorum. O yüzden ben hakem eleştirmeyi veya hakemleri daha itibarsızmış gibi, diğer meslek gruplarının çok altındaymış gibi değerlendirmeyi de doğru bulmuyorum." diye gidiyor.
Buradan, cımbızla, "kalite vasat, forum da vasat ve vasat kalacak" mesajı çıkarılmasın. Fakat bildiğiniz üzere ben dahil forumu oluşturan üyelerin hepsine yakın çoğunluğu Türkiye şartlarında ve kalitesinde büyüdü ve eğitildi ve forum ayrı bir fanusun içinde yaşamıyor; e bu toplumun ortalama yansıması da bu forum. Evet, belki duymak istemediğimiz cümleler; veya bu kısa kişisel gözlemim birçok kişiyi tatmin etmeyecektir veya bu fikre katılmayanlar olabilir fakat benim görüşüm bu.
Forumda kaliteli içerikler var, kaliteli kullanıcılar da var. Bunları koruyup kollamak varken, eski forumlardan kalma "emeğe saygı" tabirini önemsemek varken; oraya buraya saldırmanın hiçbir anlamı veya faydası yok.
Benim size tavsiyem sakin kalabilmeyi başarabilmek ve bisiklet ortak paydasında buluşabilmek ve kendilerini karşısındakine saldırmadan ifade etmeyi öğrenememiş insanlara kafa yormamak.