Scudo Sports

Foruma Veda

@sccetin biraz karakterli olun da yaptığınız hareketin arkasında durun bari. hatanız açığa çıkarılınca (link) beğeninizi hemen geri çekmişsiniz.

Size karşı verilen cevapları beğenmem sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım. Anlamadım fakat şaşırmadım da :)
Ben diğer mesajlarınıza olduğu gibi bu yazdığınıza da sadece gülerim :)))
Gönderdiğiniz terbiyesiz, emrivaki özel mesaja da sadece gülerim :)))
Bu arada paylaştığınız link çalışmıyor; çünkü ortada bahsettiğiniz gibi bir şey yok.
Forumdan birilerini göndermek hiç huyum değildir fakat toksikliğiniz arşı geçti ve bisiklet camiasına en ufak bir katkınızı göremedim; sizi uğurlamak için arkadaşlarla konuşacağım. Yolunuz açık olsun. Gönderilmezseniz de dert değil; forumda engellediğim ilk (ve belki de tek) kullanıcı olursunuz :)

------

Yönetimden ayrıca açıklama yapılacaktır fakat ben forumdaki normal bir kullanıcı olarak bu konu hakkındaki kendi fikirlerimi söyleyeyim.
Konuyu en başından beri takip ediyorum ve yönetimle de konuyu irdeliyoruz. Bu konunun açılmasına sebep olan konuyu da sevgili @BerkEvren ile özelden konuşuyorduk zaten.
Bu konunun açılmasına sebep olan konu da kullanıcı da yaptırıma uğradı. Sorun çözüldü mü? Tabii ki hayır.

Neyse, benim bu konuda ve forum genelindeki görüşüm yukarıdaki birkaç isabetli mesajda da belirtildiği üzere forumun turnusol kağıdı olmasıdır. Yani, forumun Türkiye'nin küçük bir fotoğrafı olmasıdır.
Yani her çeşit insan her forumda olduğu gibi burada da bulunmaktadır. Mesaj silinse şikayet ediliyor, silinmese şikayet ediliyor. Konu kapansa şikayet ediliyor, kapanmasa şikayet ediliyor. Herkesi memnun etmenin imkânı yok. Gördüğünüz gibi mesaj beğenmeye dahi korkar oldum... Bu yüzden ben yukarıdaki mesajlarda moderasyonu sürekli ve kasten kışkırtmaya çalışan, ithamlarda bulunan, zan altında bırakan mesajlara cevap verme gereği duymuyorum. Normal bir kullanıcı olsam bu mesajlara cevap olarak kişisel fikrimi beyan ederdim belki fakat yönetimi temsil ettiğim için yanlış anlaşılabilir diye cevap vermiyorum. Fakat emin olun yönetim çatısı altında bu konular tartışılıyor, özeleştiri yapılıyor, nasıl daha iyiye gideriz konuşuluyor. Lütfen bunların her adımının paylaşılmasını beklemeyin.

Her ne kadar bırakın futbol analizi programı izlemeyi, Türkiye Tiyatro Ligi ile ilgili maç özeti dahi izlemeyen birisi olarak 2 ay önce Twitter'da özel kanaldaki bir maç sonu programından alınan bir videoya denk geldim. Bu konu ve içeriği bana o videoda çok beğendiğim şu cümleleri hatırlattı. Vakti olmayanlar için cümle cümle yazacağım; videonun kendisi en altta olacak.
"Hakem" kelimesini "forum" olarak değiştirebilirsiniz :)

"Ülkemizde hakem tartışması bitmez. Hiçbir zaman bitmeyecek; yalnız şunu da söylemek zorundayım. Kendimi de sıyırmadan söylüyorum.
Ben ne kadar yorumculuk yapabiliyorsam hakem o kadar yapabiliyor. Oyuncu o kadar oynayabiliyor. Antrenör o kadar antrenör. Yönetici o kadar yönetici. Hakem de bu kadar hakem.
Hiçbirimizi sıyırmadan söylüyorum. Total kalite bu. İngiltere'de ne kadar futbol oynanıyorsa Gary Lineker o kadar yorumluyor; hakemi de o kadar hakemlik yapıyor. Hiçbirimizi sıyırmadan söyledim altını çiziyorum. O yüzden ben hakem eleştirmeyi veya hakemleri daha itibarsızmış gibi, diğer meslek gruplarının çok altındaymış gibi değerlendirmeyi de doğru bulmuyorum."
diye gidiyor.

Buradan, cımbızla, "kalite vasat, forum da vasat ve vasat kalacak" mesajı çıkarılmasın. Fakat bildiğiniz üzere ben dahil forumu oluşturan üyelerin hepsine yakın çoğunluğu Türkiye şartlarında ve kalitesinde büyüdü ve eğitildi ve forum ayrı bir fanusun içinde yaşamıyor; e bu toplumun ortalama yansıması da bu forum. Evet, belki duymak istemediğimiz cümleler; veya bu kısa kişisel gözlemim birçok kişiyi tatmin etmeyecektir veya bu fikre katılmayanlar olabilir fakat benim görüşüm bu.

Forumda kaliteli içerikler var, kaliteli kullanıcılar da var. Bunları koruyup kollamak varken, eski forumlardan kalma "emeğe saygı" tabirini önemsemek varken; oraya buraya saldırmanın hiçbir anlamı veya faydası yok.

Benim size tavsiyem sakin kalabilmeyi başarabilmek ve bisiklet ortak paydasında buluşabilmek ve kendilerini karşısındakine saldırmadan ifade etmeyi öğrenememiş insanlara kafa yormamak.

Scudo
Çok fazla uzatmaya değmez, hoşçakalın...Üyeliğimin iptalini rica ediyorum...

Forum yöneticilerinden ilk kez bir ricam olacak, bu konu kapanabilir, hatta mümkünse silinebilir mi? @roudeur, sizin ayrılmanız da, forumdan ayrılması doğru olduğunu düşündüğüm ilk ayrılma kararıdır, haklısınız; çok doğru karar.

vay arkadaş buda yeni moda oldu, gidecekseniz gidin showa gerek var mı?
haklısınız, burası sadece bir site gitmek isteyen siteye bir daha girmez bu kadar. Bir sürü forum sitesinde vakit geçirdim ve aktif olarak hala da girdiğim siteler var ama her gidenin konu açtığı başka bir yer görmedim veya ben gidiyorum diyen kişileri. :)

Aylardır, "Günün Fotoğrafı" başlığı altına cevap yazma ve paylaşım yapma iznim yok. Sebebini bilemiyorum. Birisinin fotoğrafını mı çaldım, ayıplı bir fotoğraf mı paylaştım, birinin tavuğuna kışt mı dedim; bilemiyorum. Böyle bir durum varsa -ki ihtimal vermiyorum- önceden uyarılabilirdim ama herhangi bir uyarı da yapılmadı.

Genel anlamda forumdan memnunum ama artık bisiklet konusunda belli bir bilgi birikimi sağladığımı düşündüğüm için sadece gezi paylaşımlarına falan bakıyorum.

@seko35.50 bi dakka doğru mu anlamışım ? Kendisinden adı zikredilmeksizin "ekselansları" diye bahsedildiği için ilgili kişiyi mahkeme ile tehdit edip bir bardak suda fırtına koparan bu şahıs sizi "şehrine gelip orayı sana dar etmek" ile mi tehdit etti?
Maalesef hocam :acpsnr: ama boş muhabbetler bunlar biliyorsunuz.O gereken cevabı aldı...

Arkadaşlar sanal alemde saçmalayan insanlar her daim olacak. Veya aynı fikirde olmadıklarınız. Ömrünüzü harcasanız dahi onlara ayar vermek, had bildirmek mümkün değil. Hadi bir, iki durumda başardınız, nereye kadar?
Ciddiye almamak, kafaya takmamak çok güzel bir beceridir, tavsiye ederim. Keskin sirke küpüne zarar. Forumun engelleme özelliğini öğrenelim, kullanalım 👍

Arkadaşlar sanal alemde saçmalayan insanlar her daim olacak. Veya aynı fikirde olmadıklarınız. Ömrünüzü harcasanız dahi onlara ayar vermek, had bildirmek mümkün değil. Hadi bir, iki durumda başardınız, nereye kadar?
Ciddiye almamak, kafaya takmamak çok güzel bir beceridir, tavsiye ederim. Keskin sirke küpüne zarar. Forumun engelleme özelliğini öğrenelim, kullanalım 👍
Çok doğru söylüyorsunuz sayın @Özcan ama bazen onların nefes aldığını bilmek bile insanı delirtmeye yetiyor.
Konu ile alakasız ama vardır benim böyle kinlendiğim kişiler.

Arkadaslar uzulerek söylüyorum ki ; Ben forumdan gitmiyorum. Iyi burasi ya muhabet var , "Teknik uzmanlar " var , paylasim var , dostlar var, en onemlisi Murat abim burda daha ne isterim 😍😍😍 @Murat Cömez

Kendini kaf daginda görenlerin bana yansimasi görseldeki gibidir
IMG-20200422-WA0007.jpg

Son düzenleme:
Bunca zaman tüm yazılanları takip edip yazıp yazmama konusunda sürekli kendi içimde gidip geldim. En sonunda yazanlar kervanına bende giriyorum. Her ne kadar konuyu açmış ve son kez yazıp gitmiş olsa da kendisi ile hiç fiziksel olarak tanışmamış olsak da bir konu hakkında yorumunu aldığım, içeriklerini çoğu zaman beğendiğim ve takip ettiğim birisiydi özellikle günün fotoğrafı bölümündeki içeriklerini, kendisinin yolu açık olsun forumdan konuşmayacak olsak bile sosyal medya velinimeti sayesinde ulaşabileceğim bir büyüğüm (forumda yazan yaşı ile bildiğim kadarı ile).

gelelim sonrasında oluşan kaosa. "Forum leş, yerlerde, herkes forumu normal forumlara getirmeye çalışıyor, böyle bir isimi almış ama ilgilenmiyorlar" vs tarzındaki açıklamada bulunan herkes forum için bir şey yaptı mı? Daha iyi olması adına bir öneride bulundu mu veya yardım talebinde bulundu mu? Buradaki insanlar farklı cinsiyet, yaş ve mesleki grubundan bir topluluk. Forumda eminim ki web yazılım, tasarım işi ile uğraşanlar da vardı kim yardım etti. Forumda admin, yönetici vs çeşitli görevliler var lakin şunu unutmamak gerekiyor ki kimsenin işi forum değil herkes günlük yaşantısından işten, ailesinden kalan vaktini kendisi gibi bisiklete gönül vermiş insanların ortak bir platformda buluşması adına burayı oluşturmuş ve ilgileniyor. Tabi ki fikir önerisi sunacaksınız ve sunmalıyız, ama kimisi bodoslama saldırıyor hatta kişilere saldırıyor. Sonra foruma bu tipler yüzünden kadın kullanıcı gelmiyor. diye şikayet ediyor. 2015te foruma üye oldum ilk defa dün birisini engelleme gereği duydum, o kişiyi tek ben değil bir çok kişi engellediğine eminim ve bence o kişi yine forumda çok tanınan hesaplardan birinin yan hesabı diye düşünüyorum.
Kaldoto 'yu forumdan attırmak için uğraşan geçmiş zamanda yöneticilik yapmış olan kişiyi de biliyoruz. Sebepsiz yere 3 veya 4 konudan cevap yazma hakkım alınmıştı bunların haricinde 1 tanesinde kendi hatam vardı kendisine o dönem mesaj yolu ile de iletmiştim. Tek ben değil bir çok kişi o dönem yönetimdeki şeklini beğenmiyordu ki neticesinde kendisi de bir dönem forumdan uzaklaşmış ve gereği dönmüştü. Kendisini tanımam belki iyi biri olabilir ama öyle bir durum içinde tanımadım kendisini.

Neyse işte ben uzun yazmaya bayılırım daha fazla uzatmadan toplayayım. Forumda teknik sayfalar ve hala bisiklet üzerine bir çok konu dönüyor, oraya bakarsanız onları görürsünüz. Hala forumda geçmiş konuları okuyup "aa bu böyle mi oluyormuş" diyerek öğrendiğim çok şey var. Yok ben konu dışı bölümüne bakacağım diyorsanız tercih sizin. Herkes bisiklet toplasın çeşitli geziler yapsın konu paylaşılsın ister ama içinde bulunduğumuz dönem dolayısı ile maddi imkan, global çaptaki pandemi sürecine bağlı olarak teknik konular dışında konuların öne çıkması normal, bir çok kişi evine hapsolmuş durumda.

Tez zamanda pandemi sürecinin normale dönüp biz birimize sahip çıkmamız gerekirken bir birine saldıran bisikletçilerin yeniden yollarda, dağlarda veya turlarda olmasını temenni eder ve iyi forumlar dilerim.

Geri