Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda Düzgün Türkçe Kullanımı

@Gürkan Ç.

Benim gencligimdeki adi" ayak iter götürgec" idi! :) :) :)

Scudo
İmla kurallarına uygun yazılmamış, bozuk Türkçe ile yazılmış yazılar gördüğünüzde yapılacak en iyi şey o yazıyı okumadan geçmeniz. Ben çoğunlukla böyle yapıp o başlığa bir daha uğramıyorum.

adam çarşaf gibi kocaman yorum yazmış 1 tane noktalama yok içinde. bir şey anlaşılmıyor. bide o kadar yorumun sonna anlaşılmış gibi 3 nokta koymuyormu :)

genel olarak yazdım. eğer böyle birşey yapıyorsanız üzerinize almanızı farkındalığınız olarak olumlu algılıyorum :)

Benim türkçe bilgim inanmasanız da birçoğu kimseden yukarıdadır. noktalamalar olsun yapısı olsun gramerin %90 ından fazlasını biliyorum ama telefondan yazarken noktalama koymak cidden işkence. Sol alttaki tuşa basıp ordaki karışık menüde gerekli noktalamayı bulmak sonra o ufacık tuşa basmak sözde kolay geliyor ama cidden beni çok etkiliyor yazacağım yazıyı bana unutturuyor fazla yazı yazdığım için ve klavye ufak olduğu için bazen parmaklarımı ağrıtıyor ama noktalama için sarfettiğim hareket ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor bazen 1 nokta koymak için yarım saat parmak ağrısı çekiyorum o yüzden beni mağzur görmenizi rica ediyorum

@Hamit E.

Yukarıda da belirttim ama 3 nokta için biraz kuralları aşıyorum kullanmak hoşuma gidiyor :D

@Ali Uzel

Merhaba. Bence yanlış düşünüyorsunuz. Konuyu okumamazlık yapmak yerine imla eksikliği nedeniyle yazdıklarınızı anlayamadım diye bir yorum yada uyarı o kısının hatasının ne olduğunu öğretir. Bence tepkinin olması gereken şekli bu. Bu mesajlar özelden de atılabilir. Konuyu kirletmemek adına.. Teşekkür ederim.[emoji4]

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

Forumda sık sık gördüğüm ama kimsenin müdahele etmediği ve birçok defa rahatsız olduğum konu maalesef Türkçe'nin birçok platformada olduğu gibi burada da katlediliyor olması. Şu an ve geçmişte açılmış başlıklarda kahve ağızıyla veya günümüz moda kelimeleriyle (cmylmz gibi.) yazılmış birçok mesaj ve başlık mevcuttur. Mutlaka yöneticilerin işlerinin yoğunluğundan gözden kaçıyor olmalı ki kimse dikkat etmiyor diye düşünüyorum. Fakat çok rahatsızlık verici bir durum.

Haklısınız ancak normal bir durum bu. İdeal ile pratik uygulama birbirinden farklıdır. Yabancı forumlara da göz atarsanız iyi bir dil kullanılmadığı aşikar. Birde şu var dil yazı ve sözlü edebiyat serbest bir şekilde kendi içinde dinamikleri barındırıyor, matematik gibi kuralları günlük hayata uygulamak sadece zorluk getirir.
Kahve ağzı kötü müdür ? Bu da tartışılır,

Örneğin " ki" "de da" gibi bağlaç veya ek olarak kullanılabilecek şeylerin doğrusu kafa yormam bunun için ekstra zaman ayırmam gerekiyor :) kimse bunlarla uğraşmak istemiyor..

Buarada cmylmz bir simge / marka olmuş yazım şekli şovlarında böyle yazılıyor, özel isim gibi sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
Yöneticiler olarak bu konuyu şu an tartışıyoruz. Ne yapalım, nasıl bir yol izleyelim diye.

Açılan başlıkların %90'ında benzer hatalar olduğu için, hepsini kapatmak gibi bir seçeneği düşünemiyoruz maalesef. Hepsini yöneticiler olarak tek tek düzeltme şansımız da olmuyor. Türkçe öğretmeni gibi her yazım hatasına puan kırıp, not da veremiyoruz kullanıcılara.

O nedenle, ben en azından, çok göze batan belirgin hataları düzeltiyorum. Fakat onun dışında yanlış yazılan de'ler, herkez'ler falan filanlara müdahale etmiyorum.

Mümkün olduğunca dikkat edilmesi ancak çok bariz olmadıkça kafaya takılmaması taraftarıyım. Zira kompozisyon, kendi alanımla ilgili olarak dava dilekçesi ya da diplomatik bir yazışmadan bahsetmiyoruz.

Aynen, teori ve pratik ayrı şeyler. Öyle basit yazım hatalarının düzeltilmesi mümkün değil ki yöneticiler de bu hataları yapmıyor değiller sonuçta. Bu yüzden basit hataları kafaya takmaya gerek yok diye düşünüyorum, insanlık hali.

@r.ezk

Normal olmaması gerekiyor. Devamında dilde yozlaşmayı getirir.

@Gökhan Toros

Kimsenin yöneticilerin işi gücü bırakıp bunun için ayrıca çaba göstermesini beklediğini zannetmiyorum ama en azından belki foruma üye olan herkesi 'üye' yapmamak gibi veya başlık açılırken kırmızı harflerle uyarılar verilebilir. Yani üyelerin daha çok dikkat etmesi gereken bir konu aslında.

@Burak_Dingiloglu

Konu açarken çıkacak uyarı kısmını paylaşacağım diğer arkadaşlarla. Mantıklı görünüyor.
Teşekkürler öneri için.

@Burak_Dingiloglu

"Aaa... Tam mesajı yazarken kırmızı bir yazı çıktı. Kim okuyacak bunu şimdi, 'okudum, onaylıyorum' de gitsin. Kim bilecek?" zihniyetine çare olmayacaktır ne yazık ki. :)

Okumayı sevmeyen bir milletiz maalesef (Spor sayfaları hariç)

@Sefa

Yok mesajı veya konuyu tam atarken demek istemedim,herkesin görebileceği anasayfada genel birkaç uyarı.

Burak bey'i tenzih ederek söylüyorum.Birileri çıkıp forumun aynısını link vererek Osmanlıca olarakta yayınlayın demesin de,bir iki -de -da hatası çok göze batmaz. :)

• Beğen
Tepkiler: Sefa
Geri