Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Garmin Edge Kullanıcıları Kulübü

evet, liste halinde ne kadar tırmanış kaldı, her birisinin ayrı ayrı uzunluğu gibi bilgiler görülüyor. başka bilgiler de vardı sanırım ama şu an aklımda değil

Nasıl görünüyor ? Ben beceremedim bir türlü kullanmayı. Sadece toplam yükseklik ve eğim derecesini görüyorum.

Scudo
Nasıl görünüyor ? Ben beceremedim bir türlü kullanmayı. Sadece toplam yükseklik ve eğim derecesini görüyorum.
Climb pro özelliğini sadece *Course* da görebiliyorsunuz. Örneğin garmin connect ile kendinize course üzerinden bir rota yapın sonra ise o rotayı garmine yollayın. Garmini açın course dan yaptığınız rotayı aktif edin o zaman climb pro özelliğinin aktif olduğunu göreceksiniz. Aksi taktirde normal sürüşlerde climb pro aktif olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
evet, liste halinde ne kadar tırmanış kaldı, her birisinin ayrı ayrı uzunluğu gibi bilgiler görülüyor. başka bilgiler de vardı sanırım ama şu an aklımda değil
Sağolun, tırmanış ekranı rota hakkındaki soru işaretlerini kafadan kaldırabiliyor. Sadece anlık tırmanışı görmek biraz can sıkıcı, wahoo iyi bir cihaz galiba.

Waho cihazları için yardımlaşma sayfası vardı, burası neden kullanılıyor? 🤔
burada garmin & wahoo kıyası yapılırken, wahoo ile ilgili bir soruya yanıt verdim. sonrasında da arkası geldi. mümkün olduğunca kısa cevaplar veriyorum hali hazırda. moderatörler uygun görürse taşıyabilirler.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Anlık tırmanışların dışında genel sürüşteki tüm tırmanışların listesini de görebiliyor muyuz? Tabi rotayı cihaza önceden yüklediğimizi varsayıyorum.

İşlemci yavaşlığı sorunu olmasa explore yerine direk rider 750 almayı düşünüyordum. Evet, edge nin ayarları adamı kanser edebiliyor bazen. Galiba cihazı incelesem daha iyi olacak.

Cihazımın şarj sorunu yazılımdan kaynaklı maalesef. 2.5 saatte bitiyor, batarya paketiyle bile en fazla 7-8 saat gideceğini düşünüyorum ki yanımda 10.000 lik güç bankası olsa bile sürüş esnasında şarja tak çıkar vesaire cidden gıcık şeyler.

Gerçek hayatta şarjı ne kadar gidiyor? Antrenman özelliği çok iyi duruyor, zamanında bir tanıdığım gel 830 varken explore yi falan boşver demişti. Keşke onu dinleseydim.
Cevap verilmiş ama ek bir bilgi ekleyeyim. Rotanizdaki her tırmanışı görmek yada görmemek isterseniz ayarları vardı, misal 200 metreden , %5 eğimden yada X mesafeden kısa tırmanışı göster/gösterme tarzında. Şuan tam hatırlamadım ama geçen sene cihazı kurcalarken denk gelmiştim ordan aklımda kalmış.

Sağolun, tırmanış ekranı rota hakkındaki soru işaretlerini kafadan kaldırabiliyor. Sadece anlık tırmanışı görmek biraz can sıkıcı, wahoo iyi bir cihaz galiba.
Rotayı önceden yüklediyseniz eğer ClimbPro ekranı dışında bir elevasyon profili ekranı var§ orada geçtiğimiz ve geçeceğiniz yolun tırmanış ve iniş profili grafiksel olarak çıkıyor. Ayrıca bu grafiğin ölçeğini de isterseniz değiştirebiliyorsunuz.
Önceden yüklediğiniz bir rotayı sürmek yerine serbest bir sürüş yapıyorsanız, bu elebasyon profili ekranında geçtiğiniz kısımların profilini gösteriyor.

Cevap verilmiş ama ek bir bilgi ekleyeyim. Rotanizdaki her tırmanışı görmek yada görmemek isterseniz ayarları vardı, misal 200 metreden , %5 eğimden yada X mesafeden kısa tırmanışı göster/gösterme tarzında. Şuan tam hatırlamadım ama geçen sene cihazı kurcalarken denk gelmiştim ordan aklımda kalmış.
830 dan mı bahsediyorsunuz? Eğer explore den bahsediyorsanız anlık tırmanışı gösteriyor ama bildiğim kadarıyla cihaz sadece tırmandıktan sonra grafiklere yansıtıyordu. Evet, önümüzde bir tırmanış ekranı var fakat yokuşun ne zaman biteceğini bilmiyoruz.
Rotayı önceden yüklediyseniz eğer ClimbPro ekranı dışında bir elevasyon profili ekranı var§ orada geçtiğimiz ve geçeceğiniz yolun tırmanış ve iniş profili grafiksel olarak çıkıyor. Ayrıca bu grafiğin ölçeğini de isterseniz değiştirebiliyorsunuz.
Önceden yüklediğiniz bir rotayı sürmek yerine serbest bir sürüş yapıyorsanız, bu elebasyon profili ekranında geçtiğiniz kısımların profilini gösteriyor.
Aynı grafik mi bilmiyorum ama benim cihazda da var. Bildiğim kadarıyla sadece tırmanılan kısmın grafiğini veriyor, tırmanılacak kısmın grafiğini vermiyor.

Teşekkürler, merak ettim. Aklım karıştı şimdi, ana ekrandaki tırmanış grafiğini çok kez izledim fakat rotanın geri kalan tırmanış bilgisine hiç denk gelmedim. Genellikle rota yüklemeden sürdüğüm için o kısmı kaçırmış olabilir miyim acaba? Öyleyse gerçekten çok sevinirim.

@Awacs7n
şu fotoğraftaki ekranda yüklü olan rotanın bütün profilini görebiliyosunuz. Bunun ölçeği de x ve y ekseninde değiştirilebiliyor. Ama sizin cihazın modelinde bu var mı varsa nereden açılıyor onu bilmiyorum.

FF3D4045-00EA-48E0-936D-4A75CB3AC470.jpeg

@Awacs7n
şu fotoğraftaki ekranda yüklü olan rotanın bütün profilini görebiliyosunuz. Bunun ölçeği de x ve y ekseninde değiştirilebiliyor. Ama sizin cihazın modelinde bu var mı varsa nereden açılıyor onu bilmiyorum.

300314 dosyayı görüntüle
Soldaki explore 1000 galiba, bende de bunun bir sonraki hali olan explore var. Hatta tırmanış ekranı da aynı ama yanlış hatırlamıyorsam sadece tırmandığım rotanın grafik ekranı çıkıyor. Yani ben tırmanırken sadece tırmandığım kısmın verisini görebiliyorum, önümdeki tırmanışın geri kalanını göremiyorum. Atıyorum 1 kilometrelik tırmanışa başladım ve 200 metresini tamamladım diyelim, bende sadece 200 metrenin verisi görünüyor diye hatırlıyorum.

Soldaki explore 1000 galiba, bende de bunun bir sonraki hali olan explore var. Hatta tırmanış ekranı da aynı ama yanlış hatırlamıyorsam sadece tırmandığım rotanın grafik ekranı çıkıyor. Yani ben tırmanırken sadece tırmandığım kısmın verisini görebiliyorum, önümdeki tırmanışın geri kalanını göremiyorum. Atıyorum 1 kilometrelik tırmanışa başladım ve 200 metresini tamamladım diyelim, bende sadece 200 metrenin verisi görünüyor diye hatırlıyorum.
Rota atıp navigasyon modunu acmazsaniz bunların hiçbiri olmaz.

Rota atıp navigasyon modunu acmazsaniz bunların hiçbiri olmaz.
Hocam bir soruda ben sorayim, atilan rotadan farkli bir yone sapip, belli bir mesafe sonra tekrar rotasyonda haraket edilirse, sapma yapilan yerden itibaren detayli anlik egim verisi alinabiliyor mu? Denediniz mi hic bu sekilde (alma arefesindeyim)

Hocam bir soruda ben sorayim, atilan rotadan farkli bir yone sapip, belli bir mesafe sonra tekrar rotasyonda haraket edilirse, sapma yapilan yerden itibaren detayli anlik egim verisi alinabiliyor mu? Denediniz mi hic bu sekilde (alma arefesindeyim)
Anlık eğimi ister rota olsun, ister navigasyon açık ya da kapalı olsun her türlü görüyorsunuz.
Rotadan saparsanız eğer ClimbPro biraz sapıtıyor. Diyelim ki sapınca düz gidiyorsunuz, asıl rotada ise tırmanış var. Sanki tırmanıyorum gibi göstermişti. Ben de tırmanmadığım için rotadan saptığımın farkına varmıştım. (Diğer rotadan sapma uyrılarını nasıl gözden kaçırdım ben de anlamadım orası ayrı bir mevzu). Rotaya dönünce sizin rotaya katıldığınız yerden devam ediyor. Birkaç defa yanlışlıkla oldu, bende böyle oldu (1030 Plus)

Anlık eğimi ister rota olsun, ister navigasyon açık ya da kapalı olsun her türlü görüyorsunuz.
Rotadan saparsanız eğer ClimbPro biraz sapıtıyor. Diyelim ki sapınca düz gidiyorsunuz, asıl rotada ise tırmanış var. Sanki tırmanıyorum gibi göstermişti. Ben de tırmanmadığım için rotadan saptığımın farkına varmıştım. (Diğer rotadan sapma uyrılarını nasıl gözden kaçırdım ben de anlamadım orası ayrı bir mevzu). Rotaya dönünce sizin rotaya katıldığınız yerden devam ediyor. Birkaç defa yanlışlıkla oldu, bende böyle oldu (1030 Plus)
Anladim hocam yeterli bir cevap benim icin 👍🏼 tesekkur ederim

atilan rotadan farkli bir yone sapip, belli bir mesafe sonra tekrar rotasyonda haraket edilirse, sapma yapilan yerden itibaren detayli anlik egim verisi alinabiliyor mu?
Rotanızı değiştirdiğinizde sizi tekrar aynı rotaya sokmaya çalışıyor. Siz ısrarla devam ederseniz ve alternatif bir yol bulursa rotayı o şekilde yeniden oluşturup, varsa uygun tırmanışları climp pro 'ya ekliyor...

Merhaba arkadaşlar.. Garmin 530 modelini kullanıyorum ve garmin nabiz bandı son 3 sürüştür belli bir yerden sonra kopuyor ve nabiz almıyor.. bunun nedeni ne olabilir acaba, boyle birsey başına gelen oldumu?

Merhaba arkadaşlar.. Garmin 530 modelini kullanıyorum ve garmin nabiz bandı son 3 sürüştür belli bir yerden sonra kopuyor ve nabiz almıyor.. bunun nedeni ne olabilir acaba, boyle birsey başına gelen oldumu?
Bataryanın son demlerine gelmişsiniz. Bir süre sonra hiç dayanmayacak. O nedenle yeni pil takınız.

Tesekkur ederim. Garminde sensör bataryası tam gösteriyor diye hiç pil konusunu düşünmemiştim.😏

Geri