Scudo Sports

Gaza geldim niyetlendim uzun tura çıkmaya ama çekincelerim var

@Hastateker Tabi ki çok haklısınız. Zaten yasak olmasa bile çıkılmaması gerekir. Zaten okuduysanız yazımda ücretli yolları gösterme'yi seçmesini söyledim. Orada demek istediğim yol zemini ile ilgiliydi. Yani arabanın gidebileceği her zeminde bisiklet de gider şeklinde düzeltmiş olayım.

@salih.polat Çamurluk konusunda tabi ki şart diyemeyiz. Yani çamurluğun yok diye yolda kalmazsın. :) Ama uzun turda her türlü yol şartına hazırlıklı olmak anlamında ıslak zeminde sürüş için gerekli diyebilirim. Sadece sırtınıza su atıyor diye düşünmeyin belli bir hızın üstünde ön tekerleğin yüzümü ıslattığı dahi oluyor. O açıdan olsa iyi olur diyebilirim. Yol bisikletlerinde olmaz aslında ama Triban'lar biraz farklı çamurluk için delik var mı bilmiyorum varsa zaten çok seçeneğiniz olacaktır. Yoksa bütçenize bağlı olarak yol bisikletleri için farklı çözümler içeren çamurluklara bakın. Bu alttaki linklerde de bildiğim en uygun fiyatlı yol tipi çamurluklar var.
(link)
(link)

25c ile 35c'nin girdiği yerlere giremeyebilirim cümlenize istinaden strava'da global heat map i incelerken yakınlaşıp yoğunluğa dikkat edin. Eğer bir yol çok kırmızı yani yoğun kullanılmışsa zemini daha düzgündür, çok düşünmenize gerek yok. Ama eğer mavi ya da hiç geçilmemiş bir yolsa o zaman bir şeylerden şüphelenin. Zemin bozuk olabilir, eğim sert olabilir...

Sem çanta hakkında ise kullanmadığımı öncelikle belirteyim. Fakat biraz araştırmıştım ve genellikle forumda beğenilen sevilen çantaları var. Fiyatlar iyi bir çanta için uygun denilecek düzeyde. Benim çantamda bir sorun çıkar ya da değiştirmek istersem sem çanta almayı düşünüyorum. Öyle söyleyeyim.

Scudo
@ventiol
Sem çanta hakkındaki internette ve de kullanıcı yorumlarına dayanan yazıları okuduğumda bir kaç eksi yanlarını gördüm.
Masal heybe ve de baykuş heybe hariç 60 litrelik 55 litrelik 24 litrelik heybeleri bagaja kumaş bi yüzeyle asılıyor semer gibi. O kumaşa bağlı kalıyor çantalar dikişle tutunuyor yani yüksek ağırlıkta dikişler atabilir. Üzerine başka şeyleri bağlamak istediğinizde bagajın kumaşı hem izin vermiyor hem de yük binince aşınıyor yazanlar olmuş.
Ben masal heybeyi almayı düşünüyorum kendileri ile de itibata geçtim üstelik. Gayet sıcakkanlı karşıladılar ve de sorduğum soruları yanıtladılar hızlı bir şekilde. 35-40litreye yakın hacmi var masal heybenin.
Bu yazki Ankara-Antalya turumda deneyeceğim Sem çantayı bakalım

@emir yakup bulut belki jantını değişip takmışlardır ama o zamanda fren sistemi problem olmazmı kaliper var üzerinde v break yok

Aleykümselam. Rota tam olarak nereden nereye olacak? İnşallah ALLAH nasip eder.gönlüne göre olur. Ben bile İstanbul dan Ardahan gitmek istiyorum.[emoji3][emoji3]

Arkadaşlar tura çıkmadım zorluklarını bilmiyorum. Ama dedenin biri torunu için 1054 km. Gitmiş hazırlık yapmışmıdır. Yanlış anlamayın güven vermek için örnek gösteriyorum. Selamlar. (link)

• Beğen
Tepkiler: sivribey ve gok
@ventiol samimi cevaplarınız için bir kez daha teşekkürler en son olarak konumuz spd pedal bir tur için ne kadar gereklidir sizce ? şunun için soruyorum alacağım şeylere bütçe ayırmam gerekiyor üst üste binincede baya birikiyor şimdiden her ay bir kaç parçasını alarak işe başlamayı planlıyorum ama ne kadarı yetişir bilmiyorum .. ha birde unutmadan yedek lastik demiş arkadaşlar alacağım dış lastik 5 mm zırhı olan bir lastik kolay kolay başına birşey geleceğini düşünmüyorum yinede almalımıyım zira bütçeye birde katlanır dış lastik ekledimmi artı 100 tl daha biniyor :krnz:

@serhat1299 ilk rotam erzincan erzurumun pasinler beldesi gidiş geliş 500 km civarı olacak gibi sonraki turum ise Allah nasip ederse niyetim karadeniz gibi ama tam karar vermişde değilim sadece elimizde fırsat varken hayatta güzellikleri görmek özgürlüğü tatmak istiyorum... bu arada baba tarafımda Ardahanlı belki orayada giderim belli olmaz artvin tarafı köklerimiz zaten yan yanalar ordan artvine akarım bakalım nasip :D

• Beğen
Tepkiler: ventiol
@salih.polat SPD pedal ile başlayalım.Kesinlikle tur için gereksiz hatta almanız zararırınıza olur. Şöyle açıklayalım.Birincisi turda amaç hız değil.Geze geze gitmek.İkincisi spd aldınız ayakkabı da aldınız onunla gezemeyeceksiniz sonuçta ekstra ayakkabı taşıyacaksınız.Ya da yol bisikletini mtb ayakkabısı ile sureceksiniz çözüm icin.Ama bu turların güzel yanı gerekirse botla gerekirse terlikle bisiklet sürmektir
Diyebilirsiniz terlik ne alaka.:) Örneğin kampinizi kurdunuz market için köye ineceksiniz hemen kaskinizi takip markete gidip gelirsiniz terliklerle. :) Cok zevklidir.Ucuncusu yine polemik yaratmaktan korkuttuğum bir konu performansa katkısı. Forumda dolasirsaniz çoğu kişinin performansa yüzde 30 katkısı var dediğini görürsünüz. Hatta yüzde 50 diyen bile vardı. Öyle diyenlere sorun ort. hızın 20 iken spd takınca 27 oldu mu gerçekten ya da yokuşu 15 ile çıkarken 20 ort.ile mı çıkıyorsun diye.Cunku yüzde 30 demek budur.Ama durum maalesef böyle değil.Forumda sadece bir tane bilimsel çalışmaların geçtiği konu var.Onu inceleyince spd pedalın asıl farkının yüzde 3 5 civarında olduğunu görüyoruz.İşin kötü yanı bu farkı öyle direkt ilk kullanımda da elde edemiyoruz.Bunun için bacagimizi yukarı kaldıran kasları daha aktif kullanmayı öğrenmeliyiz.Yoksa quadriceps artı yerçekimi yani basma kuvvetleri çok daha büyük olduğu için bizim çekmemizin etkisinin yok sayılmasına neden olacaktır.

Ha bu maddeler haricinde spd pedalın amaçlarından biri olan bisiklete hakimiyet var.Bu konuda katkısı muhakkak büyük.Ama tur yaparken ki surusunuzde böyle ekstra bir hakimiyete ne kadar ihtiyacınız var buna siz karar verebilirsiniz.Çunku yükü, mesafeyi düşününce zaten hızlı, agresif bir sürüşten bahsedemeyiz.

Ayrıca yukarıda yüzde 3 5 dediğim yanlış anlaşılmasın.Aslinda yüzde 3te büyük bir farktır ama bizler için değil bence yarışçılar için.Soylediklerimin hiçbiri bu işi profesyonel yapanlara değil yani. :)

Arkadaşların yedek lastik dediği daha çok iç lastik sanırım.İç lastik olmazsa olmaz.Yedek dış lastik ise değişken bir konu.Eğer merkezlerden uzakta yol şartları kötü bir alanda gideceksiniz ya da bisikletiniz alışılmışın dışında bir lastik ebadina sahipse ve gideceğiniz yerde bulamayacağınız bir lastikse taşınabilir.Onun dışında ve sizin durumunuzda bence gerekli değil. İç lastiginiz olduğu sürece dış lastiği kullanılmaz hale getirmeniz oldukça zor.

@iksis

Yaş 45
Hocam bu hesaba göre turlarda benim huzur evinde kalmam lazım;)

Ömrünün üçte biri doğada geçen biri olarak tek tavsiyem şu komando atasözleridir.
Eşşek gibi taşıyacan kral gibi yaşıyacan.
Kışın mataranı, yazın parkanı unutma.
Sırtında taşıyacağına karnında taşı.

@ventiol spd pedal için hızdan ziyade yorgunluk açından öneriyorlar o yüzden aklımın bir köşesinde mtb spd pedalı almak var ona uygun iyi havalandırması güzel bir ayakkabı bulursam günlük kullanımda da uygun olabilir düşüncesindeyim.

Şimdi Sıra Geldi aklımdaki ürünleri size ve diğer tüm Tur yapan bisikletçilere sormaya o zaman ne kadar yeterli veya benzeri neler önerirsiniz onları yorumlayalım birazda :harika:

ilk olarak çadırdan başlayalım
(link)
2 arkadaş çıkabiliriz tekde çıkabilirim tam belli değil o yüzden bisikletler ve en azından 2 kişiyi alabilmesi için bu çadırı düşünüyorum. Mat veya şişme yatak için bir düşüncem yok uyku tulumuda aynı şekilde onlara varsa birer önerinizi alırım:hhhhhh:

ikinci olarak portbagaj var
(link)
bu portbagaj şimdilik aklımda benzer önerileriniz veya tavsiyeleriniz varsa incelerim.

üçüncü olarak lastikler
(link)
bu lastiklerin ağır olduğunu biliyorum ancak 5 mm zırhı olması tur için beni fazlasıyla cezb ediyor.

dördüncü sırada arka heybelerimiz
(link)

spd pedal ve ayakkabı olarak mtb almayı düşünüyorum
(link)
pedal aklımda bu var ayakkabıya ise karar vermedim iyi bir fiyat performans ürünü önerirseniz sevinirim.

gelelim seleye
(link)
ilk başından beri aklımda bu sele ver decathlon mağazasında elime alıp inceleme fırsatım olmuştu ve işe yarayacağını düşünmüştüm o yüzden şimdilik aklım bunda.

Aydınlatma mevzusunda da kafamda bişey yok o yüzden sizin fiyat performans önerilerinizi bekliyorum ne kadar ucuz olup iyi iş görürse o kadar iyi zira hepsine bütçe ayırmam gerekli.

şimdilik aklıma gelen başka bir parça kalmadı eğer atladıysam onuda yazıp öneride bulunursanız ayrıca sevinirim. Ana hatlarıyla düşündüğüm ürünlerle ilgili siz değerli arkadaşlarım abilerim kardeşlerimden değerli yorum ve önerilerinizi beklerim.

@salih.polat hocam ben 3 aralıkta balıkkesir ayvalık yaptım 130 km gezmesi tozmasıyla 160 km vardı diyecegim tek bir şey var
1 kramp oluşuyor belli bir km den sonra in dinlen 15 20 dk dinlen gerekirse acma germe yap
Düz yolda su veya herhangi bir şey ic ye
Yokuş gördügün zaman sakın hızlı davranma fena halde agrı saplanıyor telaşlanırsın
Dik yokuşlarda yüreyerek cık cünkü yorulmak istemezsin
Gereginden fazla molanı ver hedefini büyütmene gerek yok
20 25
Güzel rakamlar
İlk başlarda yorma kendini agırdan agırdan al zevkini yaşa sonra pişman olma tur güzeldir ama yaşayana yanına meyve almayı unutma İstersen balıkkesir ayvalık turumu okuyabilirsin
Resimler ve yazılar aydınlatabilir seni

@salih.polat
Çadır tercihiniz hem ağır hemde hacimli.
Bende bu aralar çadır araştırması yapıyorum.

(link)
Bu cadiri ferrino bisiklet turcuları için üretmiş hafif ve az yer kaplayan bir model

• Beğen
Tepkiler: salih.polat
@salih.polat
Hocam çadırın yüksekliği sorun çıkartabilir en yühsek noktası 104 cm ve diğer tarafa doğru kısalıyor tabi çadırın içine nasıl koyacağınızda önemli üst üste yatırırsanız sığar

@salih.polat
Çadıra bende baktığım için aynı mağazanın iki kişilik çadırı 80 tl ikinzde bir tane iki kişilik aynı çadırdan alsanız daha uyguna gelir ikinizinde çadırı olur hem hacim olarak hem ağırlık olarak yükünüzde azalır kalite olarak da aynı olması lazım

@Selocu_aziz önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler

@atasoy linkteki çadırı inceledim hem çok pahalı hem çok küçük bana bisikletimi ve gerekirse bir kişi daha yatabilecek bir çadır lazım bu şartlardaki bir öneriniz varsa seve seve incelerim

@bysutcu bahsettiğiniz çadırın linkini atabilirmisiniz rica etsem

@salih.polat
(link)
Bende bu modelden alacam belli bir araştırma yaptım ciddi anlamda kaliteli ürünler benim bisikletimden pahalı :D

@salih.polat
Birde buna bakabilirsin benim hoşuma gitti
(link)

1.6 kg

• Beğen
@bysutcu bu ürün güzelmiş gerçekten ama bisikletle beraber bir kişi içinde rahatça kalabilirmi sizce videoda iki kişi çok yanyana gibi duruyor üstümüze düşmesin sonra ters bir hareketimizde :islik:

@salih.polat
Haftasonu decathlona gidecem açık hali varsa foto çekip burdan paylaşırım 200 x 120 x 105 26" bisiklet durur ama sizinki yol 28" pek bilmiyorum yol bisikletlerini metre filan varsa fikir verebilir zaten uyku tulumu içinde yatarsanız sizinde kaplıyacağınız alan tulumun içi olacak tulum alacaksanız ve ya varsa onuda hesaba katabilirsiniz. Kalan yeri hesaplıyabilmek için

• Beğen
@atasoy @bysutcu (link) şu ürün çok iyi hemde çift kapılı havalandırması var 30 tl daha verip bunu almak daha mantıklı gibi.

edit: mağaza stoğunu kontrol ettim sadece 1 adet izmir balçovada var başka yok

• Beğen
Tepkiler: bysutcu
@salih.polat
Doğru yan gözler vs bu daha fazla iş görür benim gözümden kaçmış :D

@bysutcu üründen son bir adet kalmış oda izmir balçoa mağazasında gelirmi acaba yeniden Allah bilir :kötü:

Geri