Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon Boğazı

@Kahveci107 haklısınız,ancak kullandığımız gidonlar zaten negatif açılı olduğundan ters takmak gidonu daha da yukarı taşıyacak,denedim az önce:)

Scudo
@Kaan Özçelik Evet haklısınız, konuyu görünce aklımda kalan bu bilgiyi paylaştım ama bisikletime bakınca dediğiniz gibi olduğunu farkettim. :) Yanlış kalmış aklımda.

Konuyu hortlatmis gibi olacak ama ben bu xlc adaptorun 117mm olaninda aldim. Boyum 193cm oldugu icin seleyi kendime gore ayarlayinca gidon cok asagida kaliyordu. Bu da surus zevkini dogrudan etkiliyordu. Bu aparati takarak sele ile gidonu ayni seviyeye getirdim surus rahatligi inanilmaz artti.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Gidon boğazı yükselticiyi 1 ay önce aldım,bu bir aylık süreçte tecrübe ettim,izlenimlerimi yazayım.Aldığım gidon yükseltici şu : (link) 99mm ve 117mm seçeneklerinden 99mm olanı seçtim,bu kadar yükseltmenin yeteceğini düşündüm.Konuyu açtığımda montajını sormuştum,kolaymış.Önemli olan vidaların iyi sıkılması,tekerlek gidon hiza ayarının düzgün yapılması (arabalarda rot ayarı deniyor sanırım).Kabloların kısa gelmesi konusunda bir problem olmadı ancak uzun olanı alsaydım olabilirdi.Gidonu sağa çevirince teller kısalığından dolayı gerilip sorun çıkartabilir,yükselticiden almayı düşünen arkadaşlar bu tel konusunu da göz önünde bulundursunlar.

Yükselticiyi taktıktan sonra üç kez uzun mesafe turum oldu (ikisi 75km diğeri 70 km) İlk başlarda eskisine göre bir tuhaflık,alışamama durumu oldu haliyle.Ancak sürdükçe hoşuma gitmeye başladı bu gidon yüksekliği.Biraz daha dik oturuş el ve boyun ağrılarında ciddi azalma sağladı.Yokuş çıkarken falan da bir rahatlık oldu.Olumsuz olarak yazabileceğim şey, yokuş aşağı gidonun üzerine eğilmenin (sık yaptığım bir şeydir) alçak gidona göre daha kısıtlı olması.Ağırlığını merak edenler olabilir,162 grammış.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Arkadaşlar gidon boğazı ölçüsünde dikkat edilen iki kırmızı çizgi arası mıdır, iki mavi çizgisi arası mı? yardımcı olacak varsa çok sevinirim.
ayrıca mevcut gidon boğazımın ölçüsü 31,8 mm.
31,7 buldum, alsam uyar mı, sıkıntı yaşar mıyım?

20150527_135215.jpg

• Beğen
Tepkiler: İLKER YILDIRIM
@Gökhan BİROL
İki kırmızı çizgi.

31.7 aslında 31.8'dir.
O ölçü aslında 1-1/4 inç. O da 31.75'e denk geliyor. Onu da bazısı 31.7'ye, bazısı 31.8'e yuvarlıyor.

@Edip Dinçer

Teşekkür ederim.

@Gökhan BİROL Gökhan bey bir de yüksekliğini dikkate alın. Ben almadım gelen boğazı dün monte ettim ve şimdi frene bastığımda maşa bağlantısındaki boşluktan dolayı oynuyor ön traf. O yüzden bir de boyun halkası(spacer) almam gerekecek.

@Antecurs valla aynı markanın, aynı ölçülerde 2 cm kısasını sipariş ettik. Artık ne çıkarsa bahtımıza. Olmazsa satar veya geri göndeririz.
evet bu tip değişimlerde spacer artıyor veya gereksinim duyulabiliyor.

Elimde salcano astro 240 v mtb var. Bu yaz yapmayı planladığım tur icin kelebek gidon düşünüyorum. Şimdi kelebek gidon kullanırken acaba ayarlanabilir gidon boğazı mi ya da gidon yukseltme aparatı mi yoksa ikisini bir mi kullanmaliyim. Önerdiğiniz gidon boğazlarini ve fikrinizi yazarsaniz sevinirim.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/06/78eca05026a1353015abe91de60162a1.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/06/18735005c6013c79c4cfcd42dac17962.jpg

Geçenlerde aldığım fuji absolute 1.5 e kelebek gidon taktım . Orjinal boğaz kelebek gidona uyumsuz olduğu için boğazı da değiştirdim. Orjınaliyle aynı değerde scott marka yükseklik ayarlı bir boğaz taktırdım.Daha dik bir duruş sağlıyor.Memnunum. Fakat kelebek gidon takmak için ayarlanabilir boğaz şart değil.

Açı ayarlı en kullanışlısı, kendine uygun ayarı kolayca bulabilirsin, açı ayarlı yukseliyor eger yukselik yetmezse bi tanede yukseltme aparati alıp ikisini birlikte kullanabilirsin. Ben sadece acı ayarlı kullaniyorum en usye kadar kaldırdım yuksekligi yetiyor.
CAM07304.jpg CAM07303.jpg

@kare2emre
Hocam şimdi sana Sorularım var.
Kelebek gidon Ve ayarlı gidon boğazı hangi marka ne kadara aldın ve montajını nasıl yaptın ya da yaptırdın.

ben de bir süredir kelebek gidon için araştırma yapıyorum. maşa borusunun kalınlığına ve kelebek gidonun kalınlığına uygun her boğaz işini görür. boğazın ayarlanabilir olmasının iki faydasını tespit ettim: 1- sürüş pozisyonuna en uygun/konforlu ayarı yapabiliyorsun, 2- diyelim ki, tur sırasında uzun süre rüzgara karşı gideceğin zamanlar olabilir, o noktada daha performansa uygun bi pozisyon ayarlayabiliyorsun. kelebek gidon 40 ile 150 tl arası buldum. ayarlı boğaz da aşağı yukarı aynı fiyatlarda.

bu arada yükseltme aparatını yeni aldığın bi bisiklete takmak her zaman mümkün olmuyor. benim alet carraro 327, maşa boyu limit seviyede, dolayısıla, spacer koymak için ilk önce yükseltme aparatı, yetmezse spacer almak gerekiyor.

Konusuna rastlamışken bende sorayım.Açı ayarlı sedona marka gidon boğazı aldım fakat taktığımda üst kapak kısmında bir miktar boşluk oldu kapağı takıp sıktığımda maşada bir boşluk oluştu , bunu nasıl çözebilirim ?

@OsmaniyeRehber, anladigim kadariyla yeni gidon bogazinin yüksekligi masa borusu icinde kalacak kadar degil. Acili gidon bogazlari normal gidon bogazlarindan genelde daha alcak oluyor, bu sebeple masa tam olarak cekilmiyor. Gidon bogazinin altina bir spacer ekleyebilirsiniz.

Murtega maşa taktığım gidon boğazının içinde , 2 cm aşagıda kaldı :(

ya henüz başlık açamıyorum. malum forum kuralları... biriniz kelebek gidon+ ayarlanabilir/düz gidon boğazı kombinasyonlarını paylaşabileceğimiz bir başlık açsa ya... misal ben, carraro 327 imin üzerinde xlc kelebek gidon+ b'twin ayarlanabilir boğaz' ı deneyeceğim. bu işe girmek isteyen arkadaslara yönerge olur.

Geri