Gidon boğazı yükselticiyi 1 ay önce aldım,bu bir aylık süreçte tecrübe ettim,izlenimlerimi yazayım.Aldığım gidon yükseltici şu : (link) 99mm ve 117mm seçeneklerinden 99mm olanı seçtim,bu kadar yükseltmenin yeteceğini düşündüm.Konuyu açtığımda montajını sormuştum,kolaymış.Önemli olan vidaların iyi sıkılması,tekerlek gidon hiza ayarının düzgün yapılması (arabalarda rot ayarı deniyor sanırım).Kabloların kısa gelmesi konusunda bir problem olmadı ancak uzun olanı alsaydım olabilirdi.Gidonu sağa çevirince teller kısalığından dolayı gerilip sorun çıkartabilir,yükselticiden almayı düşünen arkadaşlar bu tel konusunu da göz önünde bulundursunlar.
Yükselticiyi taktıktan sonra üç kez uzun mesafe turum oldu (ikisi 75km diğeri 70 km) İlk başlarda eskisine göre bir tuhaflık,alışamama durumu oldu haliyle.Ancak sürdükçe hoşuma gitmeye başladı bu gidon yüksekliği.Biraz daha dik oturuş el ve boyun ağrılarında ciddi azalma sağladı.Yokuş çıkarken falan da bir rahatlık oldu.Olumsuz olarak yazabileceğim şey, yokuş aşağı gidonun üzerine eğilmenin (sık yaptığım bir şeydir) alçak gidona göre daha kısıtlı olması.Ağırlığını merak edenler olabilir,162 grammış.