Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon Boğazı

@BerkEvren

Haklısınız. Böyle kullanmak şehir içi ve virajlarda tehlike arzeder. Öyle kullanmayı düz ve sade yolda yapıyorum.

Scudo
Vallaha bu kelebek gidon benim çok hoşuma gitti acaba bende mi taksam ne:islik:

Arkadaşlar bu açı ayarlı gidon boğazında, gidonun hafif sağa veya sola boşluk yapması normal mi?Açısını ayarladıktan sonra iyice sıkıyorum ama gidonun sağı veya soluna yüklenirken,hafif bir boşluk olduğunu görüyorum.(maşada veya başka bir şeyde sıkıntı yok)

@Raptor8

Gidonu monte ederken vidaları çapraz sikmaniz gerekiyor. Videolu anlatımları mevcut. Ben de YouTube dan izleyip öyle monte etmiştim

@izterdek
Gidon boğazı oynamıyor hocam, buralar sanki tam birleşmiyor gibi geldi bana.aslında çok fazla abanmadım,ama boşluk kalacak kadarda gevşek bırakmadım.ilk defa böyle bir ürün deniyorum ama gidonun sağına solu bastırınca böyle bir boşluk yapmaması lazım.insana güven vermiyor böyle.

@izterdek benim kullandığım kelebek gidon da linkteki ürüne benzer bir ürün elcik kısımları açılı. Başlarda gidon pozisyonu değiştiği için boynumda 10 kilometreden sonra ağrılar olmaya başladı, sonra gidon yükseltme aparatlarından aldım. Şuanda her hangi bir sıkıntı olmadan kullanıyorum. Hatta yabancı bir forumda şu resmi görmüştüm. Tabi bende ağrının oluşmasının bir sebebi de boyum uzun bisiklet kadrosu tam bana göre değil bununda etkileri var.

Dosyalar

• P1000031-1280x850.jpg
    P1000031-1280x850.jpg
    166,6 KB · Okunma: 50
  • 2017-10-12-2290.jpg
    2017-10-12-2290.jpg
    97,6 KB · Okunma: 46
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@MakRo
Hocam kelebeği takınca gerçekten farkı gördüm. Bir de şunu farkettim. Kelebek titreşimi emiyor sanki. Sarsıntıları daha az hisseder oldum. Kelebeğe AERO bar takınca ekstra konfor sağlayacaktır. Takilabildigini resimde görmüş olduk

@Raptor8

Hocam tam bilememekle birlikte açılı gidon bogazinin eklem yerleri fazla olduğundan yapıyor belki.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@izterdek
İşte bende daha önce kullanmadığımdan bilemiyorum,o hafif boşluk hissi normal mi, değil mi...Ama olmaması lazım diye düşünüyorum.şaft oynamıyor,gidon boğazı şaftta oynamıyor, sadece ayarlı gidon boğazının ekleri arası biraz esniyor.olmadı tekrar sabit boğaz mı alsam bilemedim...
Bu arada senin kelebek gidonun birkaç fotosu paylaşsana.n11de uygun fiyata kelebek gidonlar var, deneyimlerinle beraber bir tanıtımını yapsan bence böyle bir şey almak isteyen arkadaşlara çok yardımı dokunur. :)

Ayarlı gidon boğazı kullanan arkadaşlar, acaba sizde gidonun sağ ve sol elcik kısmına yüklenin gidon sanki sağa sola hafif bir boşluk veriyor mu?Tahminim eklem olmasından dolayı eklem yerleri biraz eskiniyor. Bu durum rahatsız ediyor mu?

Bu gidon boğazlarında,ayarladıktan sonra gidonun sağına veya soluna biraz bastırdığımızda gidonda hafif bir boşluk hissi olması normal mi? 3 gündür bu konuyu araştırıyorum soruyorum,sanki kimsede ayarlanabilir gidon boğazı yokmuş gibi cevap gelmiyor.:aglyrmngaa: Kimse bu tip gidon boğazı kullanmıyor mu arkadaşya? Ona göre ya gene düz gidon alacağım ya da böyle ayarlanabilir gidon boğazı...:okyrm:

@Raptor8 benimkindende geliyodu iyice söktüm ic ice gecen parcaların arasında kalan boya topaklanmıştı zımparaladım gecti.

• Beğen
@Raptor8
(link)
Ben şu modelden kullanıyorum sizin dediğiniz gibi bir sorun yaşamıyorum acaba ürünü tam monte edemediniz mi?

• Beğen
@FarukB58
Yok,ürün daha sıfırdı. O yüzden fiziki olarak müdehale yapamadım. İadesinde sıkıntı olur diye. Bazı satıcılara sordum bazısı olmaması lazım diyor,bazısı ise eklem yerlerinde elbette birazcık esneme yapabilir diyor.Onu iade ettim,şuan tekrardan başka bir model açılı gidon boğazı mı alsam yoksa sabit gidon boğazı mı alsam karar veremedim.Bisiklet 2 haftadır yatıyor,bende. :)

@Fırat Ç.
Montede sıkıntı olacağını sanmıyorum.Kapakları düzgün bir şekilde oturmuştu.Fazla abanmadan yeterli şekilde sıktım ama bisikletin üzerine çıkıp,sürmeden olduğu yerde,gidona hafif sağ sol yapıpca sanki oynar parçaları ile sabit parçası arasında hafif bir oynama yapıyor gibi izlenim oluştu.Gidonun takıldığı yerde sıkıntı yok yakından baktım.Şaftta takılan yerde bir oynama görmedim.sadece yukardaki bahsettiğim eklem yerlerinde mmlik birbirine doğru yaklaşığını gördüm.Buda açı verecek tırtıkların boşluklarından kaynaklanıyor gibime geldi.O yüzden acaba hepsinde mi böyle diye merak ediyorum.Artık bir gidon boğazı alıp,bisiklet sürmek istiyorum. :)

@Raptor8
O birleşim noktasını bir söküp bakın isterseniz hem temizliğini yaparsınız bu vasıta ilede hemde sorunu anlamış olursunuz.

@Fırat Ç.
Dostum kirlilik olamaz daha yeni almıştım. İlk defa ayarlı gidon boğazı deneyimliyorum. Ürünü iade geçtim,yeniden gidon boğazı sipariş aşamasındayım.Hangisini sipariş geçeyim bilemiyorum.

@Raptor8

hocam aynı durum benim eski bisikletimde vardı 1-2 bisikletçiye gösterdim "olur, molur" dediler, sonra sonuna kadar sıktılar, gene "olur" dediler, uzun süre öyle çok hafif bir boşlukla kullandım, Atilla'daki ilk bakımda düzeldi, işinin ehli bir bisikletçiye gösterirseniz, çözümü basit sanırım:)

• Beğen
@Raptor8

Salcano City sport kullandım. Aynı ses gidona yüklendiğimde geliyordu. Eğer hafif yüktede geliyorsa gevşeme vardır. Uzun kaliteli alyanlara boru takılarak iyi sıkma yapılabilir tabi kırmadan :). Selede problem vardı bisikletçiye öyle sıktırdım sorun çözüldü.

• Beğen
@mahden
Şimdi adamlarda net çözümü bilmediğinden nabza göre şerbet veriyorlar. :) Peki gidon manevralarında sıkıntı yaratıyor mu?Ani çevrilmesi gerektiği bir noktada geç tepki veriyor mu bu boşluktan dolayı? Birde acaba eklemeler arasında bir şey mi sıkıştırdı, bir şey hatırlıyor musun?

@tekin17
Hocam ses sorunu değil, gidon boğazının eklem kısımlarının esnemesi,hafif bir boşluk hissi yaratması mevzu.daha gidon boğazını bisiklette kullanıp deneme şansım olmadı.Bisiklete taktım,ayarladım.Dediğim gibi bir boşluk hissetince zorlamadım,iade geçtim.Diğer yandan eski bir gidon boğazı bunu yapsa,vidaları bozulmuş deriz ama yeni bir gidon boğazının bunu yapmaması lazım.Belkide ben randımanlı takamamış olabilirim bilemiyorum, ekstra bir yönetemi mi var artık..

@Raptor8 yok hocam tepkide ve sürüşte herhangi bir sıkıntı hissetmedim sadece o boşluğun olduğunu bildiğim için "ulan bir şey olur mu" sorusu hep tedirgin etti. herhangi bir ekleme yapmadılar.

• Beğen
Geri