Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
İyi geceler, bütün arkadaşlara selamlar, 3 gün öncede sölediğim gibi, deneyimlerimi buraya yazıcam ve sizlerle paylaşacağım, bisiklet konusunda ne kadar profesyonel olmasamda aldığım bisikletin deneyimlerini ve sürüş tecrübelerini bu sayfanın açılış amacına yararlı olacağını düşünüyorum. Yanlışım yoksa mart ayından beri takip ettiğim ve alıcağım bisikletin cinsini (dağ) değiştirip karar vermemin üzerinde büyük etkisi olan başta bu sayfa ve okuduğum yorumcularıdır.
Başta diğer gravel sahiplerinin yorumlarını ve gravelcilerin yorumlarını kendi yorumlarımla karşılaştırmalarını beklemekle birlikte...
Gravel en başta üretiliş amacına uygun patikaya, çakıla girebilen ama bir dağ bisikleti kadar süspansiyon konforu göstermeyen bir gerçek var, bu açığı düz yolda hızı kesmemesiyle ve drop gidon farkıyla kapatıyor, bu yönden benim kanaatim üretiliş amacına uymuş, bu tarz karma bisikletlerin zamanla çıkacağı kanaatimle ve her bisikletin yinede ne şartta olursa olsun keyf ve gezi için pedallanan bir hobi aracı olduğunu, her yere girip çıkacağının kanaatindeyim.

Allah aşkına biri tavsiye versin bi tarafım diyormuş g0 al bi tarafım diyorki manifesto bi tarafım da al triban 100 ünü çok para verme. Planım 100 -200 km lik turlar. Hangisi hangi yönden avantajlıdır avantajsızdır biri anlatabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Bedirhanerrd
Abilerim merhaba, büyük bir ilgiyle forumdaki bu sayfayı takip ediyor değerli verdiğiniz bilgileri takip ediyorum.

Gravel bisiklet arayışındayken, her bisikletin stokta olmaması da beni ikinci el bisikletlere yöneltti. Şu an Giant Anyroad 2 model bisikletlere bakıyorum. Bir tane sahibindende bisiklet buldum 2017 model, satan arkadaş üzerinde birçok revizyonlar yapmış, kondisyon olarak ta temiz görünüyor ve fiyata 8500 TL demiş. Fiyat biraz yüksek ama sizce ne yapayım yönlendirirseniz beni sevinirim

• Beğen
Tepkiler: AkseL
Abilerim merhaba, büyük bir ilgiyle forumdaki bu sayfayı takip ediyor değerli verdiğiniz bilgileri takip ediyorum.

Gravel bisiklet arayışındayken, her bisikletin stokta olmaması da beni ikinci el bisikletlere yöneltti. Şu an Giant Anyroad 2 model bisikletlere bakıyorum. Bir tane sahibindende bisiklet buldum 2017 model, satan arkadaş üzerinde birçok revizyonlar yapmış, kondisyon olarak ta temiz görünüyor ve fiyata 8500 TL demiş. Fiyat biraz yüksek ama sizce ne yapayım yönlendirirseniz beni sevinirim
6000 e 0 grx setli bisiklet alırsın

Herkese merhaba! Öncelikle doğru yere yazıp yazmadığımdan emin değilim hatamı mazur görünüz.

Yaşadığım bölgelerden ve yapmak istediğim aktivitelerden dolayı bir Gravel, tur veya Cyclocross türü bir bisiklet arıyorum. Gönlüm Gravel'a daha yatkın olsa da önerileriniz benim için altın değerindedir. Neyse çok uzatmadan anlatmaya başlayayım. Evimin çevresi ve okuluma giden yol yarı yarıya çakıllı kum ve asfalttan oluşmakta bunun dışında İzmir'in dağları sağ olsun yokuşlu bir yer. Ben bisikletimi günlük ve nispeten uzun turlarda kullanmak istiyorum. Zaten daha öncesinden de kamp deneyimim olduğu için az eşyayla çok yol yapmayı seviyorum. Bunun yanı sıra drop bar hevesim de beni gravel almaya itiyor. Sorun şu ki ben 1.94 lük bacak boyu 90 cm olan biriyim:) O yüzden uygun kadro bulmakta zorlanıyorum. Asıl sorumada gelecek olursam 3000 tl altı boyuma uygun bir bisiklet önerebilir misiniz? Baktığım firmalarda 3000 tl altına en fazla 54 kadro görebildim.Bazen diyorum acaba küçük kadro alıp kullansam mı fakat bilemiyorum. Baktığım bisikletlerden bir kaçını yazıyorum;
Corelli Goat 1.0
Mosso gvl 290
Mosso gvl 270

Şimdiden teşekkürler.
Hocam baya biz aynı kişiyiz resmen benim de boy 194 bacak boyu 90 siz gibi gravel veya performans odaklı olmayan rahat bi yol bisikleti arıyorum tur ve günlük kullanım için uygun kadro boyu 60 61 olmasına rağmen 58 kadroyu bile birkaç firma üretiyor bizim gibileri hiç düşünmüyorlar malesef muhtemelen yakın zamanda carraro gravel g0 alacağım siz neye karar verdiniz

İkinci el aluminyum bisiklet için o fiyat çok çok fazla.

Allah aşkına biri tavsiye versin bi tarafım diyormuş g0 al bi tarafım diyorki manifesto bi tarafım da al triban 100 ünü çok para verme. Planım 100 -200 km lik turlar. Hangisi hangi yönden avantajlıdır avantajsızdır biri anlatabilir mi?

Gravel G0'a sahibim. Bisiklet konusunda yeniyim ama 4000 TL'lik bir bisiklet için, görünüşü hariç pek bir olayının olmadığını düşünüyorum G0'ın. Birçok parçası giriş seviyesi zaten. Ha memnunum ama ben biraz da mecburiyetten bunu tercih etmek zorunda kaldım. 200 km Triban 100 / 200 km G0 kullansanız arada aman aman bir fark hissedeceğinizi zannetmem. Daha iyi bilen arkadaşlar vardır tabi ben naçizane böyle hissediyorum.

Geçen yıldan beri kullandığım Cube Nuroad Race Fe üzerinden bende konuya bir yorum yapayım .. Bütçeden bakacak olursak Türkiye'de her bisiklet P-A-H-A-L-I ! .. Toplumda binmeyen ve bilmeyen insanlar bir bisikletin en fazla 300-500 TL olduğunu düşününce, neredeyse bir araba parasını bisiklete harcadığımız için deli gözüyle bakılmamız normal .. İmkanı olan tüm arkadaşlar bisikletini gidip yurt dışından alsın (vizesiz ve tax-free alış-veriş olmasına dikkat edin) bu şekilde çok daha iyi bir bisikleti çok daha ucuza alırsınız ve birde kısa tatil yapmış olursunuz .. Öncesinde bir şehir bisikleti kullanıyordum, arkadaşlarla turlara gittiğimizde onlar 2 pedal çevirirken ben 10 pedal çevirip yine yetişemiyordum ama Gravel'e geçince anladım ki, göbek ve vites seti (birde daha hafif bisiklet ile olay çözülüyormuş) düz yolda adeta uçuyorsunuz :) 2 Pedal çeviriyorsunuz gerisini bisiklet hallediyor 😜 .. Alacağınız bisiklette kadro boyuna dikkat etmenizi herkes gibi bende özellikle vurguluyorum, birde maşa karbon olursa daha iyi olur, zira benim maşam alaminyum ve ister istemez geçtiğiniz her bozuk yolu daha fazla hissediyorsunuz .. Hem yol hem de hafif arazide kullanabildiğiniz için Gravel iadeal bir bisiklet oluyor bizim ülkemizde o yüzden çok düşünmeden alabilirsiniz .. Maalesef ülkemizde pahalı bir spor ama aldığınız keyif, stres atma, huzur, adrenalin gibi bir çok duyguyu yaşattığı için o parayı da gözünüz görmüyor .. En azından sigaraya harcamıyoruz! .. Saygılar ..

Merhaba decathlon dan kablosuz km sayaç aldım 140tl olandan lastik genişliği istiyor carraro g2 var lastik olarak
SCHWALBE G-ONE SPEED RACEGUARD 700X38C KATLANIR
Bunun genişliğini bulamadım internette 700x35 var aynısı mıdır.

Merhaba decathlon dan kablosuz km sayaç aldım 140tl olandan lastik genişliği istiyor carraro g2 var lastik olarak
SCHWALBE G-ONE SPEED RACEGUARD 700X38C KATLANIR
Bunun genişliğini bulamadım internette 700x35 var aynısı mıdır.
2180 kodunu girebilirsin

• Beğen
Tepkiler: Mtezcan
2180 kodunu girebilirsin
Teşekkürler çözdüm 700x38 seçilebiliyormuş.
Bir sorum daha korna zil takılır mı gravele sahilde dolaşırken gerekiyor ama nereye takılır hem fren hem zil çözemedim 🙄

Teşekkürler çözdüm 700x38 seçilebiliyormuş.
Bir sorum daha korna zil takılır mı gravele sahilde dolaşırken gerekiyor ama nereye takılır hem fren hem zil çözemedim 🙄
Frenin zaten takılı geliyor olması lazım? :)
Gidon boğazına yakın takabilirsiniz. Ben aksesuarları mümkün olduğunca ortada toplamaya çalışıyorum şahsen

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Frenin zaten takılı geliyor olması lazım? :)
Gidon boğazına yakın takabilirsiniz. Ben aksesuarları mümkün olduğunca ortada toplamaya çalışıyorum şahsen
Fren takılı orda demek istediğim flat barlardaki gibi baş parmak zilde diğerleri fren de olabiliyordu. Drop bar da mümkün değil sanırım.

Fren takılı orda demek istediğim flat barlardaki gibi baş parmak zilde diğerleri fren de olabiliyordu. Drop bar da mümkün değil sanırım.
Ben ne dediğinizi anladım, sadece noktalama kullanmadığınız için bir latife yaptım.
Drop bar için dediğiniz şey çok mümkün değil malesef. Ama sorun da değil, dediğim gibi ortada konumlandırırsınız ve ikisini aynı anda kullanmamaya çalışırsınız.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben ne dediğinizi anladım, sadece noktalama kullanmadığınız için bir latife yaptım.
Drop bar için dediğiniz şey çok mümkün değil malesef. Ama sorun da değil, dediğim gibi ortada konumlandırırsınız ve ikisini aynı anda kullanmamaya çalışırsınız.
😃 tamam teşekkürler.
Cargo cage 3D modeli bulup instgramdan bulduğum birine bastırdım. g2 nin maşasında delik olmadığı için decathlondan matara aparatı aldım ama esniyor . Daha yük ile kullanmadım bakalım. Fotosunu ekliyorum. B7E5318C-96E7-42FE-B7B8-C70BA701D3AC.jpeg

Geri