Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
bir düz gidonlu gravel paylaşımı yaparmısın sadettin
Bir tane de ben yapayım abi
(link)

Dönüp dolaşıp geçmiş zamanda @mariokaldato 'nun dediğine gelindi.

DÜZ GİDONLU GRAVEL, ben değil Specialized diyor.
diverge-expert-e5-evo.jpg

Peki bu bisiklete ne isim verirsiniz? Hem dropbar, hem amortisöre sahip.

255417 dosyayı görüntüle

255418 dosyayı görüntüle

Kafanızdaki kalıplara sıkışıp kalmayın, rahat olun, ona buna benzetmekle uğraşmayın diye gravel diyoruz. :)

Facebookta arada girip baktığım bir grupta bu gibi bisikletlerden bolca var. Birkaç yıl içinde ülkemizde de görürüz. Bizde drop bar ve hidrolik disk işi biraz pahalı ama yapan illa ki olur.
Merak edenler için grup linki : (link) Drop Bars & Knobby Tires

Ayrıca bunlara ek olarak Lauf Fork 50'lerdeki harley motorlardaki gibi bir süspansiyon sistemi
(link)

Cannondale Topstone carbon lefty : (link)

Çift süspansiyonlu niner mcr 900 rdo : (link)

Ve ilk olarak Fox'un gravel süspansiyonlu maşası az önce Sr Suntour 'un da ürettiğini gördüm. Yani birisi gidip çift süspansiyon bisikletine drop bar takarsa gravel olabilir. Ama bizim ki de dahil olmak üzere forumlarda bunu dile getirince herkes geometriden bahsediyor. Marka yapınca oluyor da sarı çizmeli Mehmet Ağa yapınca neden olmasın ki? Yaptık oldu o kadar basit.
Fox : (link)
Sr Suntour : (link)

Ek yapayım şu 2 kanalı severim.
(link) Bu adamın alttaki video gibi değişik içerikleri çok rahat takılan bisikletçilerden tayta olmasa da olur. Ultra Romance abinin bir versiyonu

(link) Bu vatandaşta taytlı olarak efsane rotalarda sürüş yaptığı gibi arada değişik içerikleri de anlatıyor. Tasarımı olan şöyle bir Wilier modeli var (link) Kendisi bir bisikletini kamuflaj desenli boyadığı gibi ayrıca ayakkabı falanda boyuyordu.

@Sadettin Z. Bisikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Dosyalar

• facebook.jpg
    facebook.jpg
    79 KB · Okunma: 29
  • LAUF FORK.jpg
    LAUF FORK.jpg
    202,8 KB · Okunma: 32
  • Niner-Full-Suspension-Gravel-Bike_9-2000x1333.jpg
    Niner-Full-Suspension-Gravel-Bike_9-2000x1333.jpg
    284,8 KB · Okunma: 32
Son düzenleme:
bayiden g2 yi ayırtacağım. yarına kadar cevap bekliyor kadro için. 174 e 78 bacak var 50 kadro ayırsam olur galiba . bu konudan okuduklarıma göre 50 olur bana. @Burak Altaç sizin ölçüler neydi kadro 50 idi galiba. başka kimlerde vardı birde gravel :D hatırlayanlar var ise o kişilerin mesajlarını arayım konuda

bayiden g2 yi ayırtacağım. yarına kadar cevap bekliyor kadro için. 174 e 78 bacak var 50 kadro ayırsam olur galiba . bu konudan okuduklarıma göre 50 olur bana. @Burak Altaç sizin ölçüler neydi kadro 50 idi galiba. başka kimlerde vardı birde gravel :D hatırlayanlar var ise o kişilerin mesajlarını arayım konuda
Ben 52 oneririm ama imkaniniz varsa deneyin. 178/83 bacak boyu ile 55 kullandim 1 yil. Sonra Fire i 54 kadro aldim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Mert Ali
174 boy , 78 bacak boyum var 50 kadro kullanıyorum. 50 tavsiye ederim.
şu tam benim ölçüymüş. kadro olarak son durum nedir peki memnun musunuz
Ben 52 oneririm ama imkaniniz varsa deneyin. 178/83 bacak boyu ile 55 kullandim 1 yil. Sonra Fire i 54 kadro aldim.
imkan olmaz muhtemelen çünkü siparişle getirecek. küçk şehirde biraz yüksek fiyatlı olunca bisikletler bu şekilde olabiliyor ancak. 54 nasıldı peki? ben merida speeder 100 ü 52 ile kullandım biraz büyük gibiydi bana.

@Sadettin Z. küçük kadro mu daha kolay tolere edilir ayarda büyük mü ? bilginiz var mı

Merhabalar İstanbul Silivri den ikinci el bir gravel alacağım. Yardımcı olabilecek var mı? Orada ve ya oraya yakın oturan?

Benim boy 180 ,kadro 52. Gayet memnunum.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71

imkan olmaz muhtemelen çünkü siparişle getirecek. küçk şehirde biraz yüksek fiyatlı olunca bisikletler bu şekilde olabiliyor ancak. 54 nasıldı peki? ben merida speeder 100 ü 52 ile kullandım biraz büyük gibiydi bana.

@Sadettin Z. küçük kadro mu daha kolay tolere edilir ayarda büyük mü ? bilginiz var mı
55in hafif buyuk oldugunun farkindaydim ama alirken 52yi denedigimde küçük gelmisti bana. Su anda 54le cok rahatim.

@Sadettin Z. küçük kadro mu daha kolay tolere edilir ayarda büyük mü ? bilginiz var mı?

Ne büyük, ne küçük tam olması gereken boyda kadro alınmalı. Ancak bazen ölçüler tam arada kalabiliyor, örneğin 1.78/83 cm boy ile cannondale markasının hem 54, hem 56cm kadroları bana uyabiliyor.

Böyle bir durumda küçük kadronun daha kıvrak, büyük kadronun ise daha stabil olacağını söylemek mümkün. Küçük kadro uzun gidon boğazı ile bir nebze daha tolere edilebilir. Büyük kadroya kısa gidon boğazı taktığınızda gidon normalden daha oynak hale geldiği için tırmanışlarda tekerin gezmesi gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.

G2 özelinde böyle bir durumda ben kesinlikle bir küçük olana yönelmeyi tavsiye ederim. Arazide daha kolay idare edilen bir bisiklet daha avantajlı olacaktır.

Ne büyük, ne küçük tam olması gereken boyda kadro alınmalı. Ancak bazen ölçüler tam arada kalabiliyor, örneğin 1.78/83 cm boy ile cannondale markasının hem 54, hem 56cm kadroları bana uyabiliyor.

Böyle bir durumda küçük kadronun daha kıvrak, büyük kadronun ise daha stabil olacağını söylemek mümkün. Küçük kadro uzun gidon boğazı ile bir nebze daha tolere edilebilir. Büyük kadroya kısa gidon boğazı taktığınızda gidon normalden daha oynak hale geldiği için tırmanışlarda tekerin gezmesi gibi durumlar ortaya çıkabiliyor.

G2 özelinde böyle bir durumda ben kesinlikle bir küçük olana yönelmeyi tavsiye ederim. Arazide daha kolay idare edilen bir bisiklet daha avantajlı olacaktır.
bayideki abi 52 diyor bende 50 diyorum :D o yüzden tekrar forumda araştırma gereği duydum. 180 vardır senin boy deyince 50 daha iyi olur diye düşündüm benim boy ayakkabı ile ölçmez isek 174. Ayakkabı ile beraber 180 e yakın gördü heralde beni.

bayideki abi 52 diyor bende 50 diyorum :D o yüzden tekrar forumda araştırma gereği duydum. 180 vardır senin boy deyince 50 daha iyi olur diye düşündüm benim boy ayakkabı ile ölçmez isek 174. Ayakkabı ile beraber 180 e yakın gördü heralde beni.

Bayiye gidip bisikletin üzerinde sürüş pozisyonundayken yandan birkaç fotoğraf çekmesini rica edin. Bu fotoğraflara bakarak daha net bir yorum yapmak mümkün olabilir.

Sadece boyunuzu bilmek doğru kadro boyu tespiti için her zaman yeterli değildir. Üst gövdenin bacaklara oranı, kol uzunluğu gibi ölçüler aynı boydaki kişilerde değişiklik gösterebiliyor.

Bayiye gidip bisikletin üzerinde sürüş pozisyonundayken yandan birkaç fotoğraf çekmesini rica edin. Bu fotoğraflara bakarak daha net bir yorum yapmak mümkün olabilir.

Sadece boyunuzu bilmek doğru kadro boyu tespiti için her zaman yeterli değildir. Üst gövdenin bacaklara oranı, kol uzunluğu gibi ölçüler aynı boydaki kişilerde değişiklik gösterebiliyor.

diğer mesajımda dediğim gibi durum bu şekilde :) sportive 46 kadro merida 52 ile büyük geliyordu gravelde muhtemelen 50 olur. konudaki bi çok yorumu daha öncede inceledim şuanda inceliyorum benzer ölçüler yakın ölçü sahiplerinin ilk yorumlarını sonrakşi değerlendirmelerini felanda dikkate aldığım kadarıyla 50 olur bana. zaten şuan ankara yada istanbulda bi bayiye gidip bakayım desem hiç birinde carraro g serisinden bisiklet yoktur. speederıda hatırlarsanız reach uzayacağı için dönüştürmekten vazgeçtim. 52 kadro ile üst boruda mesafe yoktu tam sıfır idi.

mesela şu yorumda sizin görüşle benzer :)

Gravel bisiklet sayfası

255428 dosyayı görüntüle

Sonunda erdik muradımıza. :) Daha iyileri sizlerin olsun arkadaşlar.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
Ben de zamanında All Trail Eco ile Grand Tour Eco arasında kalmış, GTE' seçmiştim. Ama tabi hiç All Trail Eco deneme şansım olmadı. İçimde de kalmadı değil. Binip nasıl bir his olduğunu tatma şansım olsaydı çok güzel olurdu. Ama tabi GET'yi bile bulmak da zordu. Onu da hiç deneyemeden aldım. Üstelik yıllarca şehir bisikleti kullanmış ama hiç yol bisikleti kullanmamış bir kişi olarak. Yani ilk defa yol bisikletine geçiş yapıyor, Dropbar bisiklet alıyordum. Aldım ve direkt alıştım. Kısa sürede. Dropbar çok hoşuma gitti.
Şu an GTE'den memnunum. Ama hep içimde bir gravel merakı, duruyor. İleride fırsatım olursa deneyeceğim.

Arkadaşlar bak gaza getiriyorsunuz beni. Zoraki grawel aldıracaksınız. Yol bisikleti ve onun ismi lazım olmayan gidonu yüzünden bu zamana kadar alakasız kaldım. Söyleyin bana şimdi bir grawel alsam sınavlarda dediğimiz gibi drop olmam demi. :)
MTB ile yaptığım çılgınlıkları yapmam artık mart 10 da 45 diyeceğim. Hala kendime güvenemiyorum. :koptum:
İdolum @Süper Dede Mümtaz ağabey bile grawel bakınıyor.
Bir akıl diyor al bir grawel ve MTB nin havalı maşasını tekrar tak. Boyum 1.65 bulunduğum yerde deneme şansım yok. Bir yıldır bakıyorum grawel ve tur bisikletlerine. Tur için 48 ve grawel için 50 cm kadro bakıyorum. Yanlışmı hesaplıyorum yardımcı olun. En yakın büyük şehir Samsun ,varmı yokmu onu da bilmiyorum.
@suyunsesi abi bende alışabilirmiyim bu drop olma durumuna, ne dersin?

Kross Esker grawel hakkında ki düşüncelerinizi de merak ediyorum.

@suyunsesi ben 700X25C tekerle bile zaman zaman ufak arazilere giriyorum. Maşanın izin verdiği en yüksek genişliği kullanarak çok ağır şartlar olmasada çakılcı (gravel demiyim dedim 😅) gibi kullanabileceğinizi düşünüyorum. Nede olsa yapıları benziyor az biraz.🙂

Geri