Öncelikle merhabalar, 6 yaşındayken başlayan iki teker aşkım hep ağır dağ bisikletleriyle hunharca zıplayıp oradan oraya atlamakla geçti. Artık biraz hız yapıp turlara katılmanın vakti geldi gibi hissediyorum. Bir yandan da içimden bir ses diyor ki “ormanın içinde o patikalardan geçmek kadar mutlu olduğun ne var?” Bunları düşüne düşüne kafayı sıyırmama şu kadar kalmıştı ki gravel bisiklet alan bir arkadaşım yardımıma koştu. Geçen aya kadar bu türden haberim yoktu fakat gördüğüm gibi tüm isteklerimi karşılayan bir bisiklet olduğunu anladım.
Eh malum ekonomik olarak da limitlerim var. Carraro G2 çok hoşuma gitti ancak o fiyatlara çıkabileceğimi düşünmüyorum. G0 modeli de çok hoş ancak Claris set ne kadar iyidir, ne kadar yeter kestiremiyorum. Diğer markaların bisikletlerine baktığımda da pek içime sinen bir model göremedim. G0 alsam ileride setini değiştirsem sizce mantıklı olur mu? Ya da Claris idare eder mi dersiniz? Görüşleriniz benim için çok önemli çünkü sürmeyi ne kadar sevsem de bisiklet parçaları hakkında pek bilgili değilim. Ayrıca her türlü öneriye açığım; marka, model, yıl, set, lastik vb. her konuda tavsiyenize muhtacım. Şimdiden teşekkürler
Öncelikle merhabalar, 6 yaşındayken başlayan iki teker aşkım hep ağır dağ bisikletleriyle hunharca zıplayıp oradan oraya atlamakla geçti. Artık biraz hız yapıp turlara katılmanın vakti geldi gibi hissediyorum. Bir yandan da içimden bir ses diyor ki “ormanın içinde o patikalardan geçmek kadar mutlu olduğun ne var?” Bunları düşüne düşüne kafayı sıyırmama şu kadar kalmıştı ki gravel bisiklet alan bir arkadaşım yardımıma koştu. Geçen aya kadar bu türden haberim yoktu fakat gördüğüm gibi tüm isteklerimi karşılayan bir bisiklet olduğunu anladım.
Eh malum ekonomik olarak da limitlerim var. Carraro G2 çok hoşuma gitti ancak o fiyatlara çıkabileceğimi düşünmüyorum. G0 modeli de çok hoş ancak Claris set ne kadar iyidir, ne kadar yeter kestiremiyorum. Eğer G0 kadrosu yeterince dayanıklıysa aradan zaman geçtikten sonra ona başka bir set de takabilirim. Diğer markaların bisikletlerine baktığımda da pek içime sinen bir model göremedim. Gerçi ikinci el Tiagra 4700 setli G2 modelleri satılıyor onlar iş görür mü onu da merak ediyorum. Kısacası her türlü bilgiye, tavsiyeye muhtacım. Şu ana kadar dağ bisikletiyle bir günde maksimum 50km yaptım. Kullanımım daha çok sürekli performans üzerine değil de genelde dolaşma amaçlı ve ara sıra performans olacak. Daha önce 1 hafta kiraladığım ancak modelini hatırlamadığım bir Endurance bisikleti kullanmıştım. Dağ bisikleti haricindeki tek deneyimim o. Bisikletlerin teknik konularından pek anlamıyorum bu yüzden yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, önerilerinizi bekliyorum
Not: Uzun geldiyse özür dilerim, derdimi tam olarak anlatmak istedim.