Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Bugün gezme fırsatı buldum. İlk başta arka teker pek akmıyordu. Ayar yaptırdım şimdi çok iyi oldu. Yıllardır sorunlu bisiklette işkence çekiyorduk. Şimdi rahatlık oldu.
Göbek bakımı yapılınca yag gibi akıyor artık kimse pas gecmemeli sıfır bisiklettede göbek bakımı yapılmalı...

Scudo
Göbek bakımı yapılınca yag gibi akıyor artık kimse pas gecmemeli sıfır bisiklettede göbek bakımı yapılmalı...

Sıfır bisiklette göbek bakımı gerekmesi bence üretici için büyük kalitesizlik örneği. Göbek sızıntı gibi sorunlar yaşatmadıkça ne sıklıkta bakım gerektiriyor ki sıfır bisikletteki sıfır göbek bakım istesin?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve MakRo
Sıfır bisiklette göbek bakımı gerekmesi bence üretici için büyük kalitesizlik örneği. Göbek sızıntı gibi sorunlar yaşatmadıkça ne sıklıkta bakım gerektiriyor ki sıfır bisikletteki sıfır göbek bakım istesin?
Shimanoya sormak lazım yag gibi akması gereken göbek tıkır tıkırdı başka avrupa malı bisikletlerde bile aynı durumlarla karşılaşılabiliyormuş...

Shimanoya sormak lazım yag gibi akması gereken göbek tıkır tıkırdı başka avrupa malı bisikletlerde bile aynı durumlarla karşılaşılabiliyormuş...

Test etmeden bozuk göbekle teslim etmişler göbeği. Kısmen üreticinin, kısmen kurulumu yapan servisin hatası. Mosso gibi kurulumu zorunlu olarak serviste yapan firmalarda kurulum aşamasında tespit edilip müşteri bisikleti teslim almadan çözülüyor bu tür durumlar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve suyunsesi
Bisikleti aldığım yerden bagaj aldım ama eve gelince Decathlon'dan aldığım çantaların klipslerinin küçük geldiğini farkettim. Biraz kalın bagaj demirleri. Tasarım olarak hoşuma gitti bisiklete uyuyor ama buna uygun çanta nasıl bulabilirim. Arka kısımdaki boşluk kafamı karıştırıyor. Çanta sallanıp janta değer diye düşünüyorum.
Sırt çantamda laptop taşıyorum aslında onu yatay olarak arkaya koyup lastikle 2 tur çevirince sağlam oluyor ama çok sıkı olunca laptopa zarar verir diye düşünüyorum.

Dosyalar

• 20220619_155918.jpg
    20220619_155918.jpg
    195,1 KB · Okunma: 97
Bende uzun zamandır aranızdayım ama yeni gördüm başlığı :)

Dosyalar

• tumblr_e4a9a1edbb5033b3913523fcba0aabcf_0ea7e4ca_640.jpg
    tumblr_e4a9a1edbb5033b3913523fcba0aabcf_0ea7e4ca_640.jpg
    124,7 KB · Okunma: 92
  • tumblr_2e9b84ced6e451677d35a672125e33e2_e2d04020_1280.jpg
    tumblr_2e9b84ced6e451677d35a672125e33e2_e2d04020_1280.jpg
    161 KB · Okunma: 91
gravel için şu lastiği önerir misiniz. 35c için pek alternatif bulamadım.

(link)

Bisikleti aldığım yerden bagaj aldım ama eve gelince Decathlon'dan aldığım çantaların klipslerinin küçük geldiğini farkettim. Biraz kalın bagaj demirleri. Tasarım olarak hoşuma gitti bisiklete uyuyor ama buna uygun çanta nasıl bulabilirim. Arka kısımdaki boşluk kafamı karıştırıyor. Çanta sallanıp janta değer diye düşünüyorum.
Sırt çantamda laptop taşıyorum aslında onu yatay olarak arkaya koyup lastikle 2 tur çevirince sağlam oluyor ama çok sıkı olunca laptopa zarar verir diye düşünüyorum.
Bilgisayarı yan tarafa dikey bir şekilde koyma şansınız varsa daha sağlıklı olabilir. Öbür türlü üst tarafa yatay koyacaksanız bilgisayarınıza sert bir yatak üzerine (uygun ölçüde kesilmiş tahta ya da laminant parke gibi bir şey mesela) koymanızı tavsiye ederim. Hayırlı olsun bu arada kazasız belasız sürüşler dilerim.

gravel için şu lastiği önerir misiniz. 35c için pek alternatif bulamadım.

(link)

700 X 35 lastik alabilirsiniz. Fakat bu lastikte koruma olmadığını belirtmek isteriz.
Benim önerim 700 x 35 SmartGuard özellikli bir lastik almanız olacaktır. 5 yıldır kullanıyorum henüz lastiğim hiç patlamadı.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Uzun süredir ben de gravel bisiklet almayı düşünüyordum (2-3 senedir :) ) Bir türlü fırsat olup da değiştiremedim bisikleti. ben değiştirmek istediğimde bu sefer piyasada istediğim gibi model kalmamıştı, pandemiden vs. dolayı üretim az , parça sıkıntısı var vs.
Ne kadar çok içime sinmese de sonunda Mosso Gravel 700 modelini aldım. İlk kez dropbar lı bir bisiklet kullanıyorum, şimdiye kadar hiç yol bisikleti kullanmadım. Henüz yeterince deneyimim olmadığı için ayrıntılı bir şey yazamıyorum , belki ilerde.
Merak edenler olur diye burada yazmak istedim; 55cm (L) kadro , üzerinde paketinden çıkan pedalı ile birlikte (aksesuarsız olarak) , yaklaşık ağırlığı 11.50 kg gelmektedir.

Uzun süredir ben de gravel bisiklet almayı düşünüyordum (2-3 senedir :) ) Bir türlü fırsat olup da değiştiremedim bisikleti. ben değiştirmek istediğimde bu sefer piyasada istediğim gibi model kalmamıştı, pandemiden vs. dolayı üretim az , parça sıkıntısı var vs.
Ne kadar çok içime sinmese de sonunda Mosso Gravel 700 modelini aldım. İlk kez dropbar lı bir bisiklet kullanıyorum, şimdiye kadar hiç yol bisikleti kullanmadım. Henüz yeterince deneyimim olmadığı için ayrıntılı bir şey yazamıyorum , belki ilerde.
Merak edenler olur diye burada yazmak istedim; 55cm (L) kadro , üzerinde paketinden çıkan pedalı ile birlikte (aksesuarsız olarak) , yaklaşık ağırlığı 11.50 kg gelmektedir.

Hayirli olsun. Ben de hic dropbar bisiklet kullanmamistim ama alistikca epey hosuma gitmeye basladi. Benim bisiklet de sanirim 12 kg civari ama Brooks sele sagolsun epey agirlik yapiyor :D

• Beğen
Tepkiler: ratm
Ben de gravelci oldum:)
Yeni bisikletim: MOSSO GVL700 GRX600 22S H
hayırlı olsun fiyat nedir sorması ayıp bende arıyorum da fakat model vs bulamadım bir türlü hangisi nasıldır bilemediğimden emin olamadım memnun musunuz ?

Teşekkür ederim daha güzeli sizin olsun. 12 taksit vade farkıyla 21.750.
Henüz çok sürme fırsatım olmadı, dün bi 20 km yaptım, hem kendimin hem bisikletin durumunu performansını görmek için. Bisiklet başarılı bence. Düz yolda bayağı yüklenerek performanslı sürdüm, fazla eğimli yokuş indim de tırmandım da, parke taşlı yola da girdim, fazla zamanım yoktu araziye veya toprak yola girmedim, bi ara navigasyon için yol kenarında durup stravayı durdurmuştum, tekrar kaydı açmayı unuttum, o yüzden bilgileri alamadım stravadan. Artları; yol bisikleti gibi hızlanması, vites geçişleri, dağ bisikleti gibi tırmanışı, aynakol ruble dişli oranları, inişlerde hidrolik frenlerin tek parmakla bile kontrol ediliyor olması, konforu, gidon kontrolü gayet iyi. Eksileri; kadrodaki kaynak izleri, selesi sert, üstündeki lastikler dişli olduğu için asfalt yolda yavaşlatıcı etkisi var.

Eski bisikletimi tamire götürdüm masrafı çok olduğu için zaten aklımda olan graveli aldım. 50 kadro tam bana göreydi. Tek ürün kalmıştı. 1 hafta önce bakmıştım. Satılmaması şansıma oldu.
İşe gidiş geliş için bagaj taktırmak istiyorum ama ne tavsiye edersiniz. Sırt çantasından kurtulmak istiyorum aslında. Notebook falan götürüyorum. Ne tip eklemeler yapılabilir.

Bisiklet 48 kadro da 58 kadro da aynı genişlikte gidonla geliyor bilginiz olsun, 50 kadro için bir tık küçültmeyi isteyebilirsiniz belki gidonu, gidon boğazı da benzer şekilde her kadroda aynı, bedene göre onu da ayarlamak iyi olabilir , hayırlı olsun kazasız belasız

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bugün 33 km yol yaptım ama asfaltta bu lastiklerle ve bu kiloyla gidemiyorum resmen. 17.7km ortalama yapmışım. Henüz form tutmadık hem kilo var hem 38c lastik. Bir bakıma yorulmam iyi oluyor. Ama ilerleyen süreçte daha iyi lastikler almalıyım. Yol için 28c mi tercih ediliyor genelde. Bisiklet dükkanına gitmiştim çok seçenek yoktu. 28c vardı hep.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
hayırlı olsun fiyat nedir sorması ayıp bende arıyorum da fakat model vs bulamadım bir türlü hangisi nasıldır bilemediğimden emin olamadım memnun musunuz ?
Decathlonun sattığı grvl 520 modeli uzun zaman sonra stoğu girmiş, inceleyebilirsiniz.

2
Bugün 33 km yol yaptım ama asfaltta bu lastiklerle ve bu kiloyla gidemiyorum resmen. 17.7km ortalama yapmışım. Henüz form tutmadık hem kilo var hem 38c lastik. Bir bakıma yorulmam iyi oluyor. Ama ilerleyen süreçte daha iyi lastikler almalıyım. Yol için 28c mi tercih ediliyor genelde. Bisiklet dükkanına gitmiştim çok seçenek yoktu. 28c vardı hep.
28 e kadar dusulecekse gravel in mantığı kalmıyor pek. 32 de güzel lastik, en azından gravel alanında kullanmak için alındıysa bisikletin gereğine eşlik eder.

Cumartesi günü GR14 ile vedalaştığım için, bu konu ile alakam kalmadı :)
Ayrı satmayı düşünmüyordum ama alan arkadaşın bütçesinin el vermemesi nedeniyle lastikleri vermedim.
İhtiyacı olan için 4'lü bundle gravel lastiği var :)
(link)

Cumartesi günü GR14 ile vedalaştığım için, bu konu ile alakam kalmadı :)
Ayrı satmayı düşünmüyordum ama alan arkadaşın bütçesinin el vermemesi nedeniyle lastikleri vermedim.
İhtiyacı olan için 4'lü bundle gravel lastiği var :)
(link)
Kaça sattınız

Geri