Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Arkadaşlar günaydın,
Çok kısa bir sorum olacak Gravel sürücülerine.
Bu bisikletlerin yan destekleri yok. Dayayacak bir yer olmadığında nasıl ayakta tutuyorsunuz bisikletlerinizi.
ben bisikleti alır almaz yan ayak alıp taktım

Scudo
@tarkanaslan bisikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. @areklim 'deki ayaklık bu ürünün benzeri olsa gerek 3-5 fiyat farkıyla farklı modelleri de bulunabilir.
(link)

Valla ben geçen gün mtb yi kullandım ulan ne rahatmış dedim lastik ve amortisörlerın konforunu görünce. Aklıma kardeşimden mtb yi almak geldi :D gravel da 38 lastik olmasına rağmen yollae çok yamalı takır tukur bazen bileğimi acıtıyor. Hatta 1 haftadır aklımda olan soruyu burada gördüm sayılır. Yol bisikleti kullanan arkadaşlar nasıl kullanıyor ülke yollarında. Gerçekten rahatsız olmuyorlar mi yamalı yerlerden geçerken ya da çok mu fazla yavaslıyorlar.

32 bence çirkin durur. 224 şehir bisikletin de 35 var ince duruyor üzerinde
Sen birde soğuk asfalt, parke taşı veya arnavut kaldırımı benzeri yerde yol bisikleti ile git nasıl oluyor. Bir dönem sürerken yoldaki çalışmadan dolayı 10 km kadar soğuk asfaltta bisikleti sürmek zorunda kalmıştım 25mm lastik ile vücudumda titremeyen yer kalmadı. Zaten o kısım bitince bir gölgede dinlendim ellerimde karıncalanma olmuştu. :)

Paris Roubaix yarışını izlediyseniz bilirsiniz orada sürüş yapmak başlı başına bir mücadele.

@tarkanaslan bisikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. @areklim 'deki ayaklık bu ürünün benzeri olsa gerek 3-5 fiyat farkıyla farklı modelleri de bulunabilir.
(link)

Sen birde soğuk asfalt, parke taşı veya arnavut kaldırımı benzeri yerde yol bisikleti ile git nasıl oluyor. Bir dönem sürerken yoldaki çalışmadan dolayı 10 km kadar soğuk asfaltta bisikleti sürmek zorunda kalmıştım 25mm lastik ile vücudumda titremeyen yer kalmadı. Zaten o kısım bitince bir gölgede dinlendim ellerimde karıncalanma olmuştu. :)

Paris Roubaix yarışını izlediyseniz bilirsiniz orada sürüş yapmak başlı başına bir mücadele.
Bi kısmını izlemiştim o yarışın o zamanda düşündüm ama takılmadım. Demek ki yol bisikletı bana göre değil. Aslında yol bisikleti de sürebilirım ama yollar kötü, sürekli yavaşla/dur moralimi bozar canımı sıkar benim :D ana yollarda giderken bile bağlantı yollarının olduğu yerlerde asfalt sıkıntılı oluyo. Rotamda da sadece 1-2 yolun asfaltı düzgün ve rotamın yarısını oluşturuyor oda. Diğer yarısı torak yol veya bozulmuş eski asfalt.

Dediğiniz soğuk asfaltın olduğu 70 km lik bir rotam oldu. Geçen sene kaza yaptığım için bu sene tekrar gitmiştim tamamlamaya, epey yordu beni. Başka bir rotam daha var benzeri 50 km civarı oda yoruyor. Normalde 80 km sürdüğüm zaman diğer güne yorgunluğum çok az kalıyor ama bu iki rotada diğer güne daha çok ağrım yorgunluğum oluyor

• Beğen
Tepkiler: MakRo
(link)

Teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak.
İşe giderken içine kıyafetlrimi koyacağım çanta bakıyorum.
Graveller için çanta var mı yoksa heybemi kullanmalıyım?

Mosso gvl700 grx600 ile çok memnunum. Mitas Xroad 38 lastik var üzerinde. Konfor ve yol tutuş harika. Her gün aşınmış parke taşlı yollarda terlik şort atlet bisikletimle geziyorum. Ayrıca yol bisikletine göre gravellerin hız konusunda feragat ettiğini de düşünmüyorum. Varsın birkaç km az olsun ortalama hızı. Kayma yok, aşırı titreme yok, çukur mazgal bozuk yol derdi yok. Aynakol 46-30, ruble 11-42 ve evereste zorlanmadan tırmanma imkanı verir. Hidrolik disk fren zaten tek parmakla kontrolü mümkün. Açıları uzunlukları yol bisikletine göre biraz farklı, belki bu bir sorun olabilir, özellikle daha fazla uzanma mesafe var sele ile gidon arası, denemeden gravel almayın. Bu arada halen kullandığım 4. bisikletim oldu gravel. Şimdilik aksesuar topluyorum bi ara foto atar ayrıntıları yazarım. Hiç düşünmeden gravele yönelin derim herkese.

Yaklaşı 10 aylık Gravel maceramın özeti :
neden gravel bisikleti tercih ettim öncelikle onunla başlayayım Çanakkalede yaşıyorum sürekli tur yaptığım 2 grubum var biri ÇABİP ( Çanakkale Bisiklet Platformu ) diğeriyse kendi arkadaşlarımla tura çıktığım Hayalet Bisikletçiler. Ayrıca sevgilimle bisikletlerimize atlayıp gezmeyi de seviyoruz. Çabip her yaş ve seviyeye uygun turlar yaparken Hayalet Bisikletçiler dağ tepe toprak yol keşif rotalarını seviyor (dileyenler youtube kanalımızdaki tur videolarına bakabilir) Bu turlar için bana hem hafif hem de her yolda gide bilecek bir bisiklet lazımdı. Bende hemen bisiklet forum ve youtube kanallarını araştırmaya başladım. İlk başta tur bisikletlerini incelerken karşıma gravel bisiklet diye bir tür çıktı. Pinterestle fotoğrafları görünce resmen aşık oldum. Hemen bisikletçi arkadaşıma koşup bize 2 gravel sar dedim :) tabi bu kadar kolay olmadı ... Farklı markaların gravellerini inceledik bisan eco trail sora da karar kıldık parasını verdik beklemeye başladık 6 ay bekledikten ve bisan bisikletleri üretemedikten sonra. Bisikletçim ve dostum bana Abi bu iş çok uzadı ben sana ister paranı vereyim istersen elimde 2 tane Carraro Gravel G0 var vereyim dedi bizde ver gitsin beklemek can sıkmaya başladı dedik. Hemen bisikletlerin kurulumu başladı. 11 kilogram ağırlığı bikepacking ve tur ekipmanı taşımaya uygun gövde yapısı donanımının ucuz ve bulunabilir olması G0 benim için ulaşılabilir ve ekonomik bir tercih kıldı. Konfor ve uzun tur alışkanlığımız olduğu için gidon yükseltme kulladık göbekli biriyim konforumu çok arttırdı. Selelerimizi c17 ve b17 brookslarla değitirdik (çok iyi yaptık ) Biri termos taşımaya uygun büyük diğeri normal iki matara kafesi taktırdık. Molalarda kahve içmeyi seviyoruz. Sıcak su içmek istemediğimiz için Dechatlonun 0,80 lik su termoslarından da aldık matara kafeslerimize tam oldu. Sem Çantanın kodro üzeri telefonluklu kadro çantalarından aldık. Hem avandanlık hem elimin altında durmasını istediğim ekipmanı taşıyor. Yine Sem Çantanın Heybeli Bagaj Çanlarından aldık günübirlik turlarımızda çok işe yaradı denize giderken tüm malzememizi rahatlıkla taşıyoruz. Çanakkalede yaşamanın güzel tarafı doğal güzelliklere yakın olmak biz sık sık bu güzellikleri ziyaret etmeyi seviyoruz. Dinlenmek bir şeyler atıştırmak zaman geçirmek için katlanır sandalyelerimiz var bunları taşımak sorun oluyordu, imdada yine Sem Çanta yetişti gidon taşıma aparatı alıp sandalyelerimizi gidona bağladık. İyi de yapmışız bisikletimizin ön arka ağırlığı böylece dengelenmiş oldu.
Yaşadığım sorunlara gelince 3000 km yol yaptım yılbaşından bu güne claris rublenin 3 ve 4 numaralı dişlileri aşındı 1kere zincir değiştirdim yeni ruble aldım yeni zincirle beraber son baharda değiştirmeyi düşünüyorum. Bizim performans turları sonbaharda başlıyor. Üzerinde gelen 700*38 swalbe lastikleri mayıs başında çıkardım cst 700*35 lastik aldım Kışa doğru yine 38 leri takacağım.
İzlenimlerime gelince 3 yıl şehir tur bisikleti Deore 3*10 setli mosso kullandıktan sonra G0 kullanmak harika geldi asvatta seri ve akıcı olduğu kadar patika yollarda güven ve güç veriyor. Tam yüklü tur ağrılığıyla bile zorlanmadı (çadır + kamp malzemeleri) çevremdeki bir çok arkadaşıma tavsiye ettim Forumdaşlararıma da tavsiye ediyorum.
başlangıç olarak Gravel almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için kişisel görüşlerimi aktardım umarım sıkmamışımdır :)

58cm L beden Cube Nuroad Pro 2021 buldum ikinci el. Ölçülerime göre XL 61cm öneriyor sitesinde (193boy/93içbacak) ama onu sıfır hatta ikinci el bulmak mümkün bile değil gibi. Sizce kurtarır mı 58 markanın ölçüleri hakkında bilgi sahibi olan var mı?

58cm L beden Cube Nuroad Pro 2021 buldum ikinci el. Ölçülerime göre XL 61cm öneriyor sitesinde (193boy/93içbacak) ama onu sıfır hatta ikinci el bulmak mümkün bile değil gibi. Sizce kurtarır mı 58 markanın ölçüleri hakkında bilgi sahibi olan var mı?

58 ve 61cm kadroların geometrygeeks kıyaslaması şu şekilde:

(link)

Reach değerleri arasındaki 9.6mm fark bir boy uzun gidon boğazı ile çözülebilir, ancak effective top tube ölçüsünün 17mm kısa oluşu olması gerekenden daha dik bir sürüşe sebep olur. Kağıt üzerinde bu kadro size küçük olduğu için tercih edilmemeli.

Ancak daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi buradaki rakamlar dışında esneklik, kol boyu, vücut oranları gibi kadro geometrisi dışında kalan faktörler de mevcut. Dolayısıyla deneyerek karar vermeniz en doğrusu

Hemen aklımdayken sorayım size,
Gravel bisikletler Yol/ şehir bisikletlerine nazaran daha mı kısa acaba?
Öyle bi hisse kapıldım.
Mosso Legarda / Mosso GVL 700 karşılaştırması yapabilir misiniz?

Son düzenleme:

Sahibindeki bisikleti diyorsunuz galiba, bir arkadaşım sırf beğendiği için az daha o bisikleti alıyordu kendisini zor kurtardım. Bisiklette herhangi bir sıkıntı olmasından dolayı değil arkadaşıma uymayan bir kadro boyuna sahip olması kaynaklı yanlış anlaşılmasın. Bisikleti cube ortaya karışık yapmış kollar tiagra diğer setler grx.
(link) Ürüne ait linkte yan tarafta geometri tablosu ve "calculate frame size" yazan bölümden hesap yapabilirsiniz.

Görselde bana XL kadro uygun görüyor. Ayrıca şuan kullandığım yol bisikletinin de geometri tablosunu ekliyorum. Bir boy büyük olsa çok daha rahat olurdu gidon, sele ve hood ayarlında bazen ufak bir değişiklik olunca boyun bölgemde ağrı yapıyor. Taşınırken gidon ayarı ve sele yüksekliği ayarları bozulmuştu oradan aklımda.

Öte yandan @Sadettin Z. zaten açıklamayı yapmış teorik ve rakamsal olarak küçük kalsa da esneklik gibi fizyolojik faktörlerde söz konusu.

Ekleme: Mesela Canyon 'da da 2XL kadro önerisi yapıyor. Bütçe olsa en temizi Soulrider Brelis gibi kişiye özel kadro yapan markalar olur. Tabi iş sadece kadro ile bitmiyor öyle bir bisiklete de değerinde parça lazım.

Dosyalar

• cube.JPG
    cube.JPG
    45,3 KB · Okunma: 14
  • cube2.JPG
    cube2.JPG
    60,4 KB · Okunma: 16
  • Ultra 700-900 AF Size.jpg
    Ultra 700-900 AF Size.jpg
    94,6 KB · Okunma: 18
  • canyon.JPG
    canyon.JPG
    67,4 KB · Okunma: 9
Son düzenleme:
Teşekkürler detaylı bilgi için, evet sahibindeki Cube'dan bahsediyorum. Tasarım, renk vs. aşırı iyi. Acaba oldurabilir miyiz kafasındaydım ama mümkün değil gibi.Biraz araştırdım max 186-87 tercih etmiş L beden. Daha büyük kadro bulmak çok zor, aramaya devam... Aslında yurt dışında da sıfır stoğu yok şu an, Amerika'dan mümkün myus tarzı posta uygulamalarıyla belki...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri