Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Başta gravel bisiklet hakkinda tedirgindim ısınamazsam vs diye. Sonra bu bisiklete denk geldim 40 c ye kadar lastik takılabilen, hidrolik disk li, 11-34 rubleli yol bisikleti. 300 km yol yaptim.204767 dosyayı görüntüle20190618_211508.jpgMerak ettiğiniz soru varsa cevaplayabilirim.

Scudo
@Samsam
Markası ve fiyatı nedir acaba

• Beğen
Tepkiler: Samsam
@Murat8 marka ve model : CARRARO CR RACE 053 DISC
fiyatına gelince de, kendi sitesi 5900 tl fiyat çıkarmış fakat internette 5200 -5500 tl arası bulabilirsiniz. Model 2019 bu arada.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Samsam
Güzel makine, güle güle kullanın. 40c'ye kadar lastik destekliyor demişsiniz. Kadro ve maşası Cr052 den farklı anladığım kadarıyla. Peki carraro gravel'den farkı var mı acaba, geometri vb. Bilginiz var mı. Bir de ağırlığı nedir acaba?. Gravel 11,5 kg diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@öner gazi öncelikle tessekkurler, bisikletin maşası farkli evet. Kadrosu hakkimda bilgim yok ama fotoğraflarda görüldüğü kadarı ile kadro farklı. Zaten sürüşte çok ağrı yapmıyor endurance tarzı kadrosu var. Ağırlığı hakkında bir ilgim yok fakat tahminimce 10 kg civarıdır diye düşünüyorum . Zaten üstünde zırhlı schwalbe lugano lastik var, o da ağırlık yapıyor.

@Samsam

Uzun zamandır araştırdıgım soruya cevap vermişsiniz hocam. Yalnız bir şey soracagım. Bu bisikletin gravel g2 den farkı nedir acaba?

ikisinde de Tiagra set ve hidrolik freni var. fiyat olarak ikisi de aynı. Anlamadım ben durumu. 40C ye kadar lastik takıldıgı kesin mi acaba? denediniz mi

Ben kadroda maşa dışında fark göremedim, ama 053d üzerinde jant olarak shimano rx 010 var.

• Beğen
Tepkiler: Samsam
@ProfessionaL gravel g2 yi yakından incelemedim ama bisikletin fotoğraflardan görüldüğü kadarı ile ağırlık noktası biraz yukarıda. Ama benim kullandigim bisiklette ağırlık merkezi biraz assagida. Ayrıca onda tur için bagaj deliği var. Ama benim kullandigim bisiklette yoo bisikleti olduğundan ötürü bagaj deliği yok. Lastik konusunada gelince ,henüz denemedim. Fakat zaten bisiklet carraro cr road 052 ile aynı kadroyu ve maşayı taşıyor. Bi abimiz cr road a kalın lastik takmış geziyordu.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@Gökay Akçay
Bana gıreyvil bisikletin dropbar olma şarti acaba hangi kanunda yada raconda yazıyor bir gosterir misin ?
Allah'ini seven uzerime hidrolik frenli sti firlatsin.
Rahat olun yav kimse sizi yuhlamaz , inanin bana o droplari büke büke zaten birkac seneye düz mtb gidonuna cevireceklerde biraz daha milletin parasini somurpa pesindeler
Hayin
Çakıllı vatan hayinleri
GGSHSHSH :D :D
Rahat ol bro daya gitsin albatros yada crazy bar gidonu ben arkandayim gahsbsh

@Samsam
Galiba bu carraro cr 053 disk herhalde
Bende de bunun aynısının 2018 modeli var cr052 disk gayet mumnunum ama daha hiç kalın lastik takmadım.

@altundalbugra dün carraro gravel g2 aldım. kadro olarak 052 ile g2 nin yakın kadro olduğunu düşünüyordum fakat ilk surmeye başlayınca bariz farklılık oldugunu gördüm. g2 de geometri açıları 052ye oranla daha dik biraz mtb kadrosuna yaklastırmışlar gibi geldi bana. bakalım kullandıkça göreceğiz artık kullandıkça deneyimlerimizi gruba yazarız. bu arada bu bisikleti almamda 47 sayfa yazı yazan arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. üşenmeden hepsini okuduktan sonra bu bisikleti almaya karar verdim. :harika::D:D:D

@damar15 ben 47 sayfayı sayfa sayfa donup okudum.o arkadas ne yazmıs bu arkadas o na ne cevap vermiş dıye aralardan ile takıldım.kafadan uc kez tekrar etmişimdir. Ama o gidon sekli? ben de hep soru ısareti.ee sonuc Gittim merida speeder aldım. :) Ama her seferinde gravel bisikletleri yotube da ,ınstagramda takıp edıyorum.Ne yaman bir celişki

@Samsam ziya diye bir arkadas.Sagolsun o da bayagi bır fikirlr verdi.Benim tek sorunum o gidon sekli. Hicbir sekilde ılgi alanıma girmiyor.Haa surmedigim için önyargılıyım belkı de.

@ali önder
Bana da speeder verin ? hemen gravel e cevireyim..

Piyasada su an nedense hiç speeder serisi kalmamış. Mesajımı gören duyan olursa yol bisikletimi verebilirim ??

@ali önder ben uzun süre yol bisikleti kullandım. hafta sonları çok fazla şehirler arası yol gittim. bütün yük sırtımda taşıyarak. bunları göz önünde bulundurarak ne alacağımı biliyordum. kendime en uygun bisikletin gravel tarzı olduguna karar verdim. sonrasında hangi marka alacagım konusunda karar veremedim. carraro ya karşı ön yargılarım vardı ama forumdaki arkadaşların yazılarını okuduktan sonra birde gidip kendim bisikleti inceledikten sonra bütün fikirlerim değişti. bence piyasadaki fiyat/performans olarak en iyi alınabilecek bisikletlerden birtanesi. :harika: ama seninki gerçekten yaman bir çelişki olmuş geç değil en kötü elindekini dönüştürebilirsin :)

@ProfessionaL
Hocam gravel diye bir bisiklet yoktur.
Onlar tamamen bzi çekemeyen amarihalilarin uydurmasi.
Tcr yariscilari her etapta gittiklerinden bir tane uyanik kadrosunu kalin lastik takabilecek sekilde tekrar tasarlatti o kadar basit mesele.
Herhangi bir kalin teker takilabilen tum fitnessler ayni zamanda geometrilerinden dolayi graveldir.
Ne demiş Garavel usta " Taaaak nasil burdayım, aninda . Teknik,hirs, irade, konsantrasyon bilgi :D hsudhsjs

@mariokaldato üstad bu canım gıravellere neden bu kadar zıtsın adamlar yapmış vatandaş almış iki pedal çeviriyor ağız tadıylan..
Özellikle karraro g2 yok mu kanımca tam bir fiyat performans ürünü ki tiagra grup setiylen hidrolikli sti li kolları adamı dürtüyo gel beni al diye..
Dropbar+kalın lastik opsiyonu+hidrolik sti bunlar küçümsenemeyecek bir birleşim ki cabası (Carraro Gravel G2 üzerinden gidiyorum) konik alın borusuylan kadroya tam entegre sağlam maşa ufff daha ne olsun..
(kadronun diğer açılarından falan anlamam o mevzuyu kullanabileceğim en küçük kadro boyunu tercih ederek kısa yoldan geçerim)
Bunları bir fitnis bisiklette bulamazsın dostum bulsan da fitnislar narin kadrolardır genelde disk frenli de değillerdir onlarla araziye giremezsin uzun km li seri dağ inişleri yapamazsın onlarla şehrin sokaklarında beton zeminli parklarında kot pantolonunla binerek ahaste aheste pedallayıp etrafı seyre dalarsın işe felan gidersin..
Gravel diye bir ihtiyaç doğmuş hakikaten abi bunu kendimden biliyorum şöyle ki bi kere dropbar bence çok masum ve çok fevaid bir bağımlılık çünkü uygun yükseklik uzunluk ve açılarla kullanıldığında hem bisiklet hakimiyeti diğer gidon türlerine göre çok önde hem de sürüş hazzı pek hoş burdan dropbarı koyduk kafaya diyelim gelelim frenlere şimdi ortalamanın az üzerinde bir hidrolik disk frenle haşır neşir olup tadını aldı isen gel de daha sonra v fren, kumpas fren ya da papuçlu herhangi bir frenle uğraş olmaz abicim kesmez adamı zehir bünyede dağıldı bi kere..
Sadece zehir meselesi değil tabi şöyleki kendi namıma şimdiye kadar iki tür bisikleti kullanmaktan ayrı ayrı yönleri ile muazzam derecede zevk aldım bunlardan biri çelik kadro dropbarlı papuç frenli tur bisikleti diğeri bana göre sağlam ve söz dinleyen shimano xt seri hidrolik frenli mtb. (tur bisikleti ile git-gel 180 km ye varan günlük turlar, mtb ile 30 km yi aşan durmaksızın nispeten hızlı dağ-yayla inişleri)
Dedim ya ikisinin ayrı ayrı tatlı yönleri vardı.
Doymak bilmeyen nefsimin de arzusuyla dedim bu tatları birleştirsem olmaz mı?

Zamanında benim mtb yi dropbara çevirmeyi çoh arzu ettiydimde hidrolikli sti kollarla kavuşmamız namümkün olunca yere çöküp boynumu büktüydüm..

İşteee dropbarlı hidrolikli kalın lastikli sabit maşalı bir ihtiyaçtan (ki bu ihtiyacın iki günlük bisiklet geçmişi olmasına rağmen bunca kalabalık laf eden yalnızca bu garibanda ortaya çıkması düşünülemez) mütevellit adına gravel dedikleri cins olmuş abi ne güzel..

Alın da binin gravel bisikletlere arkadaşlar bakmayın siz kaldatoya

Bak o hidrolikli sti leri senin üzerine atsam alır da kaçarsın ? bulsam onları benim mtb ye yakıştırrım bi güzel..

Geri