@mariokaldato üstad bu canım gıravellere neden bu kadar zıtsın adamlar yapmış vatandaş almış iki pedal çeviriyor ağız tadıylan..
Özellikle karraro g2 yok mu kanımca tam bir fiyat performans ürünü ki tiagra grup setiylen hidrolikli sti li kolları adamı dürtüyo gel beni al diye..
Dropbar+kalın lastik opsiyonu+hidrolik sti bunlar küçümsenemeyecek bir birleşim ki cabası (Carraro Gravel G2 üzerinden gidiyorum) konik alın borusuylan kadroya tam entegre sağlam maşa ufff daha ne olsun..
(kadronun diğer açılarından falan anlamam o mevzuyu kullanabileceğim en küçük kadro boyunu tercih ederek kısa yoldan geçerim)
Bunları bir fitnis bisiklette bulamazsın dostum bulsan da fitnislar narin kadrolardır genelde disk frenli de değillerdir onlarla araziye giremezsin uzun km li seri dağ inişleri yapamazsın onlarla şehrin sokaklarında beton zeminli parklarında kot pantolonunla binerek ahaste aheste pedallayıp etrafı seyre dalarsın işe felan gidersin..
Gravel diye bir ihtiyaç doğmuş hakikaten abi bunu kendimden biliyorum şöyle ki bi kere dropbar bence çok masum ve çok fevaid bir bağımlılık çünkü uygun yükseklik uzunluk ve açılarla kullanıldığında hem bisiklet hakimiyeti diğer gidon türlerine göre çok önde hem de sürüş hazzı pek hoş burdan dropbarı koyduk kafaya diyelim gelelim frenlere şimdi ortalamanın az üzerinde bir hidrolik disk frenle haşır neşir olup tadını aldı isen gel de daha sonra v fren, kumpas fren ya da papuçlu herhangi bir frenle uğraş olmaz abicim kesmez adamı zehir bünyede dağıldı bi kere..
Sadece zehir meselesi değil tabi şöyleki kendi namıma şimdiye kadar iki tür bisikleti kullanmaktan ayrı ayrı yönleri ile muazzam derecede zevk aldım bunlardan biri çelik kadro dropbarlı papuç frenli tur bisikleti diğeri bana göre sağlam ve söz dinleyen shimano xt seri hidrolik frenli mtb. (tur bisikleti ile git-gel 180 km ye varan günlük turlar, mtb ile 30 km yi aşan durmaksızın nispeten hızlı dağ-yayla inişleri)
Dedim ya ikisinin ayrı ayrı tatlı yönleri vardı.
Doymak bilmeyen nefsimin de arzusuyla dedim bu tatları birleştirsem olmaz mı?
Zamanında benim mtb yi dropbara çevirmeyi çoh arzu ettiydimde hidrolikli sti kollarla kavuşmamız namümkün olunca yere çöküp boynumu büktüydüm..
İşteee dropbarlı hidrolikli kalın lastikli sabit maşalı bir ihtiyaçtan (ki bu ihtiyacın iki günlük bisiklet geçmişi olmasına rağmen bunca kalabalık laf eden yalnızca bu garibanda ortaya çıkması düşünülemez) mütevellit adına gravel dedikleri cins olmuş abi ne güzel..
Alın da binin gravel bisikletlere arkadaşlar bakmayın siz kaldatoya
Bak o hidrolikli sti leri senin üzerine atsam alır da kaçarsın ? bulsam onları benim mtb ye yakıştırrım bi güzel..