Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@Ceasar Bravo hocam ben de bayagidir bisiklet ariyorum.triban 520 ya da 500 xl beden bulursam farketmeksizin alacagim.Gercekten cok guzel bisikletler ikisi de gravel a donusturme olayi zaten beni cezbediyor.Bu aralar surekli bakiyorum yeni ilan var mi diye ama yok yani.Simdi kredi olaylari da cikti sifir bi tane gravel mi alsam diye dusunuyorum.Alirsam da buyuk ihtimal g2 ya da 0 alirim.g0 da mekanik disk fren varmis ben kaliper ve hidrolik kullandim.Hidrolik gercekten hissiyati cok guzel digerini bilmiyorum.Yani paradoks bi durum oldu.

Scudo
@FeedEx Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Eldiven kullanıyorum tabiki. özellikle başbaşparmak altı sıkıntı veriyor. gidon mesafesini bi 3 cm yükseltip birde o şekilde deneyeceğim. belki sorunum ondan kaynaklı olabilir.
@emreyim34 Bir g2 kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ederim. Sürüş keyfi olsun, akıcılık olsun gerçekten iyi bir seçim olur.

@Ceasar Bravo hocam ben de bayagidir bisiklet ariyorum.triban 520 ya da 500 xl beden bulursam farketmeksizin alacagim.Gercekten cok guzel bisikletler ikisi de gravel a donusturme olayi zaten beni cezbediyor.Bu aralar surekli bakiyorum yeni ilan var mi diye ama yok yani.Simdi kredi olaylari da cikti sifir bi tane gravel mi alsam diye dusunuyorum.Alirsam da buyuk ihtimal g2 ya da 0 alirim.g0 da mekanik disk fren varmis ben kaliper ve hidrolik kullandim.Hidrolik gercekten hissiyati cok guzel digerini bilmiyorum.Yani paradoks bi durum oldu.
Gravel dönüşüm düşünüyorsanız bence daha geniş lastik aralığı bir bisiklet bakmakta fayda var. Benim şuanda topladığım bisiklette 38c'ye kadar destekliyor. 35 - 38c kabul edilebilir görüyorlar, ama kendi düşünce biraz daha genişten zarar gelmez. Birde dediğiniz gibi v-fren olacak. Hafta sonu gravel diggers ekibinin girdiği çamur gibi bir yere girdiğinizi düşünün frenler direk dolacaktı. @altundalbugra kendisine sorun çamur, bu arada gayet güzel bir rotada gitmişsiniz.

Bence g2 alıyorsanız kadrodan çok grup sete para veriyorsunuz. Mesela bazı markaların soralı bisikletleri g2 ile aynı para hatta bir tık daha pahalı oluyor. Onlar da olay kadroya para verme durumu oluyor, yani bana göre öyle. GRX hemde kilitlenebilir olması artı bir avantaj olacaktır. Hidrolik disk fren kesinlikle iyi bir seçenek. Alabiliyorsanız g2 alın.

Corelli, bisan, carraro şu sayfayı okusa kullanıcı ve kullanıcı olmak isteyenlerin fikrini alsa güzel işler başarabilecekler ama bildiklerinde devam etmeye kararlılar.

• Beğen
Tepkiler: AkseL ve necmeddin
gravel bisiklet kadro geometrisi yol bisikletine benzer mi ölçülerde midir ?

• Beğen
Tepkiler: AkseL
@MakRo evet bence de okusunlar.Dediginize katiliyorum.peki hangisine daha cok onem vermek lazim kadroya mi kompanente mi ?Yani manifestoya bakiyorum kadrosu muthis kaynak yerleri falan gorunmuyor bile ama carraro g0 a bakiyorum kaynak yerleri gorunuyor g2 de bile gorunuyor (oyle hatirliyorum) bu iki bisikleti de ayni firma uretiyor. Şu alt modellere biraz daha özen gösterseniz ne olur.Kadroyu begendikten sonra claris de olsa olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@emreyim34 bu iş birazda sizin ne şartlarda süreceğinize ve ne istediğnizle alakalı aslında. Ben biraz arada kalmıştım. Hem spor amaclı performanslı bir şey olsun istiyordum hem de yol şartları beni endişelendiriyordu. O yüzden her yöne gelecek bir şey aldım. @MakRo hocamın dediği de mantıklı. Yani siz gravelde kesin karar kıldıysanız direk o tarz bir şey almakta fayda var. Ben artısı eksisi ile yazdım. 35 lastik yeter mi yoksa 38 ister misiniz bunlarda mühim. Ben hep 25 lastikle kullandım. Bir de hidrolik fren maliyetleri nedir onu bilmiyorum. Ama dediğim gibi eğer vaktim ve merakım olsaydı 35 lastik ve hidrolik fren maliyetine bakıp 520'yı gravel yapardım.

@MakRo evet bence de okusunlar.Dediginize katiliyorum.peki hangisine daha cok onem vermek lazim kadroya mi kompanente mi ?Yani manifestoya bakiyorum kadrosu muthis kaynak yerleri falan gorunmuyor bile ama carraro g0 a bakiyorum kaynak yerleri gorunuyor g2 de bile gorunuyor (oyle hatirliyorum) bu iki bisikleti de ayni firma uretiyor. Şu alt modellere biraz daha özen gösterseniz ne olur.Kadroyu begendikten sonra claris de olsa olur.
İki üründe aynı fabrikadan çıkmasına rağmen alakaları yok. Bir zamanlar bir video vardı. Adam aynaya bakmadan geri geliyorum diye şov yapıyor ve en sonunda kaza yapıyordu. (bulursam araya eklerim) Aynı o gibi birinde bakarak kaynak yapmışlar ötekisinde yüzünü diğer tarafa dönmüş öyle yapmış ve kaza gibi bir kaynak izli kadro olmuş. O bisikleti ilk çıktığında aceleye getirdiler öyle de devam etti her halde. Yani mosso gibi kaynak izlerini tamamen silsin demiyorum da göz var nizam var yahu tam bu sele borusu ve üst boru birleşim yerindeki kaynak eskiye göre biraz daha iyi ama öyle çokta değil hani. Yaparlar zamanla elbet bir bildikleri vardır adamlar boşuna mı o kadar mühendisi tasarımcıyı çalıştırıyorlar.

Hidrolik frene alternatif bizim tabirimiz ile melez frenler de var. TRP hybrid fren seti, (link) tel çekiyorsunuz ama freni pistonlarına hidrolik mevcut. Btwin RC 520 (getirmediler) onda bu fren sistemi mevcuttu. (link)

Kullanmadım ama ben sti tipi kollarda Sram seti daha çok seviyorum. Görsel ve mtb yol grup seti uyum açısından, ama servis ağı ve fiyatta baktığımızda shimano öne geçiyor. Şimdilik mekanikteyim nasıl olur ne zaman olur bilmiyorum ama bir gün hidrolik sete geçiş yapacağım.

Umarım fotoshop ile doğaya koyulmuş şekilde değilde gerçekten çamurun tozun toprağın içinde de görürüz. Bir tane de benden olsun. Geometrisi bence dağ bisikletine benzeyen (ne alakası var değil ki) 'de olabilir, Fiyat olarak tabi ki de beni aşan, renk olarak özellikle yeşilinin hoşuma gittiği 700x42c lastikli, maşa ve kadrosunda ekstra montaj yeri olan (çanta, matara kafesi). Sitesinde zevkinize göre grup set ve bir kaç şey ekleyebilmenize imkan tanıyan acayip bir makine. Yani kadro boyunu bile yayınlamaya üşenen markalar şöyle bir şey yapması için daha kça yıl geçmesi gerekiyor. Ya arkada x firması y modeli için dese ki "elimde her zaman 52 ve 54 kadro var ama, elimizde 50-56-58 kadro üretmek için teknoloji ve imkanımız var. Sen 58 kadro mu istiyorsun tamam yaparız ama 1 ay beklersin" demesi bu kadar mı zor. Listesine bakıyorsun ya kadro boyu sınırlı yada listede var ama bayinin haberi yok. Carraro bayisi ile inatlaştım en son söylenerek açıp baktığı katalogda 58 yazdığını görünce "ana varmış lan" demişti yanındaki kişiye.
Britanya'nın kuzeyinde Galler'de İrlanda'da bisiklet sürmeyi çok isterdim. Sürekli adamlara kızıyoruz ama bilgisayar oyunlarındna tanıdığım İngilizler özellikle de İskoçlar çok sıcak kanlıydı. "yazın buraya gelsene eğleniriz" diyenler vardı. Daha şehir değiştiremiyoruz ülke için daha var. Hele ki orası için vize almak ölüm.

FUSTLE Causeway GR1 - seçenek opsiyonlu satın alma : (link)

Video

Fotoğraf
230463 dosyayı görüntüle

@MakRo ben sadece bu sayfaya gelip gelip gıravel türe uyuz olanlar var onlar için atıyom özellikle bu yerli gıravel resimlerini :cool:
GR01-105-HD-1170x740.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Corelli'den goat bekleyen arkadaşlar varsa, instagram üzerinden yaptıkları geri dönüşte bu sefer de temmuz ayı dediler.Ben siparişimi iptal ettim.

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve sspl
@hll bey durum şöyle hocam 52 kadro üretildi ama ne kadar üretildi çoğu bayide yok. Ben 54 için bekliyordum ona da üstü kapalı yanıtlar gelmeye devam ediyordu bu gidişle lafta kalır zaten

• Beğen
Tepkiler: ventiotto
@hll bey Evet goat 1 için, goat 2 için zaten goat 1'den de sonrası diye söylüyorlardı, yani goat 1 haziran, goat 2 temmuz diyorlardı ama goat 2 ne olur bilgim yok.

Selamlar arkadaşlar ben de Carraro Gravel G0 ile aranıza katıldım. (G2 ile geometrileri birebir aynı.) Bir sorum var, 1.76 boyundayım, 83 bacak boyum var. 52 kadro aldım. Sele ayarını olması gerektiği gibi yaptım, normal bir yükseklikte, rahatım.

Ama sanki gidon biraz bana yakınmış gibi hissediyorum. (90mm boğaz)

Küçük kadro almış olabilir miyim? 55 de büyük gelirmiş gibi hissediyorum. 52 kadro Gravel; Top Tube (550), Reach (388) gibi konularda diğer yol bisikletlerinin 54-55 kadrosuna denk geliyor gibi.

Bu arada bu benim ilk yol/gravel tarzı bisikletim ve en son 10 yıl önce bir bisikletim olmuştu. Bu yüzden mi garipsedim bilmiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SeYaP ve ventiotto
@Mosesss hayırlı olsun sağlıklı bol pedallar
Bir tık küçük kadro her zaman daha iyidir daha garantidir hem daha sportif kullanım imkanı sunar bisiklet hakimiyetini arttırır.
Küçük kadroyu kendine uyarlayabilirsin ama büyük kadro daha zor..

@Mosesss Hayırlı olsun. Bir ara ben de G0 a bakıyordum. 54 kadro üretmedikleri için tercihlerim arasından çıkardım. Sizinle aynı boyda sayılırız. (177cm). 52 kadro biraz küçük gibi görünse de hakimiyeti daha kolay olur. İlk kez gravel kullandığınız için gidonu garipsemeniz normal. Sırt bel ağrısı olmadığı sürece zamanla alışacağınızı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mosesss
Cevaplarınız için teşekkür ederim açıkçası benim de korkum daha çok büyük bir bisiklet almaktı. En olmadı gidon boğazını 100/110mm olanla değiştiririm diye düşünüyorum, inşallah rahat ederim o şekilde

Ben de goat 2.0 54 kadro sipariş verdim inşallah bi üretebilirseler 😂 1.79 - 79 iç bacak.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Mosesss
İyi geceler cümleten, uzun süredir g2 siparişimin gecikmesinden ve çöken bir iştahsızlıktan dolayı girmiyordum, bugün tekrardan girdim, hala daha ankaradan aldığım g2 yi bekliyorum, malesef bir kargo şirketinin mağduru olduk, çeşitli arkadaşlar çeşitli şekilde yorum yapmışlar, bende teslim aldığımda sizlere bisiklet hakkında tecrübelerimi sunucam, gerçekten bu corona mevzusu şuanda hala daha üretilmeyen bisikletler için sıkıntı oldu, tavsiyem farklı modellere yönelmek g2 de duyduğum şu ana kadar olumsuz yorum yok, yazı bisikletsiz geçirmemek en mantıklısı olur. Soruma gelince Ankara da Anka bike yi tanıyanınız varmı, ticaret yapılırmı ve bisikleti geldiğinde herhangi bir carraro bayisinde değil de normal torksuz anahtarlarla bisikletçiye kurdursam ne gibi sıkıntı olur?

• Beğen
Tepkiler: serdarceylan
@AkseL Servisine kurdurmazsanız garanti kapsamına alınmayacağı kesin. Ankabike tan alışveriş yapan forum üyeleri var. Benim bu konuda bilgim yok.

• Beğen
Bende 520 var satışta. Disk fren olmaması ve max lastik 32mm desteklemesi yüzünden satıyorum zaten. Onu gravele dönüştürme işi pek olası değil gibi görünüyor. 27.5 jantlar ile 35e çıkıyormuş dediler de değer mi bilemedim.

• Beğen
Geri