Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
@tennozer herhangi bir sıkıntı yaşamadım. sadece ön kaliperi değiştirdim o da keyfe keder.

@tennozer 12 kg yakın. 13 diyenler fazla abartmış.

• Beğen
Tepkiler: tennozer
O kadar ağır mi ya tur bisikletleri yaklaşık o kg . Bence biraz agir

Carraro emsallerine göre genelde ağır oluyor bu nedenle de bisiklet ağırlıklarını sitelerinde paylaşmıyorlar

O kadar ağır mi ya tur bisikletleri yaklaşık o kg . Bence biraz agir
bu graveller genel itibariyle ağır .. disk frenler yüzünden sanırım .. bir de bazısında daha ağır kadro kullanıyorlar

Wiggle da ikisi ayri ayri satılıyor ama epey pahali parcalar. Grx set de Ultegra dan hallice masallah.
(link)

Lever name plate diye geciyor. Shimano servvice center bayilere sormak gerek. Vidasi icte ustte kaliyor. 252976 dosyayı görüntüle

Benim de kaza sonrası 5 numaralı parça yırtılmıştı. Fukaralıktan elektrik bandı ile sardım şimdilik idare ediyorum. Parça olarak almak pahalıya geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Wiggle da ikisi ayri ayri satılıyor ama epey pahali parcalar. Grx set de Ultegra dan hallice masallah.
(link)

Lever name plate diye geciyor. Shimano servvice center bayilere sormak gerek. Vidasi icte ustte kaliyor. 252976 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim. Bugün Karaköy'de işim vardı. Gitmişken,oradaki bir vidacıdan vidayı buldum ama biraz kısa almışım,genişlik oldu ama boydan kısa geldi maalesef. Nasıl olsa uyacak ölçüde vidayı bulabildiğimi öğrendim,yolum düşünce alırım. Shimano Sevice Center'da da yok. Onlar bu kapağa "görsel kapak" diyorlar. Takarken de Loctite ile takarım vidayı.

Buradan merak edilen bir soruya cevap vermek istiyorum "G0 ya da g serisi kaç kilo ?" Kendi ölçümlerime bianen üstünde suluk kafesi ile park ayağı olan ort fazladan 1 kilo 13 kilo etti gO bisikletim kaskım suluğum (susuz) çantam küçük pense ve 2 alyan 14.2 kilo bence bir toprak yol bisikleti için iyibir ağırlık tabi g2 ve g4 hidrolik fren farkı ile biraz daha ağır ya da karbon maşa ve ust seviye vites sistemi ile dengeli yani ortalama 12.5 13 kilo g ailesi

Açıkçası GO umulan veya tahmin edilenden biraz daha ağır çıkmış gibi (12.0 kg üzeri ise) . O fiyat seviyesinde bir yol bisikleti 10 veya 10.5 kg kadar olmalı. Yine Carraro'nun 327 şehir - tur bisikleti park ayaklığı ve pedal ile 13 kg geliyor. Aynı markada kendisinden daha ucuz bir şehir bisikletine yakın ağırlığa sahip olmasına şaşırdım biraz, daha hafif olmasını bekliyordum.

Muadili bir yol bisikletine nazaran;
100-200 gr. Disk fren farkı,
300-400 gr. daha mukavim jant farkı
300-500 gr. lastik farkı
200-300 gr. da daha dayanıklı kadro farkı...
Toplamda 900-1400 gr. fark etmeli kabaca.
10.90 - 11.90 kg.arası olabilecekken üst sınırı aşmış gibi geldi bana 12 kg üzeri g0.

Carraro`nun yeterince hafifletemediği bir bisiklet olmuş yine. Ama diğer yandan daha problemsiz ve dayanıklı, uzun ömürlü ürünler çıkarma tercihi de denebilir.

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali
Açıkçası GO umulan veya tahmin edilenden biraz daha ağır çıkmış gibi (12.0 kg üzeri ise) . O fiyat seviyesinde bir yol bisikleti 10 veya 10.5 kg kadar olmalı. Yine Carraro'nun 327 şehir - tur bisikleti park ayaklığı ve pedal ile 13 kg geliyor. Aynı markada kendisinden daha ucuz bir şehir bisikletine yakın ağırlığa sahip olmasına şaşırdım biraz, daha hafif olmasını bekliyordum.

Muadili bir yol bisikletine nazaran;
100-200 gr. Disk fren farkı,
300-400 gr. daha mukavim jant farkı
300-500 gr. lastik farkı
200-300 gr. da daha dayanıklı kadro farkı...
Toplamda 900-1400 gr. fark etmeli kabaca.
10.90 - 11.90 kg.arası olabilecekken üst sınırı aşmış gibi geldi bana 12 kg üzeri g0.

Carraro`nun yeterince hafifletemediği bir bisiklet olmuş yine. Ama diğer yandan daha problemsiz ve dayanıklı, uzun ömürlü ürünler çıkarma tercihi de denebilir.

Katılıgyorum fakat zaten bir toprak bisikletinin yol bisikleti ile aynı ağırlıkta olması bence beklenmemeli çünkü amaı ve üretimi farklı

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Merhabalar , bu da benim forumdaki ilk mesajim. Gecen hafta kendime ikinci el Carraro G2 Gravel 2019 aldim (Daha cok burada ki yorumlar ve tavsiyeler uzerine) . Bir onceki sahibi uzerinde gelen schwalbe g-one speed lastiklerin yolda iyi oldugunu fakat cakilda yada toprakta fazla verimli olmadigini soyledi. Bunun icin toprak yol , patikaya uygun bir lastik ariyorum ? Herhangi bir tavsiyesi olan var mi ? yada tamamen jantari da degistirmem ve yol/patika icin ayri ayri tutmam mi daha iyi olur ? Simdiden tesekkurler
Hayırlı olsun ne kadara aldiniz

Şimdi bir hesap yapalım. Mosso GVL 290 (gravelimsi tur) 13,90 ağırlık. 680 gr lasikleri 930 gr lastikle değiştirdim (marathon plus tour 40c) +500 gr. Arka bagajsız yapamam +1600 ve zefal çamurluk +436 gr. bisiklet oldu 16,44 kg. Bisan hizmet bisikleti min 17,40 kg. :koptum: . Naptım ben şimdi bisikletimi hizmete hazır hale getirdim.... (daha da bagaj çantası almadım haa.) Napim ben böyle seviyorum. :komik::komik::komik:

Şimdi bir hesap yapalım. Mosso GVL 290 (gravelimsi tur) 13,90 ağırlık. 680 gr lasikleri 930 gr lastikle değiştirdim (marathon plus tour 40c) +500 gr. Arka bagajsız yapamam +1600 ve zefal çamurluk +436 gr. bisiklet oldu 16,44 kg. Bisan hizmet bisikleti min 17,40 kg. :koptum: . Naptım ben şimdi bisikletimi hizmete hazır hale getirdim.... (daha da bagaj çantası almadım haa.) Napim ben böyle seviyorum. :komik::komik::komik:
Jantları sökün sız onu taşıyın ağırlıktan tasarruf etmiş olursunuz. İtibar değil sonuçta, kıme ne zararı olacak :D

Arkadaşlar merhaba,
Ben Carraro gravel G0 modeli ile ilgileniyorum, hatta almaya karar verdim. Piyasada bisiklet yok, zar zor bir bayide buldum da ayırttım şimdilik.
G2 ve G4 e göre dezavantajları olduğunu biliyoruz ama diğer ikisinin malum fiyatı çok çok yüksek, hele bu sene 2021 modellerle herhalde uçacak.
Merak ettiğim, G0 sahibi olan arkadaşlar ne kadar memnunlar? Fren sistemi veya vites setleri üzüyor mu? Önceki sayfalara baktım, çok olumsuz bir şey yazılmamış ama özellikle bu model nezdinde yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Otepeyurt
@osmancan71 Valla öyle :). Yolda yanımdan yol bisikletleri ile vızır vızır geçiyorlar ben tin tin. :komik: Zaten hız yapmakla ilgili bir derdim yok ama gıpta etmiyor da değilim. Birader bari rüzgar yapmayın yanımdan geçerken... :hihi::hihi::hihi:
@ShaManicTea G0'ım yok ama claris setli ve mekanik disk frenli aynı özellikte bisiklete biniyorum. Claris bazen sorun çıkartıyor ama herhalde artık tepkilerini öğrendiğim için sorunum yok. (ayrıca ayar falan da kendim yapıyorum- açıkçası serviste bu kadar yapmazlar) Arka dişlideki 34T çok yararlı ve yokuşlarda can simidi. Mekanik fren, V frenden farksız gibi geldi bana ama iyi. Temiz ve bakımlı tutarsan gayet de kullanışlı, ucuz ve sürdürülebilir komponentleri olan bir bisiklet G0. Al pişman olmazsın. (ve dediğin gibi fiyatlar uçuk)

GO bende düşünmüyor degılım fıyatlara bakınca :D

• Beğen
Tepkiler: ShaManicTea
Eski GOAT 1 kullanıısı olarak , Carraro'nun yeni gravel modellerini bekliyorum ..

Geri