Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler 2021 model aldım koyu mavi hayat bisikletten aldım boyum 1.70
seleyi denemeden/emin olmadan çıktığım bi gezide çok sorun olmuştu bana. ayakta sürmeye başladım bi süre sonra :D o şekilde devam edince bu defada bacaklarım tutmadı :) üstüne birde fırtına başladı abimi aradım araba ile gelip aldı :D

brooks olması şart değil. benim 2 bisikletim oldu. birisinde jel kılıf diğerinde foam kılıf vardı. birinin selesi diğerinin orjinal selesiydi, öbürününde decathlondan aldığım bir sele. yani ortalama fiyatta bir selede hatta bazen üzerindeki selede kılıf ile veya kılıfsız kullanılabiliyor. forumda çok kişide gördüm üzerinde gelen seleyi kılıfsız kullanabildiklerini.

• Hahaha
Tepkiler: Wercn
Scudo
seleyi denemeden/emin olmadan çıktığım bi gezide çok sorun olmuştu bana. ayakta sürmeye başladım bi süre sonra :D o şekilde devam edince bu defada bacaklarım tutmadı :) üstüne birde fırtına başladı abimi aradım araba ile gelip aldı :D

brooks olması şart değil. benim 2 bisikletim oldu. birisinde jel kılıf diğerinde foam kılıf vardı. birinin selesi diğerinin orjinal selesiydi, öbürününde decathlondan aldığım bir sele. yani ortalama fiyatta bir selede hatta bazen üzerindeki selede kılıf ile veya kılıfsız kullanılabiliyor. forumda çok kişide gördüm üzerinde gelen seleyi kılıfsız kullanabildiklerini.
peki tayt kullanma konusunda düşünceleriniz nedir popo kısmında galiba farklı bir materyal kullanıyorlarmış ben kullanmayı düşünmüyorum ama fikir almak önemli :D

peki tayt kullanma konusunda düşünceleriniz nedir popo kısmında galiba farklı bir materyal kullanıyorlarmış ben kullanmayı düşünmüyorum ama fikir almak önemli :D
o konuda bişey diyemem bende kullanmıyorum. sadece tahmin olarak yazarsam; daha çok yol bisikletçilerine hitap ediyor galiba tayt yada onlar bu işi daha çok önemsediği için onlarda daha çok görüyorum. veya selenin tipinden dolayı onların kullanması daha gereklidir. gravel da yol a yakın bir bisiklet olduğu için kullanılabilir. tabi bunlar benim tahminlerim bilgim yok.

YTD :p

o konuda bişey diyemem bende kullanmıyorum. sadece tahmin olarak yazarsam; daha çok yol bisikletçilerine hitap ediyor galiba tayt yada onlar bu işi daha çok önemsediği için onlarda daha çok görüyorum. veya selenin tipinden dolayı onların kullanması daha gereklidir. gravel da yol a yakın bir bisiklet olduğu için kullanılabilir. tabi bunalar benim tahminlerim bilgim yok.

YTD :p
anladım akşam akşam yordum sizi iyi forumlar eğer sorun devam ederse güncellleme yaparım

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
.................2021 model aldım koyu mavi hayat bisikletten aldım boyum 1.70 ayrıetten sele değişikliği konusunda illa brooks sele mi olması gerekiyor

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben de Peugeot Gravel GR-14 bisikletimi Hayat Bisikletten almıştım. Hayat Bisiklet nedense Brooks sele konusunda oldukça ısrarcı. Bana da çok uğraştılar bisikleti alırken Brooks sele vermek için. Sonra dediğimde bayağı bozulmuşlardı :)

Kullandıkça geçecek sıkıntılar diye düşünüyorum.

Tekerinize taş değmesin.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Wercn
Tayt ilk kez kulladım 3 saat sonunda sele varmı yokmu hatırlamıyorum %100 kullanılmalı sıfır ağrı önemli bir konfor ayrıca pedal cevirmek daha keyifli...g2 sele cok rahatsız olmasada hafif agrı yapıyor normal olarak....frenlere ulaşmakta zorluk yaşamıyorum ben ancak fren vites kolu ileri geri alınabiliyor ayarlamasını bilmesemde....

ben de sıkıntı yaşamıyorum aslında ilk defa dropbar gidon kullanıyorum ve bisikleti bu kadar öne eğimli bir şekilde kullanmamıştım arkadaşlarımla uzun yola çıkıcaz bu eğim uzun yol da sorun çıkarır mı diye sormuştum aslında
Tayt ilk kez kulladım 3 saat sonunda sele varmı yokmu hatırlamıyorum %100 kullanılmalı sıfır ağrı önemli bir konfor ayrıca pedal cevirmek daha keyifli...g2 sele cok rahatsız olmasada hafif agrı yapıyor normal olarak....frenlere ulaşmakta zorluk yaşamıyorum ben ancak fren vites kolu ileri geri alınabiliyor ayarlamasını bilmesemde....

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar. Ben bir iki hafta içerisinde gravel bisiklet almayı düşünüyorum. Hiçbir bisiklet tecrübem yok. Baktığım bisikletler peugeuot gr14, corelli goat 2.0, carraro g2, mosso gvl700 (grx400). Bunlardan ikisi arasında kaldım. Gr14 ya da G2 alacağım. Gr14 ün fiyatı 10.500, g2 nin fiyatı 8.900. Bayiye sorduğumda gr14 ü tavsiye ediyor. İki farkı olduğunu söylüyor. Gr14 de sokma mil varmış ve jant daha kaliteliymiş. Aslında ben tip olarak g2 yi beğendim ama ağırlığı 12 nin üzerindeymiş. (Bu arada bu farkların artısı eksisine dair hiçbir fikrim yok)
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Peygeuot gr14 mü?
Carraro G2 mi?

• Beğen
Tepkiler: vurakh
Bir
Arkadaşlar selamlar. Ben bir iki hafta içerisinde gravel bisiklet almayı düşünüyorum. Hiçbir bisiklet tecrübem yok. Baktığım bisikletler peugeuot gr14, corelli goat 2.0, carraro g2, mosso gvl700 (grx400). Bunlardan ikisi arasında kaldım. Gr14 ya da G2 alacağım. Gr14 ün fiyatı 10.500, g2 nin fiyatı 8.900. Bayiye sorduğumda gr14 ü tavsiye ediyor. İki farkı olduğunu söylüyor. Gr14 de sokma mil varmış ve jant daha kaliteliymiş. Aslında ben tip olarak g2 yi beğendim ama ağırlığı 12 nin üzerindeymiş. (Bu arada bu farkların artısı eksisine dair hiçbir fikrim yok)
Peygeuot gr14 mü?
Carraro G2 mi?
Bir GVL700 kullanıcısı olarak yorumlarımı katayım.
G2 yi birkaç kez deneme imkanım oldu ama Gr14 ü sadece fotolarda gördüm. G2 bana göre güzel bir bisiklet, hani çok müthiş bir yanı yok ama gayet hoş ve akıcı. Gr14 tip olarak biraz daha egzotik geliyor bana. Renk uyumu ve marka ismi çekiyor. Peugeot’un kalite olarak önde olacağını düşünüyorum. Tabi kullanandan fikir almak lazım. Eğer birkaç ay önce Mosso almış olmasam ben Gr14 alırdım.
Ha bu arada şunu da ekleyim,mosso ve bisan modellerinin tekerlek açıklıkları diğer markalara göre daha fazla. Daha fazla stabilite sağlıyor ama kıvraklığı düşürüyor. G2 ve Gr14 o konuda aynılar ama.

• Beğen
Tepkiler: Jeanvaljean
Peygeuot gr14 mü?
Carraro G2 mi?

Sokma mil olduğunda jantın ortasında bir mil iki tarafında kadronun deliklerinden geçerek jantı ortalıyor ve konumuna sabitliyor. Mandallılarda ise yandan mandalı açarak jantı çıkarıyorsunuz. Gravel G4 kullandım geçen sene onda sokma mil vardı. G2'de mandallı sistem var çok problem değil. Gel gelelim jant meselesi önemli. Jant ne kadar kaliteli olursa o kadar hafifler, rulmanlar yağ gibi akar. G2 üzerindeki jant carraro'nun jantı ve gerçekten çok kötü bir jant. 3kg var heralde ikisinin toplam ağırlığı. G14'teki jant ise öyle çok aman aman bir jant değil ama en azından fulcrum'un giriş seviyesi bir jantı. Onun ağırlık bilgisi yer almıyor merlincycles'da. 10k üzerine şimdilik çıkmak istemezseniz, 8.9k G2 tercih edip(geri kalan herşeyleri aynı gibi zaten) 2-3 ay binip bir jant seti düşünebilirsiniz. Bu işlerden anlama meselesi de sürdükçe okudukça izledikçe oluyor. Alayım bir ömür bineyim diye düşünülüyor ama işin içine girdikçe bu işin derya deniz olduğunu görüyorsunuz.

(link)

Iyi bir tayt candır. Yaşadığınız coğrafya ve kültür ortaminda sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız konforunuzu cok arttirir. He alternatif pedli şort kullanan arkadaslar da var belki o da cok ideal bir çözüm olabilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
G14'teki jant ise öyle çok aman aman bir jant değil ama en azından fulcrum'un giriş seviyesi bir jantı. Onun ağırlık bilgisi yer almıyor merlincycles'da.

Ben geçenlerde bakmıştım Fulcrum sayfasından orada ağırlığı vardı. 1.870 - 1.950 gr aralık vermiş.

(link)

• Beğen
Tepkiler: silahsor3
hâlâ G2 arayan arkadaşlar varsa hayat bisiklet tuzla şubesinde 52 kadro vardı depolarında aklınız da bulunsun

hâlâ G2 arayan arkadaşlar varsa hayat bisiklet tuzla şubesinde 52 kadro vardı depolarında aklınız da bulunsun
Mavidir o :D mavisi olan yerler var şuan hakı rengi yok hıc kımsede.

Mavidir o :D mavisi olan yerler var şuan hakı rengi yok hıc kımsede.
evet ben de aslında haki rengi almak niyetiyle gitmiştim ama 2021 modelde yok galiba yeşil şuan mavi rengi de bence baya iyi hakiyi kendi gözümle görmedim o yüzden karşılaştırma yapamam
allah allah internette arattığımda mavi renkli hiç foto çıkmıyor nedense

Ben geçenlerde bakmıştım Fulcrum sayfasından orada ağırlığı vardı. 1.870 - 1.950 gr aralık vermiş.

(link)

Aralık değilde 700c ve 650b için vermiş yani 1950g. Gravel için iyi bir ağırlıktır diye tahmin ediyorum. Üst seviye yol bisikleti jantları 1300-1500g aralığında oluyor ki fiyatları 1500-2500€ civarında.

• Beğen
Tepkiler: Tahtabalık
evet ben de aslında haki rengi almak niyetiyle gitmiştim ama 2021 modelde yok galiba yeşil şuan mavi rengi de bence baya iyi hakiyi kendi gözümle görmedim o yüzden karşılaştırma yapamam
allah allah internette arattığımda mavi renkli hiç foto çıkmıyor nedense
Mavının fotosu satıcı koyarsa olur. Letgoda bı ilanda vardı mesela. Sıtesınde mavının fotosu yok zaten. Dün sordum facebook tan bı satıcıya yakın zamanda gelecek ama bellı degıl dedı haki için

Bisan' dan cevap geldi paylaşıyorum,

Merhabalar internet sitemizde geometri ölçüleri güncellemesi kısa bir süre önce ERP altyapısı tamamlanmıştır. Diğer bisikletlerimizinde geometri ölçülerini ERP’ye yüklenmesiyle, tekrar internet sitemizde tüm modellerimizin geometri ölçüleri yayınlanacaktır. Sizi daha doğru yönlendirmek adına bayilerimizden deneyerek almanızı tavsiye ederiz. Kadro boyları boyunuza, iç bacak boyunuza ve kilonuza göre alınmalıdır. Özelliklede sürüş tekniğinize göre deneyerek almanızı tavsiye ederiz. Size en yakın bayiye (link) üzerinden ulaşabilir en uygun bisikleti tercih edebilirsiniz. İlginiz ve anlayışınız için teşekkür ederiz, iyi günler dileriz.

G2 de 2x10 vites var vitesi her 5 vites de bir olarak mı kullanmalıyım çapraz olmaması için zincirlerin

• Beğen
Tepkiler: chemistburc
Geri