Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

benim gravel g0 ın fren diskleri ve balataların değişmesi gerekiyor şöyle bir piyasaya bakayım dedim kafam karıştı SHIMANO RS305 mekanik disk için balata ve disk ne kullanmak gerekir ?

Dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    108,5 KB · Okunma: 36
Scudo
doktora geçen hafta gittim bileğimi oynattı dirseğimi oynattı yumuşak doku diyerek 2 hap 1 merhem yazdı. hatta 3 hap yazmıştı birisi sadece ağrı kesici diye almadım diğer ikisi kas gevşetici+ağrı kesici idi. boş duruyorken herhangi bir ağrım yok sadece bileğimi biraz zorlayınca oluyor o yüzden ağrı kesiciyide almadım.

@suyunsesi benim bisiklette 2020 model. geçen sene almıştım ve tablosu şu . şuan sitedeki ile farklılıkları var o sene xs yoktu mesela. bisikletin altındaki kodada baktım emin olmak için 2020 üretimi

edit: buda çiçeksepetinden bulduğum 2020 g2. her sene bişeyler yazmış gibiler :D

Çiçeksepeti'nden paylaştığınız ölçülere göre bisikletin uzanma mesafesi (TT ölçüsü), sizin ilk verdiğiniz ölçüden 1 cm, benim bisikletimin tt'sinden 3 cm daha kısa. Belki de gidon boğazının 80 yerine 100 mm olanından denemelisiniz. Deneme şansınız varsa, satın almadan, bence mutlaka bi deneyin.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Çiçeksepeti'nden paylaştığınız ölçülere göre bisikletin uzanma mesafesi (TT ölçüsü), sizin ilk verdiğiniz ölçüden 1 cm, benim bisikletimin tt'sinden 3 cm daha kısa. Belki de gidon boğazının 80 yerine 100 mm olanından denemelisiniz. Deneme şansınız varsa, satın almadan, bence mutlaka bi deneyin.
Bısıkletcıye sorarım bu hafta varsa deneyeyım. Fakat forumu bugun araştırdım bu konu içerisinde çoğu kişi 50 almış benim olculerde hatta birkaç cm fazla olanlar 52 almış 50 alsam olurdu demiş.

Denemede şöyle sıkıntı olur gibi hemen bi kaç suruste anlayabilir miyim bilemiyorum. Şuan ztn ağrı var onun gecmesıde zaman alacak.

Isın aslı suphelendıgım nokta tutarken bileklerimi gıdondakı açıdan dolayı içe doğru bükmeden kaynaklı diye düşünüyordum. Kadro küçük gibi deyince kurt düştü ıcıme :D
benim gravel g0 ın fren diskleri ve balataların değişmesi gerekiyor şöyle bir piyasaya bakayım dedim kafam karıştı SHIMANO RS305 mekanik disk için balata ve disk ne kullanmak gerekir ?
Shimano sitesinde uyumlular yazar bende oradan bakmıstım evde olsam bakardım.

17.400 TL'den. Carraro Gravel G2 alınır mı ? bu fiyata değer mi üzerindeki komponentler. Yoksa G0 iş görür mü.

17.400 TL'den. Carraro Gravel G2 alınır mı ? bu fiyata değer mi üzerindeki komponentler. Yoksa G0 iş görür mü.
Muadillerine göre alınır. Grx set zaten başlı başına bir para.
Ama ülkedeki ekonomik koşullara, kazanılan paralara, gelecek için kaygılara vs bakılırsa alınmaz. Hatta o para bisiklete bile verilmez.

Eğer duygu$al olarak sorun yok ise bence fiyatına göre gayet net bir bisiklet. Bu arada online satış sitelerinde iyice inceleyin derim. Satıcılar 16 hatta 15k civarına satış yapabiliyorlar. En büyük kriter uygun kadroyu almanız. "1000 tl eksik olsun küçük/büyük kadro olsun" diye düşünmeyin sakın.

1.74 boyuma ve bikefit sitelerinden hesaplamalarıma göre 50 kadro uyuyor gibi. İzmit'te mağazadan görüp alacağım. Reyondaki modelde 50 kadroydu. Diğerleri de vardır muhtemelen.

1.74 boyuma ve bikefit sitelerinden hesaplamalarıma göre 50 kadro uyuyor gibi. İzmit'te mağazadan görüp alacağım. Reyondaki modelde 50 kadroydu. Diğerleri de vardır muhtemelen.
Kagit ustunde 50 kadro size uygun olur gibi. Ben 1.77 boyunda 80 cm bacak ile 52 kullaniyorum. Tam sinirda hissediyorum suruslerde. Buyuk degil, ancak 1-2 cm kisa olsaydım muhtemelen 52 büyük gelecekti.

Not: Biraz önce baktım netten grx400 grupset yurtdisinda 500€ civarında.

172 boy 78cm bacak içi uzunluk büyük gelmiyor bana...ara borununda yerden yüksekliği 52 kadroda tam 78cm...gidon boğazını ters cevirince ve sele ileri alınca çok rahat bir sürüş pozisyonu oldu....ara boru ile arada 2 3 cm bırakmak isteyen benim bu değerleri baz alarak 50cm kadro alabilir gravel g2 de...50cm in ara boru yerden yüksekliği bilen yazarsa herkes için daha yardımcı olur...ayakkabı ile 2 3cm daha artıyor değerler...

Bende g2 bakıyorum 52 kadro bulamadım boy 175 iç bacak 80 sınırdayım gibi 50 kadro olur mu acaba 52 diye düşünmüştüm

Bendeki g2 52 kadroda sele önü hizası, üst boru-yer mesafesi yaklaşık 77 cm. (Bisiklet duvarda asılı şekilde ölçtüm. O yüzden 1 cm yanılma payı olabilir)

170 boy, iç bacak 81; kadro boyu 52. Aldığım zaman büyük geliyordu ama şuan fiziksel olarak ağrı sızı yada rahatsızlık yok, hatta esnekliğim arttıkça gidon boğazı kısa gelmeye başladı. Toplam km 6k

• Beğen
Tepkiler: benben
Hadi ya ozman 52 ama carraro da bulmak mesele mosso gvl700 aynı hatta jant bi tık iyi önerir misiniz ?

Aynen gr14 modeli de takibimde ama onda da 50 kadro mevcut bol bol :) 52 olan herhangi birini alıp geçeceğim gibi

Aynen gr14 modeli de takibimde ama onda da 50 kadro mevcut bol bol :) 52 olan herhangi birini alıp geçeceğim gibi
Yalnız her markada kadro ölçüleri farklıdır bu dediğimiz ölçüleri öğrenmeniz lazım pejo mosso carraro 52 bedenleri hepsinde aynı olmaz

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Yorumlardan gidiyorum deneme şansımda yok malesef misal mosso da 175 boy 80 bacak 52 diyorum tabloda yok :) carraroda zaten pek çok kişi 52 de hemfikir

Dosyalar

• E44B8A26-F277-4D7D-AF00-B9635F7937DE.jpeg
    E44B8A26-F277-4D7D-AF00-B9635F7937DE.jpeg
    199,1 KB · Okunma: 21
Yorumlardan gidiyorum deneme şansımda yok malesef misal mosso da 175 boy 80 bacak 52 diyorum tabloda yok :) carraroda zaten pek çok kişi 52 de hemfikir
Mossoda grx 600 setli olanda var ama 19bin tl bence nete bakmayın dükkanları tel ile arayıp sorun internet güncel değil
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Bu görselden gitsen daha iyi olur. G2 52 kadro geometrilerini referans alarak baktığın diğer bisiklet geometrilerin deki ölçülerde aynı veya en yakın olana göre alabilirsin.

Dosyalar

• carraro_5fe5db431e727_GRAVEL.jpg
    carraro_5fe5db431e727_GRAVEL.jpg
    50,1 KB · Okunma: 18
  • 28-CARRARO-GRAVEL-G2.jpg
    28-CARRARO-GRAVEL-G2.jpg
    80,9 KB · Okunma: 17
Bu görselden gitsen daha iyi olur. G2 52 kadro geometrilerini referans alarak baktığın diğer bisiklet geometrilerin deki ölçülerde aynı veya en yakın olana göre alabilirsin.

baktım tt st kısaltmalarında çözdüm ama mosso kendine has listesiyle eşleştirmedim geometrisi farklı biraz galiba

Dosyalar

• 56625504-8BD5-4A10-92D7-6D6B78E48CC3.jpeg
    56625504-8BD5-4A10-92D7-6D6B78E48CC3.jpeg
    38,6 KB · Okunma: 9
baktım tt st kısaltmalarında çözdüm ama mosso kendine has listesiyle eşleştirmedim geometrisi farklı biraz galiba
kontrol ettim, Mosso ölçüleri G2 geometrisi ile çok benzer, eğer G2 de 2 ölçüleri senin iç bacak& boy ile uyumlu ise 52 Mosso alabilirsin. Eğer deneme imkanın varsa veya bike fit yaptırmayı düşünüyorsan. Önce fitini yaptır, sonra fitine uyan ölçülerde bisikletini al

Geri