Türkiye'de kullanan var mı bilemiyorum ama özellikle Amerika'da kullanan sayısı oldukça fazla bir gidon. Zaten surly cornerbarı Türkiye'de almak isterseniz yüksek bir maliyetle karşılaşma ihtimaliniz var. Daha önce bir konu da yine bahsi geçmiş ve link atmıştım. Satrai firması tahminimce uzak doğu ülkelerinin birinden bundan ithal ediyor 2000 liraya satışını yapıyor. Sonrasında en iyi seçenek aliexpress geliyor. Keza her şeyi taklit yetenekleri sayelerinde direkt karbonunu bile yapmışlar.
(link)
(link) ilgili facebook grubundan bazı örnekler. Mevcut kullandığım dağ bisikleti tek yaprak ve 32T üzeri desteklemediği için tercih etmiyorum. En azından bir 38T'ye kadar destekliyor olsa geçiş yapmayı düşünüyordum. Vaktiyle bu sayfada defalarca yazıldı dropbar taktığınız her bisiklet gravel olmuyor diye ama dönüp dolaşıp iş artık mtbye drop bar takmaya kadar geldi. En büyük örnekleri ise TCR, Tour Divide, Atlas veya Silroad Mountain Race gibi ultra yarışlarda bu kombinasyonu kullanan kişiler ile görmemizdir. Bize maliyetli gelse de wireless sistemli grupsetler ile mümkün oldu. Onun da örnekleri görsellerde mevcut.
Önceki senenin TCR birincisi Ulrich Bartolmoes (link)