Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi fitness bisikletini kullanıyorsunuz?

Hangisi var sizde?

• Toplam katılım
    456
Güzel makine ama bir flat bar road bike olarak.

Scudo
Merhaba. fFitness bisikletler ile ilgili bir sorum olacaktı. Foruma bakındım ama benim durumunda olan birini bulamadım. İilk bisikletimi seçme aşamasındayım. bisiklet sürmeyi yeni öğrendim. Hem spor yapmak hem zevk almak için bisiklet olarak fitness bisiklet almak istiyorum. Dediğimi gibi kondisyon+deneyim eksikliğim var. Bir bisiklet beğendim; ikinci el fitness bisiklet. Üzerinde yol bisikleti komponentleri var 13-27 kaset , 50-34 aynakol , 105-tiagra artırıcılar var. 32 lik lastik takacağım. bBu özellikler ilk başlayanlar için çok mu yanlış seçim olur. Zorlanır mıyım ? Yoksa zorlansam bile kondisyon artırıp iyi bir duruma gelirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merida Speeder 200D 2015 model kullanıyorum. Çok memnunum. Yol bisikleti görünümlü ve çoğu zaman yol bisikletlerini geçen bir bisiklet :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu iki bisikletten hangisini onerirsiniz?
(link)
(link)
Modellerin senelerine bakmayin. Uzerlerindeki parcalar da o kadar iyi degil farkindayim. Bianchi de Italyan yapimi Turkiye degil.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bunların ikisi de fitness bisikleti değil. O yüzden yanlış yerde arıyorsun cevabı. Yine de cevap vermek gerekirse ben bianchi derim. Komponentlere bakmadım sadece gönlüm italyandan yana

@ahmetk Bence de bunlar fitness değil hibrid bisiklet. Zaten cannondale linkinde de bisikleti hibrid kategorisine koymuşlar. Fitness bisiklet yol bisikletine yakındır. Mesela bendekinde karbon kompozit maşa var, 105 arka tiagra ön vites var. 9 küsür kiloymuş -tartmadım hiç-. Cannondale quick 3 fitness bisiklettir. Cx ise uç kaç serisi. Amortisörlü falan. Verdiğin linktekilerden cannondale daha iyi bariz bir şekilde.

@ahmetk bunların fitness olmamasının sebebini arkadaş yazmış aslında. Fitness bisikleti daha çok yol bisikletine yakındır düz maşa, geometrik yapı, arka ön aktarıcı Vs. Hibrid bisikletler ise genellikle amortisörlü maşa, geometrik olarak daha dik oturuşa sahip kadro ve dağ bisikleti aktarıcılarına sahip olur.

yani sadece ön maşanın amortisörlü olması mı işi değiştiriyor yoksa kadro açıları da önemli mi bu fitness olayında?

Yazdım zaten, kadro açıları da yol bisikletine daha yakın oluyor. Ayrıca yine yazdığım gibi bisikletin komponentleri de biraz daha farklı oluyor. Örnek vermek gerekirse fitness'te aktarıcı olarak Sora takılıyken, hibrit'te acera takılı olabiliyor. Sora yol bisikleti aktarıcısı, acera ise dağ bisikleti aktarıcısı. Örnekler çoğaltılabilir ama size tavsiyem internette fitness bisiklet ile hibrit bisiklet kıyaslaması yapmanız. Olayı daha iyi çözersiniz.

• Beğen
Tepkiler: poet
Üstadlık bir olayım yok umarım kıt bilgimle yardımcı olabilmişimdir. İyi günler.

@poet Fitnesslar genelde yol bisikletlerinin düz gidonlu versiyonları oluyor.

Misal, scott speedster 20 ve speedster 20 fb

https://dfp2hfrf3mn0u.cloudfront.net/241/241456_120657_png_zoom_1.jpg

https://dfp2hfrf3mn0u.cloudfront.net/241/241457_120710_png_zoom_1.jpg

• Beğen
Tepkiler: poet
Çok aydınlatıcı elinize sağlık

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mehmet.ali
Bir düzeltme.Fitnes kadroları yol bisikleti kadar eğilerek sürüş için tasarlanmamıştır.Hafif eğik pozisyonda kullanım için elverişlidir.Daha agresif sürüş derseniz gidon koyduğun görseldeki seleye göre daha aşağıda olabilir.

Haydi hep birlikte fiberleniyoruz hadi hoppppaaaa. Biz ne dedik candan kilerci biz başka bir şeymi dedik

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@mehmetsunu Ben bilmezim, ben sıkatın yalancısıyım :)

Bu arada dün ürgüp dönüşü mükemmel görünüyordunuz hepiniz. Arabayla geçtim yanınızdan fakat siz misiniz, değil misiniz tam kestiremedim, birde arabada kalabalıktık duramadım :)

Geri