Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

Scudo
@chnkrmz abi o pulları veya parçaları nerden buldunuz. Ben aradım taradım bulamadım. Bisikletçilere gittim hepside yok dediler.

Avid elixir 5 fren seti aldım. Heralde 2. El olduğu için pek performans alamadım.
Benim sorunum fren kolunu sıktığımda balatalar gayet güzel tutuyor ancak bıraktığıöda balataların geri gelişi yeterli gelmiyor. Bu yüzden diski hafiften sıkıyor ve buda bisikletin akışını bozuyor. İnsanı yoruyor. Her ikisindede bu sorunlar olunca çekilmez bir hal alıyor. Bunun çaresi varmı. Aldığıma pişman olmalımıyım. Lütfen yardım edin bu işlerin profesyonel abileri.

Merhaba arkadaşlar.Bisikletimin kaliperini maşadan söküp ve ayriyeten balatalarıda kaliperden söktüm.Balata spreyi ile (würth) birlikte kaliper ,balata,rotor temizliği yaptım. (ön ve arka) bisikleti topladıktan sonra bir süre ort 5km freni sıktığım zaman ses yaptı ve fren performansında bi miktar zayıfladı. Şuan problem yok ses ve performansı olması geretiği gbi bu sorun nedenkaynaklanmış olabilir. aklıma gelen ilk şey acaba balata spreyini içinde yağ benzeri bi yabancı madde olma ihtimaliolabilir mi? Daha önce böyle bir şeyle karşılaştınız mi ? herkeze iyi günler.Bol pedallar.

@mustafaakcay55
Fren bakımını dogru sekilde yapsaniz ve montaji kusursuz yapsanizda ilk basta bu tip ses veya performans dusmesi olabilir. Birkac kilometre veya bir kac frenlemeden sonra normale donuyorsa sorun yoktur. Sonucta balatalar diske uyumlu olarak asinir ve bu tip islemler sonrasi milimi milimine ilk söktüğünüz gibi yerlesmesi imkansizdir. Yeniden yer edinene veya uzerine sıktıgıniz madde tamamen ucana kadar ses yapmasi veya hafif performans kaybi olasidir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@suat akman abi sana bi sorum daha olacak maşamın üzerinde siyah renkte lekeler var içeriye geçen krom renk boruda lekeleri temizlemek için temiz kuru bir bez kullandım kısmende olsa temizledim ama hala lekeler mevcut tabi esnada maşadaki yağ (gres) gitti lekeleri nasıl çıkarabilirim ve kaybolan yağı tamamlamak için ne tür bit yağ kullanmalıyım ve gres

@mustafaakcay55
Krom parlatici malzemeler var onlardan kullanabilirsin. Ama el gucuyle cok zordur. Polisaj yapmada kullanilan makineler vardir fakat oyle islerle ugrasanbir tanidigin yoksa ne yapabilirsin bilmiyorum.
Yag olarak ne kullanabilirsin hic arastirmadim. Bilen birisi cevap verecektir ;)

WD 40 sıkılmış bir hd disk fren için balata spreyi veya mazot kullansam sorun çözülür mü. Eğimli yolda yarı fren basılı şekilde ilerledikten sonra frenler kendine geliyor ama belli bir süre sonra tekrar tutmada sıkıntı oluyor.
Yeni balata almadan çözümü var mı bu durumun?

organik balataysa geçmiş olsun ama balataları söktükten sonra balata spreyini sıkmanız iyi olacaktır.Eğer wd-40 pistonlarada bulaştıysa sıkıntı yaratabilir yeni takacağınız balatalarada bulaşmaması açısından. @kmert

• Beğen
Tepkiler: kmert
Balata spreyini sadece balatalarami sıkıyoruz yoksa tum mekanizmaya mi?

Sorunun olduğu yere yağın kaybolduğundan emin olana kadar sıkabılırsiniz bir problem yaratmaz@kmert

• Beğen
Tepkiler: kmert
merhaba, benim hd frenlerimden surtne sesi geliyor ama surekli olarak degil. yani tekeri elimle yavasca ceviriyorum kisa vi surtme sesi geliyor teker tam tur dondukten sonra bir daha geliyor. bi her iki fren icin gecerli on ve arka. ilk sayfada surtmeyle ilgili bilgi verilmis ama benim ilk bisikletim oldugu icin anlamiyorum balata sokmeden falan. soksem bile birlestiremem. yarin bisikletciye gidik hallettirsem ucret alirlar mi yoksa kendim yapabilirmiyim. disk balatalara surtuyisa balatalarin cabuk biteceginden korkuyorum...

@Ensar.. kendin halledebilirsin basit bi işlemdir latiklerii söküp tekrar yerine yerleştir bi tur döndür sürtmuyorsa tamamdır ancak sürtüyorsaelinle kalibre edip qr ları sıkabilirsin.bu dediklerimde olmuyorsa kaliperde iki adet vida vardır bunları gevşet frenleri sık onlar kendini kalibre eder sonrasında vidaları sık hazırdır.

Merhaba arkadaşlar disk fren balatalarına su ve yağ döküldü. Çözümü var mıdır? Lutfen yardim edebilir misiniz?

Geri