Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

@Canerarik jantınızı kadroya bağlayan qr veya jant milini kontrol edin yamukluk varmı diye virajlara girdiğiniz zaman yük bu malzemelere biner o yüzden kontrol etmenizde fayda var.

Scudo
Merhabalar Kolay gelsin resimdeki frenleri kullanıyorum ancak ön frene yağ doldurtmana rağmen bir kaç defa, fren tutmuyor balatayı sıkıştırıyor ama hafif kalıyo bisiklete etki etmiyor.arka fren çok iyi ve fren pedalıda sert,ön ise yumuşak içindeki hava ne varsa aldırdık, sorun balatalardamı bilgi sahibin olanlar yazabilirmi.
http://farm5.static.flickr.com/4002/4713938973_9e7f41afc0.jpg

@Anonim 3-4 kez hava aldı, yağ koydu bi türlü balata kesiyo ama tekerleği durdurmuyor , balata olsa bile uygun balata nasıl temin edicem kimsede yok gibi..

@ihsan onur şener 3-4 kez hava alıp yağ ekledi usta bir arkadaş birde sistem yağ kaçırdığını söyledi artık nerden kaçıyosa gözle görünür bir yer yok hiç balatadan söz etmedi, bende nette araştırınca balatalarda bitmiş olabileceğini düşündüm

eski bir fren sistemi ancak sağlam görünüyor, nette pdf dosyası var baştan aşa herşey yazıyo ama ing malasef:(

(link)

@Anonim cevaplarınız için teşekkürler iki frende aynı hizada, birkaç siteye mesaj attım lakin uygun balata yokmuş...

@ihsan onur şener (link) Bu galiba

Fren Balatalarını çıkarttım iyice temizledim forumdan aldıgım bilgilerle taktım ses kesildi ancak gine lastiği durdurmuyor, şöyle bir durum var bisiklet sabitken arka fren pedalı sert ve hafif bir sıkma lastiği durduruyor, ancak ön fren hem yumuşak hemde dibine kadar sıksan bile lastiği durdurmuyor , havasını tam alamadılar galiba...

@ülgenyurt Selamlar. Bahsettiğiniz qr ı kontrol ettirdim. yamuskluk yok, fakat diskte ufak bir eğrilik ve kaliper pistonunda problem vardı. düzelttik, şimdilik problem çözülmüş görünüyor. ama diskin nasıl eğilmiş olabileceğini bir türlü anlamadım.

@garmae0671 selamlar. eğer seninde problemin diskten ses gelmesiyse akordla ilgisi olacağını sanmıyorum. çünkü disk direk göbeğe bağlı. yakın zamanda bisikletime bakım yaptırdım, sorunu disk pistonun yanlış pozisyonlanması ve diskteki ufak bir eğrilikten kaynaklandığını bulduk.

Merhaba arkadaşlar.
Shimano xtr dual control fren vites seti giant marka kaliperler ve slx rotor kullanıyorum.Uzun zamandır frene bastıgımda diskler titreme yapıyor.Bazen okadar şiddetleniyorki beni dahi titretiyor.Balatayı değiştirdim,diski değiştirdim,yağı değiştirdim başka jant ile de denedim ama sorun hala devam ediyor.Diski veya balatayı temizleyince bir süre normal çalışıyor ama sonrasında tekrar titremeye başlıyor.
Bu sorunun çözümü ne olabilir ?

• Beğen
Tepkiler: Bozkurt48
Arkadaşlar merhaba benim arka rotorum sanki biraz kirlenmiş gibi rotoru ıslak mendille silsem nasıl olur işe yarar mı? Henüz balata spreyi alamadım alana kadar ıslak mendil idare eder mi sizce :D

Benim sorunum diskin yamuk olmasıymış dün elimle biraz kanırttırınca düzeldi :))

herkese merhabalar, foruma yeni üye oldum ve bir çoğunuzun yaşadığı hidrolik disk fren sorununu bende yaşamaktayım. CUBE LTD SL kullanıcısıyım XT M8000 fren sistemine sahibim. Ancak ön rotor sürekli balatalara sürtüyor ve ses yapıyor. Sorun yanılmıyorsam pistonlardan birinin içeri tam oturmayıp dışarda kalması. Pistonun biri kolaylıkla içeri itiliyor ancak diğeri dışarda kalıyor. Yağ rezervuarını açıp pistonu itmeyi denedik ancak o da fayda etmedi ki bir arkadaşım bu yolla rezervuardan hafif yağ akıtarak sorununu kolaylıkla çözdü. Kaliper vidalarından sürtmeyi minimuma indiriyorum ancak sürüş esnasında frenleme yaptıktan sonra fren kolu çok sertleşiyor ve sürtme yine artıyor. Fren kolunu çekme mesafesi çok kısalıyor. Konunun en başında sorunlar ve çözümlerden bahsedilmiş sanırım sistemde hava söz konusu yine de detaylı bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Arkadaşlar bisikletimi ( Salcano NG555) alalı 1 ay oldu sıfır olarak aldım ve nerdeyse bir ay boyunca her gün şehir içinde kullandım ve bugün frenimim yumuşadığını farkettim ön ve arka frenim bugün baya bi yumuşadı ne yapmalıyım sizce servise mi gönderiyim yoksa bu normal mi cevaplarsanız çok sevinirim (not: arka fren kolunun üstünde bulunan hidrolik yağı deposunun kapakçığı yok kayboldu)
şimdiden teşekkürler bol bisikletli günler

Abilerim, arkadaşlarım ve kardeşlerim bu sabah bisikletim ile tura çıkıcaktım. Sitenin bisikletliğinden bisikleti çıkarttıktan sonra fren ve lastik kontrolümü yaparken ön fren rotarının iç (göbeğe yakın olan kısım) kısmı hidrolik yağ olduğunu gördüm. Yağ rotar vidalarını gevşettiği için rotar oynuyordu. Acaba ne yapmalıyım yardım ederseniz çok teşekkür edderim.

NOT: Bisikletim MOSSO WİLDFİRE, bisikletim daha 3 aylık garantisi var ve canda oyuncaktan aldım. Bisikleti sitenin bahçesinin içinde bulunan kilitliğe ve okulumun güvenliğinin önünde bulunan kilitliğe bağlarım sadece. Sitenin kilitliği geniş ama okulumun ki daha çok bisiklet alsın diye sadece lastiğin gireceği kadar dar.

Arkadaşlar merhabalar herkese, bugün yeni bisikletime kavuştum çok şükür. Sormak istediğim şey ise frenlere giden bu kablo sanki tam takılı değil gibi bunun böylemi olması gerek yoksa bir problemmi var ?https://i.hizliresim.com/LQqM1z.jpg

Onun çevrilerek telin gerginlik ayarı yapılıyor olması lazım. Problem yok yani oyle olmasında @IVBACK

Geri