Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

Sürtme problemini evde çözebilirmiyim yoksa bisikletçiyemi götüreyim bisikletci 2-3 dakika içinde yapıyor ancak öğrenmek istediğim bir olay zor bir olaymıdır ?

Scudo
@krmozcan
Deneye deneye yapabilirsiniz ama ilk denemelerde çıldırtıyor :D kaliper düzgünce ayarlanmışsa sokma mili oynayarak yapılabilirsiniz.Ne yaparsanız yapın, mandalı yeterince sıktığınızdan emin olun.

Yine de yapamazsanız bisikletçi ayarlar.

• Beğen
Tepkiler: krmozcan
7y8YdY.jpg

Fotoğrafta sarı renkle daire içine aldığım lastik parça sürüş esnasında düşmüş. 1-2 ay önce yağ kaçırdı biraz fren kolunca yarım santim boşalma oldu. O zamandır böyle kullanıyorum. Nasıl çözebilirim? Yağ takviyesi yapsam tekrar boşaltır mı yağı?

@BaranGL
7y8YdY.jpg

İşaretlediğiniz kısımdaki lastik, kaliperdeki nipelin içine toz toprak girip, nipelin tıkanmasını önlemek için kullanılan bir parça. Mavi renk ile daire içine aldığım kısımda 3mm alyan ile açılıp kapanan bir vida var. Eğer sarı ile işaretlediğiniz kısımda yağ kalıntısı varsa mavi ile işaretlediğim vida gevşemiş veya gevşek bırakılmış olabilir. Bunu kontrol edin önce. Fazla sıkmayın çook hafif şekilde sıkın çok narin bir dökümü var elinizde kalabilir. Bu vida dışında hortum-kaliper veya hortum-fren kolu bağlantılarında gevşeklik, fren hortumunda bir hasar yoksa yağ boşaltma ihtimali az.

Bundan emin olduktan sonra Shimanonun yağ dolum hunisine ve hidrolik yağa ihtiyacınız olacak. Huniye para vermem derseniz, eczaneden alacağınız en büyük boy şırınga ile de yapabilirsiniz.
43950.jpg
Fren kolunu yere yatay olacak hale getirin. Sarı renk ile gösterdiğim vidayı söküp huni yada şırıngayı yağ dolu olacak şekilde deliğe takın.

Sonra fren kolunu pompalamaya başlayın. Büyük ihtimalle kaynar su gibi kabarcık gelecek. Tornavidanın arkasıyla fren kaliperine sonra fren hortumunun en sonundan fren koluna kadar yavaş yavaş ilerleyerek vurun. En son fren kolunun da en ucundan huni deliğine doğru vurun. Birkaç defa fren kolunu sertleşinceye kadar pompalayın. Burada iş bitiyor.

Önerim yağ hunisi veya şırıngayı yağ dolu iken frenden sökmeyip, fren koluna kablo, ip, çaput vs. bağlayıp fren kolu tamamen çekili halde bir gece beklemesi. Çıkmayan hava varsa bile bu şekilde çıkıyor. Huniyi çıkardıktan sonra yağ vidasını yerine takana kadar freni pompalamayın.

Çoğu kişi Shimano HD modellerine mineral yağ koyulmaz diyordu. Arkadaşımın BR-M355 model frenlerine Yeşil renkli Total yağı koyuyoruz ve sıkıntı olmuyor. Hatta orijinal yağdan daha iyi frenliyor.

Koyulmaz diyenler neden öyle diyor?

Hidrolik fren bakımı ne kadar sürede bir yapılır ayrıca nasıl yapılır?Bilen varsa aydınlatsın beni

Bisikletim kron tx 150 ön freni sıkınca teker frenin olduğu tarafa doğru dönüyo (yatıyo, yamuluyo vb.)ne yapmalıyım o kadarda tekeri sıktım olmadı.

@Selim efe
Aynısı bende de oldu. Teker mandalını değiştirdim düzeldi. Güzel bir teker mandalı al. Novatec öneririm fiyatına göre çok kaliteli.

@BisikletKolikK

Arka fren olarak kullanıyorum (Magura HS33R). Fren kolunu sonuna kadar sıktığında tekerlek kilitleniyor. Pabuçlardan ses gelmiyor. Çok kısa mesafede durman mümkün oluyor. Yokuş aşağı inerken bile. Yağmurlu havada kullanmadım daha. Yalnız sonucun pek değişeceğini düşünmüyorum. Ön frenle birlikte kullanırsan sonuç çok daha iyi.

Dezavantajları ise arka çatalın gözle görülür şekilde esnemesi, jant tellerinin daha gergin hale getirilmesinin gerekmesi. Yoksa jant akordu bozuluyor (8 çizecek kadar).

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@kes2005
Hocam iyi bir sistemmiş o zaman, tur bisikleti için mükemmel bir seçenek olabilir.

Arkadaşlar balatalarıma yağ bulaştı balataları söküp zımparaladım ve balata ve disk'i pril ile defalarca yıkadım yerine taktım yinede balatadan çıkan ses ve frenlerin az tutması sorunları devam etdi.Başka taktik verecek arkadaş varmı.
Sizce balataları yakmalımıyım ve würty balata temizleyici mi onun yerine yağ çözücü mü kullansam daha etkili olur.Yardımlarını bekliyorum arkadaşlar.

Öncelikle hepinize merhaba.
3 aydır kenarda elimde başka bir bisiklet bulunduğu için yatan Bianchi tdl1300 pro modeli bisikletime aşındığı ve bittiği için yeni balata aldım.Ön ve arka için de.

Öncelikle iki taraf da tamamen tükenmişti ve fren kolları bomboştu.
Bugün balatalarını değiştirip taktım fakat çalışmadı.Yağındandır diye düşünüp yağ ekledim havasını boşaltayım dedim ama nafile.Kollar yine boşa basıyor.Sebebini anlayamadım.Bu konuda bilgi sahibi olacağını düşündüğüm abilerimden , kardeşlerimden yardım bekliyorum.
Teşekkürler.

Merhaba arkadaslar ben formula rx model hidrolik fren kullaniyorum arka hidrolik frenimin yagini degistirdim sonra 1 saat kullandiktan sonra arka fren boşalmaya başladı gidona baktım fren hortumunun frene baglandığı yerden yag akıtmış sonra yenden frenlere yag doldurdum kullandıktan sonra yenıden boşaldı yardımcı olacak arkadaş varmı şimdiden teşekkürler

Forumu araştırdım ama net bir cevaba rastlamadım. Resin balatalar balata temizleme spreyi ile temizlenir mi??

s.a. hayırlı sabahlar. Geçen hafta sağ hidrolik frenin gevşediğini hissettim sanki yağ kaçırıyor gibiydi ama gözle görülür birşeyde bulamadım. Ustama götürdüm baktı bir problem yoktu. Bu haftaki turda fark ettim ki kablodan yağ geliyor. Fren kolunun kırılmış olduğunu gördüm (fotoğraflarda çember içindeki kısım). Frene bastığımda kılcal sızıntı yapıyor. Fren kolunun değişmesi gerek sanırım. işin garibi düşmedim bir yere vurmadım ama nasıl kırıldı hala anlayamadım. Sitede modeli 'ön ve arka Shimano BLM355 Hidrolik diskli fren sistemi' olarak gösteriyor ama ben baktım göremedim. Sorum şu ki; bunun kurtarır yanı yoksa ki öyle görünüyor başka bir kablo, kaliper balata vs almadan, sadece başka model bir fren kolu alınıp kullanılabilir mi slx, xt fren kolu gibi?
IMG_8122.JPG IMG_8123.JPG

@isosel
M365 kaliperimde M7000 slx fren kolu ve çelik fren hortumu kullanıyorum. Birbiri ile uyuyor. Ama bazı Shimano kaliperleri banjo bağlantılı ona dikkat edin. Eğer kaliper alacaksanız tabi.. Ayrıca bende de sızıntı sorunu vardı, içte kauçuk bir conta var. Onu epoksi ile fren koluna yapıştırmıştım geçici çözüm olarak. Ama meğersem evladiyelik çözüm olmuş :D:D

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@isosel bu modele uygun olarak piyasada m445 / m446 kodlu fren kollari kullanabilirsiniz. hortum ve zeytinde sorun yoksa problem cikarmadan uyar. Bir kaza sonrasi kırdıgım ve degistirdigim icin biliyorum.
Eger fren kapaginda islem yaptiysaniz ve fazla sıktıysaniz o zamanda kapakta catlama kırılma olabilir...

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@Yusuf !!WOW!!
çatlak büyük o işi ben yapamam sanırım :) ayrıca fiyatlar afaki derecede pahalı. Türkiye'den alırsam sanırım sadece fren kolu alırım, yurt dışından bakayım buna göre sağ/sol kol kablo kaliper alabilirim. Banjo bağlantıyı bir araştırayım nedir bilmiyorum.

@suat akman
hocam fren kapağında ben bir işlem yapmadım geçen hafta arka fren için götürdüğümde ustam yaptıysa onu da bilmiyorum dediğiniz gibi çok sıkılmışta olabilir. Elin markası hepsini alüminyum yapmış kapağı plastik mika yapmış. Plastik kırılınca komple değiştirmek zorunda kalıyorsun böyle kendisine bağımlı kılıyor üstüne zırh mı yaptırsak bilemedim :krktm:

@emil alverdiyev

Muhtemelen yag degistirirken hortumun bagli oldugu yerden cikmasina neden olan bir durum oldu. Yerine oturmayan ve gevseyen hortum baglantisi nedeni ile yag kaciriyordur.. Bir baska olasilik hortumun kirilip catlamasi olabilir.

Geri