Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

İlk defa 2006-cı yılda bisiklet almak istemiştim. Bir azacık incelemiştim de nasıl alayım, hangi kısımlarına dikkat yetireğim, ama o zaman Baküde isteğime göre bisiklet bulamamışdım. Baktığım yerlerde hep çin üretimi olan ağır yalancı bisikletler satılıyordu. Bulamayınca da bu sevdayı kafamdan çıkarmış ve unutmuştum.
2010-un yazı idi. Arkadaşımla bir akşam parkda dolaşırkan onun bir kız akrabası bisikletle karşımıza çıktı. Bir az söhbet ettiler, ben de bisiklete baktım, fena değildi. Sordum kıza nerden, nasıl almış, o da bana Baküdeki "Yaşıl Velosipedçiler Klubu" üyelerinden birinin numarasını verdi, istediğin zaman ararsın, yardım ederler seçmeye dedi. Numarayı cebime attım sonra da hiç aramayıp unuttum. Birkaç gün sonra onlar kendileri beni aradılar, kız numaramı onlara vermişti. Bir liste gönderdiler. Seçim o zaman da şimdiki kadar fazla çok değildi, sağ olsunlar isteğime göre yardım ettiler ve 2-3 günden sonra Salcano Astro M modelinin mutlu sahibi oldum. O bisiklet cidden hayatımı çok değişti, çok yeni arkadaşlar buldum bisikletçiler klübünde. Onunla çok turlar yaptım, çok şeyini de değiştirdim. Şimdi Azerbaycandakı evimde, çalışır durumda yazı bekliyor. Yazın oralara tatile giderken onunla turlar yapıyorum. Resmimde altımdakı o bisiklettir.

Scudo
@Kenan Garibov

Paylaşımın için teşekkürler. Bir gün belli mi olur belki kardeş vatana beraber gideriz :)

@reddflag

Hayırlı olsun kardeşim. ALLAH(C.C.) kaza bela vermesin İnşaallah.

• Beğen
Tepkiler: Kenan Garibov
İlk bisiklet türü, üç tekerli plastik motorla başladım pedal çevirmeye, sonra 1.sınıfta dolma tekerli 4 tekerli mor pisletle devam ettim. 5. Sınıfta Fenerbahçe renkli 14" vitessiz (zırt bırt lastiği inen, beni mahalle yarışında yolda koyan, hüsamettin) :D Sonrası, 8 sene sonra şuan kullandığım dağ bisikleti. Üç teker, dört teker derken gene geçtik iki tekere :koptum:;):cool:

Bak şimdi duygulandim yakın bir akrabamizin çocuğu bisikletle kamyon altında kaldığı için ailem bisiklet almayi cok erteledi mahallede tek benim bisikletim yoktu ☺ bir kaç yıl sonra başka bir şehirdeki kuzenim eskiyen pilastik jantli BMX bisiklet imi rhmetli ninemle şehirler arası minibüsün üzerinde getirmistik

Bana ilk alınan bisiklet pinokyo sonra sari yaldızli bir salcano Yıllar sonra kendıme carraro 227 aldım onu arkadasıma sattım arabasından caldılar bende kendıme suan kullandıgım cube race 105 aldım. Suan cok mutluyum bunu satarsam daha da ıyı bısı alırım heralde.

Gökyüzü berrak,kusursuz bir parlaklığa sahipti ve güneş ışınları havadaki su damlacıklarının içinden geçerken beyaz ışığın yedi renge ayrıldığını gözümle görebiliyorum. almak için iki ay boya fabrikasında dayanılmaz insanlara katlanarak aldığım bisikletime biniyor ve karınca yuvalarına benzeyen tepelere çıkmak için bir de mississippigibi kıvrımlı yollardan geçmem gerekiyor. neye olan özlemimdir bilmiyorum ama içimde bir yerde haykırışlarla kıvrımlı yollarda pedal çeviriyorum
.60707_3824260447850_2066306978_n.jpg 60707_3824260447850_2066306978_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
1984 yılıydı sanırım, Almanya'daki evimizde sabah uyandığımda odanın ortasında duran dino marka kırmızı bisiklet :) Babam almıştı, ondan sonra zaten bir daha bisiklet hayatımdan çıkmadı... :)

@Osman Tuğrul

Bu dolma teker olayını da herkez kullanmış ben hariç :)

@enes dökmen

Şu an ne var hala onu mu kullanıyorsun ?

@gurkanercay

Mekanı Cennet olsun İnşaallah.

@Kürşat Tanır

Alnımıza ondan ecel yazılmış ise senin olmasada birinin bisikletini alıp sürerken bile ecel gelebilir. Yani bu şekilde ölüm alnımıza yazılmış ise kim değiştirebilirki bunu ?
ALLAH(C.C.) hayırlı ölüm nasip etsin cümlemize İnşaallah.

@ElcaSeJawS

İnşaallah daha iyileri nasip olur...

@fadıl pala

Şimdi ne desem bilemedim. Konu ilk bisikletinizi nasıl aldınız ? idi... Ama sen resmen roman yazmışsın :) Teşekkürler paylaşım için..

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
İstanbul Kızıltoprak Delta Bisiklet'e gittim ve aldım...:)

Geri