Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşsizliğin hat safhada olması

İşsiz diye bir kavram yok.
İş beğenmeyen çok.

Üniversitesi mezunu var,
İnşaatta çalışan yok.

Okuyan amele olmazsa tabi ülkede işsiz çok olur. Okur kapasiteli meslek dallarımız yok. Devletimize suç bulmayın, suç bizde. Beğenmiyoruz. Okuduk diye okuduğumuz mesleğin işini yapmaya çalışıyoruz.
Okuduğunuz mesleği yapmayacaksanız okumanin ne anlamı kaldı ki? İnsanlar sevdikleri meslekleri için tercih yapamıyor, genelde çevre baskısı ile küçüklükten meslekler dikte edilip zorla meslek seçmek zorunda bırakılıyor, evlen çocuk yap ev al araba al vs vs örnekler uzatılabilir. İnsanlar bilgilere ulaşabilir oldukça kendilerini keşfetmeye başladılar ama mevcut sistemde halen uyutulanlar uyumaya devam ediyor uyanık olanlar kendini kurtarabilir se ne ala kurtaramazsa da en azından kişisel özgür alanlarında takılmaya çalışıyorlar. Bit tavsiye verecek konumda ve bilgide biri değilim ama şuan içinde bulunduğumuz ortam tehlikeli boyutlara doğru gidiyor bunu görmek için okul okumaya gerek yok sanırım. İş beğenmeme konusunda haklısınız ama artık yeni nesil bir dil bile bilmeyen eski nesile kendini kanıtlamaya çalışıyor, aslında bir nebze harcanan nesiliz.

• Beğen
Tepkiler: Mhmmd96 ve ÆSir
Scudo
@yavuzkosar Valla hacı ben üniversiteyi 6 senede bitirdim o da aöf.Öyle karizma bir okulda değil.Polis ,asker veya sınavla ne yapılabilir diye çaba gösterdik....Zaten zeka yönünden iyi olan ve maddi imkanı olan okusun diyorum ben.

çevremde 2-3 üniversite bitirip yüksek lisans + doktora yapıp hatta bir tanesinin psikiyatr olup geçen hafta iş görüşmesinde 1800 TL maaş teklif edilen işsiz insanları gördükçe bu ülkeden hiçbir şey olmayacağını, batmamızın çok yakın olduğunu hissediyorum.

Uzun uzun yazdım ve sildim.
Azıcık aklı olan ve henüz üniversiteye gitmemiş genç kardeşlerime sesleniyorum. Gitmeyin. Bir şekilde yurt dışına çıkabilecekseniz okuyun. Bu ülkede okul okumanın hiçbir anlamı kalmadı.
Öyle bir an gelir ki sizler de ülkenizden, tarihinizden, beraber yaşamak zorunda olduğunuz insanlardan, kendi milletinizden, maneviyatınızdan tiksinirsiniz. Canınızı dişinize takıp insan muamelesi göreceğiniz bir ülkeye gidin. Vatandaşını 12 saat sigortasız çalıştıran devlete de, pişkin pişkin "iş beğenmiyorlar" diyen ********* da, " iş bulduğunuza şükredin" diyen ****** da, gözünüzün içine baka baka "ekonomimiz iyileşiyor" deyip aklınızla dalga geçen yetkililere de katlanmak zorunda değilsiniz. Yaşıtlarınız gelecek kaygısı gütmeden evini arabasını alıp, yuvasını kurup ailesi ve hobilerine bolca zaman ve para ayırırken siz asgari ücretli ve sigortalı bir iş bulmak için sizin dünya görüşünüzün yarısına sahip olamayan *******la muhattap olmak zorunda kalmayın. Allah aşkına gidin kurtarın hayatınızı. Ortadoğu'da 2020 yılında Ortaçağı yaşamak yerine gelişmiş bir medeniyette yaşayın. Vatanınızı uzaktan sevin.

Üniversite bitti askere gittim geldim. Gitmeden önce geldiğimde kesin iş bulurum diyordum . Ama öyle olmadı. Geldim askerden , yüksek lisans yapayım dedim işler yolnda gider dedik okulu ve hocaların mantığını görünce derse tesbih sallayarak giren hocalar vs görünce vazgeçtim her şeyden .

Şimdi 31 yaşındayım . Evliyim. Çağrı merkezinde çalışıyorum. Hayattaki yaptığım en büyük hata okumak. Üniversite lise gibi saçmalıkları hayatıma sokmak oldu.

Hedeflerim vardı elbet ama cesaretim olmadı. Şimdilerde hayattan voleyi vurmak isteyen orta yaşlara yaklaşan herkes gibi , startup-girişim maceralarını izliyorum okuyorum.

Asgari ücret ile karın doymuyor elbet . Doyuyor ama öyle işte. Hayatın zor olduğunu 25 yaşından sonra anladığım için büyük pişmanlıklar yaşıyorum. İçinde bulunduğun ülkenin mevcut durumuda seni her şeye karşı itikliyor. Gençliğini yaşamadan yaşlanıyor insan ...

İşsizlik derken , her an işsiz kalabilecek bir konumda olduğum için bu gönderiye de bir yazayım dedim.

İş beğenmeyen çok.

Üniversitesi mezunu var,
İnşaatta çalışan yok.

Okuyan amele olmazsa tabi ülkede işsiz çok olur. Okur kapasiteli meslek dallarımız yok. Devletimize suç bulmayın, suç bizde. Beğenmiyoruz. Okuduk diye okuduğumuz mesleğin işini yapmaya çalışıyoruz.

Kır bahçeme briketten 2 katlı ev yaptırmak istiyorum. Üniversite mezunu diplomalı amele arıyorum. Sizde o ışığı gördüm, benim inşaatta çalışmak ister miydiniz?

Planlama yok bu ülkede. Mesela her eve 2 imam yetişecek böyle giderse. Amele imam görmedim daha. Hepsinin işi hazır. Ne üretiyorlar? İnşaatta harç mı karıyorlar? Planlama olmalı. 20 yıl sonra bana kaç doktor kaç mühendis kaç imam kaç öğretmen lazım diye bir planlama olmalı.

G
İş beğenmeyen çok.

Üniversitesi mezunu var,
İnşaatta çalışan yok.

Gunde bir tavuk durume is var calisir misiniz? En az lisans mezunu olmalisiniz bi de? Begenmediniz mi?

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Bu ülkedeki bence en büyük problem ne biliyor musunuz? Bence herkes ilk önce kendine yalan söylüyor sonra çevresine. Ayrıca kimse kimseyi sevmiyor, herkes ayrı gayrı. Bizden neden adam olmaz? Çünkü biz ülke olarak bile daha gerçekleri görüp kabullenmiyoruz. Şu ülke ben hayatta olduğum 1981 yılından beri gün yüzü görmedi. Hırsız arsız yalancımız bitmedi. Milletimizde ben sağcıyım sen solcu öbürü ortayolcu derken birbirlerine girdiler. Tv lerdeki kavgaları laf dalaşmalarıyla övünüp gururlandılar kahvehanelerde ömür cürütüp bu tartışmaları alevlendirdiler.

Bir tanesi de çıkıp şu ülkede nasıl teknoloji geliştiririz demedi. Neden demedi çünkü herkes kolay parayı işveren olmaya çalışmayı seçti. Halbuki patron eğitimli olmalıydı ki işçisini seçebilmeli yetiştirebilmeli ona çocuğu gibi değer verip büyütüp geliştirebilmeliydi. Ne oldu peki taş ocakları ile başımıza patron kesildiler. Nemalananlar ses çıkarmadı, çıkarmaya çalışılanların sesi kesildi. Herkes sustu herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın dedi.

Sonuç ne oldu işte biz o susanların, göz yumanların, büyük çoğunluğun geleceği olmayan karanlık çocukları olduk. Ve başımızdan belayı nasıl def edebileceğimizi dahi bilmiyoruz. Çünkü apolitik olduk susturulduk. Şimdi işsizlik tartışıyoruz. Biz ilk önce bizi yönetecek insanları seçme yetisini kazanmalıyız. Sonra ekonomi işsizlik teknoloji gelişmei konuşalım.

Yoksa daha çok yalan dolanla yürür ülke. Kanun yok adalet yok hak yok hukuk yok para yok gelecek yok. Bu böyle devam eder.

Bazıları ironiyi anlamamış yada anlamak istememiş. Beni tanımıyorsunuz.

Bu konuda son birşey paylaşayım:

Nisa sûresinin 58. ayetinde "Şüphesiz Allah size emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Gerçekten Allah bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz Allah hakkıyla işiten, kemâliyle bilendir" buyurmaktadır.

İşi ehline verdiğini düşünen halka sormalı, bu işi verdiğiniz kişiler hangi işin ehli?

Babamın öz amcası berbermiş. O zamanlar berberler dişi ağrıyanın dişini çekermiş. Her yerde bu kadar diş hekimi varken ve bu kadar berber varken, gidip dişini berbere çektiren kaldıysa tanışmak isterim. Efendim ehil berber bulsam çektiririm ehem ehem ehem diye espri yapmayın.

Faiz yani riba haramdır. Anlatalım. Diyelim 1000 gram altın borç verdiniz, geriye 1001 gram isterim dediğiniz an, işte o günahtır. Altın binlerce yıldır altındır, kullanmakla altınlığından bişey yitirmez. Para ise değiştokuş aracıdır ve 8 aydır takip ettiğiniz gibi 100 lira ile 8 ay evvel aldığınız şey için bugün 130 lira ödüyorsanız o parayla borç veren adam diyebilir ki, ben sana 20 şubat 2020 tarihinde 1 kilo altın ederi lira borç veriyorum, bana 7 ay sonra 1 kilo altın alacak türk lirası ödeyeceksin dediğinde hani nerde bunda faiz? 1600 usd mış o gün altın ons fiyatı bugün 1800 usd. Ogün 6.1 liraymış dolar, bugün 7.8 lira.

Aynı adam, sana 7 aylık yüzde 43 faizle borç veririm dese aaaa haram baaa günah.

Uzun lafın uzunu, işi bilene vereceksin.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Insan bi unlem koyar : D
(!) Ekledim çünkü çevremde çok bilen okumamış ve bir yerden iş tutmuş ve ondan emekli olmayı bekleyen ama eline baston almadan emekli olmayacak bir alay insandan bunları duyuyorum.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Bisikletin mi var derdin var arkadaş :( Avrupa’ya iltica turu düzenlesek forumun yarısından fazlası gelir gibi görünüyor. Bu pazar, sabah 05.00 Tepecik hastanesi önü diyelim mi o zaman

edit: 8 kişi olduk bile
Daha önce Avrupa’ya gittik mi?
Evet
Bisikletle mi?
Hayır

daha edit:
Tam ben bunları yazarken işe gidiyorum, kaldırıma bir audi parketmiş, yanına da bir polis motoru yanaştı. Motorun üzerindeki 2 polis kendi arasında fısıldaşıyor, arabanın ön camına, sağına soluna bakıyor arabanın kime ait olduğunu anlayabilmek için. Çünkü eğer kodaman birine ceza keserler ya da arabayı çektirirlerse aynı gün açığa alınacaklar. Gariban bir vatandaş olduğuna kanaat getirilirse kaldırıma park cezası kesilecek. Evropanın hangi ülkesiydi, maske takmadı diye başbakana ceza kestikleri? A haber linç kampanyası başlatır fetöcü ilan eder o ceza kesen polisi var ya :D

Son düzenleme:
İşsizliğin had safhada olması derken... Bu bana niye ilginç geldi? Uykum kaçmış olduğundan olabilir 😊
Bazı özel olaylarda ''anı parası'' adı altında bu tip uygulamalar gerceklesir.

Geri