Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadın bisikletçiler

Scudo
Ben de Eyüp'teyim, genelde Sütlüce-Eyüp-Balat civarında sürüş yapıyorum ama Anadolu yakasında veya Avrupa'da Sarıyer-Bebek gibi sahil şeritlerinde sürüş yapmayı çok istiyorum. Bir hafta sonu haberleşilip planlanabilirse bu civarlardaki arkadaşlarla çok keyifli olabilir. @inci @leyla_p

• Beğen
Tepkiler: inci
Merhaba arkadaşlar bende Düzce'den katılıyorum aranıza.Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli taraflarında tur planlayan olursa katılmayı çok isterim :)

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
1. Kadın yol bisikletçilerinin organize olması için bir başlık açılmış ve her zamanki gibi abazanlar doluşmuş. Saçma sapan fotolar paylaşıp espri yaptığını zannedenler, " kadın bisikletçi var dediler geldik, ehiehi " diye yazanlar... Saçma sapan esprilerinizi alıp bu başlığı terk edebilirsiniz.

2. " Yalnızca kadınlar için başlık olur mu, ayrımcılık bu " diye bikbikleyenler olmuş. Yalnızca erkeklerden oluşan performans grupları oluyor da kadınlar olunca neden " ayrımcılık " oluyor? O gruplardan birine bir kadın girsin hele, hemen çatlak sesler çıkmaya başlar " grupta kadın olmasın " diye. Korkmayın kimse kimseye ayrımcılık yapmıyor.

3. "Sahilde çok kadın bisikletçi görüyorum" Gerçekten mi? So what?... Çok yardımcı oldunuz verdiğiniz kıymetli bilgilerle, teşekkür ederiz.

Hoşgeldiniz @genmaichia İzmir bir cici kadın bisikletliye daha kavuştu. Ben de izmir'deyim :kedicik:

hoşbulduum teşekkürler :)
Turlar için takipteyim, ama kış olduğundan az oluyor sanırım. :srnsml:

@genmaichia selamlar, facebooktan kendinize yakın bisiklet gruplarına katılabilirsiniz. Böylece etkinliklerden daha kolay haberdar olabilirsiniz.

Ben pek turlara katılmıyorum. Salı akşamı, çarşamba akşamı ve perşembe akşamı bisikletçileri grupları olarak facebook'dan bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İzmir'deki kadın bisikletçi arkadaşlarım,
Dün sasalı yolunda 8-10 kişilik bir grup kadın bisikletçiyle karşılaştım, mola vermişlerdi. Selamlaştık, çok güzellerdi.:)Sizlerden biri var mıydı acaba içlerindee? :rolleyes::asik:

ben neye gülüyorum biliyor musunuz

hani diyorlar kadın erkek eşitliği diye. hah işte buna. bunu savunanlar tabii ki genelde kadınlar oluyor ama,her konuda bir iş yaparken başına"kadın"sıfatını eklemekten çekinmiyorlar.

yahu erkek bisiklet kulubü diye bir şey gördünüz mü? ha şimdi diyebilirsiniz,bisiklet ağırlıklı olarak erkek üzerine. okay,haklısınız. peki bu akıntıya sizde katılmak için ne kadar çabalıyorsunuz?
kısadan hisse,kadın bile kabul etmiş durumda erkek egemenliğini. o sebepledir bu sıfatlar.

herhangi bir art niyetim yok,herhangi bir iyi niyetim de yok. Rüzgarınız arkadan essin,arabalara dikkat. kask takmayı ihmal etmeyin.

Düşüncelerine katılmadığımı belirtmek isterim Onur

Söylediğin gibi bisiklete gönül veren kadınlar siz erkeklere oranla çok çok çok az. Dolayısıyla bizler (ben kendim açısından konuşayım) kendimiz haricinde başka bir bisikletli hemcinsimizi görünce çölde su bulmuş gibi hissediyoruz biraz. Yani "ah nihayet bisikletin sadece çocuklara özgü bir şey olmadığının farkında olan başka birisi daha" "nihayet kadın olduğu halde bisiklete binmeye üşenmeyen, utanmayan bir kadın daha" diye düşünüyoruz sevinçle. Az olan üyelerin kendi aralarında toplanmak tanışmak istemelerin neresi erkek egemenliğinin kabulu anlamına geliyor anlayamadım ?!

Böyle düşünebilirsin ama içinden neden gülmek geliyor onu da anlayamadım ?!
Eyvallah

@Burcuu gülüyorum çünkü tepki gösteriyorum. konuşuyorum,yazıyorum çünkü düşüncelerim ile paralel gelmiyor. Aslında bir şeyi savunmuyorum da. yani erkek egemenmiş,kadın egemenmiş.. herhangi bir derdim yok.

dediğiniz doğru. ama küçük bir pencereden bakınca. amacınız güzel,tatlı,sevimli vs görünebilir,açıklamanız da. ama işin ucu dediğime bağlanıyor yine. Kadın zaten kendini ayırıyor. Kadın zaten ben varım ve ben farklıyım diyor.

kendimiz haricinde başka bir bisikletli hemcinsimizi görünce çölde su bulmuş gibi hissediyoruz biraz ---------- cinsiyet ayrımı.
"ah nihayet bisikletin sadece çocuklara özgü bir şey olmadığının farkında olan başka birisi daha--- korkaklık,düşüncesizlik. çoğunlukla bastırılmışlık. hatta ve hatta kadının zorlanmayı sevmemesi.
Az olan üyelerin kendi aralarında toplanmak tanışmak istemelerin -- bahsettiğim bu değil. şöyle bir başlık gördünüz mü? erkekler haydi toplanın?? bisiklete binen HERKES için geçerlidir.

binin tabii ama,ayırmadan.

Ne diyeceğimi bilemedim :) Alınganlık etmişsiniz galiba. Cinsiyet ayrımcılığı yaptığımı nereden çıkardınız ? Empati kurmayı deneseniz anlatmak istediğim şeyi anlarsınız. Burası Türkiye, kadın bisikletçilerin az olması çok normal. O yüzden hemcinslerimi görmek hoşuma gidiyor. Bayların varlığından rahatsız değiliz ki. "Kahretsin neden kadınlar bu kadar az" da demiyoruz. Baylar bize yol açın, erkek egemenliğini kıralım gibi savaş naraları atmıyoruz ne haddimize. Kadın - erkek elbette farklı yaratılmış, bunu tartışacak halimiz yok değil mi? :) Bisikletseverler olarak toplamda (kadın-erkek) zaten azınlığız. Aynı şeye (bisiklete) tutkuyla bağlı olmamız bizlerin üzerinden (yine kadın-erkek diyorum ayrımcılık yapmıyorum dikkat ederseniz) cinsiyet ayrımını kaldırır otomatikman zaten. Korkaklık, düşüncesizlik, bastırılmışlıkla ilgili cümlenizi biraz daha açar mısınız ?? Ya da daha fazla uzatmayalım konuyu bu başlıkta.

@ATALAY16
Kardeşim ne yaptın şimdi sen yaa :)
Yanlış anlamayın ama bu başlığa bu kadar esprili mesajlar atmak pek hayrınıza olmaz uyarayım sizi.

Geri