Espresso makinesi veya farklı demleme yöntemleri kullanan arkadaşlar, neden Tchibo, Caribou, Starbuck gibi yerleri tercih ediyorsunuz çekirek almak için? Taze kahve daha iyi ve bu seçeneklere göre ucuzken özellikle.
@çimtay Sanırm bu çalışanlara bağlı ve birazda denk gelme ile alakalı bir durum gibi. Yani istediğiniz damak tadında kahveyi bulabildiyseniz ne mutlu. Caribou nun sitesinde şubelerinin yeri olması lazım. (link) @Melih Demir (link) Burayı bi incelemenizi tavsiye ederim. Gitme imkanım olmadı ama giden arkadaşlarımdan olumlu yorumlar aldım.
@furkantrojka Biraz damak tadı diyebilirim kendi adıma. Yani piyasada bulunan kolay ulaşılabilen çekirdekleri deneme ile başladım ve zamanla sıra sizinde dediğiniz çekirdeklere gelecek.Ama işte o çekirdeği sadece bir yer yapıyor ve lezzeti-aroması gibi unsurları standart olarak aynı kalıyormu bilemiyorum? Mesela aldım çok hoşuma gitti 2. defa aldım fazla kavrulmuş bu yüzden beğenmedim. Gibi bir durum söz konusu olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim. Ama yavaş yavaş dediğiniz noktaya kayacağım sanırım en sonunda kimseyi beğenmeyip kendim bini bir kavurucu ile evde halledeceğim
@D.Mustafa
Single origin kahve hiçbir zaman aynı sonucu vermez. Standartlaştırılmamıştır çünkü. Zaten bu kahveleri sizlere tavsiye etme sebebim de alalade içiciden çok, kahvenin müdavimi olduğunuzu düşünmemden dolayı. Bu kahvelerin artısı ise öncelikle taze olmaları, böylece çok daha fazla aroma ihtiva ediyorlar. Ayrıca klasik blendlerde bulamayacağınız tatları yakalama şansına sahipsiniz. Özellikle de pour-over yöntemlerle deneysel çalışıyorsanız.
@furkantrojka Bu aralar makina değiştirmeyi düşünüyorum, araştırma yapıyorum. Sonrasında sizin tavsiyelerinizle o tarzda kahveleri de deneyeceğim, teşekkür ederim
@furkantrojka ben Tchibo'yu tercih ediyorum çünkü adamların kahveleri her zaman aşırı taze oluyor. Normalde Cafissimo makinesinde kapsül kullandığım için tazeliği zaten dert etmeme gerek kalmıyor ancak filtre kahve çektirirken de kahveyi eve götürene kadar otobüste buram buram kahve kokuyorum. Kalitesi ise ciddi ölçüde iyi. Ha bir de mağazalarında sürekli bir devir daim var. Zaman zaman yeni aromalı kahveler geliyor 1-2 hafta sonra bakıyorsunuz o gitmiş başkası gelmiş. Fiyat bakımından da oldukça makul sayılır bence çibo
@Gixxer
Hocam dünyaca kabul edilmiş strandartlarda, kahve kavrulduktan 3-4 hafta, çekildiktense 5 dakika kadar sonra bayattır. Kalite meselesine gelince ise yine aynı şekilde bu kahveler kesinlikle nitelikli kahveler değiller. Cup of Excellence gibi organizasyonlar ile belirleniyor genelde bu nitelikli kahveler ve açık arttırmalar ile satılıyor. Ne yazık ki Tchibo'yu bu tip etkinliklerde göremezsiniz. Neredeyse hiçbir zincir kahveciyi göremezsiniz hatta.
Arkadaslar mutlaka ama mutlaka evinize ogutucu alin ve cekirdeginizi kendiniz ogutun cok fark oldugunu goreceksiniz ilk baslarda bende almamisdim cok pisman oldum cektirdiginiz yerde bazen inceligi tutmuyor falan ugrasmayin ogutucu ali delonghi tavsiye ederim
Ben de tercihen Caribou kullanıyorum ama artık hangi paket tazeyse onu bulup alıyorum çünkü genelde özellikle sezon sonlarına doğru her yer bayat kahve çekirdeği dolup taşıyo.
Yakın zamana kadar filtre kahveyi litrelerle içiyodum. Dikkat çekmek istediğim iki konu var. Birincisi kafein bağımlılığına karşı tetikte olun. Kahve içmediğiniz gün korkunç bi baş ağrısıyla karşılaşıyor, sinirleriniz geriliyo hemen ağrı kesiciye sarılıyosanız kahve kullanımını her gün azaltarak seyrekleştirin. İkincisi de kahve çay gibi maddeler bi çok vitamin ve minarelin barsaklardaki emilimine karşı inhibitör olarak görev yapıyo. Özellikle çok tüketiyosanız demir, b12, kalsiyum... vs. gibi değerlere dikkat etmenizi öneririm. Her şey kararında güzel
Herkese afiyet olsun
Ürün moka pot kahve yapıyor. Kullanımı çok basit, filtre kahve gibi değil bildiğin espresso yapabiliyorsun. Bende alüminyum döküm olanı da var. Diğer kullanıcıların aksine çelik olandaki tadı daha çok beğeniyorum.5 dolar
(link)
Şu da süt köpürtücü, sütü cezvede ısıtıp bununla köpürtebilirsiniz. 1.7 dolar
(link)
1 kg colombia kahvesi 37,80 TL
(link)
taze çekilmiş kahve candır. Üretim yerinde 40TL ye de alınabilir
Şu giriş seviyesi ekipmanlarla dahi dışarıda içtiğiniz kahveden çok daha başarılısını yapabilirsiniz.
Günde yaklaşık 1lt kahve tüketiyordum.Hastalıktan dolayı aile hekimim kan tahlili yapalım dedi ve ciddi oran da demir eksikliğim çıktı.Maalesef günde 2 fincana düşürdüm.Taze kavrulmuş çekirdek tüketmek tabi ki iyi ama fiyatlar uçmuş durumda.Alternatif arayışımda Rossmann dan bu ürünü buldum.Fiyatı gerçekten uygun.(34TL)
Güney amerika diyor sanırım brezilya yöresi.Paket içinde ki çekirdekleri incelediğimde kırık parça çok fazla yok.%80-20 arabica-robusta harmanı denebilir.Kavrumu iyi, renk gerçekten kahverengi.Esspresso olan paketin aroması ve kreması daha iyi.Aeropress de istediğim lezzeti alabiliyorum.Hario seramik ağızlı değirmen ile çeşitli denemeler sonucu uygun ölçüyü buldum.Parçalamadan öğütüyor ve bu sayede demleme esnasında krema çok güzel ortaya çıkıyor.Buyrun fotoğraflar;
buradaki çekirdekleri deneyebilirsiniz. espresso yapamıyorsanız. aeropress veya moka en yakın tercih olabilir. delonghi kg79 u modifiye ederek. taze taze öğütebilirsiniz.
@ahmetaldag
Geçmiş olsun hocam öncelikle. Eğer ucuz yollu kaliteli çekirdek arıyorsanız sanalbaharat'ı tavsiye ederim ben. Etiyopya Sidamo ve Colombia Supremo çekirdekleri fiyat/performans açısından oldukça başarılı.