esenboga35
Üye
- Tepki
- 2
- İsim
- ahmet
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Katlanır
Madde 136-Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin uyacakları kurallar aşağıda gösterilmiştir.
a) Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin;
1) Yaya yollarında sürülmesi,
2) ...
Yasaktır.
Ya biri de çıkıp ''hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey olmuştur'' derse...Yaya yolunda bisikletli, ancak inip bisiklet elinde ilerleyebilir.
Beşiktaş-sarıyer arasında bu ters şeritten giden vatandaşlardan çok görüyorum. İbb'nin kiralık bisikletleri genelde. Tersten gittikleri yetmezmiş gibi kask yok ve kulaklıkla müzik dinleyerek sürme modundalar. Çok tehlikeli.Kaldırımı filan bilmem de ters şeritte bisiket süren adama gıcık oluyorum. Sürmeyin arkadaşım ters şeritte bisiklet. Bi gün birisi gelip bodoslama çarpacak ondan sonra haksız çıkacaksınız mahkeme, hastane masrafları, sigorta masrafları hepsini siz ödeyeceksiniz. Zaten yola sığmıyor millet, en sağda kendime yer bulmaya çalışıyorum bi de sizin gibi saçma sapan insanlarla uğraşıyorum yahu. Ne işiniz var ters şeritte. Demirden korkuyosan trene binmeyeceksin. Adam gibi şeridinde gidemiyorsan ters şeritte ne işin var? Çık kaldırımda sür.
Ben geçen haftaki gezımde ters yonde sürdüm. Yolun kenarında asfalt çok kötüydü zıft kalmamıştı ve yol tek şerit ıdı aynamda olmayınca ara sıra seride cıkıp rahat asfalttan gitmek için terse girdim. Yol zaten cok yogun olmadığı için sıkıntı yaşamadımBeşiktaş-sarıyer arasında bu ters şeritten giden vatandaşlardan çok görüyorum. İbb'nin kiralık bisikletleri genelde. Tersten gittikleri yetmezmiş gibi kask yok ve kulaklıkla müzik dinleyerek sürme modundalar. Çok tehlikeli.
Zoraki durumlarda girilir elbet.. Ama bu vatandaşlar ters yönde gittiği yetmez gibi kulağında kulaklık, elinde telefon, kazaya davetiye çıkarıyorlar. Ve ters yönde gitmeleri tamamen cehaletten.Ben geçen haftaki gezımde ters yonde sürdüm. Yolun kenarında asfalt çok kötüydü zıft kalmamıştı ve yol tek şerit ıdı aynamda olmayınca ara sıra seride cıkıp rahat asfalttan gitmek için terse girdim. Yol zaten cok yogun olmadığı için sıkıntı yaşamadım