Bir keresinde , mensubu bulunduğum , Karbonillati tarikatı ayininin finalinde , aliminyum bisiklet yakmanın verdiği derin huzura ermiş ve ayin sonunda herkes birbirleriyle selamlaşarak , dağılıp evlerimize doğru yola çıkmıştık.
https://i.hizliresim.com/d5OB5L.jpg
220 Km hıza ulaşmak için gözüm yolda çöp kamyonu ararken , birden arkadan gıyk gıyk diye bir ses geldiğini farkettim. Arkama dönmemle , gördüğüm karşısında irkilmem bir oldu..
Sultano mu ? Yoksa Suntakano mu yazdığı pek belli olmayan , ne idüğü belirsiz bir aliminyum bisikletli bana yavaşla şeklinde işaret yapıyor.Pedal bile çevirmiyorum halbuki ..
Neyse eleman yetişeceğim diye telef olmasın diye frenlere asıldım.
-Ne var dedim.
-Bunun aynısından bende alacaktım , Onu söyleyeyim dedi. ( hadi canım , Ciddimisin ? )
Aliminyumcu değilmi . Bunların hepsi aynı . Utanmasa selam vermemi isteyecek nerdeyse. Kazayla o an kafamı kaşısam , selam verdim zannedip , üstüne birlikte turlamayı teklif edecek. Yüz göz olmamak için sadece 3 kez pedal çevirdim.Ani hızlanmayla arkamda kalan bu vatandaşı bir daha görmedim..
Evime geldim. Bisikletime baktım. O da ne ? Sibop kapakları karbon değil. Nasıl yani ?
Hemen bilgisayarın başına geçip tüm üreticilere e-mail attım. tez karbon sibop kapağı yapıla. Alalım takalım.
İmatında ucuza kaçmasınlar , Öyle 24 K da kesemez. 300-500 K olmalı. Parası neyse veririz.
( Madem başlık çığrından çıkacak gibi duruyor. Bu saaten sonra işi makaraya vurup yazayım bari )