Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbonun ömrü

Ne gerek vardı, ne güzel konuşuyorduk...
diyorum ve susuyorum, ben en iyisi kafayı yormayayım...

Scudo
@Anonim cübbeli ahmet hocanın dediği gibi, " marsta ne var diye gitmeye gerek yok, bana sorsunlar söyleyim"..

• Muhteşem
Tepkiler: Road_Runner
@Anonim kullanıma bağlı yapısal yıpranma (yüzey aşınması strese bağlı kılcak çatlaklar vs) anlamında değil metalin kendi atomik yapısındaki bir bozulma değilmidir metal yorgunluğu. başka bir deyişle dökümhaneden yeni çıkmış demir külçeyle 200 yıl depoda beklemiş arasındaki fark değilmidir?..ben yanlış biliyorum sanırım, metal yorgunluğu aslında çalışmaya bağlı yıpranma ile aynı şey o zaman. teknik okul mezunuyum ama mühendis değilim. 🙂 siz sanırım mühendissiniz. öyleyseniz uzatmayayım diye soruyorum.😁
aslında ben karbonu savunan tarafta değilken biranda orda buldum kendimi...😊
Atomik değildir 🤔 atom olsa duramaz :) bende merak ettım. Atomlar arası bag falandır en fazla
Arkadaslar neden bukadar kafanizi yoruyorsunuz, bisikletinizi kirilana kadar sürün kirilinca yenisini alin. Bukadar basit bu is. Burada bazilari gibi kenidini herseyin mühendisi sanip herseyi bilen kisi olamak icin ugras görsterenlerede inanmayin. Onlar kendince herseyi bilenler ama aslinda sadece savallica hic bir seyi bilmeyenler. :koptum: :koptum:
Kavga edilmiyor ki beyın fırtınası jimnastik yapılıyor :) yada sizle aynı yönde düşünürsek boş yapılıyor :) (vakti olan yapsın kımseye zararı yok :))

Son düzenleme:
@osmancan71 boş yapmak buysa dolu nasıl birşey acaba..😊
Yeni popiymıs bu. Gencler arasında lak lak (geyik) yapmaya "hadi boş yapalım" deniyormuş. Lıselılerın instagram sayfalarında gördüm :D eski boşlardan değil bu, o olsa linç yerdım :D

Dolu olsa heralde konuda 2 mesaj ile herkes susardı :D kımse tam bilmediği için herkes bi fikir atıyo.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Karbonun Ömrü???
Ben sahsen metal veya Karbon uzmani degilim ve nekadar ömrü oldugunuda bilemem ama edindigim tercübelere göre benim 92-94 senesinden olan (Ben 2014 de bit pazarindan aldim) ve daima aktiv kullanilmis ve kaynim tarafindan da kulllanilmaya devam eden Giant Caddex CRM var. Bizden önce aktiv kullanilmis ve kullanilmaya devam edilmesine ragmen tam 27 senedir tik yok. Demekki karbonun ömrü kimine göre az kimene göre ispatli olarak 27 sene de birsey olmamasi ve daha kac sene gider onuda bilinmemesi.

2.JPG

Buda 2014 de aldigimda bir parkur denemesi. Yani imalatindan 20 sene sonra. Burdada kirilmadi ve hala ayakta.
Unbenannt.png

Bu arada buda 1999 dan karbon yol bisikleti ve yine yorulmadim ayaktayim diyor.
20191222_142205.jpg

@Murat Cömez colnagonun standı çok güzelmiş, nereden aldınız hocam ???

Son düzenleme:
@Murat Cömez
Keşke ilk mesajınızda karbonun ömrünü tartışan biz ölümlüleri küçümsemek yerine bu ikinci mesajınızı paylaşsaydınız. Belki ağzımızda acı bir tat kalması yerine bu güzel bisikletler üzerinden konu devam ederdi.

Forumda herkesin ilk fırsatta diğerlerine laf sokup alay edip kendini öne çıkarmaya çalışmasından bıktım ben. Hiç güzel olmuyor. Kendimi ortaokulda gibi hissediyorum.

Burada bazilari gibi kenidini herseyin mühendisi sanip herseyi bilen kisi olamak icin ugras görsterenlerede inanmayin. Onlar kendince herseyi bilenler ama aslinda sadece savallica hic bir seyi bilmeyenler.
cidden yaa, bu bize "savalli" diye lütfeden arkadaş..yeni farkettim @Anonim ...türkçeyle ilgili biraz sorunumuz var diycem yine kötü olucam..😁.. @Murat Cömez

@Murat Cömez
Keşke ilk mesajınızda karbonun ömrünü tartışan biz ölümlüleri küçümsemek yerine bu ikinci mesajınızı paylaşsaydınız. Belki ağzımızda acı bir tat kalması yerine bu güzel bisikletler üzerinden konu devam ederdi.

Forumda herkesin ilk fırsatta diğerlerine laf sokup alay edip kendini öne çıkarmaya çalışmasından bıktım ben. Hiç güzel olmuyor. Kendimi ortaokulda gibi hissediyorum.
Yazdiklarimi neden üzerinize alindiniz diye sormuyorum cünkü üzerinize alinmaniz beni ilgilendirmez. Benim öne cikma mücadelesi gibi bir iyetim de yok bazi celik/karbon mühendisleri gibi. Eger bazi seylerden biktiysaniz ozaman bu tür konularla fazla ilgilenmeyin olsun bitsin. Inanin ozaman kendinizi orta okulda degilde üniversitede hisederseniz.
Bisikletlere gelince güzel olup olmamasi yada bisikletlerin üzerinden konunun devam etmesi önemli degil ben sadece bisikletlerimin 25-30 senelik karbon oldugunu ve öyle yorgunluk falan olmadigini söylemek istedim.

Saygilarimla size iyi geceler. ;)

@Murat Cömez bu ne şiddet bu celal hocam, etme bir daha vallahi ne karbon lafını alırım nede aluminyum ağzıma..senin kafan rahat olsun...dünya malı...boşveeer..😁😀🤣😂..hem bizde niye tartışıyozki böyle abuk konuları..millette gelip okumak zorunda hissediyor haliyle... savalli beng...( şaka giresunlu arkadaş)...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
cidden yaa, bu bize "savalli" diye lütfeden arkadaş..yeni farkettim @Anonim ...türkçeyle ilgili biraz sorunumuz var diycem yine kötü olucam..😁.. @Murat Cömez
siz neden üzerinize alindiniz yazdiklarimi? Allah allah ya ne hikmetse herkes üzerine aliniyor. Ayrica istediginizi diye bilirsiniz, merak etmeyin kötü falanda olmasiniz. Ha bu arada siz yorulmayin benim gercekten türkceyle ilgili biraz sorunum var ama yinede elimden geldigince kendimi ifade etmeye calisiyorum ve anlayanlarda nedemek istedigimi cok iyi anliyorlar. Örnek vermeme gerek yok herhalde. :koptum: :koptum: :koptum:
Ha o sordugunuz standi da isvicreden aldim, siz benim türkceme nekadar hakaret etseniz de ben isterseniz size bir tane o standdan hediye edebilirim, elimde yaklasik 15 tane var benim icindehicsorun degil.;)

@Murat Cömez 15 standı olanın 15 te kalite bisikleti vardır...ne güzel...giresuna selamlar...👋

@Murat Cömez 15 standı olanın 15 te kalite bisikleti vardır...ne güzel...giresuna selamlar...👋
Yok her 15 standi olanin 15 kaliteli bisikleti olacak diye bir sey yok. Benim kötü bir niyetim yada arkadasin öne cikmak istegi gibi bir gayem yok, size teklifimde saka falan degildi. Ben size birtane vereyim dediysem bu tamamen bisiklet kullanicilarin arasindaki biribirine yapilan iyliklerdir. Bosunada Giresuna selam yollamayin, giresunda dogup büyüyüp okula gitseydim türkcemle ilgili sorunumda olmazdi sayin Muglali arkadasim.

Muglaya selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
@Murat Cömez infonuzda yazan yeri memleketiniz ya da adresiniz olarak algılamam da mı yanlış..hediye kalsın..polemik dursun..😁..bu kadar negatif elektriği 200 km yapsam atamam zahir..size iyi akşamlar..her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız..

@Murat Cömez infonuzda yazan yeri memleketiniz ya da adresiniz olarak algılamam da mı yanlış..hediye kalsın..polemik dursun..😁..bu kadar negatif elektriği 200 km yapsam atamam zahir..size iyi akşamlar..her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız..
Yok yanlis degil tabiki, ben sahsen giresunluyum ama orada yasamiyorum. Ben sizinle nekadar iyi niyetli konusmaya calisiyorum siz ise hala polemik diyorsunuz. Size bir tavsiye 1 aylik üyeliginiz sürecinde yazmadiginiz konu yok bence her konuya yazmayin. Kesin bildiginiz ve tercübeli oldugunuz konulara yazin ki sizi burada millet parmak göstersin. Her konuya yazarsaniz fazla fenomen olamasiniz benim gibi türkceyi fazla bilmeyen kislerlerede dalga gecemesiniz. Kendinizi tanri sanmayin. Bundan sonrada size yazmam bay herseyi bilen üstat muglali hakan aydili bey.

Lutfen banada birdaha yazmyin, dalganizida gidin onunla gecin.

bu konuya da yakinda kilit gelir. :) karbonun omrunden girildi , Turkce'mizin dogru kullanilmasina kadar geldi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
"Bi sorunumuz var houston..."

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin ve mazot
Ben bir sorun yaşadığımda sebebini sorgularım. Sürekli aynı sorunu yaşıyorsam özellikle kendi yaptıklarımı daha çok sorgularım. Yoksa “hangi birusi, hangi birusi, hepüsi hepüsi“ durumuna düşmek de var. Sorunlar olur halledilir, ama akıllı adam sorunları çözerse dahiler onların ortaya çıkmasını engeller derler, Her zaman beceremesem de bu sözü hep hatırlamaya çalışırım.

Nasreddin Hoca'ya sormuşlar:
-Hocam, abdestsiz namaz kılınır mı?
Hoca da cevabını vermiş:
-''Ben kıldım, oldu''

Ey Nasreddin Hocam senin kabülüne göre oldu da, gerçekten oldu mu?

Karbonun yorulması da buna benzer.Dağ tepe kaldırımlarında devamlı hopluyom zıplıyom ,ahan da birşeycikler olmuyor , hem de bu bisiklet senin yaşından büyük, hâlâ daha daş gibi yorulmuyor bu demekle olur mu?Sana ,ona, bana göre olur da; düzenli,sistematik, tekrarlanabilir bilgiler topluluğu bilim için gerçekten olur mu?

İşte burada o metaryel için yani karbon için dünyada kabul görmüş test ve kontrollü deneyler yürürlüğe girer.O test de herhalde o metaryelin kullanımında maruz kalabileceği güçlerin altında gösterdiği tutum incelenir.Bu da karşılaştırılabilirlik gibi önemli sonuçları görmemizi de sağlar.

Geri