Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

@özgüç

bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz uzaylılarla yetiniyoruz.ve kask takınca o sahte uzaylılara benzediğimizi düşünüyor cahil halkımız...:boese157:

Scudo
Geçen sene İzmit' e bisikletimi indirdiğim zamanlarda kaskla dolaşmaktan biraz utandım ama kafam bisiklet kazası yüzünden "defolu" olduğundan daha bir arızalansın istemedim ve zamanla tamamen alıştım. Bende çok nadiren çok kısa mesafelerde kask kullanmadan bisiklet sürünce bir eksiklik hissediyorum.

Geçtiğimiz aylarda bisikletime tur bagajı aldım ve kimi zaman şehir içinde de takmaya başladım. Tur bagajı ile şehir içinde gezerken daha çok "turist" tepkisi göreceğimi düşünüyorken düşüncemin aksine bu tür tepkiler azaldı. Sanıyorum ki beni gerçekten turist sandıkları için ses çıkarmıyorlar.. Tabi bana tip tip bakıyorlar mı bilmiyorum. Mutlaka bakıyordır.

@baymineral

halkımız hiç görmediği için bunlara garip tepkiler veriyor oysa bunlar oldukça doğal şeyler bisiklette kask takmak kadar doğal birşey yoktur bence .peki bu insanlar neden araba yarışçılarına gülmüyorlar kask taktıkları için.((şuan dünyada kaç kişi arabada kask takıyordurki)) çünkü artık alışmışlar yavaş yavaş bisiklette kask takmayada alışacaklar hatta kendileri bile kask takacaklardır...

bugün kask takmadan gittim dersaneye..
we nasıl tırstım yolda,kendimi nasıl güvensiz we eksik hissettim anlatamam..
her yanımdan geçen arabada,her ışıkta kalbim küt küt attı..
kaskım olunca kendimi hem emniyette hissediyorum hem de sürüşümün keyfine varıyorum..
ayrıca her sabah beni insanlar artık öyle gördükleri için alıştılar,kolay gelsin yavrum,yolun açık olsun filan gibi yorumlar yapıyolar yanımdan geçerken..

Konuyla alakasız ama nyx in yazdıklarını görünce aklıma geldi. Bazı insanlar bisiklet kullanan kız görünce çok anormal bir şeymiş gibi ya tip tip bakıyorlar ya da laf atıyorlar. Terbiyesizlik ya.

amerikada kasksız bisiklete binmek yasak polis ceza kesiyor. bende takmıyorum sırf bu tepkiler yüzüne .eğitim şart .

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
evet hakketden eğitim şart :D benim bi arkadaşım almanyaya gitmişti akrabalarının yanına. ben kask taktığım zaman hepsi dalga geçerlerdi. almanyada kuzenleriyle dışarı çıkmak istemişler bisikletlerle tabi buna kask vermişler ben takmam felan demiş tabi ceza yazdıklarını öğrenince takmak zorunda kalmış gene :D bende dedim siz benle dalga geçmeye devam edin yakında yamulursanız görürsünüz dedim :D

arkadaşlar kask takmanın ne kadar önemli olduğunu düşene kadar anlamıyor bazıları, ben bu güne kadar sayısız defa düştüm ve yaptığım spor gereği yüksek süratlerde bisiklet kullanıyordum,her düştüğümde kafamı yere çarptım ama kaskım olduğu için her defasında azraili ekmeyi başardım, ne kadar iyi bisikletçi olursanız olun kaskınızı mutlaka takın,ne zaman düşeceğinizi bilemezsiniz,bırakın millet gülsün,kafanızın karpuz gibi dağılmasından iyidir

Kalitesiz bir kask takmaktansa hiç takmamak daha iyi. En azından bir de yük taşımamış olursunuz. En temizi bisiklet seçmeden önce kaliteli kaskı filanı alıp köşeye koyup bisiklet seçimi yapmak.

Benim taktığım kask kalitesiz değil Selim Çam.1960-70lerde bu kaskları kullanıyorlarmış.(Babamdan biliyorum).Eğer kalitesiz ve güvensiz olsaydı o yıllardada büyük bisiklet yarışları oluyordu(Le Tour de France gibi).Orada da bunları takıyorlardı.Bu kasklar gayet güzeldir.şehiriçi kullanım için gayet güvenli , portatiftir.Şu anda bu kaskların antika değeri var ve çoğu kişi tarafından arnmaktadır.
Saygılar

Şuvarki senin sağlığına bişey olduğunda o gülen kızlar ağlamayacak kesinlikle.Dışarda gezerken normal giysilerimize bile yorum yapılabiliyor.Boşver önce sağlık...

• Beğen
Tepkiler: cazz
ben de kask almak istiyorum ama nerden nasıl nemarka hiç bilmiyorum biri yardımcı olabilirmi?kask fiyatları nasıl?

Ben Ankarada yaşadım senin yaşadıklarını; ama benim sağlığım ve güvenliğim onların gülmesinden çok daha önemli açıkçası; izmitte kullanırkende genelde turist sanıyor beni bizimkiler. Bİlmiyorum bu kask olayına bir gün Türkiye alışacak ama ne zaman alışlır işte onu bilemem.

Sevgili kardeşim her şeyin bir ömrü olduğu gibi kaskların da bir ömrü var. Ben kendimi güvende hissediyorum diyorsan tak. Hem yerinde olsam öyle bir kaskı yıpratmaz saklarım. @propcadmin

"Kalitesiz bir kask takmaktansa hiç takmamak daha iyi. En azından bir de yük taşımamış olursunuz. En temizi bisiklet seçmeden önce kaliteli kaskı filanı alıp köşeye koyup bisiklet seçimi yapmak." bir de bu sözümü üstüne alınmasaydın; ben genel konuşmuştum.

• Beğen
insanların tepkilerine bakma sen kendini koru .Önce güvenlik gelir!

kafama insanları değil kaskımı takıyorum! diye t-shirt bastır onu giy :)

Her şeyden önce sağlık gelir. Takmaya devam et.

Son olarak burası Türkiye her an ne olacağı belli olmaz. Aslında sokakta yürürken bile kask takmak lazım

İnsanlar Kask Kavramina AliŞmiŞ DeĞİller Bende Elİmden GeldİĞİnce Kaskli Bİnİyorum Garİp Garİp Bakanlar Oluyor Lakİn Aldirma Senİn GÜvenlİĞİn İÇİn Önemlİ

@everon

ben de izmir in bergama ilçesinden im ,, everona katılıyorum :eek: ..

Aslında saçma ama araba kullanırken bile takılabilir( özellikle türkiyede )

• Beğen
@oxsy

aslında saçma değil bir kaza anında içerideki yolcular pencereden fırladığında kafalarını koruyacak bir cisim olmayacak zaten kafayı koruyan tek cisim kasktır.şuan bisiklet kullanmadığım için kaskım yok ama maşamla birlikte birde kask alacam . neyse zaten ben bunu burada daha öncede belirtmiştim(arabada kask takma konusunu)

Geri