Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

@oxsy

En azından bir kaç sene sonraya kadar ehliyet bile almayı düşünmüyorum ama bir gün otomobil kullanacak olursam kask ve dizlik kullanmayı kesin olarak denerim. Polisler bile motor yarışçısı filan sanacaklardır ama önemli olan hayatım.

Scudo
ne biçim bi iş ya bende yani aldım 5 gün oldı akşamları özellikle takıyorum bi kerede işe yaradı ama yolda gidiorum afedersin 2 tane mal yürü sen napıon la! şunabak şuna sanki motor gullanıola demesi bein okadar sinir ettiki bisikletten inip bisikleti kafasına atasım geldi valla =/(((((

Off alışın kaska artık boşverin
Biz kaskı bıraktık artık motorsikletten tekme atan kuçu kuçulara bir çözüm bulmaya başlıyoruz..

Bide motor tepesinde giderken havlayan kuçu kuçular var görceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Barışasd
Ben normal XC kaski ila bile guvende hissetmiyorum.
Yokus asagi hep attack modunda oldugum icin mutlaka ceneyi koruyan bir kask lazim, ondan artik freeride/dh cikis larimda integral kask takiyorum.
O kadar parcalanmis cene hikayesi duydum ki.

Normal Enduro/xc gezilerde bir Giro XEN giyiyorum ama acikcasi tam olarak guvende de hissetmiyorum, cunku normal cross country parkurunda da yokus asagi inerken hep hizla oluyor ve freeride la bir farki kalmiyor. O arada kaza olsa, aman diyi.

Ondan dolayi normal XC parkuru icinde MET in parachute kaskini da tavsiye ederim, ceneyi koruyan.

Tabi burada ne gerek var dersiniz, bende derim ki, tek bir kere dusersin ve pis dusersin, parcalanmis bir surat la hastaneye dogru gitmek istemem :D

Downhill için olan kasklar çok estetik oluyorlar aynı zamanda. Ama yokuş yukarı terletmez mi mtb sürücüsünü?

@Selim Çam

Yokus yukari gebertir ve nefes alamazsin. Ondan girisimli XC/enduro cikislar icin bu tip kask tavsiye ederim :

http://www.rivierabike.com/photos/metparachuteG.jpg
http://www.mtbbritain.co.uk/images/met_parachute_mountain_bike_helmet.jpg

Kask in cenesini istediginiz zaman cikarabiliyorsunuz.
Hem delikli ve havali oluyor, nefes i hic kesmiyor

Peki bu kask ne kadar kullanışlı? Bir de açsak bile yan kısımları yine suratımıza baskı yapmıyor mu? Yine san ki terletir gibime geliyor.

Cenesi komple sokuluyor, ister cenesiz ister ceneli kullan fark etmiyor.
Genis delikli design i o kadar buyuk havalandirmalar aciyorki, orgu gibi, nefes alma problemi yasanmiyor, Integral kasklarda on taraf daha genis ve sert + maske takiniz mi iyice nefesiz kaliyorsunu eger hava sicaksa ve mesela bisikletiniz yokus yukari itiyorsaniz (genelde freeride da oyle oluyor 20 kg bisikletler ile)

Anlıyorum da pratik bir şey olmalı. Yokuşu çıkarken açınca suratımda baskı yapmamalı. Şimdi tamamen çıkarttık mı düz ya da inişte geri takmamız zor olacak. Kullanışlılığı biraz soru işareti kafamda halen. Denemek lazım çünkü hiç bir mtb kaskı bana da güven vermiyor. Çene desteği şart.

@Selim Çam

Oyle cikarip takamiyorsun, vidali bir sey, sabah evden cikmadan once ya takip ya takimiyacaksin. Ama hic nefes problemi yok, 2 saat yokus ciksan bile.

Ben ve guruptan dört arkadaş Met Parachute kullanıyoruz. Tam bir full face olarak dizayn edilmiş bir kask değil ancak normal xc kasklara oranla çene bölümünde extra koruma sağlıyor ayrıca yüzünüze dal çarpmasına karşıda daha etkili. Bir müddet sonra normal kask mı takıyorsunuz Parachute mü unutuyorsunuz bile. Ön parça öyle yokuş çıkarken çıkartayım sonra inerken takarım cinsi bir şey değil çıkartmaya da hiç gerek yok. Ben artık yolda bile onu takıyorum (niye ekstra korumadan mahrum kaalayım ki?) bazıları garip garip bakıyor o kadar.

İlk yazdığım yorum da burada

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=13382&page=3

Internetten direk sipariş vermeyin astarı yüzünden pahallıya geliyor (zaten ucuz değil) bir arkadaşınıza yollatın o size yollasın.

Güvenli sürüşler
Bulent

o kadar cahil varki ortalikta deli olmamak elde degil.ozellikle genclerimizin acık fikirli olmasi gerekirken bu yadirgamayi anlamak mumkun degil.saglik olsun kafana gore takil sen

Türkiyede insanların çoğunun kask, ve benzeri korunma amaçlı giyilen eşyalara gülmesininin sebebi şu;
Onlar yani gülen alay edenler bu konuyu beyinleri ile değil oturmaya yarayan bölgeleri ile düşünüyolarda ondan. O bölgeye uygun bir kask olmadığı ve kullanılmadığı için yadırgıyorlar :) Onlar için değil kask takmak bisiklete binmek bile çok farklı bi anlam ifade ediyor. Bizimle onların arasındaki temel fark bu. Neyin ne olduğunu bilmeyen bir insana bi şeyi anlatmak çok zordur. O yüzdende gülebilirler çok normal. Sen kask takmakla en iyisini yapıyorsun. Kullanmaya devam...

n biçim insanlar inanmıorum sadece qülüorum yani böle bişey yaptıkları için:D

@OnErAl

Minibüsler, jipler, birde modifiyeli araçlar. Bu üçünden sakınmak lazım. özellikle jip çok korkunç bişey, zaten kütlesi itibariyle çok fazla hasar vericektir (enerji, hız ve kütle ile doğru orantılıdır) fazla hızlı gitmelerine gerek yok. Ayrıca dev gibi araçlar oldukları için sizi görmeleride zor. Üstüne üstlük genelde aydan çıplak gözle görülebilicek boyda arabalar kullananlarda özgüven sorunlarına rastlanıyor, bu yüzden etraftaki daha ufak araçlara çok agresif yaklaşıyorlar. Bu mamut boyutundaki, 'şeyleri' kullanmak zaten başlı başına bir aptallık ve düşüncesizlik, bu yüzden aman dikkat edin arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: mask
@infinite dream

izninizle bu yazıyı spaces ıma eklemek ıstıyorum:)

Geri