Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

Bu kadar dil dökmeye gerek yok artık; isteyen taksın isteyen takmasın; allah korusun kaza yapıp kafayı bir yere çarptıktan sonra halen yaşıyor ve aklı yerine gelmiş ise zaten "yahu keşke kask taksaymışım o gün" diyecek olan yine kendisi olacak. Yaşayamama ve yaşıyor ise sakat kalma durumları zaten istatistiksel olarak ortada:

araç yaya kazalarında kafadan alınan darbelerde:

30km/s: %45-50
50km/s: %80-85
85km/s: %100 ölme ihtimali var.

Saate 30 ile giderken ters şeritten gelen ve kanuni şehir içi hız limitinde, yani 55km/s hızında olan bir araba size çarptığında ölme ihtimaliniz rakamlara göre kaçınılmaz oluyor. Ha olur ya allahın işi ölmez iseniz de sürüneceğiniz kuvvetle muhtemel.

TAKMAYIN KARDEŞİM, CAN SİZİN CANINIZ

Scudo
Sende hafiften tebessüm edip kafanı salla geç gitsin. Kaskın=hayat bu kadar basit.

• Beğen
Tepkiler: perizag
şimdi allah korusun düştük ağır yaralandık diyelim o laf atanların veya tip tip bakanların kaçının umrunda oluruz ?bence hiçbirinin bu nedenle pedala asıl ve rüzgarın keyfini çıkar

eyyy millet..... bu kaskın içindeki sürtünme azaltıcı keçelerin aşınması sonucu yenisi lazım nerden bulacaz???

marka prowell......

eyyy millet..... bu kaskın içindeki sürtünme azaltıcı keçelerin aşınması sonucu yenisi lazım nerden bulacaz???

marka prowell......

Kask takanlara öcü gibi bakıyorlar ama bilmenizi istediğim bir gerçek var. Türkiye sınırları içerisinde araç sürücüleri kaskla bisikletliyi sıkıştırmaktan korkuyorlar ve ondan uzaklaşıyorlar. Kaskı olmayan bir bisikletliyi korkutmak için sıkıştırıyorlar.

kafandada kask olmaz, gelir bir araba vurur, ama burnun bile kanamaz. Aksilik buya kaldırımdan inerken yanlışlıkla ön frene basarsın, bisiklet duruyor vaziyette hiç bir hızın yok takla atarsın ondan sonra kafayı yararsın. sonrada kask olsaydı keşke dersin. ben kendimden bir örnek vereyim. kaldırımlara dikleme değilde paralelden çıkmaya çalışıyordum yana doğru zıplayarak, sonra zıpladım tabiki kaldırıma baktığımdan yantarafda ne olduğunu bilmiyorum. inşaatların etrafına konulan metal barikatlar var bilirsiniz, çatılara felanda yapıyolar, dalgalı felan oluyor onlardan barikat varmış, kaldırıma 1 metre mesafede içerde ben zıplayınca teker kaldırıma takıldı ve yanlama düştüm kask kafamda olmasaydı o metale direk kafam vurucak, belki yarılıcak, belkide bişi olmicakdı ama Allahdan kask vardı. ne demişler sağlam kazığa bağla gerisi takdiri ilahi önlem alınmalı.

1993 senesi izmir hatay poligonda otobüs durağında bekleyen çocuğun bana "maymuna bak" demesine rağmen hala taktığım havalı şeyin adına kask denir. anormal gibiydi bir zamanlar ahalinin nazarında ama şimdi dechatlonda önümdeki kız çocuğu kasada okutmak için bile kafasındaki kaskı çıkartmak istemiyorsa eğer artık güzel bişi.

Değerli arkadaşlar ben, sen, o, bu, şu, onlar, bunlar kask takarsa insanların gözü de alışacaktır. Anormal gelmeyecektir. Bu da zamanla oluyor. Kendinize en çok yakışanı alın o halde. Gözlük takın ikisi bir bütün içinde olduğunda gerçekten çok karizmatik oluyorsunuz. :) Açıkçası ben 5-10 yıl içerisinde bisiklet sporuna ilginin şimdikinden kat ve kat artacağına eminim. Ki baktığımız zaman 2000 yılından beri baya bir gelişme görüyorum ülkemde. Özellikle son yıllarda...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Üffff yaaaa daral geldi
gene başlamayalım
isteyen taksın istemeyen takmasın
dilimizde tüy bitti.....

Arkadaşlar mutlaka kask takmalısınız. Ben bugün uludağdan aşağıya inerken arabaya çarptım ve tam 7 metre uçtum. Bisikletin arka tekeri arabanın camını patlattı. Kask olmasa şuan hayatta olamayabilirdim. Eldivenleri evde unutmuştum. Bu yüzden ellerim soyuldu

30 sayfa olmuş vay arkadaş,30 sayfa bu konu yerine daha faydalı şeyler yapılırmış bence :D
sayfaları okumadım,şu ana kadar dışarı kaskımı almadan çıkmadığım olmadı,bana göre anormal değil,isterse herkes anormal görsün umrumda da değil.

Geçenlerde elimde bisiklet arkadaşla konuşarak yürürken 14 yaşında bir hevesli kardeşimiz hızlı bir şekilde 'yarı-merdiven' gibi bi yerden inmeye çalıştı,konuşurken görmedim fakat kafamı çevirdiğimde düşmüş ve kalkmaya çalışıyordu,neyseki kafasını bi yere vurmamış, bileği incinmiş sadece,yanına geldiğimde kask takmasını çok daha kötü bi halde olabileceğini söyledim,uyardım güzelce,sonrasında yamulmuş gidonunu düzelttirmek için bisikletçiye götürdüm,bi güzel orda da uyarı ile karışık fırça yedi :) umuyorum o olaydan sonra kask alıp kullanmaya başlar.

Takmayanların kendi tercihidir zorla güzellik olmaz,fakat bu tarz bir olay olduğunda keşke dememek istiyorsanız takın,görüntü anormal olsa da olur,olmasa da

Salı günü, en nihayetinde kaskımı aldım. Alır almaz takıp eve geldim. Eşim görünce, okula bununla gidersen gülerler(öğretmenim) dedi. Ama biri 11 diğeri 6 yaşında 2 oğlumda bize de al diye etrafımda zıplayıp durdular. Çocuklarıma örnek olabildiğim gibi öğrencilerime de örnek olabilirim diye düşündüm. Fakat okulumuz böyle şeyleri garip karşılayabilecek, alt gelir grubu ailelerin yoğun olduğu bir mahallede! Açıkçası biraz çekiniyorum. Okula gidip gelirken takmayacak gibiyim.

@Sinan ŞAHİNOL

Anladigim kadari ile ogretmensiniz Sinan Bey. En iyi siz bilirsiniz ogrencilere mufredattaki bilgileri vermenin otesinde ornek olarak ve onlara gercek hayati, farkliliklari ve empati kurmayi, sevgiyi saygiyi da aktarip anlatarak gercek bir egitmen olunacagini.
Cok cekiniyorsaniz ilk basta kaskinizi yaniniza alin takmasanizda. Soranlara ve ogrencilere de ne oldugunu neden takilmasi gerektigini anlatin.
Tarihte tuhaf bulundugunu dusunup yargilanmaktan korkmayanlar dogruyu gostermis ve yaymistir. Bu tuhaf bulunan sey fikirde olur, kiyafette olur, guvenlik techizati da olur. Unutmayin simdiki giyim ve guvenlik ekipmanlarini dusunursek, gecmisteki pek cok sey bize ne kadar tuhaf gulunc ve yetersiz geliyor :)
Kask takiyorum cunku kafami seviyorum! Sevdiklerimi ve beni sevenleri uzmek istemiyorum. Ozellikle cocuk ve genc bisikletcilere ornek olsun, onlarda kendilerinin kiymetini bilip korunsun istiyorum. Varsin 3-5 kisi gulsun veya dalga gecsin. "Demek ki takiliyormus" deyip benden cesaret alarak bir kazada belkide hayatini kaybetmekten kurtulmus biri olsa ve ben bunu asla bilmesemde vesile olsam, deger kask taktigim icin aldigim alaylara...

fark ettiğim birşey var ben ne kadar çekinerek giysem kaskı dışarı çıktığımda daha çok dikkat çektiğimi bana baktıklarını hisseder gibiyim
kendimden emin şekilde çekinmeden taktığım zaman bu daha az oluyor gibi bilmiyorum belkide yanlış olabilirim

yavaştan benim mahalledekilerde alıştılar gibi bu gece bakkala gittim çocuk bisiklet grubunu görüyormuş vs. o anormal görme hissi yavaştan gitmiş gibiydi

bu arada kaskı her zaman takmayabiliyoruz benim yaptığım gibi
geçen gün takla atınca kasklı yakalandım düşündümde takmadığım halde yakalansaydım nasıl olurdu artık çıkartmak yok
birazda başımıza bişrşey gelmeden dikkatli olamıyoruz maalesef

takmayan kişininde bu yazıları okuyupta takacağını sanmıyorum nedense
takmayanlarada birşey deme hakkımız yok

birşeyler yaziyim dedim

bizim toplumumuzun en büyük ama en büyük hastalığı SÜRÜ PSİKOLOJİSİ ;
sürekli olarak farklı olmaktan korkarak yaşayan bir toplum olduk,
sürü nereye biz oraya,
öğretmenlerimiz dahi sürü psikolojisi etkisinde ve "mahallede takan yok, bende mi takmasam" diyebiliyor.
ilk olarak bu hastalığın tedavi edilmesi lazım bence.
.
sorun kendinize, insanların size gülmesi mi sizin için daha kötü birşey,
yoksa kafanızı yola vurup patlatmanız mı?
.
insanlar bana gülecekmiş?
şeyimden aşağı Kasımpaşa demiş ya şair,
işte aynen o hesap.
.
SÜRÜ PSİKOLOJİSİNDEN KURTULMAMIZ LAZIM...

Kask ile çıktığım zaman bir kaç kişi bu ne ya , edasıyla bakıyor ama onun dışında bir sıkıntı yok zaten geçip gidiyorsunuz arkanızda kalıyor. Bir süre sonra alışıyor insan ve kasksız kendini çıplak hissediyor :utn:

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Mehmet D.

geçmiş olsun arkadaşım.. benim henüz kaskım yok.. ama bugün alacak gibiyim..

Geri