Merhaba Arkadaşlar,
Yazıya en son ne zaman bisiklete bindin diye soracak olursanız hatırlamıyorum diyerek başlıyorum. Yaklaşık 2 senedir aklımda hep bir bisiklet alsam diye geçiyor ve son zamanlarda katlanır bisikletlerin benim kullanımına göre daha uygun olacağı kanısına vardım. Malum öğrencilik vs derken hep 3. 4. plana attım ve sonunda okul bitti ve 2 hafta içinde ilk işime başlayacağım. Yani artık bahane kalmadı...
Ankara da yaşıyorum ve işim de Ankara'da. Neden başka türde bir bisiklet almıyorsun diyecek olursanız, işe gidip gelecek kadar yakın mesafede oturmuyorum ''Şimdilik''. Ankarayı bilenler bilir ev Sincan'da iş yeri Odtü Teknokent'de. Katlanır istememdeki amaç başlangıç için arabanın arkasında olsun, mesai saatleri sonrası uygun mekanlarda sürebileyim, her zaman 4 kat taşımama isteğim ''sürüş sonrası arabaya koyarım'' ileri ki zamanlarda ise işe giderken otobüsle belli bir mesafeye kadar gidip devamını katlanır ile yol almak. Ayrıca her yeni bisiklet alan, alacak kişilerin ortak hayali olan uzun tur yapmak benim de planlarım arasında var. Olur mu ? Olursa nasıl olur hiç bir fikrim yok. Ancak katlanır ile birlikte turlayan arkadaşlar var ve bu bana cesaret veriyor.
Konuyu neden açtın diyecek olursanız;
Yaklaşık 1 ay sonra bir katlanır bisiklet almak istiyorum ''İlk maaşımı o zaman alacağım
''. Ancak ne alsam bir türlü karar veremedim. Yaklaşık bütçem 2000 TL civarında ''mümkünse geçmesin'' . Akla ilk gelen bisiklet Dahon Mariner D8 fakat diğer önerilere de açığım. Özellikle Soho marka bisikletler ilgimi çekiyor ancak henüz inceleme fırsatı bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi tecrübesi olan var mı ? Marka kalitesi, Türkiye'de ki servis ağı, İleride ihtiyaç duyulacak parçaların temini, Bagaj, çamurluk vs gibi ekipmanların bu bisiklete uyumu kafamı çokça kurcalayan sorular. Ancak en ilgimi çeken kısım ise ileride ön aktarıcı bağlama olanağı. Diğer katlanır bisikletlerde bu işlem için ekstra aparatlar edinmek gerekiyor ki bu durum biraz can sıkıcı.
Sonuç olarak bana 2000 TL civarında kaliteli uzun bir zaman binebileceğim ve sonrasında çeşitli mekanizmalarını yükseltebileceğim ve mümkünse Ön aktarıcılı yada Ön aktarıcı kolayca monte edebileceğim bir bisiklet arıyorum. Haa abi o parayı vermeye ne gerek var şu bisiklet hem daha ucuz hemde senin aradığın özelliklerde derseniz öyle önerilerinizide bekliyorum. Önerilerinizi karşılaştırmalı yaparsanız çok sevinirim.
Boy 187 Kilo 91 (Bunları da göz önünde bulundurursanız sevinirim. Gidon yükseltme aparatına ihtiyaç duyabilirim gibi ama bazılarında bu özellik zaten var.)
Biliyorum çok uzun bir yazı oldu ancak aklımdakileri en kısa bu şekilde yazıya dökebildim. Üşenmeyip okuyup ve yorumlarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Erdi Gencan