Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@kaganarda
göbekten vitesli ve zincirsiz kayışlı sistem. Hiç bakım derdi yok sıfır sıkıntı daha ne olsun
 
Scudo
Merhaba, bisikletlerle hiçbir alakası olmayan biri olarak forumu inceliyor, fakat bu terminolojiye çok yabancı olduğumdan pek bir şey anlamıyorum. Şişhane yokuşunu çıkabilecek bir katlanır bisiklet almak istiyorum. Yüksek vitesli katlanırlarla (carraro flexi 121) elektrikli katlanırlar (goccia city zero) arasında kaldım. Ağırlığı ve maddiyatı düşündükçe carraro ağır basmakta. Yokuş performansını baz aldığımda da goccia cazip gelmekte. Lütfen bir akıl verir misiniz? Dahon vb. markalar biraz bütçemi zorlayabilir. Bu cercevede alternatif katlanır önerilerine de açığım. Şimdiden teşekkürler...
 
@hakija
Carraro 21 vites olduğu için cazip gelebilir ama bir sürü dezavantajı var o modelin hiç bulaşmayın derim kısaca.
Bol bol yokuş çıkılacaksa elektrikli bisiklet daha mantıklı bir karar olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: hakija
ben de elektrikli bisiklettense ikili ayna kollu bir katlanır tavsiye edeceğim
babamın elektrikli bisikletine bindiğimde elektrik kapalı iken çok hafif yokuşlarda bile oldukça zorladı. Elektrikli bisikletlerde elektrik kolaylığı ile ağırlık artışı birbirini götürüyor bana kalırsa.

elektriklilerin fiyatını göz önünde bulundurursak da o paraya bir dahon visc18 veya tern verge x/p 20 alınabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: hakija
@kaganarda hayırlı olsun, güzel bisiklet.. Teslim aldınız mı bisikleti.. Ben de internetten sipariş vermek istiyorum ama tereddütlerim var :)
 
@hakija
Carraroyu bir arkadaşım yokuş çıkayım diye aldı ama 2 ay sonra falan sattı. 15 kg çok ağır, yürüyen aksam muhtemelen akıcı değil ve kadroda da bazı sıkıntılar yaşadı kullananlar. İlgili başlıkta bir sürü sorun yaşayan ve parçalarını değiştirmek isteyen var. Hem aynakol da küçük olduğu için düz yolda gücünüz yetse bile hızla pedal çevirmeye yine de yavaş kalırsınız. Belirli bir hızdan sonra pedal boş dönecektir çünkü. Biz küçükken çok vitesli bisikletin iyi olduğunu sanırdık. Carraro da biraz o mantığa oynuyor sanırım.

Bianchi'nin 21 vitesli olanı da aynı bisiklet zaten.

Diğer seçenek elektrikli bisiklet olduğu için direk onu tavsiye ettim ben size. Yoksa elektrikli bisiklet fiyatlarına çıkınca daha iyi katlanırlar var tabi ki. Yalnız aynakolu 2 yaprak olanlardan birini seçmeniz gerekiyor btwinde öyle bir model yok.

Dahon visc d18, tern verge p20 gibi modeller yokuş çıkmada en uygun olanlarıdır. Ama elektrikli bisikletten daha pahalıya gelebilir. Hem hangi bisiklet olursa olsun yokuş çıkmak asıl sizin form durumunuza bağlı. Başlangıçta yine de zorlanacaksınız.

Yok o kadar yokuş çıkmam gerekmiyor bisikleti katlar karaköyden tünelle yukarı çıkarım duruma göre derseniz. Başka çok seçenek mevcut
 
@Mosso Relativo
Teşekkür ederim. Bisiklet geldi ama malesef iade ettim. 1 lira bile etmeyecek bir parça kırık çıktı. Katlandığında gidonun kadroya sabitlendiği metal parça. Bu parça gidonun üzerindeki plastik içerisinde. Parça temin edilemezmiş. Hayal kırıklığına uğradım biraz. Ama gerek para iade konusunda gerek bisikketin iadesinde decathlon hiç pürüz çıkarmadı. Çok yardımcı oldular. Değişim mi isteseydim diye düşündüm. Ama müşteri hizmetleri ilginç bir şey söyledi, 100 mağaza olmadan parça stoğu yapmıyorlarmış, parça stoğu 2020 yılında planlanıyormuş dedi inanamadım. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum, ilginç bir kararsızlığa düştüm malesef. İşin garip tarafı bisiklet çok güzel, göbekten 7 vites shimano, zincir yok kayış var - cleanride, shimano dinamo var, ön arka lambalar var, güzel bir selesi var Sr, sele borusu ayarı çok kolay, ayaklık ve toz olmasın diye örtü hediyeli, çamurlukları var, en iyisi de pop-up sistemle tek hareketle katlanıyor. Tam da ihtiyacımı görecek bisikletti, karar verebilirsem tekrar alabilirim.
 
Performans fiyat dengesi düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisini almamı önerirsiniz? Hafiflik ve yokuş çıkış gücü önemlidir. İşe gidip gelirken kullanabileceğim ve sehirlerarası otobüslerde taşıyabileceğim bir bisiklet arıyorum. Alternatif önerilere de açığım. Teşekkürler...

  • Carraro flexi 121 (1000tl)
  • Dahon visc D18 (4600tl)
  • Goccia city zero (3990tl)
  • Dahon mariner D8 ( 2200tl)
  • Btwin tilt500 (1200tl)
 
@erdemko selamlar, vics d18 temiz ikinci elini 3000 tl altına bulabilirsiniz. Verdiğiniz listede kalite ve fonksiyonellik olarak en ön plana çıkanı diyebilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: erdemko
@erdemko
İşe giderken yokuş çıkılacaksa yazın kan ter içinde işe gitmemek için elektrikli bisiklet daha iyi görünüyor. Yalnız kaç km yol yapacaksınız o da önemli çünkü düz yolda da elektrik gücü lazım olur yoksa 20 kg lik bir bisikleti düz yolda sırf pedal gücüyle sürmek de zor olur.
Yoksa dahon visc d18 in yanında tern verge p20 de iyi bir seçenek olur. Fiyatları yakındır birbirine.
 
@hakija
bahadır bey be geçen ay carraro flexi 121 aldım 21 vitesin bir avantajı pek yok gibi bir şey birbirlerine yakın kademeler diyebilirim bende vialandın oldugu yokuşu çıkıyorum kondisyonla alakalı ama çıkıyorum giriş seviyesi olsun hem maliyet kısmında sıkıntım vardı bisiklet öğrenmek adına aldım çünkü esktra masraflarda yapmam gerekliydi kask,kışlık takımlar işe giderken rahat olmak için , bakım ürünleri , kışlık aksesuar vs aydınlatma bunlarda 550tl falan tuttu işimi görüyor mu görüyor ama ileride değiştimeyi düşünüyorum durumu düzeltip , masraftan çekiniyorsanız tercih sizin ama ben sürekli kullanıcam alayım para önemli değil derseniz dahon ve tern tabiki ama benim düşüncem gibi işimi görsün bisiklet sonra küçük dokunuşlarla adam olur diyorsanız tavsiye ederim veya ikinci el güzel bisikletler satan vardı katlanır isterseniz sahibinden ilanlarına bakın derim ikinci el 1000tl e tern vardı
 
sa toplu taşıma araçlarına katlanırları alıyor lar mı acaba ?
 
F/p dahon mariner d8 gözüm kapalı. Daha sonra istenirse elektrik kiti taktirilabilir. Hem daha iyi performanslı bir elektrik kiti olur hiz ve güç bakımından hemde daha hafif olur .
 
@tesla42 genelde alıyorlar, bazı şehirlerde arıza çıkaranlarda olabiliyormuş ama çoğunlukla sorun olmuyor. Belki yolcu sayısına göre değişebilir yaklaşımları
 
Arkadaşlar 2tane katlanır var eşim çok kullanmadığı bir tanesini satacağım acaba mtb mi yoksa hibrit mi alsam ya da ne önerirsiniz ? Bütçem 750tl
(link)

(link)
 
Selam arkadaşlar, güzel bi araştırmanın sonucunda katlanır bisikletlere merak saldım baya heveslendim. 1500 ile 3000tl arasında bi katlanır bisiklet arıyorum. Dahon ya da Tern alacağım gibi duruyor. Dahon için Mariner, Boardwalk, Mu D8, Qix D8 var gibi güzel olan. Tern için de Link D8, Verge N8 var iyi duran. Bunlar arasından, ya da önerdikleriniz de olur, tura en çok uygun olan ve kronik sorunu en az olan hangisi acaba? Duyduğuma göre gidonları teleskopik olanlarda hep esneme, oynama sorunu oluyormuş. Bu durum ne derece sorun acaba? Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum :)
 
Ya ben çok mu amatör bakıyorum konuya bilemiyorum, 1200 lira verip bir tilt500 aldım. üç aydır kullanıyorum. koşuyolundan acıbadem metrobüse kadar sırf yokuş olmasına rağmen nerdeyse hiç inmeden bisikletle çıkıyorum. (sadece 100m kadar biryerde çok dik yokuş var orada bisikletten iniyorum) Bisikletin maksimum hızı 40km kadar, daha sonra artık pedallasanız da başa gidiyor. buda yeterli bayağı. daha pahalı ürünlerin mutlaka avantajları da vardır ama o kadar para vermeye değmeyebilir diye düşünüyorum.
Katlanır bisikletle dolmuş-metro-marmaray-otobüs'e sık sık biniyorum. Dolmuşa binerken boş olanı tercih ediyorum ortada tekerlekli sandalye için bir boş yer oluyor. Toplu taşımada sorun çekmedim hiç. Dolmuşa sabah işe gidiş vaktinde biniyorum, iş yerine çok terli gitmeyim diye. Dönüşü sırf bisikletle yapıyorum. Bu şekilde bisikletle üç ay ve 500km'yi geçirdim.
Formdaki profosyonel arkadaşlar durumu daha iyi bilir, ben yine alsam fazla para vermeden tilt500 alırdım. @tesla42 @erdemko @kaganarda @hakija
 
Geri