Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@DiSturb3d Dahon Mu D10 bence çok klasik duruyor ama verge P9L hoş. N8 ve P9L arasında da sadece biraz donanım farkı var sanırım, tabii 700,00 TL gibi bir fiyat farkı da :)
 
Scudo
@erdalerdal Evet klasik ama görüntüsü sağlam tur bisikleti havası var, P9L de arka bagaj için yer var mı göremedim ben
 
@DiSturb3d 2018 model fiyatı yüksek ama bazı yerlerde önceki seneden kalan modeller var ve fiyatları daha uygun.
 
@erdalerdal Yıl olayını farketmemişim, 1000tl den fazla fark var :\ Dahon Vectpr P20 modeli de güzel gibi yurt dışından getirtme imkanın varsa 11-36 gibi efsane bir dişli kullanıyor
 
@DiSturb3d Türkiye'ye gelmeyen birçok model var, modeli geçtim renkler bile tek renk geliyor. TernTürkiye sayfasında vergeler mat siyah, Türkiye de satılan açık mat gri:/

@Bahadır ÖZEL
@Bahadır ÖZEL Senin önerini dinledim ve n11 üzerinden Kaçkar bisikletten bugün sipariş verdim :)
 
Merhaba arkadaslar. Bir kac defa da foruma yazdim. bisikletten anladığım çok şey yok. 3 ay önce Cannondale Trail 3 aldım. Şimdilerde anlıyorum ki, metroda otobuste taşıyamıyorum. Ve bisikleti kullanım öncesi bir rituel haline donuyor: bisikleti Üst Kattan düşür, uğraş dur..
Şimdi katlanir almaya karar verdim. Kullanacağım mesafe 5-10 km civarı mesafe. Haftada 2-3 kez. Baküde yaşıyorum, yokuş, iniş çok degil. Keskin yokuş Olsa bile elimde götürürüm. Katlansin, arabaya sigsin. Katlandiginda tekerligi üzerinde tasinsin.
Simdi ben kac vites almam lazim? Hangi firma, brand olsun? Brompton, Dahon, Tern... düşüş sirasi ile gidiyor anladigim kadariyla. Brompton alamam. Dahon, Tern belki...Ve baska tavsiyeleriniz nelerdir?
Butcem ilk once 1000 tlydi, simdi 1500e kaldirdim, ok olsun 2000 tl. Tek kelimeyle maksimum bu fiyata alina bilir katlanir bisiklet hangisi?
Onceden tesekkür ederim!
 
@erdalerdal
Hocam burada Dahon'a, Tern'e raslamadim hic. Yurtdisindan siparis etmek olur. Ama kargo fiyati patlar o zaman. Burada magazalarda olan bisikletler/fiyatlar bunlar:

Kross Flex 2.0 (2017) - 1300 tl
(link)

Kross Flex 3.0 (2017) - 1400 tl
(link)

Poland üretimi. 3 vitesli sanirim her iki bisiklet. Hocam su 3 vites yeter mi acaba?
MTB Cannondale Trail 3 var, kullaniyorum, hic vites degistirmem, cok da anlamam, soldaki (ön) hep ortada (2) kalir, sagdaki da hep ortada 5 ve ya 6. Yetiyor.
Bu durumda 3 vites yeter mi ne düsünüyorsunuz?
 
@Atacante Göbekten 3 vitesli hiç kullanmadım o yüzden çok bir şey diyemiyorum ama bence normal vites daha uygun gibi. Bu arada flex 2.0 normal 6 vites olarak gösteriyor internette.
 
  • Beğen
Tepkiler: ibraeum
@Altuğ Aktaş Selam,
Sahibinden com da 1300 / 1500 bandında ikinci el ama çok az kullanılmış Dahon lar var.
Ben ikinci el bir tern' ü( sıfıra yakın ) 750 TL ye faturalı aldım ve çok mutlu etti beni .
apartmanda yaşayan birisi olarak istediğin zaman bisiklete binebilmek ,asansöre koyabilmek çok önemliydi benim için.
 
@Atacante Ben nexus 3 sistem kullandım kondüsyonunuz artınca 3 vites yetersiz kalıyor biraz hızlandığınız zaman boşa pedal çeviriyorsunuz eğer bulabiliyorsanız nexus 7 yada 8 li sistem alın daha iyi oluyor ben bisikleti aldıktan 3 ay kadar sonra nexus 8 li sistem taktırmıştım gayet iyi oldu
 
  • Beğen
Tepkiler: ibraeum
@zcaner54


Bende bu modelin siyahı var. Bu galiba 2018 modeli çamurlukta eklemişler. Rengi de turkuaz mavisi , siyahı alırken bu piyasada olsaydı kaçırmazdım.



(link)



(link)


Eksi yönü katlanınca dahon kadar az hacimli olmaması. Ama şöyle bir şey de var. 21 jant için yapılan taşıma çantasına sığıyor. Hız bakımından oldukça iyidir. Yokuş çıkma bakımından şahane. Diğer katlanır türevler 7-8 vites. Bunda 21 vites var. Yol tutuşu mükemmel. Trafikte aralardan kaçma pratikliği harika. Fren durma mesafesi iyi ve savrulmuyor. Dahonumla fren yaparken bisikletim sağa sola savruluyordu bunda öyle birşey söz konusu değil. Memnumum gayet güzel bir bisiklet.



(link)
 
@mrtzltn
aynısının 2018 modelinden ayıttırdım.yarın sabah alacağım :)

@slckats
Kavuştuk canavara :harika:
 

Dosyalar

  • IMG_20180316_113809.jpg
    IMG_20180316_113809.jpg
    57,5 KB · Okunma: 60
Bugün Dahon Vitesse D8 i inceleme fırsatım oldu da epey ağır geldi bana. 13 kg filan var kesin. Bir de Brompton denedim ilk kez, muhteşem bir şey. Katlanır bisikletin Rolls Royce u diyorlardı hakkaten öyleymiş ya :)
 
@Burcuu
Fiyatları beni baya bir aşar:)
 
Geri