Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Mevcutta dahon vitesse d8 2020 modelini kullanıyorum çok da memnunum. Eşim için de bir adet katlanır bisiklet bakıyoruz. Bütçe olarak 3-4 bin tl leri düşünüyorum. Aslında yine dahon istiyoruz ama fiyatlar malum. Biraz bakındım da bu bütçelerde carraro flexi ya da tern a7 alınabiliyor o da 2.el de falan. Sizlerin de görüşlerinizi rica ederim ne tavsiye edersiniz?
(Konum olarak sahile yakın oturmaktayız her yer düz diyebilirim keyif amaçlı sürüş amacımız.)
Kesinlikle doğru yoldasınız. Fiyatlar ortada, modeller belli. Mosso, Carraro gibi modeller alınabilir ve eşinizin sürüş keyfine göre ufak tefek modifiyelerle eşle birlikte sahilde bisiklet sürme keyfini yaşabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: bjk_34
Scudo
Kesinlikle doğru yoldasınız. Fiyatlar ortada, modeller belli. Mosso, Carraro gibi modeller alınabilir ve eşinizin sürüş keyfine göre ufak tefek modifiyelerle eşle birlikte sahilde bisiklet sürme keyfini yaşabilirsiniz.

Bir tane tern a7 buldum 3900 tl civarında sizce alınır mı? 7 vites olması üzer mi? Bir de aslında dahon'da üst segment ürün almışken tern de iyi bir model olsun diyorduk ama a7 daha alt segment gibi bu konuda ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
Bir tane tern a7 buldum 3900 tl civarında sizce alınır mı? 7 vites olması üzer mi? Bir de aslında dahon'da üst segment ürün almışken tern de iyi bir model olsun diyorduk ama a7 daha alt segment gibi bu konuda ne dersiniz?
Alınır. Fiyat güzel. 7 vites bu tio bisiklet için yeterli. Sizi hiç zorlamaz.

Bisanın katlanır bisiklet kadrosu Tern veya Dahon ile ortak olarak mı üretiliyor. Bugün bir bisikletçi böyle söyledi fakat doğru mudur bilmiyorum.

İyi akşamlar 9 yaşında 130cm boyunda kızım var carroro flexi 121 almak istiyorum. Ama acaba kullanabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
İyi akşamlar 9 yaşında 130cm boyunda kızım var carroro flexi 121 almak istiyorum. Ama acaba kullanabilir mi?
Gidon ile sele çok uzak kalıyor o yaş ufaklıklar için. Sürebiliyor ama keyif almıyorlar. Çünkü sürüş pozisyonları yanlış oluyor çünkü. O nedenle 20 jant normal bisiklet alın. Tecrübe ile sabit :)

• Beğen
Tepkiler: everhard
3900 TL fiyata Tern Link A7 yi tüm diğer marka bisikletlerin sıfır modellerine tercih ederim. (Dahon ve Brompton hariç)
Çok mecbur kalırsam Mosso Marine modelleri

3900 TL fiyata Tern Link A7 yi tüm diğer marka bisikletlerin sıfır modellerine tercih ederim. (Dahon ve Brompton hariç)
Çok mecbur kalırsam Mosso Marine modelleri

Nerede o fiyatla var, bir de tek geçme sebebi nedir?
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: everhard ve ugurus
@bjk_34 ikinci el bir tane bulduğunu yazmış. Tek geçme sebebi malzeme kalıtesi birincisi. Tern marka bir bisikleti 10 yıl kullanırsınız ve yine de yeni gibi durur. Ama bir salcano, ümit, mosso gibi bir marka alırsınız balkonda bir kış geşirdikten sonra tüm vidaları paslanmış bulursunuz. Tern link D8 modelinde neos aktarıcı ve 7005 aluminyum kadro kullanılır. Kalite ve dayanıklılık buradada kendini gösterir. Tek sıkıntı yedek parça ve aksesuar fıyatlarının yüksek olması. Benim fikirlerim böyle. Fonte diye yerli bir marka var onun kalitesi konusunda fikrim yok. Birde soho vardı ne oldu şimdi bilmiyorum iyi başlamıştı.
Ayrıca Btwin katlanır bisikletleri çöp olarak görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
@bjk_34 ikinci el bir tane bulduğunu yazmış. Tek geçme sebebi malzeme kalıtesi birincisi. Tern marka bir bisikleti 10 yıl kullanırsınız ve yine de yeni gibi durur. Ama bir salcano, ümit, mosso gibi bir marka alırsınız balkonda bir kış geşirdikten sonra tüm vidaları paslanmış bulursunuz. Tern link D8 modelinde neos aktarıcı ve 7005 aluminyum kadro kullanılır. Kalite ve dayanıklılık buradada kendini gösterir. Tek sıkıntı yedek parça ve aksesuar fıyatlarının yüksek olması. Benim fikirlerim böyle. Fonte diye yerli bir marka var onun kalitesi konusunda fikrim yok. Birde soho vardı ne oldu şimdi bilmiyorum iyi başlamıştı.
Ayrıca Btwin katlanır bisikletleri çöp olarak görüyorum.

Katlanma performansı nasıl, yeterince küçülüyor mu? Hatchback bagajına sığmayan katlanırlar görüyorum da.

Katlanma performansı en iyi olan Brompton bisikletler. Yıllardır aynı tasarım. Çok benzeyen bir kopayası mosso town vardı. İkinci el bulunabilir. Diğerlerinin katanma şekli hep aynı. Bazılarında Gidon burusu uzayıp kısalabiliyor, bazıları sabit. O biraz etkiler.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Katlanma performansı en iyi olan Brompton bisikletler. Yıllardır aynı tasarım. Çok benzeyen bir kopayası mosso town vardı. İkinci el bulunabilir. Diğerlerinin katanma şekli hep aynı. Bazılarında Gidon burusu uzayıp kısalabiliyor, bazıları sabit. O biraz etkiler.

Mosso Town'un yenisi de varmış: (link) / (link)

• Beğen
Tepkiler: SerdarDemirel
Brompton cromoly borudan üretiliyor. Mosso aynı tasarımı aluminyum kadro ve maşa yapmış. Dayanıklılık nasıl etkilendi acaba?

Ben de bugün itibari ile Tern Byb P8 model ile Katlanır Bisiklet Dünyası'na adım atmış bulunmaktayım. Ghost marka Dağ bisikletim vardı ancak evimin biraz şehir dışında olması nedeni ile bisikleti sürekli olarak bisiklet taşıyıcı ile arabanın arkasında taşımaktan sıkılmış bulunmakta idim. Artık her yere rahat bir şekilde götürüp keyfine varacağım İnşallah. IMG_20220218_170845.jpg

Güzel seçim. Güle güle kullanın. Hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: m.cakici
selam,
ümit cunda - kron fold 3.0 - belderia X7 modellerinden hangisini önerirsiniz? biliyorum iyi modeller değiller ama bütçem 3 bin tl. şehir içi günlük max 7-8 km yapacağım. bu fiyata katlanır alınmaz onun yerine şunu al gibi önerilere de açığım.

@sinmayan Bunların yerine ikinci el daha mantıklı, özellikle bi hevesle alınıp bikaç sefer kullanılmış olan tertemiz bisikletler olabiliyo, bi değerlendirin.

selam,
ümit cunda - kron fold 3.0 - belderia X7 modellerinden hangisini önerirsiniz? biliyorum iyi modeller değiller ama bütçem 3 bin tl. şehir içi günlük max 7-8 km yapacağım. bu fiyata katlanır alınmaz onun yerine şunu al gibi önerilere de açığım.

Kron Fold 3.0 HepsiBurada'da yaklaşık yarım gün daha 2699 TL fiyatla fırsat ürünü: (link)
Belderia X7 17 Şubat haftasında A101'de 2799 TL fiyatla satıldı. Hala bazı şubelerinde bulunma şansı var. Bu satışla bu ürünü ilk kez görmüş oldum, öncesinde varlığından haberim yoktu.
unknown.png

Kendi sitelerindeki özellikleri:
Ümit Cunda: (link)
Kron Fold 3.0: (link)
Belderia X7: Belderia'nın sitesinde ((link)) katlanır bisikletler yok. Bu başlı başına onları almamak için bir neden. HB'den link vereyim: (link)
Hepsi çelik kadro.
Cunda 6 vites, diğer ikisi 7 vites.
Belderia'da mekanik disk fren varken diğerlerinde V fren var.
Tümünün arka dişlisi 14-28 diş, ön dişli Belderia'da belli değil, diğerlerinde 52 diş.
Kron'un bagajı heybe kullanımı açısından daha iyi.
Kron Fold 3.0 15.25 kg, Ümit Cunda 14.70 kg, Belderia X7'nin ağırlığı meçhul ama diğerlerine yakındır.

Üçü arasından seçim yapmam gerekse Kron Fold 3.0'ı alır, Belderia X7'yi sona bırakırdım.

@sinmayan Aklıma ilk gelen bisikleti 5 dk arayınca bulduğum sonuç (link)

• Beğen
Tepkiler: sinmayan
Geri