Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Scudo
Yaklaşık 7-8 aydır yol bisikleti kullanıyorum gaza gelip sprinte kalkınca ayağım pedaldan kayma eğiliminde oluyor bazen. Artık kilitli pedal bir ihtiyaçmış gibi hissediyorum. Bu ayakkabı nasıldır ? Sanırım yeni olduğu için hiç yorumu yok. (link)

mtb pedalı iyidir, 10 senedir aynı kal ile kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve MakRo
Merhaba shimano rp5 ayakkabı ve shimano R7000 pedal aldım btwin 500 ayakkabı ve shimano 520 pedal kullanıyordum. Bunca zaman Spd ayakkabının ne kadar esnediğini ve gücümü emdiğini fark edememişim. Bütçeniz varsa mutlaka karbon taban ayakkabı ve güzel bir pedal alın derim. Bir de yol bisikletinde yol pedalı mtb de mtb pedalı kullanın. Ben yol bisikletinde her iki pedalı da deneyimledim yol bisikletinde kesinlikle yol pedalından daha çok randuman aldım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Yasuoman M520 ile uğraşmayın Crank Brothers Candy 1 alın duacım olursunuz. :)
Yeşil ve siyahını kullanan birisi olarak ben duacınızım. Yeşil olanı Özceylan Bisikletten, siyah olanı da lastik alırken bikeinn 'de indirim ile almıştım.

Sayın Cemal ç. oyunu raconuna göre oynayın yol bisikletine MTB pedalı mı takılır yahu 😊
Emin olabilirsiniz ki forumda tek @Cemal Ç. bu şekilde kullanmıyor, keza bende bu şekilde kullananlardanım.

Sayın Cemal ç. oyunu raconuna göre oynayın yol bisikletine MTB pedalı mı takılır yahu 😊
Yol bisikleti ayakkabısı ile yürürken kendimi düşünemiyorum. Sağa, sola danıştım. Genel fikir "SPD-SL" ama son karar bende olduğu için SPD aldım.
Sürerkende rahat yürürkende, yinede SPD ilede uzun yürümek rahatsız ediyor.

Yol bisikleti ayakkabısı ile yürürken kendimi düşünemiyorum. Sağa, sola danıştım. Genel fikir "SPD-SL" ama son karar bende olduğu için SPD aldım.
Sürerkende rahat yürürkende, yinede SPD ilede uzun yürümek rahatsız ediyor.
Önemli olan kişinin mutluluğu 😊 kazasız belasız sürüşler dilerim 👍

Decatlon harici 500 ila 600 tl lik road spd ayakkabısı varmıdır ? daha önce hiç spd ayakkabı kullanmadım acemi olacağım için ucuz ayakkabı almak istiyorum. Acemiliği attıktan sonra fikir edinirsem daha iyi ayakkabıları göze kestirebilirim.

Yol bisikletinde mtb pedalınının kullanışlı olduğunu savunanlar sanırım pedala çok yumuşak basıyor. Küçük noktadan temas eden mtb pedalları, gücü yayayn yol pedallarına göre çok dezavantajlı. Tırmanışlarda ayakkabı tabanı kırılabilir ya da pedal kırılabilir. Her iki örneğin de yaşanmışlığı var. Mtb pedalı yüksek watt çevrilen yol bisikleti için uygun değil.

Yol bisikletinde mtb pedalınının kullanışlı olduğunu savunanlar sanırım pedala çok yumuşak basıyor. Küçük noktadan temas eden mtb pedalları, gücü yayayn yol pedallarına göre çok dezavantajlı. Tırmanışlarda ayakkabı tabanı kırılabilir ya da pedal kırılabilir. Her iki örneğin de yaşanmışlığı var. Mtb pedalı yüksek watt çevrilen yol bisikleti için uygun değil.
Hocam bende yol bisikletinde yol MTB de MTB kullanılması daha hoş olur diye düşünüyorum da pedalı ayakkabı tabanını kıracak kadar watt çevirecek birisi yok burda bildiğim kadarıyla 😁

@beermug Ayakkabı tabanı kıracak bisikletçi yarın gelsin hemen işe başlasın İneos kadrosunda. Ayakkabı çok eskidir yada kırdım diyen arkadaşınız sallamıştır. O kadar Watt a plastik olan yol kali dayanamaz asıl. Mtb kalleri metal oluyor.

Ben yıllardır mtb ayakkabısı kullanıyorum. Performans kasmadığımdan dolayı kaybolan wattlarla pek ilgilenmiyorum. Konforlu ve işimi görüyor.

Biri mtb pedalı biri speedplay yol pedalı yüzey alanı mtb de daha çok . Yüzey alanından ziyade esnemez sert bi ayakkabı etkili
Bu watt olaylarından çok anlamıyorum ama evde Trainer üzerinde test yapma fırsatım oldu , 2 ayakkabım var ikisi de shimano nun aynı modeli fakat biri mtb biri yol İçin , karbon tabanlı sertlik derecesi yolda 10 mtb de 9 olması gerekiyor, buna rağmen ortalama watt ım hala aynı
682F914B-2872-4CDC-8D64-76724136B506.jpeg

Son düzenleme:
Tam sizlik hocam
(link)
Yada şu
(link)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Forumda yeniyim yanlış yere yazdıysam affola
Nike'ın SuperRep diye bir bisiklet ayakkabısı var. Nedir , ne değildir merak ettim.

Hakkında bir fikri olan açıklayabilir mi?
Nike SuperRep Cycle Siyah Erkek Bisi 600_ZOOM.jpgNike SuperRep Cycle Siyah Erkek Bisi 600_6_ZOOM.jpg

@trainspotting35 teşekkür ederim öncelikle
Araştırdığım kadarıyla indoor/salon antreman ayakkabısı olmasına rağmen normal yol sürüşlerinde de kullanan varmış bu ayakkabıyı.
Bu konuda fikriniz nedir? Bir alternatif midir?

@Kaank Ücretsiz gelmeyecekse deneyip maceraya girmeye gerek yok bence. 4 haneli bir sayıdır fiyatı büyük ihtimalle.
Bu fiyatlara boa sistemli bir ayakkabı alırdım ben olsam.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Geri