Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

Kahvaltı/

1 bardak light süt karışımı Pekmez ya da bal (155 kalori)
Lor peyniri (85 kalori)
Muratbey light kaşar peynir 100 gr (243 kalori)
2 tam yumurta + 1 beyazı (225 kalori)
1 haşlanmış patates (100 kalori)
Domates ve salatalık (25 kalori)

Toplam - 833 kalori
------------------------------------------------------------
11:00/

1 ton balığı (152 kalori)
1 elma (60 kalori)

Toplam - 212 kalori
12:00/

1 Porsiyon Kaşar Peynirli Makarna (425 kalori)
Süt karışımı ETİ Lifalif Yulaf ezmesi ve keten tohumu (350 kalori)
Fıstık (560 kalori)

Toplam - 1385 kalori
12:30/

Turp ve 1 havuç (61 kalori)

Toplam - 61 kalori
13:30/

1 porsiyon mercimek çorbası (386 kalori)
1 porsiyon Pilav (326 kalori)
Haşlanmış tavuk göğsü (256 kalori)
Mevsim salata (130 kalori)
1 kase yoğurt (95 kalori)
1 portakal (50 kalori)

Toplam - 1243 kalori
15:00/

1 elma (60 kalori)
Kuruyemiş (500 kalori)

Toplam - 560 kalori
17:00/

2 yumurta (160 kalori)
1 ton balığı (152 kalori)
1 portakal (50 kalori)

Toplam - 362 kalori
18:00/

1 bardak light süt karışımı yulaf ezmesi (155 kalori)

Toplam - 155 kalori)
20:00/

1 Porsiyon Kaşar Peynirli Makarna (425 kalori)
2 elma (120 kalori)

Toplam (545 kalori)
20:00 - 21:00 arası İdman/
23:00/

1 kase süt, pekmez karışımı 10 adet cici bebe kombini (400 kalori)
Muratbey light kaşar peynir 100 gr (243 kalori)

Toplam - 643 Kalori

GENEL TOPLAM KALORİ - 6009 KALORİ (Kcal/Kj)

Hardline Nutrition Progainer (Karbonhidrat)
Kullanım Şekli:
1 porsiyon (170 gr) 500 ml süt ile karıştırılarak, öğünlerden sonra ve antremandan hemen sonra olmak üzere günde 1-2 porsiyon alınır.

http://m1304.hizliresim.com/18/q/mbvuq.jpg

UNUTMA; Günlük harcadığın kalorinden 2 katını alacaksın!

• Beğen
Tepkiler: observer
Scudo
aslında uygulanabilir bir program ama öğlen 4:15 de ev de oluyorum yani ondan önce adam gibi yemek yiyemiyorum okulad ve peynir zeytin de yemiyorum birde yediğiniz yumurta sayısı fazla değil mi? yani 2 den sonra fazla gibi geliyor bana.ayrıca göğüs kası anrenmanlarınız nedir? ben şınav+ sırt üstü yatarken ağırlık kaldırırken yapıyorum birde göğüs yayı var gliba

@emircan Başbuğ06Tüketilen yumurta az aslında, verdiğim program home tarzı dumbell ile yapılabilen antrenmanlardır eknomik düşünerek fitness'a o kadar para vermek istemeyeceğinizi düşündüm zira öğrencisiniz. Bu programı geliştirip, azaltılabilir bütçeye göre. Verdiğim bu program ile 2 ayda istenilen değere yaklaşabilirsin günlük 6009 kalori çünkü. Antrenman öncesi protein, antrenman sonrası karbonhidrat tüket.

• Beğen
peki ton balığı - lor peyniri ni listeden çıkarsam yerlerine ne koyabilirim?kaşar peynirinde sorun yok :D

@emircan Başbuğ06
Lor peynirinde peynir altı su fazlasıyla var protein amaçlı. Ton balığı da çok etkili çıkarmamanı şiddetle tavsiye ediyorum. Bütçen iyi ise her öğün 1 muz götür.

• Beğen
Fatih Bey'in on öğün çizelgesi yüzüme tebessüm getirdi. Daha araştırmam lazım, henüz emin değilim ama çok sık diye düşünüyorum.
Yumurta yüzde yüz sindirilebilir proteinleri ile çok besleyici bir gıda, yalnız değişik proteinler de taşıyor diye biliyorum. Bunlardan bir kısmı pişmiş olsa dahi, besinlerdeki kalsiyumun emilmesini engelliyormuş. Bence süt ürünleri ile tercihen aynı öğünde tüketmemeye çalışabilirsiniz.

programi dun uyguladim ama agir.geldi bu gun.biraz daha.az yedim.yazin antremanpar.baslayinca.iyi.gider o program bence bide gunde 1-2 litre aut iciyorum yqg yakimini arttiriyor diye biliyorum kilo almama engel olur mu?

@emircan Başbuğ06Ağır antrenman yapıp kısa sürede vücudu toparlamak adına öğün evet ağır ama faydasını kısa sürede alırsın. Takviye karbonhidrat, protein ve kratein alabilirsin. Hafta sonlarını bisiklete ayırır hafta içi ise dumbell ile çalışmalarına hız kazandırabilirsin yaşın genç 18 yaşında sıkı bir çalışma ile vücudun toparlanır ve kilo da alabilirsin. Düzenli spor metebolizması hızlı olan kişiye bile kilo aldırır...

Elbette haftalık takvimden ürün eksiltebilir ya da değiştirebilirsiniz ama besin değerlerini göz önünde bulundurun. Gece Ballı süt, pekmezli süt, kuru incir, kuru kayısı vs. destekleyici ürünleri de tavsiye ederim. Eti cici bebe de buna dahil :)

Herkese ıyı gunler dıleyerek bu konuya baslıyorum. Arkadaslar ve abılerım, ben 175 boyunda 16 yasındayım. Ancak asırı zayıfım. 50 kıloyum. Konu baslıgından da anlıyacagınız uzere sızden yardım dılıyorum. Bılgılerı olan herkes benımle paylassın lutfen. Kılo almam lazım, ama fazla yaglı da yersem sıvılcelerım kontrolden cıkıyor. Benım ıcın onerebılecegınız bır kılo alma dıyetınız var mı?
NOT= yumurta yıyemıyorum, kullandıgım ılactan oturu.

Karbonhidrat ağırlıklı beslenmelisin. İnternetten biraz bak ister BMH (Bazal Metabolik Hız ) hesaplaması var. Senin günlük harcadığın kalorinin fazlasını almalısın bir değerlerine bak ona göre beslen. (BMH Değeri) Ama düzgün olarak spor yapıyorsan .(en az hafta 3 gün 30 dakikadan fazla standart değer 45 dk ) . Örnek bu dediklerimi yapıyorsun akşam 9 dan önce 1 tabak makarna yiyebilirsin 7 de yemek yedikten sonra mesela. Ben sana yardımcı olabilirim istersen . Şuan Beden Eğitimi Öğretmenliği 2.sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda yüzme antrenörlüğümde var beslenme ve diyetetik ile aram iyidir.Sen biraz bak yapamazsan yardımcı olurum dediğim gibi .

• Beğen
Tepkiler: Bengg
Kendimden bişey söyliyim her oturuşta 1Ekmek :D + 2tabak yemek yiorum 70kiloyum sabit ve en fazla 3 saat sonra açlık başlıo ve fiziki görünüşüm :D 70kiloluk bi cüsse değil :D

Bazı insanların genetik olarak BMH 'ı yüksek. Ancak BMH yaş ile düşen bir şey. İlerleyen yaşlarda aynı sonuçlar doğurmaz. Bu arada benim bir arkadaşım abartmıyorum bir oturuşta 1 tepsi börek yiyordu. Ama 60 kilo bile olamıyordu 55 . Geceleri kalkıp yemek yerdi yine de alamadı. Ama bu normal olamazdı. Ardından doktora göründe ve midesinde delik ve yaralar varmış . O yüzden ne yaparsa yapsın bir türlü kilo alamıyordu. Bu da güzel değil sanırım :) Unutmayın her şeyin azı karar fazlası zarar , zatan ben kilo almıyorum deyip bi oturuşta bi öküzü yemeyin ilerleyen yaşlarda çok sıkıntısını çekersiniz .

• Beğen
Fazla yemek yemiyorum, yemeğe meraklı değilim açıkçası o yüzden bmh'ı ölçüp sana danışıcam Aşkın abicim :)

sporla kilo almayı dene, spor yaptıkça kas kütlen kuvvetlenip artacak. ve haliyle kilo alacaksın. bir de şu var daha çok gençsin emin ol 20li yaşlarda en az 7-8 kilo fazlan olacak.

@Osman Selman

Bunu hiç düşünmemiştim teşekkür ederim :) O zaman iyi bir diyet programı bulup uygulamam lazım

Göktuğ kardeşim kilo almak iyi birşey değildir.
Neden yumurta yiyemiyorsun? Allerji??
Kullandığın ilaç nedir?

Yok alerji değil, rakutan denen sivilce ilacını kullanıyorum. Karaciğeri zorladığı için yumurta yememem gerekiyor.(rakutanı kullanan bilir nasıl bir şey olduğunu)

göktuğ bisiklet sürüyorsan bisiklet kilo alımını zorlaştırır bu aklında olsun. bisikleti bırakma tabii ama yanı sıra vücut geliştirme sporuyla ilgilenirsen kilo alman kolaylaşır. üstelik sorun için vücut geliştirme forumlarına da bir bakınırsan çok fazla cevap bulabilirsin.

• Beğen
@Osman Selman

Sporla kilo almak için düzgün beslenme gerekiyor kesinlikle. Yoksa olduğu yerde sayar arkadaş. Üstüne bitkin düşer.

Merhaba göktuğ, aynı konudan bende bir zamanlar muzdarip olduğum için sana elimden geleni anlatayım.
Kilo almak sanılanın aksine çok kolay olmayan bir iştir. Çoğu insan '' e canım otur ye ya kilo alırsın '' der ama alakası yoktur, zira öyle birşey olsaydı benim şuan 150 kilo olmam lazımdı :) Neyse yaşın itibari ile kilo almanın tam zamanları, doğru beslenme ve ''SPOR'' ile kilo alabilirsin.Şimdi bazı yollar var onlara bakalım.
Birincisi kilo alman için kesenin azını biraz açman lazım. Eğer doğal yollarla kilo almak istiyorsan bu zor zahmetli mide bulandıracak günler seni bekliyor demektir. Öncelikle bazı arkadaşlarımın dediği gibi bazı ürünlere yoğunlaşmalısın bunlar protein ve karbonhidrat. Protein daha çok ''beyaz'' ürünlerde ( yumurta, tavuk) karbonhidrat da ikincil olan patates ekmek vb ürünlerde vardır.Karbonhidrat ve protein in uyumu ile kilo alabilirsin ama çok çalışman lazım.

Öncelikle bir doktor a gidip hormonal düzeyde bir görünmen lazım, Ektomorf olabilirsin ( metabolizması ultra hızlı, yağ tutamayan bünyeleri ve genellikle hiperaktif yapılıi ince kemikli) hormonlarda bir sıkıntı yok ise problem sadece senin az yemek yemende yatıyordur. Tüm zayıf insanlar yeteri kadar yediğini düşünür ama asla öyle değildir, bakınız ben :)

Eğer kemerleri sıkmaktan, rüzgarda yürürken şerit değiştirmekten, gömlek paltolon t-short bulamamaktan çıldırdıysan sağlam bir beslenme programı seni bekliyor demektir.

Bir ve en önemli altın kural - '' SABAH ERKEN KALK''

Tv lerdeki gibi sabah güzelce kahvaltı yapıyoruz ama nasıl? ekmeği reçele sürüp sürüp birazda beyaz peynir ile değil.
Sabah kalktığında kendine ilk iki hafta ''3 tam yumurta'' kesin olmak üzere genel kahvaltını yapıyorsun. Yiyemiyormusun? mazeretin reddedildi... Yiyeceksin gerekirse parmağınla kendi azına o yumurtaları basacaksın.

iki haftadan sonraki hafta 3 tam ve birisinin beyazı olmak üzere 4 yumurta, 4. hafta ise 3 tam 2 beyaz olmak üzere 5 yumurtaya çıkaracaksın. Bu arada sabahtan kastım kahvaltı en geç 9 da bitmiş olacak.

12:30 gibi öğlen oldu. Masraf kısmında bahettiğim unsurlar devreye şimdi giriyor. Eğer ailen de kilo almanı istiyorsa sana maddi açıdan destek olup bazı şeyler almalılar. Buda tabiki gıdgıd tavuk.
öğlenleri de bir parça tavuk gögsü yeterli miktarda ekmek salata ve bodycilerin vazgeçilmezi pirinç pilavı ile öğününü tamamlıyorsun.Aynı öğün akşam içinde geçerli olacaktır. Bu arada yeterli miktardan kastım daha önce yediğinden fazla olacak.
Şimdi bazı arkadaşlarım bana katılmayabilirler ama spor yapacaksın ama tahminlerin aksine bisiklet sporu değil vücut geliştirme sporu. Bu bisiklet sporunun işe yaramadığını söylediğim anlamına kesinlikle gelmemektedir onu belirteyim.Bir spor salonuna yazıl , salona bisikletle gidip gelebilirsin mesela.
Hocanın sana vereceği programa uy. Spor ile yapman senin düzgün bir fiziğe sahip olacağın anlamına gelir.
Yemeklerde protein i bol olan yiyecekler ye. Bir süreden sonra sende benim gibi aldığın her ürünün arkasını çevirip içinde ne kadar protein varmış diye bakar hale geliceksin :)
Balık tavuk süt yumurta yı bu süreçte bol bol tüketeceksin. Sabahları yumurta ile süt içmemeni tavsiye ederim zira boş motoru bozar yoksa. Bunun haricinde sporcu ürünleri kullanabilirsin lakin iyi bilen birine danışmakta fayda var. Ben kullandım ama burada kullandıklarımı belirtmem doğru olur mu bilemiyorum. Kısaca özetler olursak
Sabah erken kalk, öğünleri zamanında ye , sporunu yap , erken uyu. Her hafta kendini ölç ,tart. Haftada 1kg alsan bile bu bir gelişmedir. Kol bel ve omuz bölgeni bir mezru ile her hafta ölç. Hatta her hafta kendinin bir fotoğrafını çekip kendi kendinin gelişimini takip et. Ben öyle yaptım.Programa uyarsan kilo alabilirsin,fakat kilo alma sürecin sancılı olacak 4-5 aydan önce iyi kilo almayı sakın bekleme, umarım istediğin kiloya ulaşırsın.

Geri