Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

O kilo vermiş halimin öncekine göre iyi olduğunu bende düşünüyorum ama dikkat çekmek gerekirse orada 60 kilo biri var siyah giysili. Şuan 56 kiloyum ve hastaymışım gibi bir görüntü var malesef ama ben iyi hissediyorum. İdeal kilom 60 ve bu kiloyu tutturmaya çalışıyorum bu yüzden bu konuyu açtım. :) Tavsiyelerine uyacağım. Teşekkürler..

Scudo
Şahsen böyle bir zayıflamaya benimde ihtiyacım var. Zamanla umarım.

dostum yüzündeki ve gövdedeki yağları eritmişsin. bacaklarında ki yağlarda erimiş ve kas kütlen güçlenmiş. kas, yağdan hacim olarak küçük olsa bile ağırlığı fazla olduğu için 4 kilo az gibi gözükebilir ama sonuç iyi bence

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Tavuk pilav tavuk pilav tavuk pilav pilav pilav tavuk pilav tavuk tavuk.

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Yaklaşık olarak 23-24 yaşlarına kadar 185 boy ve 65 kg olarak geldim. Askerden sonra evlilik ile birlikte metobolizma yavaşlamaya başladı. 28 yaşında sigarayı da bırakınca dengeler alt üst oldu 102 ile tavan yaptım. 4-5 yıldır da sürekli yediklerime dikkat ederek 94-98 arasında gidip geliyorum. Su içsem yarıyor. Bisikletle günlük 8-10 km yapıyorum yarısı yokuş aşağı. Sen ne kadar bisiklet ile turluyorsun da kilo kaybediyorsun çok merak ettim.

@Sinan ŞAHİNOL

bisikletle kilo verebilmek için kaslarının kıvama gelmesi gerekiyor, 5-6 ayda anca kıvama gelir. tabi düzenli ve doğru antrenmanla. ondan sonra günde 100-200km bile yaparsın. kalp ritmini de düzene sokmayı öğrendin mi tamamdır bu iş

günlük metabolizma hızınız 2300 kalori ise siz günde 1000 kalori bisiklet üstünde harcıyorsanız kilonuzun dengede durması için 2800-3300 kalorilik besin tüketmeniz gerek. siz 1500-2000 arası kalori tüketirseniz doğal olarak kilo verirsiniz. sporcular genelde çok yemek yerler

@tuna k

Dostum günlük sadece 8-10 km bisiklet binebiliyorum. Öğretmen olduğum için hava yağdı yağacak gibiyse yine binemiyorum. Bisiklet arkadaşım yok. 11 yaşında oğlumla 3-5 km lik kısa turlar yapıyoruz hafta sonları. Yalnız başıma 20-30 km lik turlarla başlangıç yapamıyorum, cesaret edip. Daha lastiğim patlayıpta yama yapmışlığım yok :D Birkaç gruptan yoldaşlık teklifi aldım fakat onlarda yol bisikletleri ile uzun turlar yapıyorlar. Ben şehir bisikleti ile şehir içinde cebelleşiyorum, maalesef. Akşam 6 da dersim bitiyor. Eve giden 4 km lik yolumu uzatmayı düşünüyorum. Günler uzadı nasılsa. İlk günler için ne kadar gitmeliyim? 10-15 km yeterli mi?

@Sinan ŞAHİNOL

önemli olan kendini çok zorlamadan tempo yapman, zorla ama nefes nefese kalacak derecede değil. günde 50km bile rahat gidersin. 2-3dk 100-120 kadans çevir sonra tempoyu düşür kendine gelince tekrar yüksek kadansa devam. yüksek kadans çevirirken boşa çevirir gibi olmasın ama, hafif direnç olan vitesi seç. böyle 2-3 ay devam edersen bacak kasların kıvama gelir. şehir bisikletiyle şehirlerarası gidebilirsin. yama işini de 2levye, 1 tane yama takımı, mini pompayla halledersin, en kolay iş patlak lastik yapmak zaten.

@Sinan ŞAHİNOL
önemli olan kendini çok zorlamadan tempo yapman, zorla ama nefes nefese kalacak derecede değil. günde 50km bile rahat gidersin. 2-3dk 100-120 kadans çevir sonra tempoyu düşür kendine gelince tekrar yüksek kadansa devam. yüksek kadans çevirirken boşa çevirir gibi olmasın ama, hafif direnç olan vitesi seç. böyle 2-3 ay devam edersen bacak kasların kıvama gelir. şehir bisikletiyle şehirlerarası gidebilirsin. yama işini de 2levye, 1 tane yama takımı, mini pompayla halledersin, en kolay iş patlak lastik yapmak zaten.

Ben şöyle yapıyordum. Bisikleti 25 haziranda aldım çok hevesliydim. Ama 3 km sürdükten sonra pelt oldum açıkçası. Bisikletten soğudum 2 gün binmedim. Ama sonraki süreçte binesim geldi. İlk başta yavaştan 2 km gibi caddeler arası geziyordum. Sonrasında arttırdım. 5-10-15 derken 20 km sürmeye başladım günde. Daha sonra yüksek tempoda 400-500 metre bisiklet sürmeye başladım. 25 km nin altına inmemeye çalıştım. O zamanlar kilom 66 idi. Sonraki süreçte 20km turlarım 40 km ye çıkmaya başladı. Yüksek tempoyuda arttırmaya çalıştım artık 30 km hızla dur durak demeden 1 km sürmeye çalışıyordum. (Tabi o zamanlar sonuç olarak 1 km sonunda ya yere atıyodum kendimi ya da bir daha yapmayacağım diyordum :D ) Eylül gibi artık turlarım 80 km ye ulaşmaya başladı. Ama bu sırada yüksek tempoyu bıraktım. Sade bir şekilde sürmeye devam ettim. Çanakkaleye geri geldiğimde okul ile KYK arası 4 km idi. Bazen derslere geç kaldıgımda bisiklete atlayarak okula yetişmeye çalışıyodum. O zamanlar kılom yine 65-66 arası idi. Lakin okul hayatı başlayınca bir de KYK uzak kalınca derslere yetişmek için hızlı bir tempoda sürmeye başladım. En yüksek rekorum; o 4 km yolu 30 km hızın altına düşmeyerek 5 dakikada tamamlamış olmamdı. Okul hayatı başlayınca kilo vermeye başladım. ilk olarak 63 e düştüm. Bu sırada turlara çıkıyordum devamlı. Hafta sonu gelibolu yarımadası turları yapıyorduk 18 Mart Bisiklet Grubu ile. Genelde 90 km lik bir etap oluyordu. Bunun yanında artık yokuş çıkmaya başladım. 5 km hız ile sürekli %5 eğimli yokuşlar çıktık. Bunun etkisi ile 60 kiloya düştüm aralık ayında. Daha sonraki süreçte bisikleti yine bırakmadım. Devam ettim binmeye. Sürmeyi çok seviyordum artık bunun yanında kendime güvenim arttı. 100 km lik turları sorunsuz bir şekilde yapabiliyordum. İnancım ile vücudumun neler yapabileceğini keşfettim. Lakin sürekli yokuş çıkmak yahut hızlı tempoda sürmek çok yormaya başladı benı ve kilom 57 ye düştü. Yemeklerimi eksiltmiyordum, ama öğrenci olduğumuzdan istediğimiz kadar yemek yiyemiyorduk. 300 tl burs alarak 120 lira kyk ya ödüyordum. 220 lira ile 1 ay geçinmeye çalışıyordum. Genelde et değilde ot yemekleri ıspanak yahut makarna cacık yemeye devam ettim. Bunun yanında artık günde 1.5 litre süt içmeye başladım. Çok iyi hissettiriyordu süt kendimi. Lakin kilo vermeye devam ettim ve artık Nisan ayında 55 kiloya düştüm. Ama Almanya'ya erasmus için geldim ve ilk 3 hafta bisikletsürmedim. Dolayısı ile kondüsyonumun düşütüğünü düşündüm. Lakin geçen gün gerçekleştirdiğimiz 85 kmlik tur ile kondüsyonda düşüş olmadığını farkettim. Bu arada sürekli et ve muz yemeye başladım. Burada muz ucuz oldugundan çok yedim. Şuan kilom 57 de şükür. :)

@tuna k

Bir program yapayım kendime. Bisikletime (Carraro Grande Man) şehirlerarası için güveniyorum da kendime güvenemiyorum. Birden yüklenirsem Allah muhafaza bir sakatlık filan tüm programı altüst eder. Yardımların için Teşekkürler.

18- 19 yaşlarımda bir süre çoğu amino asit protein tozunu denedim askerden sonra hiç bir faydası olmadığını anladım çünkü bıraktıktan sonra protein tozlarını askerde olan kas kütlemi kaybetmiştim.

şimdi 30 yaşıma geldim yeniden başlamak istiyorum yalnız bu sefer protein ağırlıklı olanları değil de,

Multipoer mass gainer Scitec nutrition jumba gainer gibi orta halli karbonhidrat iceren, protein karbonhidrat orani dengeli olan takviyeler almak istiyorum

unutmadan vucut geliştirme de yapıyorum bisiklete de biniyorum ve kas kütlesini korumak için bunlardan almam gerekiyor.

tabi aldığım protein ağırlıklı yıyeceklerı de arttırmaya başladım, bu takviyeler sadece besınlerden alamadığım proteın ve karbonhıdradı almamı sağlayacak

100 gramında 60 70 gram proteın olan yıyecek var mı

gunde 1 kılo et yıyemem de kalp krızınden gıderım 5 6 dan fazla yumurta da yesem yıne o kadar 10 gram proteın alamıyorum mecbur almaya karar verdım bu tozlardan

Doğal besinlerin içinde çok az protein var insanları hep protein tozuna yöneltiyorlar o yönü çok kötü. Protein tozunu düzgün kullanmayınca da vücutta kalıcı hasarlara yol açıyor bildiğim kadarıyla. Bir doktora başvurmanı öneririm abi

Kas kütlesi doğuştan ve beslenme ile iki şekilde gelişir fakat beslenme ergenlikte olmalı yoksa bir anlamı olmaz. Bende kas kütlemi geliştirmek istiyorum fakat protein kısmı hep eksik kalıyor bu yüzden whey protein desteğine ihtiyacım var sporla beraber yapmalı ve sadece protein tozu almamalı, bunun yerine günlük gıdalarla alınmalı. Yeni aldım fakat daha denemeye başlamadım herkes zararlı diye baştan önyargılı yaklaşıyor fakat dünya şampiyonasına girecek değiliz bu yüzden normal bir vücut için zararı yoktur.

protein tozu denen şeyin kimyasal yada yapay suni bişey oldğunu sanmayın. peynir suyu olarak düşünebilirsiniz.
eğer kasları zorlamıyorsanız istediğiniz kadar protein alın aldığınız gibi gider.
vücut kasların bozulduğu zaman onları onarırken protein kullanır ve her tamiratta kaslar büyür

bu tozlar bazen çareyi üfürükçü hocalarda aramak gibi. bazıları normal yemek yemek yerine (et yumura balık) öğün olarak tozları kullanıyor.
beslenme ile ve normal dozundan az kullanıldığında zararı bir nebze olsun azaltılır diye düşünüyorum

ihtiyaçtan fazla alınan ne olursa olsun kimse iyi diyemez zaten. protein alımı da arttığında böbreklere yüklenme oluyor

Geri