Yapılan aktivite ister sanal olsun ister gerçek olsun bir efor sarf ediliyor. Geçilen yollar belki gerçek değil ama hissedilen acı veya harcanan enerji dışarıda sürmekten daha fazlasına eş değer. Daha önce trainer kullanmazken ben de sizin gibi düşünürdüm bu zwift kayıtları hakkında. Benim için hiçbir şey ifade etmezlerdi. Ama şu anda kullanıyorum ve ne olduklarının farkındayım. Eminim sizin de görüşleriniz tecrübe ettiğiniz takdirde değişecektir. Aksi halde herhangi bir keyif durumu yok. Dışarıdaki aktiviteleri paylaşmak ne kadar doğalsa iç mekan antrenmanlarını paylaşmak da o derece doğal.Kışın bisiklet sürülür sürülmez kim ne yaparsa yapsın tabi ama yani şu sanal kayıtları herkese açık şekilde paylaşmak nası bi keyif veriyor insanlara anlayamıyorum. Strava akışımdaki son 20 aktivitenin 12 tanesi sanal, kalan 8'in de zaten 3 tanesi Pogacar, van Aert ve Kuss'un. Upuzun karmakarışık aktivite isimleri, bilgisayar oyunu gibi ekran görüntüleri, haritalarda yarısı su yarısı kara üstünde görünen rotalar falan, kış gibi şahane bir mevsimin sevmediğim tek yanı bu galiba.
Kışın bisiklet sürülür sürülmez kim ne yaparsa yapsın tabi ama yani şu sanal kayıtları herkese açık şekilde paylaşmak nası bi keyif veriyor insanlara anlayamıyorum. Strava akışımdaki son 20 aktivitenin 12 tanesi sanal, kalan 8'in de zaten 3 tanesi Pogacar, van Aert ve Kuss'un. Upuzun karmakarışık aktivite isimleri, bilgisayar oyunu gibi ekran görüntüleri, haritalarda yarısı su yarısı kara üstünde görünen rotalar falan, kış gibi şahane bir mevsimin sevmediğim tek yanı bu galiba.
Kışın bisiklet sürülmez diyen bisikletçi değildir. Hobi sürücüsüdür. En zevkli bisiklet sürüşü kışın yapılır. Hele bir kar yağsın. Oh misss. Düşe kalka, kaya düşe inanılmaz aksiyonlu oluyor. Sadece yağmuru sevemedim bir türlü.
Deneyince anlarsınız , yaşamadan anlamak zor Belki seversiniz belki hiç size göre birşey olmadığını anlarsınız.
Sanal sürüşlerin çoğu keyiften ziyade antrenman yapmak için. Dışarıda sürmeye göre çok daha verimli ve amaca yönelik antrenmanlar yapılıyor. Hedef nabız, güç bölgelerini önceden ayarlayıp çalışabildiğiniz gibi, isterseniz yarışabilir isterseniz kafanıza göre takılabilirsiniz.
MTB yi yaz kış dış ortamda trafiksiz patikada, ormanda sürerim ama yol bisikleti ile Türkiye gibi can pazarının yaşandığı bir ülkenin yollarında o stresi çekemiyyorum artık. 20 li yaşların sonunda 30 un başlarında bir nebze katlanıyordum ama artık bana göre değil. Bundan zevk alanı da asla eleştirmem, herkesin kendine göre zevkleri ve gerekçeleri var. Eğer temiz havada dolaşmak istersem atarım aracın üzerine trafiğin bittiği yerde dağ yollarına girerim, onun dışında trainerda kendimi geliştirmek bana daha cazip geliyor.
Siz başkalarına bakmayın neden keyif alıyorsanız onu yapın, diğer herkes de kendine göre uygun olan ile devam etsin. Başkalarının tercihleri sizin bir mevsimi sevmemenize yol açmasın.
Düşüp kalkarak sürmek sizin zevkiniz.Hobi keyif almak için yapılır, başkalarını yargılayıp, tanımlamalar yapmak, yaftalamak için değil. Biri de çıkar yağmuru sevmeyen insan değildir der, zorunuza gider sonra, hiç gerek yok bunlara.
Birisi çıkıp yağmuru sevmeyen insan değildir derse zoruma gitmez. Zaten hiçbirimiz insan değiliz. İşin biyolojik temellerine inmemize gerek yok. Anama, bacıma, şahsıma küfür edilmediği sürece herkes istediğini söyleyebilir. Şu yapay duyarlılıklarınız çok sıkıcı olmaya başladı. Sanki yedi kuşak İngiliz kraliyet ailesi üyesiymişcesine yapay kibarlık ve hassasiyet tavırları bende kusma etkisi yaratıyor.
Baba gore kış gelince bisiklet sürmeyi bırakan bisikletçi değildir. Benim fikrim bu. Senin de fikrin bunun tam tersi olabilir. Saygı duyarım. Fikri ifade etme özgürlüğü diye bir şey vardır, siz yoktur deseniz de vardır. Kimseye hakaret etmediğim sürece istediğim şeyi söylerim, istediğim şeyi yazarım, istediğim şeyi düşünürüm. Allah'ın oğlu Mesih İsa olsa bile karşımda doğru bildiğimi söylemekten çekinmem. Siz de çekinmeyiniz. "Yağmurda bisiklet sürmeyi sevmeyen insan değildir." diyebilirsiniz bana. Korkmayın. Suç değil, hakaret de değil bu. Cesur olun biraz.
Ne büyük bir zaman kaybı...
Selametle.
abartmamak lazım yahu, her sürüşten sonra temizlik ve yağlama insanı yorar. mezara götürmeyeceğiz, gerekli bakımlar dışında çok da uğraşmamak lazım.Kışın bisiklet sürmek çok güzel. Tek kötü yanı sonrasındaki temizlik, yıkama yağlama işleri.
Tipiye yakalandım günün birinde önümü göremedim şehir içindeydim inip yürüdüm artık.Kışın bisiklet sürülmez diyen bisikletçi değildir. Hobi sürücüsüdür. En zevkli bisiklet sürüşü kışın yapılır. Hele bir kar yağsın. Oh misss. Düşe kalka, kaya düşe inanılmaz aksiyonlu oluyor. Sadece yağmuru sevemedim bir türlü.
Sonuçta o sürüşlerin verileri, veri takibi ve antrenmanların ilerleyişi için gerekli bu nedenle kayıt ediliyor. Stravada paylaşılmasa olmaz mı? Elbette olur ama buda kişinin keyfine kalmıştır.
%100 katılıyorum ayrıca zevk işi birazda bu..Garmin ve zwift entegrasyonu bende otomatik atıyor. Kayıt olması izlenebilirlik ve takip için de iyi oluyor. E birbirimizi şakşaklayıp , gaz da veriyoruz motivasyon oluyor
Mantık yürütmek için sesli düşünüyorum. Çok daha meydan okuyucu olduğu için olabilir mi ?