Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Benim sürmeme bahanesi belli oldu

Scudo
yağmur kar olmadığı sürece sıkıntı yok yağış var ise riske girmeye hiç gerek yok :D

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Kışın bisiklet sürülür sürülmez kim ne yaparsa yapsın tabi ama yani şu sanal kayıtları herkese açık şekilde paylaşmak nası bi keyif veriyor insanlara anlayamıyorum. Strava akışımdaki son 20 aktivitenin 12 tanesi sanal, kalan 8'in de zaten 3 tanesi Pogacar, van Aert ve Kuss'un. Upuzun karmakarışık aktivite isimleri, bilgisayar oyunu gibi ekran görüntüleri, haritalarda yarısı su yarısı kara üstünde görünen rotalar falan, kış gibi şahane bir mevsimin sevmediğim tek yanı bu galiba.

Kışın bisiklet sürülür sürülmez kim ne yaparsa yapsın tabi ama yani şu sanal kayıtları herkese açık şekilde paylaşmak nası bi keyif veriyor insanlara anlayamıyorum. Strava akışımdaki son 20 aktivitenin 12 tanesi sanal, kalan 8'in de zaten 3 tanesi Pogacar, van Aert ve Kuss'un. Upuzun karmakarışık aktivite isimleri, bilgisayar oyunu gibi ekran görüntüleri, haritalarda yarısı su yarısı kara üstünde görünen rotalar falan, kış gibi şahane bir mevsimin sevmediğim tek yanı bu galiba.
Yapılan aktivite ister sanal olsun ister gerçek olsun bir efor sarf ediliyor. Geçilen yollar belki gerçek değil ama hissedilen acı veya harcanan enerji dışarıda sürmekten daha fazlasına eş değer. Daha önce trainer kullanmazken ben de sizin gibi düşünürdüm bu zwift kayıtları hakkında. Benim için hiçbir şey ifade etmezlerdi. Ama şu anda kullanıyorum ve ne olduklarının farkındayım. Eminim sizin de görüşleriniz tecrübe ettiğiniz takdirde değişecektir. Aksi halde herhangi bir keyif durumu yok. Dışarıdaki aktiviteleri paylaşmak ne kadar doğalsa iç mekan antrenmanlarını paylaşmak da o derece doğal.

Kışın bisiklet sürülmez diyen bisikletçi değildir. Hobi sürücüsüdür. En zevkli bisiklet sürüşü kışın yapılır. Hele bir kar yağsın. Oh misss. Düşe kalka, kaya düşe inanılmaz aksiyonlu oluyor. Sadece yağmuru sevemedim bir türlü.

Deneyince anlarsınız , yaşamadan anlamak zor ;) Belki seversiniz belki hiç size göre birşey olmadığını anlarsınız.

Sanal sürüşlerin çoğu keyiften ziyade antrenman yapmak için. Dışarıda sürmeye göre çok daha verimli ve amaca yönelik antrenmanlar yapılıyor. Hedef nabız, güç bölgelerini önceden ayarlayıp çalışabildiğiniz gibi, isterseniz yarışabilir isterseniz kafanıza göre takılabilirsiniz.

MTB yi yaz kış dış ortamda trafiksiz patikada, ormanda sürerim ama yol bisikleti ile Türkiye gibi can pazarının yaşandığı bir ülkenin yollarında o stresi çekemiyyorum artık. 20 li yaşların sonunda 30 un başlarında bir nebze katlanıyordum ama artık bana göre değil. Bundan zevk alanı da asla eleştirmem, herkesin kendine göre zevkleri ve gerekçeleri var. Eğer temiz havada dolaşmak istersem atarım aracın üzerine trafiğin bittiği yerde dağ yollarına girerim, onun dışında trainerda kendimi geliştirmek bana daha cazip geliyor.

Siz başkalarına bakmayın neden keyif alıyorsanız onu yapın, diğer herkes de kendine göre uygun olan ile devam etsin. Başkalarının tercihleri sizin bir mevsimi sevmemenize yol açmasın.

Kışın bisiklet sürülmez diyen bisikletçi değildir. Hobi sürücüsüdür. En zevkli bisiklet sürüşü kışın yapılır. Hele bir kar yağsın. Oh misss. Düşe kalka, kaya düşe inanılmaz aksiyonlu oluyor. Sadece yağmuru sevemedim bir türlü.

Düşüp kalkarak sürmek sizin zevkiniz.Hobi keyif almak için yapılır, başkalarını yargılayıp, tanımlamalar yapmak, yaftalamak için değil. Biri de çıkar yağmuru sevmeyen insan değildir der, zorunuza gider sonra, hiç gerek yok bunlara.

Son düzenleme:
Hala bir trainera yatırım yapamadım. Sessiz bir trainer almak istiyorum. Dışarıda bisiklet sürmekten daha fazla etkili geliyor bana .

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Deneyince anlarsınız , yaşamadan anlamak zor ;) Belki seversiniz belki hiç size göre birşey olmadığını anlarsınız.

Sanal sürüşlerin çoğu keyiften ziyade antrenman yapmak için. Dışarıda sürmeye göre çok daha verimli ve amaca yönelik antrenmanlar yapılıyor. Hedef nabız, güç bölgelerini önceden ayarlayıp çalışabildiğiniz gibi, isterseniz yarışabilir isterseniz kafanıza göre takılabilirsiniz.

MTB yi yaz kış dış ortamda trafiksiz patikada, ormanda sürerim ama yol bisikleti ile Türkiye gibi can pazarının yaşandığı bir ülkenin yollarında o stresi çekemiyyorum artık. 20 li yaşların sonunda 30 un başlarında bir nebze katlanıyordum ama artık bana göre değil. Bundan zevk alanı da asla eleştirmem, herkesin kendine göre zevkleri ve gerekçeleri var. Eğer temiz havada dolaşmak istersem atarım aracın üzerine trafiğin bittiği yerde dağ yollarına girerim, onun dışında trainerda kendimi geliştirmek bana daha cazip geliyor.

Siz başkalarına bakmayın neden keyif alıyorsanız onu yapın, diğer herkes de kendine göre uygun olan ile devam etsin. Başkalarının tercihleri sizin bir mevsimi sevmemenize yol açmasın.

Düşüp kalkarak sürmek sizin zevkiniz.Hobi keyif almak için yapılır, başkalarını yargılayıp, tanımlamalar yapmak, yaftalamak için değil. Biri de çıkar yağmuru sevmeyen insan değildir der, zorunuza gider sonra, hiç gerek yok bunlara.

Birisi çıkıp yağmuru sevmeyen insan değildir derse zoruma gitmez. Zaten hiçbirimiz insan değiliz. İşin biyolojik temellerine inmemize gerek yok. Anama, bacıma, şahsıma küfür edilmediği sürece herkes istediğini söyleyebilir. Şu yapay duyarlılıklarınız çok sıkıcı olmaya başladı. Sanki yedi kuşak İngiliz kraliyet ailesi üyesiymişcesine yapay kibarlık ve hassasiyet tavırları bende kusma etkisi yaratıyor.

Baba gore kış gelince bisiklet sürmeyi bırakan bisikletçi değildir. Benim fikrim bu. Senin de fikrin bunun tam tersi olabilir. Saygı duyarım. Fikri ifade etme özgürlüğü diye bir şey vardır, siz yoktur deseniz de vardır. Kimseye hakaret etmediğim sürece istediğim şeyi söylerim, istediğim şeyi yazarım, istediğim şeyi düşünürüm. Allah'ın oğlu Mesih İsa olsa bile karşımda doğru bildiğimi söylemekten çekinmem. Siz de çekinmeyiniz. "Yağmurda bisiklet sürmeyi sevmeyen insan değildir." diyebilirsiniz bana. Korkmayın. Suç değil, hakaret de değil bu. Cesur olun biraz.

Birisi çıkıp yağmuru sevmeyen insan değildir derse zoruma gitmez. Zaten hiçbirimiz insan değiliz. İşin biyolojik temellerine inmemize gerek yok. Anama, bacıma, şahsıma küfür edilmediği sürece herkes istediğini söyleyebilir. Şu yapay duyarlılıklarınız çok sıkıcı olmaya başladı. Sanki yedi kuşak İngiliz kraliyet ailesi üyesiymişcesine yapay kibarlık ve hassasiyet tavırları bende kusma etkisi yaratıyor.

Baba gore kış gelince bisiklet sürmeyi bırakan bisikletçi değildir. Benim fikrim bu. Senin de fikrin bunun tam tersi olabilir. Saygı duyarım. Fikri ifade etme özgürlüğü diye bir şey vardır, siz yoktur deseniz de vardır. Kimseye hakaret etmediğim sürece istediğim şeyi söylerim, istediğim şeyi yazarım, istediğim şeyi düşünürüm. Allah'ın oğlu Mesih İsa olsa bile karşımda doğru bildiğimi söylemekten çekinmem. Siz de çekinmeyiniz. "Yağmurda bisiklet sürmeyi sevmeyen insan değildir." diyebilirsiniz bana. Korkmayın. Suç değil, hakaret de değil bu. Cesur olun biraz.

Ne büyük bir zaman kaybı...

Selametle.

Ne büyük bir zaman kaybı...

Selametle.

Hayat; uzun ve gereksiz zaman kayıplarından müteşekkil, muhasebesi yapılamaz bir düzenli harcama kalemidir.

Kışın bisiklet sürmek çok güzel. Tek kötü yanı sonrasındaki temizlik, yıkama yağlama işleri.
abartmamak lazım yahu, her sürüşten sonra temizlik ve yağlama insanı yorar. mezara götürmeyeceğiz, gerekli bakımlar dışında çok da uğraşmamak lazım.

kişisel görüşüm, insan ömrü bir şeyi bu kadar önemseyecek kadar uzun değil.

Tipiye yakalandım günün birinde önümü göremedim şehir içindeydim inip yürüdüm artık.

@gurkan @M.İhsan yanlış anladınız, ben sanal sürüşlere karşıyım veya efor harcamıyorsunuz demiyorum. Sadece bu sanal kayıtları olduğu gibi paylaşmaktan nasıl bi keyif alıyorsunuz onu anlayamadığımdan bahsetmiştim..

• Beğen
Tepkiler: gurkan
@gurkan @M.İhsan yanlış anladınız, ben sanal sürüşlere karşıyım veya efor harcamıyorsunuz demiyorum. Sadece bu sanal kayıtları olduğu gibi paylaşmaktan nasıl bi keyif alıyorsunuz onu anlayamadığımdan bahsetmiştim..
Sonuçta o sürüşlerin verileri, veri takibi ve antrenmanların ilerleyişi için gerekli bu nedenle kayıt ediliyor. Stravada paylaşılmasa olmaz mı? Elbette olur ama buda kişinin keyfine kalmıştır.

Kışın bisiklet sürülür ama lodos esiyorsa sahilde sürerken yollar ıslanır ve yer yer yaştan kuruya geçişler olur kuruya geçtim diyip asılmayın pedallara yatmayın dönüşlerde saatte max. 15 km/s hızla Cengiz Kurtoğlu şarkılarıyla lodoslu denize karşı iç çekerek sakin bir tempoda sürün. Yoksa benim gibi çanağı kırıp 2 hafta bisikletten ayrı kalmak zorunda kalırsınız (kırık yok ama kalçada yumuşak doku ezilmesi oldu, bisikletin de ön fren kolu ve arka jantı yamuldu).

Garmin ve zwift entegrasyonu bende otomatik atıyor. Kayıt olması izlenebilirlik ve takip için de iyi oluyor. E birbirimizi şakşaklayıp , gaz da veriyoruz motivasyon oluyor :)

Garmin ve zwift entegrasyonu bende otomatik atıyor. Kayıt olması izlenebilirlik ve takip için de iyi oluyor. E birbirimizi şakşaklayıp , gaz da veriyoruz motivasyon oluyor :)
%100 katılıyorum ayrıca zevk işi birazda bu..
Ben bazen forumda hava çok güzel şöyle bisiklet sürdüm yazısını okuduğumda içinde bulunduğum konfor alanını terk edip asıl konfor alanında maksimum haz alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: oscak41 ve gurkan
Mantık yürütmek için sesli düşünüyorum. Çok daha meydan okuyucu olduğu için olabilir mi ?

Programımda cumartesi 3 saat, pazar günü de 4 saat sabit z2 endurans antrenmanım vardı. Cumartesi sabah uyandığımda, hava durumunda gösterdiğinden çok daha ağır bir yağış ile karşılaştım. Elim mahkum trainera oturdum ve 3 saat z2 çevirdim. Pazar günü yollar oldukça ıslak olsa da, bu işkenceye 4 saat dayanamayacağım için attım kendimi dışarıya. Aynı güç bölgesinde yaklaşık 4 saat 15 dk çevirdim.

3 yıldır, hava şartlarına göre trainer kullanan biri olarak şunu açıkça söyleyebilirim ki, içeride 3 saat çevireceğime, dışarda 5 saat çevirmeyi tercih ederim. Belki de insaların sanal sürüşlerini paylaşmasının bir sebebi de budur dışarıya göre çok daha zor ve sabır gerektiren bir şey yapıyor olmalarıdır. Bir şeyleri yapabilmiş olmak da, paylaşmak için yeterli bir motivasyon olabilir.

Benimkisi sadece bir fikir.

Indoor sürüş hiç bana göre değil. Kışlık ekipmanlarım tam şekilde düzenli olarak sürüyorum ben, yeter ki yerler kuru olsun. Bugün takımın off günü, ben de tek başıma 11 km /310 metre elevasyonlu minik bir antrenman yapıp, öyle işe gittim 😃
IMG_20231218_055408.jpg

Geri