Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek korkusu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Emrah Özşahin

Korku filmi izlerken korkmam ama şu köpek hikâyeleri beni çok korkutuyor, geçmiş olsun...

Scudo
şu cihazlardan iki adet. biri öne far civarına diğeri bisikletin arka camurluk civarına bağlanıp , iki şok cihazı bir kablo bir düğme aracılığı ile gidona monte edilip köpekler gelince düğmeye basılır. Çıkaracağı sesin köpekleri korkutup kaçırma ihtimali bence yüksek. yada yanınızda meşale taşıyın meşale yakmayı deneyin ama bence bu şok cihazlarını bisiklete monte edip düğmeye basmak caydırıcı olur.

(link)

Ben şahsen köpeklerden korkmama rağmen , köpekle karşılaşınca duruyorum, şuana kadar 3 kere köpeklerle karşılaştım ve hepsinde durdum, arkadaşlar gerçekten işe yarıyor, kesinlikle durun,bisikletten inin,bisikletin kendinize kalkan olacak şekilde sağ veya solundan tutup sakince yürüyün.
Her seferinde köpekler yanıma kadar gelip havlamayı kesiyor,sizinle beraber veya arkanızdan sizi takip ediyor.
Her seferinde bunu yaptım ve 100-200 metre yürüdükten sonra zaten bırakıyor peşinizi.Forumda çok yazı okumuştum.Köpekler alan savunması yapıyor diye.Gerçekten öyleymiş.
Ancak şuana kadar hep 2 veya 3 köpek ile aynı anda karşılaştım.Karşıma bir köpek sürüsü çıkarsa ne yaparım bilemiyorum.Youtube de videolar var sanırım köpekler sürü olunca daha agresif oluyorlar,yani saldırabilirler,bu benim her zaman aklımda 1 soru işareti :)

Kudret abi seninki iyi cesaret :)

IMG_1228.PNG Sanırım bu korkuyu tek yaşayan ben değilim bisiklete binmeden dışarı çıkmadan önce ilk aklıma gelen şey umarım geçeceğim yollarda köpek yoktur oluyor özellikle bir araya toplanmış köpekler beni çok korkutuyor bunun için köpek gördüğüm zaman uzakta da olsa mümkün olduğunca yavaşlıyorum ve göz göze gelmemeye çalışıyorum ve tabi içimden dua ediyorum yol boyunca :) bu konuda bir arkadaşımın bana tavsiyesi bu köpek savar olmuştu tabi denemek için bile cesaretim yok aslında :) belki yardımcı olur diye paylaşmak istedim @bisikletebin

@Kudret Kurtcebe

Bravo hocam .
Besleme konusuna %100 katılıyorum.
Haftada birkaç gün geçtiğim yoldaki köpek sürekli saldırıyordu ve ben korkmasamda peşime takıldığı için bisikletten inmek zorunda kalıyordum.
Bir keresinde aynı yerde peşime başka köpek takıldı. Ama bu yüzüme bakıp kuyruk sallayarak peşimden geliyor ve "ben açım" diyordu.
Heybedeki simitle bunun karnını doyurdum.
Şans eseri saldıran köpek de hemen "hırlayarak" oraya geldi.
Önce simidi yemedi sonra aldı bir parçasını hemen götürdü ve başka yerde yedi.
Bir dahaki gelişimde bu defa sürekli saldıran köpek saldırmadı ve ben simitle besledim.

Şimdi artık ben oradan geçerken havlamıyor ve kuyruk sallıyor ben de "nasılsın koçum?" Diyorum uzaktan..:D:D

Köpek maceralarımı anlatayım:
Beni en çok korkutanı ve tedirgin edeni, köy yollarında, iki köy arasında otlayan koyunların bekçi köpeği oldu. Havalamaddan koşmaya başladı suratını görünce bastık pedallara, nasıl hızlı koştuğuna inanamazsınız. Neyse yol düzdü de kaçtık, zaten alanından çıkınca bırakıyor peşinizi.

Ama asıl ızdırap olanlar nedense, beni hiç umursamaz diye düşündüğünüz köpekler oldu. sokaklarda caddelerde yatanlar birbirlerinden gazı alıp havlıyorlar.

Bahçeköy'de anayolda 4-5 tanesi hep yatarlar kaç defa yanlarından geçtim kafalarını bile kaldırmayanlar, 2 gün evvel gaza geldiler sürü halinde kovaadılar ama yavaşladım bağırınca afalladılar durdular.

Sarıyer'in anayolunda yemekten koç kadar olmuş uyuşuklar bile bazen havlayım 5-6 mt kadar koşuyorlar ama kiloları itibariyle koşmuyor yuvarlanıyorlar.

Ancak; Beykoz içindeki ana yolda yan tarafta otobüs durayında yatan mahalle köpeği, sorgusuz sualsiz sağ ayakbileğime yapıştı ve dişleri geçiridi. Kanama falan oldu neyse yıkadık tendürdiot ve ardından kuduz aşısı oldum. 5 yıl rahatım, ısırsa bile kudurmam. Lakin bunlarda bir ayrım yok benım tecrubelerime göre. kafalarına göre havlıyor kovalıyorlar. Ancak birbirlerinden gaz aldıkları kesin.

Ne yapıyorum. yerde yatan dolanan köpek gördüğümde hemen yavaşlıyorum. Mümkün olduğunca uzaklarından sürüyorum. Yol ve moduma göre ya duruyorum ben de ona bağırıyorum ne derdın var dıye ya da hızlanıyorum. Ama hızlanırsanız kesin kovalanırsınız. Şimdiye kadar yavaşlayıp durduklarımın hiç biri tutumunu sürdürmedi.

Keşke hep besleyebileceğimiz köpeklerle karşılaşsak... :);)

@cenktamay

Kuduz aşısının uzun vade koruyuculuğu yoktur, aman derim, 5 yıl falan. :) Yine ısırırsa yine olmak zorundasınız.

köpekleri çok severdim ama artık değil mübarek ne saldırıyorsun havla sadece yetmez mi özellikleri köy yollarındaki köpekler çok tehlikeli sahipleri varsa bide yanlarında aman aman ... inip yürüyün bisikletten en garanti çözüm :) artık köpek saldırırken duruyorum ve bisikletten iniyorum anca öyle kaçıyor kovaladığı zaman yolda rampalıysa vay anam vay :) çok başım ağrıdı bu köpeklerden hiç gitmediğim yabancı yerlerdne geçerken gözlerim radar gibi bi sağ bi sol bahçe kapıları , sokak araları vs nerden ne zaman çıkacakları belli değil

@Kaan Erdal Doktor 5 yıl boyunca tekrar ısırılsan da aşı olmana gerekyok dedi???

@Pdeal

kulakları kapalı köpeklerde etkili olmuyor diyorlar. bunu bisiklete bağlayıp düğmeyi de elinin altına bağlayıp köpekler gelirken aktif etmek işe yarayabilir. ben hiç köpekle karşılaşmadım. karşılaşırsam saldırırsa burada okuduklarımdan hareketle iner bisikleti köpek ile arama alırım ve köpeğe bağırırım. Köpek yüksek sesten korktuğuna göre elektro şok cihazlarının sesi kaçırabilir. Köpek kovucu da denemek lazım. Tutmazsa kaybedilecek cihaz parası 50 tl. tutarsa köpeklerden bisiklet üzerinde korku sona erer. Denemeden bilinmez.

@Pdeal

Yok hocam öyle olmuyor.
Genelde önce saldırgan köpekle karşılaşıyoruz.
Korkmayıp besleme cesareti gösterirsek "dost" kazanıyoruz.:)

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve Pdeal
Merhaba,

Ben bisikletle işe gidip gelmeyi planlıyorum ama yolda araçla giderken saldıran köpekler bisiklet içinde aynısını yapar mı korkusu var. Normal yürüyerek geçerken kafalarını bile kaldırmıyorlar.

@bisikletebin kesinlikle size katılıyorum bir denemek lazım bitsin bu çile @anti panik bende öyle yapmaya çalışıyorum eğer cesaretimi toplarsam dost olduğumu belli etmek için şirin görünmeye ve sevecekmiş gibi yapmaya çalışıyorum :)

@cenktamay

Siz bir araştırın derim... Eminim ben. O doktor da nasıl doktorsa artık. Tetanozla mı karıştırdı acaba :)

biliyorum korkan için bunu yapması zor ama peşinize köpek takılırsa yavaşlayın ve durun sakince köpekle hiç ilgilenmiyormuş gibi. böyle yapınca köpekte duracaktır 3-4 saniye sonra.

@Pdeal

köpek korkusu iç güdüsel. ne kadar korkmamam lazım desende korkan insan korkuyu saklayamıyor. mesela ben köpek gördüğümde ya 2 metre yanından giderim ya sokağı değişirim :)

@Acedia

Öncelikle bisikletin üzerinde iken sakin kalmamız gerekiyor. Bu soruna teknolijiyi kullanarak nasıl kesin bir çözüm bulunur onun üzerinde durulmalı. Yanınızda köpek yemi taşıyıp saldıran köpeklere atmak çözüm olabilir.

Bugün Çatalca'da bi köpeği az daha dövüyordum. 20 metre öteden bi başladı koşmaya. Dedim ben bunu döverim. Ayağımı çıkardım SPD'den, bi yürüdüm bunun üzerine. Havlaya havlaya kaçmaya devam etti...

@Serkan Mıstınoğlu

terliği çıkartıp üzerlerine koşsak belki onlar bizden kaçacaklar:D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri